בולים!! בולים!!

אלכסג11

New member
בינינו, אוסף טוב של מניות היום עדיין לא שווה הרבה כסף וכל אח

בינינו, אוסף טוב של מניות היום עדיין לא שווה הרבה כסף וכל אחד יכול להרשות לעצמו מדי פעם לקנות מניה או שתיים.
אם נשווה מצב ל- Tokens של פלסטינה , אז מניות עדיין יכול לאסוף כל אחד מאתנו, Tokens לא. סטים שלמים של Tokens נמכרו במחירים שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו לבזבז.
גם לא כל מניה שווה 100$ או יותר , יש הרבה מניות ששוות עשרות שקלים גם היום.
אנשים רוצים לאסוף, זה מעניין ויפה, אז אוספים את מה שזול יותר להיום ומחירים עולים.
המגמה נכונה, יש עליית מחירים על מניות שלפני קום המדינה.

במקרה שלנו, המטרה ממש לא הייתה השקעה כספית אלא

לתת במה למניות הללו, במשרד ניהול השקעות, העוסק בבורסה של ימינו. הבחור השקיע הרבה במסגורן
והתוצאה מקסימה. כל מי שמגיע למשרד הזה מתעכב לידן ונחשף לקצת היסטוריה.
אני נהניתי מהאיסוף ומהציד וזו הייתה תמורתי היחידה, ההנאה בהרכבת אוסף כזה.

הנומן

New member
מצב הבולאות

האמת, יש מקצת אמת בדבריך. עולם הבולאות לא חדל להתקיים אך אני מרגיש כי הוא בדעיכה מתמשכת. הדבר מתבטא בהרבה תחומים. למשל, מספר החברים בכל המועדונים בארץ הולך ויורד וכמעט ואין הצטרפות חברים חדשים. רב המועדונים הגדולים, כמו ירושלים ותל-אביב, מכרו את נכסיהם ועברו להפגש בחדרים שכורים במתנסים. מספר כותבי המאמרים למגזינים בארץ ובחו"ל גם הוא בדעיכה דבר המקשה על העורכים (איפה הימים שמאמרים נדחו ולא פורסמו - היום הכל מתפרסם כמעט ללא סלקציה).

המצב פה בפורום משקף טוב את מצב הבולאות. רק לפני מספר שנים היו פה עשרות שרשורי בולאות ומספר הבולאים היה גדול יחסית. היום, אני לא רואה שאותם בולאים משתתפים בפורום, אפילו לא בשרשורים שאינם בולאות. תוסיף לכך את קריסת פורום הבולים ב"קולקט" מהסיבות הידועות לך, ותמצא שאין היום שום במה לאספן הבולים.

יש קצת תקווה מהמזרח, בעיקר הודו וסין, שם הבולאות דווקא בעליה מתמדת. מי יודע, אולי עוד נראה ימים יפים.

אלי

BelaMirela

New member
יותר מדי משקל וכבוד נתן כאן לפורומי קללות קולקט בע"מ

[URL]http://www.collect.co.il/forum.aspx?f=4[/URL] שגם עמודו הראשון מלא קללות שמי שירצה לצחוק יוכל להנות מהן
, אבל אלק סגל למשל ספק עוד סבה למה שנטען אודות קריסת אספנות הבולים. לפני שנים רבות , כשהייתי בחנותו וקניתי מטבעות , היה אצלו מי שהציע אלבומי בולים מלאים לפי קטלוג גרמני שבו הערכים היו נקובים במארקים. סגל הציע לו מחיר של 0.30 מארק עבור ערך כל בול שהיה שוה 1 מארק ונזכר בקטלוג ונמצא באותם אלבומים. במקום שמציעים 30 % מהשוי , העסק הפך לבלתי משתלם ומי יודע מה מרויחים אספנים שרוצים למכור ומה מרויחים הסוחרים אם זה היה מקור עסקם היחיד. אדם אחר , אספן מטבעות ושטרות , אמר לי פעם שלבולים יש רק ערך "סנטימנטלי" , לא שוי כספי. אינני בטוח שהוא צדק בכל דבר , אבל אולי הענין מיצג.

הטיעון שלך מעגלי לגמרי
אתה טוען שאספנות הבולים שקעה בגלל ירידת המחירים. אבל הלא ירידת המחירים נגרמה בגלל שקיעת אספנות הבולים, וכך הלאה.
&nbsp
קצת קיצוני להאשים את סגל בשקיעתו של ענף הבולים העולמי. קטלוגי הבולים מאז ומעולם נקבו במחירים מנופחים, הרבה מעל השווי הריאלי שבו ניתן גם לקנות וגם למכור בולים. עם ההצפה של השוק בכמויות אדירות של בולים והנפקותיהן השונות, ועם הירידה בכמות האספנים, השווי של רוב הבולים ירד לאפס. אני מופתע שסגל הציע לו אפילו 30% ממחיר קטלוג גרמני, אבל לפי זה שהמחיר במארקים (ולא ביורו), אפשר להבין שזה היה לפני הרבה זמן. היום הוא היה מקבל 10% במקרה הטוב, וכלום במקרה הגרוע. חנויות הבולים הן הסימפטום, לא הסיבה.
&nbsp
לפני שנים הייתי מנוי על מגזין בהוצאה פרטית כלשהי, שהיה מגיע אלי מהדואר בארה"ב עם בולים מודבקים ידנית. מסתבר שהמו"ל היה קונה סטוקים של בולים אמריקאיים שעדיין במחזור מאספנים, יורשים וסוחרים מתחת לערכם הנקוב ומשתמש בהם לשימוש דוארי. עד כדי כך לא היה שום דורש ל"סחורה" הזו.
&nbsp

ג רפאל

New member
גם בארץ. אני מקבל דואר ממישהו מסוים

תמיד עטיפת החבילה מלאה בבולים מודבקים בערכים שונים.
היום כאשר ישנה התוית בדואר הדבר נראה לי משונה. נראה שסוף דבריך זה ההסבר

הנומן

New member
לא הכל כסף

גלעד,
אני לא חושב שהכל מתחיל ונגמר בכסף. יש הרבה סיבות לכך שתחביב איסוף הבולים בישראל בירידה ואני חושב שכסף לא מעורב בענין. הרבה אספו בולים לשם הנאה מבלי לחשב את ערכו הכספי של האוסף. אני אישית יודע שבבוא יומי כל אוספי לא ימכרו ביותר מ-10% מההשקעה שלי אך לא איכפת לי. שעות החסד שמעניקים לי הבולים לאחר כל הלחץ בעבודה ובחיים שווים את ההשקעה.

אני לא חושב שהסיפור שלך על חנות הבולים מייצגת. קודם כל, אף אחד בעולם לא מבקש ולא מקבל מחיר קטלוגי. אני חבר במועדון הירושלמי וגם שם, שנים רבות שאנו מוכרים וקונים "שליש קטלוג", כלומר, 1.5 ש"ח לכל בול ששוויו יורו אחד בקטלוג ושקל אחד לבול ששוויו יורו אם הוא חתום. כך גם במועדון בתל אביב ובכל המועדונים. תשוטט קצת באיביי ותראה אוספי בולים שלמים הנמכרים באחוזים בודדים מערך הקטלוג. כך היה תמיד עוד בשנות השישים והשבעים בהן הייתה פריחה בבולאות.

לגבי "קולקט", לא ראיתי שניתן פה כבוד רב לאתר זה. אני לא חושב שהקללות באתר אמורות להצחיק, לפחות לא אותי. להזכירכך, שגם אתה לא חסכת את שבט לשונך באתר קולקט למרות שכתבתי לך מספר פעמים וביקשתי ממך לנהוג איפוק, וחבל.

ג רפאל

New member
לקבל 10% מערך ההשקעה - נראה לי קיפוח היורשים בגדול

אם מדובר בסכומים משמעותיים.
כמובן הכל תלוי בהכנסה הפנויה. במקרה שההשקעה באוסף באה על חשבון משהו 'אחר' שהיה יכול לשפר את איכות החיים או רמת החיים של המשפחה - אז חבל מאוד ולא מוצדק. אפילו עם גורמי ההנאה.

הנומן

New member
לג. רפאל

כשאני מדבר על 10% , כמובן שאני לא מדבר על אוספים השווים מליונים ולא מאות אלפים. כל מה שכתבתי לעיל, מדובר בטווח המחירים הרגיל השווה לכל נפש ובבולים איתם מתעסקים במועדוני הבולים. כמובן שבול יקר מאוד לא ימכר על סמך קטלוג אלא על סמך היצע וביקוש ובמכירות פומביות. דבר נוסף, כשאני כותב השקעה, אני לא מתכוון רק לבולים אלא את כל ההשקעה מסביב, כמו קניית ספרות, אלבומים, הווידים, נסיעות, דמי חבר לאגודות ועוד מספר הוצאות. כמובן שבבוא היום אף אחד לא יתחשב בהשקעה זו כמו שאף אחד לא יתחשב בהשקעה שלך בריהוט לספרים ובכל הנלווה לאיסוף ספרים.

ג רפאל

New member
מודה. אין לי צל של מושג במחירי בולים

ברור שבחישוב הערך איני מביא בחשבון מסעות 'צייד' בעולם בחיפוש אחרי ספרים נדירים ועלות המסעדות ובתי המלון. דמי חבר באגודות ודמי דואר.
רק את מחיר הספרים.
וגם התכוונתי רק למחיר הבולים.
תמיד רק מחיר המוצר עצמו, וגם לא ערכו הסנטימנטלי. 10% נראה לי נמוך להפליא.
אבל שוב אני לא מתמצא במחירי בולים. מבין בעיקר בספרים. וקצת באמנות פלאסטית.

בזמן הזה לדעתי בשוק האירופי בעיקר יש עניין באספנות ספרים ויצירות אמנות.
פעם פעם אפמרה מאוד מסויימת. כבר מזמן לא ראיתי בקטלוגים של בתי המכירות הגדולים בולים שטרי-כסף ודומיהם.בעבר בוקיניסטים מכרן אלבומי בולים -לא עוד.ובססיל קורט נדמה לי שנשארה רק חנות אחת לבולים[מטבעות \שטרות וכרטיסי סיגריות. SIC TRANSIT

אתה חושב שיש עניין ביצירות אמנות
אבל גם באמנות, אופנות מתחלפות, ציירים יורדים מגדולתם ונשכחים ואחרים תופסים את מקומם. אין שום הבטחה שערך האוסף יישמר או יעלה. את אבא שלי שכנעו לקנות לפני כמה עשרות שנים ליטוגרפיות במהדורות ממוספרות ומוגבלות של אמנים ישראליים שנחשבו להשקעה מעולה, ועלו לא מעט כסף. היום יש לו מחסן ליטוגרפיות שאי אפשר לתת אפילו במתנה לאף אחד.

אספנות מטבעות היא תחביב בעיני, תחביב שעולה בכסף ומסב הנאה. תחביב אינו מיועד להיות השקעה ליורשים. וכי מה יקבלו היורשים של מי שתחביביו הם מסעדות יוקרה, טיולים בעולם, צניחה חופשית, שיעורי טיס או משחקי פוקר?

ג רפאל

New member
נתחיל בליטוגרפיות

בלשון העם הכינוי להדפסים.
אלה הם ברובם הגדול רפרודוקצית ובהדפסת רשת [דפוס משי]
לליטוגרפיה אמיתית אין 'מקור' והיא נוצרת על אבן. לוח לכל צבע..
כמעט כל הליטוגרפיות שנמכרו בארץ בבום הגדול - לא ליטוגרפיות. וכרפרודקציות חתומות הן באמת חסרות ערך.
[פרט לדיקורטיבי]
הרבה ציירים התפתו אז והסכימו ליצור הדפסים לחתום עליהם ולמספר אותם. והיו בתי דפוס שעשו עבורם את כל התהליך - ללא התערבות האמן, פרט לחתימה. [ולא אגלה סוד כמוס אם אומר שהרבה אמנים חתמו על נייר בלנקו -טרם ההדפסה]

אמנם גם באמנות האופנות משתנות - אך יש צאן-ברזל ויש איכות - אלה נשארים.
לגבי תחביבים ובזבוזים -הכל לגיטימי. אבל אם אתה משתולל ומקפח בחייך ובהוצאותיך את צאצאיך ולא נותן להם הכל. אתה מאכזב, ורצוי גם שהאוספים שלך יהיו 'תשלום' להם על הזמן שהשקעת ו'גזלת' מהם.
אגב גם ב'ליטוגרפיות' האלה קרה מה שקרה לבולים -השוק הוצף.
ליטוגרפיות אמיתיות - יש להם ביקוש וערך.
ולצערי אין לי מושג במטבעות ובאיסופם.

אייור

New member
זה מאוד פשוט

אתה מבין בספרות אז בא נלך על ספרות, בכמה כסף (דאז ושווה ערך היום) אנשים קנו אנציקלופדיה עברית וכמה היא שווה היום?

הרבה, אבל ממש הרבה פחות מאשר 10%, להערכתי, פחות גם מאחוז בודד.

ותחושת הקיפוח של היורשים לא תשנה במאומה לא את ערך הבולים ולא את ערך האינציקלופדיה העיברית, שראיתי לצערי הרב כבר לפחות חמישה סטים מלאים עומדים על המדרכה, מחכים לפועלי הזבל יאספו אותם

yblumann

New member
stamp market

I commented on the UK & European stamp market several times.
The number of collectors is in decline, and the number of stamp issues is on the rise. this is a lethal combination- and does bode well for Philately.

At least in the UK, what keeps prices of the classical period high is economic speculation. Being a stamp dealer with a physical shop, employing people, organising sales and auctions- all of this costs money.
So Stanley Gibbons invented a stamp investment service, attempting to keep prices high and draw some non collectors to invest in alternative markets.

In real life, in the stamp markets and weekend fairs, you will see less activity- in terms of dealers and collectors. stamp clubs and societies are winding down for lack of members.

so the paradox in the market is that the classic stamps fetch high prices- because of financial speculation, and everything else looses values- in real terms.

I do not think that Israel is an exception to the rule.

When selling your avarage collection you will get very little for it.
Very few people can afford building a substantial collection of the classic 19th centuary period- a bit like the Art/Paintings markets- you need lots of money to buy expensive items.
But this has always been the exception rather than the rule.

At the end of the day, most collectors collect for pleasure and not for investment.

regards

Yoram

ג רפאל

New member
בשולי הבולים. כפריפרנליה של ספרייתי

אני אוסף כל מיני דברים . התמחותי אמנם אקס ליבריס אבל גם סימניות, תומכי ספרים, פיגורות עם ספרים וכו וכו.
דווקא בססיל קורט עלה בדעתי לגוון את האוסף שלי ולהוסיף לו כמה מרכיבים. כמו שטרי כסף עם ספרים, בולים עם ספרים וכרטיסי ביקור של חנויות ספרים.
צברתי קצת מכל דבר - ואני מודה -איבדתי את הענין בהם במהירות. והם מעלים אבק למעצבה באיזה קלסר או מגירה..

גלעד133

New member
גלעד

ואני חשבתי שבגילנו המפלג אני היחידי ואני רואה כבר 3 בפורום. השם לא היה נפוץ בשנות ה 50, מעניין איך נפל לנו מיקבץ כזה בפורום.

למעלה