בודדה..?

פריאל12

New member
מבואסת יקרה

עניין ידוע בפייסבוק הוא ש-90% מהחברים בפייס אינם באמת חברים.
ובכל זאת, זו דרך תקשורת שיכולה לקצר תהליכים. צריך ללמוד את הכלי הזה כי נכון הדבר שיש בו דברים שליליים אך יש בו גם דברים חיוביים - אם רק נבחר להסתכל עליהם.
בסופו של דבר, את היא הקובעת מי יהיה מחובר אלייך ומי לא. אנשים (גם כאלו שאינם חברים קרובים או משפחה) מגיבים לדברים שאת מפרסמת, בין אם פוסטים ובין אם תמונות. הם מגיבים כי הם רוצים לתקשר עימך בדרך הזו. בתגובותיהם אלייך הם מצפים שתגיבי אליהם, וזה נקרא: תקשורת בין-אישית.
הפייס כולל גם צ'אט פנימי בינך לבין חברייך המחוברים לפייס (שגם על פתיחתו וסגירתו את שולטת). אצלי למשל, הוא מנותק באופן קבוע. אין לי סבלנות להתחיל להתכתב שם, מעבר לעובדה שזה לא נוח כי יכולים לשוחח עימך מס' אנשים במקביל ולא בא לי לעשות פליק-פלקים לאחור וסלטות למיניהם כדי להצליח לשוחח עם כולם במקביל.
בנוסף, יש את ההודעות הפרטיות - זה מייל לכל דבר.
בקיצור, מנקודת מבטי, רב החיובי על השלילי בפייסבוק.

מיכל352

New member
בודדה..?

אין לי פייסבוק, אין לי וואטס אפ, או סמארטפון, כמעט כל מי שאני מכירה יודע את זה, וגם יודע למה, יש לי עקרונות משלי ואני שומרת עליהם בקנאות.
אז הם מנסים, באמת מנסים לשמור איתי על קשר, בכל זאת, הודעות, טלפונים. אבל אני מרגישה, אולי אני מדמיינת, שזה מעיק עליהם, כי הם רגילים לדרך אחרת ליצור קשר עם אנשים.
אבל אני לא מרגישה אשמה, או שלא נעים לי, הם אני מספיק חשובה להם הם יתמודדו.
ובאמת, שאני מקבלת הרבה שיחות והודעות ביום,
אבל, אני עדיין מרגישה בודדה.
מה עם להיפגש פנים מול פנים? מה עם באמת להסתכל בעיניים, בהבעת הפנים ושפת הגוף, איך אני באמת מרגישה?
לא משנה כמה יתקשרו אלי ביום, כמה יסמסו לי, אני ארגיש לבד.
וגם כשאנחנו כבר נפגשים, הם לא מורידים את העיניים והידיים מהסמארטפון שלהם, לפעמים אני מרגישה שאני מדברת לעצמי, וכבר היה עדיף שלא ניפגש..

לפעמים אני מהרהרת לעצמי האם בשלב כלשהו בעתיד, החברים הווירטואליים שלנו יפחתו?

Falcor

New member
גם אני מתרחק מהסמארטפונים

אמנם יש לי פייסבוק , אבל אני לא כלכך פעיל שם..
תתפלאי אבל יש לא מעט כמונו ..

פריאל12

New member
לחצתי בטעות על 'שלח/י'

את בת הדור הצעיר ונמנעת מכלים אלו?!
לא שזה רע להימנע מהם אבל זה מובן יותר אם אני כמבוגרת נמנעת בעקבות טכנופוביה.
בגילך,לדעתי, להימנע מכך, זה לפגוע בכישורים חברתיים.
את יותר מצודקת כאשר את כותבת שאין כמו מפגש פנים אל פנים בו מתרשמים מאינטונציה, הבעות פנים וכ"ו.
אני מסכימה כאן עם איבה, שרושם כי אין סתירה בין הדברים - אלו כלים בהם תשכילי להשתמש בצורה כזו שהם ישרתו אותך ולא להיפך. את זו שקובעת את הכללים.
קחי לדוגמא את הפייסבוק - את קובעת מי יהיו חברייך שם ואלו תכנים יפורסמו ומי יראה אותם.
סמארטפון? - אפילו במכשיר המתקדם הזה יש כפתור לכיבוי
את תחליטי כמה וכיצד להשתמש בו.
אל תנתקי את עצמך, חביבה.
ומניסיון אני מבטיחה לך - זה לא נורא

Falcor

New member
פריאל אומרת שאני ילדון ואת אומרת שאני מבוגר

באמת הכל יחסי בחיים

iba90

New member
מעבר לחברים...פייסבוק זה כלי נהדר

וכן אפשר להכיר דרכו גם אנשים שיכולים בהמשך להפוך לחברים טובים. הפייסבוק מאפשר לי לתקשר עם העולם, להשמיע את הקול שלי וע"י ככה לנסות למשוך אנשים שיש לנו דעות\מחשבות משותפות להתקרב אליי ולרצות להכיר אותי.

coffe to go1

New member
אני לא מתחברת לכל עניין הטכנולוגיה

הפייסבוק לדעתי זו חדירה מטורפת לפרטיות של האדם, בכלל כל העידן הזה פחות מתחברת אליו זה קצת משעמם אותי ואין לי הרבה סבלנות לזה, אשמתי אני יודעת... עד שנפתחתי לעניין הפורומים לקח לי זמן, אולי אני עוד אשנה את דעתי בנושא.. איך תסבירו שעם כל התקשורת המפותחת יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם לבד? או ילדים שמשועממים, נסגרים בבית, אני רואה את האחיינים שלי שאמרים נפגשים עם החברים ועושים שיחה במסנגר או משהו מהסוג הזה, זה נוראי, איפה לרדת למטה לשכונה ולהיפגש, זה עצוב..

iba90

New member
עם 80% מחברי הפייסבוק שלי נפגשתי כבר...

הם פשוט עובדים איתי
עם ה 20% שבאמת הייתי רוצה להכיר יותר לצערי לא נפגשתי, אולי יש להם כבר מספיק חברים במציאות והם לא צריכים עוד

coffe to go1

New member
אני אשאל שוב: איך זה שעם כל העידן של

התקשורת, פייסבוק,וואטסאפ, אתרי הכרויות למינהם ועוד... יותר ויותר אנשים מוצאים את עצמם לבד ובודדים(אפילו אם זה רק בתחושה)? למה זה?

iba90

New member
אין לי תשובה...אבל צריך להיות איזון

אני בטוח שאנשים מרגישים בודדים גם אם יש להם "תקשורת".

למעלה