בובת וודו

בובת וודו

הי לכולם, אני חדשה פה.. קוראים לי דנה, ואני לא יודעת אם מה שאני רוצה לשאול ממש קשור לפה, אבל בכל זאת, אם אני יקבל תשובה כלשהיא או אפילו מידע אני ממש אשמח. לשאלתי : איך מכינים בובת וודו? ואיך משתמשים בה? מצפה לתגובות, דנה.

RainBird

New member
שאלה מרתקת. לומדים וודון, שזו דת אפרו-אמריקאית, מכירים את כל הלואות שבה (רוחות אלוהיות) לומדים מספרות היסטורית איך מכינים אחת מעשרות סוגי הבובות שיש שם על ידי מחקר על הצמחים המתאימים ולעיתים חומרים מן החי- תופרים את הבובה או מכינים אותה מחימר, ואז משתמשים בה לפי השימוש שמיועד לה. בובת הגנה משמשת לשמור על הבית, בובת ריפוי עוברת טקס מסויים תחת עשן צמחים וכדומה. סביר להניח שאת מתכוונת לבובת קללה. השימוש בבובות במאגיה אינו מוגבל לדת הוודון. למרות זאת, אם אין לך ניסיון מאגי קודם, היכולת שלך להכין ולתפעל בובה שכזו, אפסי. ארדן.

ljs

New member
בובת וודו

האם היא בעלת סגולות מיוחדות כשלעצמה, או שהיא בסך הכל מייצגת את האדם שאליו מכוון הטקס?

RainBird

New member
לאו דווקא אדם. יש בובות שמכילות בתוכן תמצית רוחנית של ישויות אחרות ואפילו אלים. יש פעילות אפילו להכנת בובה שמייצגת את מטיל הלחש, יוצרת מעין "כפילות אנרגטית" שיכולה לשמש כמעין מראה אישית ולימוד רוחני. ארדן.

אני שמעתי גם על דת הודו שזה משהו של

אפריקנים שגם קשור לכוחות המאגים על ידי בובות ששואבות אנרגיה וכו... ידוע לך משהו על עיניין זה?

RainBird

New member
אני לומד וודון כבר כמה שנים מספרות. אז, כן ../images/Emo13.gif למרות שהוודון מקורו באפריקה הוא אימץ מהמסורות השבטיות של האינדיאנים האמריקאים, מהמאגיה המקומית של האיטי ודרום אמריקה, וגם ידע "להתחפש" יפה לנצרות קתולית.

kakroto

New member
הודו בניגוד לוודו זה לא דת, זה משהו

שנוצר באמריקה. הוא הושפע מדת הוודו וגם מדברים אחרים. זו תרבות כישוף עממית שנוצרה על ידי האפריקנים אמריקניים באמריקה. גם יש סרט שראיתי לפני כמה שבועות שנקרא סודות נעולים (באנגלית Skeleton Key ), זה סרט אימה שמופיע שם העיניין של ההודו. ההודו גם קיים באפריקה, הוא נראה לי שהובא מאיזורי המרכז והמערב של אפריקה, והוא שונה באמריקה כמו שאמר RainBird.

RainBird

New member
יש כמה ספרים טובים שקניתי מחו"ל והוכיחו את ערכם. רוצה כותרים?

למעלה