בואי נצא ל- "לא דייט"

בואי נצא ל- "לא דייט"

קטע יפהפה שמצאתי ברשת מאת רן אפלברג:

בואי נצא ל - "לא דייט".

נתלבש בנוח.
את תרדי ממגדלי העקבים שמחבלים לך ברגליים ותשתחררי מהפוש אפ שמועכת לך את החזה בניגוד לכוח המשיכה.
אני אוותר על הג'ינס הלוחץ, שעושה לי ישבן יפה אך מוריד את סיכויי להביא ילדים לעולם ואשאיר בבית את הכובע השיקי עם החולצה היחידה בארון שעדיין מגוהצת.

לא נצטרך למצוא את "המקום המושלם", מראש נוותר על שקיעות, ים ספוג מפרשיות ושמיים זרועי חייזרים.
נפסח על לב הסצנה עם כל אלו שמתאמצים להראות כמה שהם לא מתאמצים להיראות.
נשב על בירה וקפה באיזה חור שומם בו נקבל יחס של מלכים מבעל-בית מיואש שהתכוון, רגע לפני שנכנסנו, לתלות את עצמו על המאוורר תיקרה.
נוכל לדבר שם בשקט, מבלי שמוזיקה קולנית תכריח אותנו לצעוק זה אל זו כמו תנים אבודים בלילה.

תרגישי בנוח לטרוף מה שבא לך.
אני ארגיש בנוח לשתות את עצמי מדעת.

זה "לא דייט" אז לא צריך למכור אחד לשנייה שקרים מיותרים על עצמנו.
ברשותך, נרד מהסמול-טוק, כולנו כבר יודעים מה מזג האוויר ומי זכה אתמול בריאליטי בתור "זמר השנייה".
נתעלם משלל עצות מתוך ז'ורנלים שנונים על "עשרה דברים שאסור לדבר עליהם בפגישה ראשונה" וכמו ערכת סכיני שף נפרוס על השולחן לפנינו את השריטות שלנו, כי בינינו, זה מה שהופך אותנו למעניינים ולא לשיבוט מחויך של דוגמנים מפרסומת לסודה-לייט.

אם את רוצה לדבר על ילדים ומשפחה, הרגישי בנוח.
אם בא לך לספר על הרגע הזה בלילה שהתקרה נלחצת לך לגוף ואת חשה לכודה בתוך חייך מבלי יכולת להשתחרר - אל תתביישי.
משתוקקת לדבר על הגרוש? תזרמי, אפילו אם רק היום הוא שלח לך הודעת "מתגעגע, יפתי", שדגדגה לך קצת בלב למרות שהוא תמיד התנהג אלייך בנבזות מרגיזה ואת לא מצליחה להבין למה המחשבה עליו עדיין מרגשת אותך. האם את עוד אוהבת אותו או שזו ההתמכרות ההיא לסבל מתוק ברוטב דמעות מלוחות, כמו אז, בגיל 15, שבהחבא שרטת לעצמך את הרגל עם סכין יפאנית?

בתמורה אספר לך על תסביך "פיטר פן" שלי, שמאמלל אותי כל פעם שמביט עלי מהמראה גבר מקריח עם זיפים לבנים, שתוהה להיכן נעלמו נעוריו, כמו חלום פלאי שמקיצים ממנו בבוקר וכמה שרוצים לשוב אליו זה אף פעם לא עובד.
אתוודה שאני סובל, בסתיו ובאביב, מדיכאונות בהם המוות קורץ לי מכל עלה נושר ופרח.
ואם זה לא מספיק - אקנח בכך שאני עדיין מאוהב, מבלי יכולת להפסיק, בזו שברחה ממני לפני שנים והשאירה בי חלל שהתמלא בייאוש בצבע זפת ואם היא רק תשלח איתות זעיר: אחצה יבשות ואוקיינוסים כדי לשהות במחיצתה, ולו לרגע, כדי לשמח אותה על כל שנייה שבה גרמתי לה לצער.

אם את רוצה להשתכר – תפאדל.
מבטיח לא לשלוח ידיים.
הלילה לא נעשה את זה. פאק איט. אנשים בורחים היום למיטה כל-כך מהר רק כדי לא להכיר את הבן אדם שניצב מולם, מרוב פחד שהאשליה תתנפץ עליהם עוד לפני המבזק של חצות.
האמיני לי, אני לא פה בגלל סקס, יש מספיק אתרים שמוכרים אותו בזול, אתה מתוודה על הפנטזיות שלך, היא עונה בשלה ואתם נפגשים לערב מזיע בטעם של שמן סיכה בריח איקליפטוס, מנסים להעמיד פנים שהחיים הם פורנו ואתם הכוכבים.
אני זקוק ליותר מגוף שנחבט בגוף.
אני כמה להיעלם באישה שאצלה אצליח לשכוח אותי.
זה קורה לי רק כשאני מאוהב.
וזה לא קרה מזמן.
וזה גם לא יקרה איתך.

בסוף ה"לא דייט", בו נתלבש לא בהתאם, נשב במקום לא ראוי, נאכל, נשתה ונלך לשירותים כמה פעמים שיבוא לנו מבלי להיות נבוכים, אחרי שנתפשט מהשקרים ונציג זה לזו את החולשות והחרדות והחלומות והתקוות וחוסר השלמות העצמית שלנו, נרגיש מעט יותר טוב, כי שיתוף באומללות זה משכך מכאובים ידוע.
אז, נגיד יפה שלום, נפרד בחיבוק חברי ונחזור לביתנו, לבדידותנו, את תציצי בתיבת הדואר, אולי הוא שלח לך עוד פרח משוקולד ואני אחפש בחשכה איתות זעיר לאהבה.

jakuper

New member
עצוב/מצחיק/מכיר בעובדות חיים.

כל שמות התאר מתאימות כאן בצורה שווה.
באמת סיפור מענין, כתיבתו נהדרת וזורמת, מה שהופך אותו ללחישת בן/בת זוג שמספרים לך על איך שעבר יום.
מקסים (-:

ismeralda100

New member
נכון ראיתי את זה בסטטוסים מצייצים....יפה והלו

ואי שזה היה ככה גם במציאות.....

jakuper

New member
לפי מה שהבנתי מהפוסטים כאן, אתה ממש

לא יחיד (-:
יש כאן לא מעט אנשים שלא החליטו לעצמם מה לעשות (וזה כולל דייטים או כל דבר בהקשר להמשך החיים)

b e c k y

New member
לא אהבתי.

יש לנו זמן קצר מאד בתוך קשר להרשים, להקסים ולהתאהב. אח"כ האמת נחשפת. היופי מתערבב עם הכיעור והכל נהיהמציאותי יותר.
למה לא להשקיע? למה לא למכור קצת את נעצמנו כפי שהיינו רוצים?
ראיתי את הקטע הזה בפייסבוק וחשבתי לעצמי שהבחור פשוט כבר התעייף.

- במציאות, ה"עייפים" האלה, לא זוכים אפילו להגיע איתי לדייט ראשון. אם הם כל כך חסרי מוטיבציה להקסים אותי בהתחלה, תתארו לעצמכם כמה ישנוניים הם יהיו בהמשך.
וזה לא עניין של כסף או סמלי סטטוס. כי דייט יכול להיות הכי פשוט וצנוע (סל פיקניק על חוף הים), אבל שיעביר תחושה של השקעה הדדית וייחודיות.

מסכים איתך... אני חושב שהמשחק הוא

בשביל עצמנו לא פחות מאשר בשביל בן/בת הזוג.

נעים לצאת מעצמנו ומהשגרה המתישה לזמן מה; להתגנדר, להתבשם, להפוך לזמן מה לפנטזיות של עצמנו אודות עצמנו.

לא רואה בזה שום פסול, הבעיה מתחילה בשני מקומות - הראשון, כשזה הופך להיות פס ייצור תעשייתי של דייטים. והשני - כאשר מתחילים להגזים עם העמדת הפנים, או מתחילים להאמין בזה יותר מדי.

מה שאהבתי בקטע הזה

זה את העובדה שלפעמים הכי כיף לבוא נקיים ובלי מסיכות.
לבוא כמו שאנחנו באמת.
להרשים את הצד השני בגלל מי שאנחנו מבפנים.
הסתכלתי על הקטע הזה בצורה שונה משלך, לאו דווקא כי הבחור פשוט כבר התעייף, אלא מהמקום של הרושם האמיתי נמצא בנו מבפנים ולפעמים זה הרבה יותר קל בצורה כזו להתחיל מערכת יחסים אמיתית ונטולת שקרים.
אני מאמינה ביכולת להקסים אנשים בצורה הכי טבעית ו"פשוטה" שלנו, בלי מסכות, זה אני לטוב ולרע.
בקי יצא לי להכיר פעם בחור כזה, אין לך מושג כמה השקעה הדדית וייחודית היתה שם דווקא מהמקום ה"פשוט" לכאורה שטמן בחובו כל כך הרבה, יחסית לבחורים אחרים שניסו להרשים בדרכים חיצוניות ומיותרות.

tamarit2013

New member
גמאני

ראיתי בקטע את הכמיהה לפגוש מישהו ולהרגיש ש"הגעת הבייתה".
חיבור נפשי שנדיר שקורה, זה הקסם.

ממולדה9

New member
גם אני חשבתי

שיש פה פסימיות מובנית, וגם אם הוא יפגוש בבת זוג מתאימה ונהדרת הוא לא יבחין בה.

בדד1

New member
בסך הכל

יש כאן חלק גדול של דייט מס' 3
שבו כבר נגמרו הדיבורים
וכל אחד כבר טחן את "קורות החיים" שלו
בשניים הקודמים

jakuper

New member
אז זהו זה, ואני לא הצלחתי לשים אצבע

חמספר הסידורי של הפגישה בה מרגישים דומה. התלבתתי בין 2 ל-5. אבל נראה כי 3 (אם בכלל פגישה עם מפסר כזה התקיימה, מה שאומר שאנו בכיוון להמשיך את הקשר שנוצר) די הגיוני. (-:

למעלה