בולים!! בולים!!

הנומן

New member
בולים!! בולים!!

קראתי עכשיו את סיכום החודש של גלעד ועלו בי געגועים לימים בו הפורום שימש במה גם לבולים ולבולאים. לצערי, בזמן האחרון אני כמעט ולא רואה פה נושאים בבולאות ואם נוסיף לכך את קריסת פורום הבולים ב"קולקט", אפשר לאמר שאין היום שום פורום פעיל בעברית בישראל.

בצירוף מקרים, היום סיימתי להכין את דפי אוסף בולי לאוס לשנים 2012-2013 אותם אעלה בשרשור הנוכחי. אני מקווה לראות קצת בולאות ובולים של משתתפים אחרים (לא שאני לא נהנה מהשרשורים פה כמו אמצעי תשלום וכלים ישנים)

הנומן

New member
בולי לאוס שנת 2012

- שנת הדרקון.
- יובל ליחסים הדיפלומטיים בין וייטנאם ולאוס - הנפקה משותפת של שתי המדינות. שתי המדינות הנפיקו בולים בעלי עיצוב משותף.

הנומן

New member
בולי לאוס שנת 2012

- הוועידה התשיעית של ארגון מדינות אירופה-אסיה. נערכה בויינטיאן, עיר הבירה של לאוס.

מעניין. ידעתי תמיד על כינוסים אפרו-אסיאתיים, מדינות עולם

שלישי. ועידות אירו-אסיאתיות חדשות בשבילי. תודה.

הנומן

New member
בולי לאוס שנת 2013

- גידול עצי תות כבית-גידול לזחלי טוואי-המשי לשם הפקת משי לטוויה.
- מקדש פא-טאט-לואנג - המקדש החשוב ביותר בעיר הבירה ויינטיאן שמשמש כסמל הלאומיות הלאית. הבולים הם דביקים בעצמם ובעלי ערך נקוב גבוה מאוד למשלוח חבילות (סה"כ 44$!!!! ערכם הנקוב של שלושת הבולים, יותר מערכם הנקוב של כל בולי ישראל שהונפקו ב-2013)
- שיתוף פעולה תרבותי בין לאוס ורוסיה

הנומן

New member
בולי לאוס שנת 2013

- דגי נהר המקונג.
- פתיחת מרכז התרבות הרוסי בלאוס.

הנומן

New member
בולי לאוס שנת 2013

שני דפים אחרונים לשנת 2013:

- מקדשים בודהיסטיים בלאוס.
- פתיחת הגשר הרביעי על נהר המקונג המחבר בין לאוס לתאילנד.

גיט שאבס!!!
אלי

powo

New member
אלי כמו תמיד.אתה נותן תוספת ליופי שיש כבר לבולים האלה

סידור והסבר מעולה לבולין האלה

שאלת תם מהיציע

האם הבולים מודבקים לגליון?
האם "דבק" שלוקק מוריד מערך הבול?

בדרך כלל הבולים מוכנסים להווידים [מעטפת פלסטיק דק שקוף]

והם אלה שמודבקים על הגיליון. בול בלי דבק נחשב כמשומש למיטב ידיעתי.

הנומן

New member
אסיק

סליחה, לא שמתי לב לשאלתך אבל אני רואה שרות כבר ענתה לך ונכון. את הבולים אני מכניס להוויד (שמרבול) ואותו מדביק לנייר. בעבר כתבתי פה בהרחבה שרשור בנושא "כיצד אכין אלבום בולים?".
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=485&MessageId=158231229[/URL]

אתה יכול לקרוא על כל תהליך הכנת האלבום. תהנה.

אלי

עברתי על התהליך ולסתי נשמטה.

כל כך הרבה אהבה ניבטת מכל התהליך.
שאפו ענק!!!
אני מקווה שניפגש ואוכל ללחוץ את ידך ולקוד בפניך.

גם אני התרשמתי ביותר בזמנו מהפוסט הזה.

למדתי ממנו הרבה מאד ולכן יכולתי להשיב לשאלתך.

הנומן

New member
אסיק

אין צורך לקוד קידה. בסה"כ, אחרי שלומדים ומתרגלים, התהליך הופך לפשוט, קל ומהנה. אתה תמיד מוזמן לבקר. היו אצלי בעבר מספר אספנים שבאו לראות את האלבומים והיום חלקם גם שומר את הבולים שלו בדפי אלבום.

להתראות

יפה מאוד
עזוב פורומים אינטרנטיים, מה מצבו של עולם אספנות הבולים בארץ בימינו? התחושה שלי היא שהתחום כולו פשוט חדל להתקיים.

הנומן יענה לך לגבי הבולים. אני רק רוצה לציין, מניסיון

וממעקב אחר מכירות פומביות שיש 2 תחומים שהביקוש להם עלה פלאים בשנה האחרונה והמחירים מרקיעי שחקים - מניות ישראליות ישנות ואמצעי תשלום. אין לי הסבר לתופעה הזו. אולי טרנדים, אולי כניסה של אספנים זרים.

אלכסג11

New member
הסבר לגבי עליית מחירים על אנמעי תשלום ומניות

לשוק מניות נכנסו כמה שחקנים חדשים, שמוכנים לשלם , קצת מעבר למחירי מניות שהיינו רגילים אלהם. שום דבר מיוחד.
"קדם" אחרון - היו שם שלושה לוטים, אחד כלל 63 מניות, לוט לסוחר, נמכר במחיר סוחר של 3000$ ללוט, היו שם הרבה מניות ששוות 100$ ליחידה.
עוד שני לוטים היו טובים מאד , לוטים לאספנים - נמכרו במחיר לאספן, זה הכל.
עליית מחירים ? אני לא חושב.
אמצעי תשלום - מחירם נמוך מאד , נמכרים בגרושים. אם תשוו למחירים משנות השבעים או שמונים , תראו שמחיר ירד במאת אחוזים.
אני מקווה שאחרי שקטלוג על אמצעי תשלום יראה אור, התענינות באמצעי תשלום תעלה מאד, והרבה אספנים חדשים יצטרפו.
בולים - יש משפט שאומר " כאשר מת אספן בולים, נולד אספן שטרות " זה אמור להסביר מגמת מחירים בשוק הבולים. פשוט תבדקו מהו הגיל הממוצא של אספן בולים ואספן שטרות ותבינו הכל לבד.

ג רפאל

New member
לדעתי אספנות האפמרה דועכת

ושום ספר לא ישיבה לחיים.

בעניין מניות - יש בהם יפות ושעוצבו עי ציירים אלה דיקורטיבים וניתן להנות מהם כהדפסים נאים
לי יש כמה מניות שכאלה שצוירו בידי גור-אריה ואחרים. ממוסגרות על הקיר.
ערכם בעיני לא כמניה אלא כיצירת אמנות.

אני נתתי ערימה של 'תויות תשלום' כאלה שניתנו לזכות קניה עתידית במקום עודף עי מוכרי קרח מוכרי נפט של שנות ה30 בתלאביב יחד עם שוברים למסעדות כמו תנובה - לארוחה, לצנצנת לבן
ומהמכולתניק שלנו. נתתי אותם לילדי הגן שיעשו מהם קולאג'ים. יחד עם בולים זהבים פרסים ושאר ניירות ששמרתי עשרות רבות של שנים.

אלכס, מניות שקניתי עבור ה'מוזיאון' של ידידי לפני כשנתיים

ב-50$, נמכרות היום בסביבות 100. ואני מדברת על מכירה לאספננים, לא לסוחרים בכמויות. יכול להיות שלפני שנים עלו הרבה יותר, אני מתייחסת למגמה בשנים האחרונות.

למעלה