בודדה..?

פריאל12

New member
אשאל אותך שאלה כנגד:

איך זה שהכרתי חלק מחבריי/חברותיי הטובים ביותר באינטרנט?
אגיד לך מה דעתי....
זה בכלל לא עניין של היכן אתה מכיר אלא איך אתה מתנהל בקשר.
יצא לי להכיר כאן אנשים נפלאים, עם חלקם התפתח הקשר עד כדי חברות אמיצה, ועם חלקם זה נגמר כאן.
בחיים (הכוונה, לא דרך האינטרנט) זה מאוד דומה לכך:
יש לי חברים וחברות מתקופות שונות (ילדות, תיכון, צבא, לימודים, עבודה....), אגב הפייסבוק קישר בין חלק מאיתנו וזה נהדר.
עם חלקם הקשר על בסיס יומיומי, ועם חלקם אני בקשר פעם בשנה ועדיין, בכל פעם שנפגשים - כאילו הזמן עמד מלכת.
אנחנו צריכים לקבל את העובדה שקיימות כל מיני חברויות, וכל חברות היא טובה ומתאימה לזמנה. לפעמים חברות עמוקה ורבת שנים נגמרת - גם זה בסדר כי כנראה הגיע הזמן לפנות מקום לחברות אחרת

coffe to go1

New member
זה מעולה והלוואי על כולם

אבל משום מה אני שומעת על יותר ויותר אנשים שהם לבד, אם זה בחיי היום יום, אם זה שאין להם זוגיות.. איך זה? אפשר גם לראות את בפורומים שונים על מה אנשים מדברים, מה הם מרגישים.. זה נפלא האינטרנט אפשר להשתמש בזה ככלי אדיר אבל חיי החברה של האדם נעשו יותר ויותר וירטואלים, את רואה את זה בכל מקום .. מילדים שהמפגשים שלהם נעשים דרך המסך, מהתמכרות למחשב, פחות מפגשים בחוץ, אפילו להכיר בני זוג נעשה כמו רשימת מכולת מכנית... העולם הזה הוא נפלא ויכול ליצור הזדמנויות נפלאות אבל מנגד הוא לקח משהו מהתמימות ומהיופי שבפשטות להכיר וליצור חיי חברה.

פריאל12

New member
קפה יקירתי

את ללא ספק צודקת: העולם הטכנולוגי פתח פתח לעולם אחד וסגר פתח אחר....
אין כמו התקשורת הבין אישית שהיתה ביננו כילדים: היינו צועקים מחלון ביתנו לחלון ביתם של השכנים, שירדו לשחק 7 אבנים/'עמודו' וכ"ו. היינו משחקים בחנייה שבין הבניינים, עד שהורינו היו צועקים לנו מהחלונות לבוא הביתה
וזו רק דוגמא אחת מני רבות....
אבל עם הקידמה אין להתווכח ואין דרך חזרה, ולכן חייבים לראות מה עושים כדי לרתום את השינוי לתועלתנו.
אקח אותי, למשל - כושר הביטוי שלי בכתב טוב בהרבה מזה שבע"פ (למרות שגם כשאני מתחילה לדבר, קשה לעצור אותי
)
קל לי יותר לתקשר במדיה הזו, ואני בטוחה שישנם אנשים שיכולתי להכירם רק בדרך הזו.
יתרון נוסף ורציני להיכרות דרך האינטרנט - הוא מקצר מרחקים באופן פלאי.
כמובן, שדבר לא יחליף את התקשורת הישירה - הבעות הפנים, האינטונציה.... אבל זה בהחלט יכול לפתוח פתח ולעזור לאנשים ביישנים.

מיכל352

New member
"ילד סינטטי כבוי מול מסך שדולק, תסתכל על

הרחוב איך הוא ריק,
כבר שכחנו איך לשחק.."

coffe to go1

New member
מסכימה עם כל מילה

ואחר כך ההורים , המערכת חינוך, מתפלאים איזה דור יצרנו, כל ילד שני מאבחנים אותו כמופרע קשב וריכוז, איזה אלימות יש, חוצפה , חוסר כבוד וערכים... לא שאני מאשימה את הטלויזיה ואת המחשב בזה אבל יש לזה חלק מאד נכבד. כמובן שלהורים יש את החלק הגדול ב " לדפוק " את ילדיהם....

מיכל352

New member
לאחיינית שלי

בת 6, יש לי אייפון, אומנם אין בו אינטרנט, אבל היא כבר מיומנת, הרבה יותר ממני במכשיר הזה.. אחותי, אמא שלה לא מבינה מה זה גורם לילדה.
כשהיא נמצאת עם המשפחה כל מה שהיא עושה זה לשחק בזה.. אין עם מי לדבר כשהיא עם זה

פריאל12

New member
מיכלי יקירונת

אי אפשר לעצור זאת. IF YOU CAN'T BEAT THEM - JOIN THEM
הורים, לדעתי, חייבים ללמוד את המשחק הזה. זה יעזור לעקוב אחר הילדים, שאינם מבינים ולא מודעים לסכנות.

coffe to go1

New member
הבן הבכור שלי בן 6

ביקש ממני לקנות לו פלאפון כי לבן דוד שלו יש.. את מנחשת מה עניתי לו?

אין לך מושג כמה את צודקת...

גם לי אין אייפון וגם אין לי כוונה לקנות אחד (ואני צעיר!). יש לי פייסבוק, אבל אני משתמש בו רק בשביל לקבל עדכונים מהלימודים.
זה נובע מהעקרונות והערכים שלי.
זה מדהים איך כל מי שיש לו סמארטפון נכנס בתוך עצמו. אני מניח שזו אחת ההשפעות השליליות של הטכנולוגיה.

מיכל352

New member
לכן לא רציתי לומר למה אין לי פייסבוק

או סמארטפון ,
רציתי לומר כי למרות כל הטכנולוגיה, והזמינות הזאת להכיר אנשים בארץ ובעולם, עדיין הרבה אנשים מרגישים יותר בודדים מפעם.
כנראה שלראות אנשים פיזית, גורם לאנשים להרגיש פחות בודדים, זה ממלא מקום חסר. אולי גם בגלל זה המסעדות עמוסות כל כך, וזה לאו דווקא בגלל האוכל, ככה חוסכים זמן בחיי היומיום העמוסים כל כך. ואולי הם עמוסים כל כך בגלל הטכנולוגיה שאני מתנגדת להם, וכמובן, אני לא מתעלמת מהיתרונות שלהם, אך לדעתי, החסרונות עולים על היתרונות

גם

אני חושב שאנשים יותר מדי מרוכזים היום בסמארטפונים כל הזמן בחוץ, באוטובוסים, בפארקים, ברחוב

צריך קצת יותר לשים לב לאנשים אחרים שמסביבנו ולא רק בתוך המסך כל הזמן

קרה לי לא מזמן שנאנקתי מכאבים באמצע רחוב הומה אדם בתל אביב

ואף אחד לא ניגש ושואל מה קרה לי ואם אני צריך עזרה כלשהי

Falcor

New member
זה לא בגלל הסמאטפונים

זה בגלל שזאת תל אביב..
אתה יכול למות באמצע הרחוב ולאף אחד לא אכפת..
כשגרתי שם זאת הסיבה שלא אהבתי את המקום.. העדר החמימות האנושית !

iba90

New member
אני לא סובל את תל אביב...

תמיד אני אוהב להגיד ש"אני לא מפה"

coffe to go1

New member
זה גם בחיפה

ויש בזה משהו אנשים כל כך מרוכזים בעצמם, תעמוד בתחנת אוטובוס או במסעדה רובם תקועים בפלאפון ולא מתקשרים עם העולם החיצון.... איזה פספוס...

Falcor

New member
כי זה סוג של בריחה

וזה מוצא קל..
אבל אני חושב שלדברים החשובים תמיד יש זמן

למעלה