בואו נתעורר!

בואו נתעורר!

קבוצת חיילים נראתה מבעד להרים.הם מנו כ-30 איש בתוך הקבוצה. בתוך ליבו של כל אחד מהם שררו געגועים עזים לבית,למשפחה,לחברים. עיניהם עמדו להיעצם,לאחר לילות חסרי שינה,והם תרו אחר מקום שינה. לפתע נתקלה עינם במסילת רכבת-מקום פוטנציאלי לשינה קצרה. מבלי לחשוב על הסכנה שבדבר,אחד אחר השני הניחו את ראשיהם על המסילה ושקעו בשינה עמוקה. הדקות נקפו,הזמן עבר,ובאופק החל להיתמר עשן הרכבת שקרבה.נהג הקטר הבחין לתדהמתו בחבורת החיילים שישנה על גבי המסילה, ומובן שהחל לצפור בכל העוז בתקווה שהחיילים יתעוררו ויצילו את נפשם. הרכבת גמאה עוד כמה מאות מטרים ונהג הקטר שחס על חיי החיילים צפר בכל כוחו,צפר בטירוף וצעק להם שיתעוררו. עוד צפירה ועוד צפירה. אולם, דבר לא עזר, החיילים נותרו ישנים, והרכבת- קרבה והגיעה.נהג הקטר עצם את עיניו באותה שעה שנקטפו מתחתיו ממש חיי החיילים. ובליבו עלתה אנחה-לו רק היו מתעוררים... כעת אנו נמצאים בחודש אלול-חודש הרחמים והסליחות.במשך שנה שלמה אנו ישנים,עוצמים את עינינו ולא שמים לב לחטאינו הרבים.הקב"ה צופר לנו,מזהיר אותנו,שהרי הוא אינו חפץ להענישנו-הוא אוהב אותנו.חודש אלול מגיע-הקב"ה קרוב אלינו יותר,המלך בשדה,הוא כבר ממש צועק לנו שנתעורר לפני שיגיע יום הדין שאחריו כבר נחתם גזר דיננו.אסור לנו להירדם!בואו נתעורר כולנו ונחזור בתשובה-לכל אחד יש מה לתקן.והקב"ה מקדם בברכה ובאהבה רבה את השבים אליו-"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד". בואו נוסיף כולנו עוד ועוד מצוות- לברך לפני שאוכלים,להתייחס יפה לחברינו,להתגבר על מידת הכעס,לשמור את יום השבת-את יום המנוחה הנפלא שניתן לנו! שכל אחד ייקח על עצמו להתחזק במשהו מסוים,וכל המרבה הרי זה משובח. "הבא להיטהר מסייעים בידו"-אם נראה קצת מאמץ ונשתדל באמת להשתפר ,הקב"ה יעזור לנו ויצליח את דרכנו. נאמר "ושוב יום אחד לפני מיתתך"-כל יום יכול להיות יום המיתה שלנו,כל יום יכול להיות היום שבו נצטרך לתת דין וחשבון על מעשינו בעולם הזה.לכן,עלינו לשוב עכשיו בתשובה שלמה לאבינו שבשמיים, ולבקש מחילה על כל עוונותינו. ובעזרת ה' נראה ישועות ונחמות.

pelegs

New member
לפעמים אני כה גאה בהיותי אתאיסט

(ליתר דיוק אגנוסטיקן, אבל מילא) ודברים כאלה ממש מוציאים לי את שאריות החיבה לדת.

הדת זהו דבר נפלא ונותן משמעות.

אני באמת מצטערת שזה גורם לך להוציא את רגשות החיבה לדת. זו לא הייתה הכוונה ואני לא רוצה שתצא תקלה תחת ידי. אם ההודעה שכתבתי הייתה בעייתית בעיניך אז הבעיה היא כנראה בי. כי הדת זהו דבר נפלא, זוהי האמת! אם לא היה לי את הדת בחיי אז החיים שלי היו חסרי משמעות. כיף לי ואני שמחה להיות שומרת תורה ומצוות. "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף". וכל מי שהוא יהודי יש לו ניצוץ, ניצוץ שבבוא היום ידלק בעזרת ה'. כי לכל אחד יש את נקודת האמת בנבכי נפשו, רק צריך לגלות אותה. לילה טוב!

לחשוף את נקודת האור

אני מצטערת שגרמתי לכך שבמקום תועלת אני רק גורמת להשניא את הדת. הדת זהו דבר נפלא, הבעיה היא רק באיך שאני מציגה את הדברים. אני לא רוצה שתצא תקלה תחת ידי. המטרה שלי היא באמת מטרה טובה. אני נגד מסיונרים, המטרה שלהם היא לקחת יהודים תמימים ולהמיר את דתם ולהטבילם לנצרות!! וכל זה בדרכים לא כשרות כמו עזרה כלכלית וכדומה. אני לא רוצה לשנות את הדת של מישהו. אלא רק לחבר אותנו, את האחים שלי לשורשים. לגלות את מה שאנחנו, לחשוף את האמת. בכל יהודי יש ניצוץ, רק צריך להדליק אותו. בכל יהודי יש נקודת אמת, נקודת אור. המטרה היא לחשוף את אותה נקודת אמת, להגיע לזהות העצמית שלנו, למה שאנחנו באמת. כי כל יהודי הוא טוב, לכל יהודי יש שורש טוב, לכל יהודי יש נשמה יהודית!

dima269

New member
לחשוף את האמת

האם לדעתך שימוש בדמוגגיה שבה את משווה את כל מי שלא חזר בתשובה לחייל שנהרג משום ששם את ראשו על מסילת רכבת, זו דרך כשרה? את בטוחה שאנחנו רוצים שיקבעו אותנו עם שורשים לאדמה? נראה לך שאני רוצה שידליקו אותי? פוי.

כולונו צריכים לחזור בתשובה

יש לי נקודה חשובה להבהיר- בהודעה היה כתוב דברים בסגנון "בואו נתעורר, ה' קרוב אלינו, בואו ונחזור בתשובה" וכדומה. הדברים מכוונים לכולם! כלומר לדתיים, חרדים וחילוניים. לכל אחד יש משהו לחזור בתשובה. אף אחד לא מושלם. אני עצמי יוצא לי לשמוע שיחות חיזוק בחודש אלול חודש הרחמים והסליחות וגם כאשר הקהל רובם דתיים, עדיין נאמרים בערך אותם דברים. כי זוהי כוונתי. בראש השנה, יום הדין הגדול והנורא כולנו נעמוד לדין לפני מלך מלכי המלכים. ואם אפילו דוד המלך שהיה צדיק גדול, שה' הבטיח לו שמי שיעסוק בתהילים שכתב כאילו עסק בנגעים ואהלות (שזה נחשב ללימוד קשה ונשגב), אדם כזה צדיק אמר "סמר מפחדך בשרי וממשפטיך יראתי." !!! אם דוד המלך פוחד ממשפט ה', אז קל וחומר אנחנו אזובי הקיר, כמה הרבה אנחנו צריכים לפחד ולחזור מהר בתשובה. יתכן שאתה ואולי עוד אחרים לא רוצים שידליקו אותם. אבל אני יודעת ובטוחה שאחרי שאותו ניצוץ ידלק ותהיה ראייה מרחבית על הכל, מה שהיה לפני ומה שעכשיו- אז כבר לא תרצה לעזוב את האמת כי תראה את האור הגדול והנשגב הזה. אני יודעת שבבוא העת כאשר נגיע ל-120 והנשמה תעלה השמימה ותעמוד לדין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים ואז יראו לה את הסרט של החיים שלה, כל מעשיה ודיבוריה, הכל הכל מיום שאותו אדם נולד. (ויש אנשים שמתו מוות קליני ומספרים שזה מה שקרה להם!), אני בטוחה במאה אחוזים שאתה נשמה תשתוקק כל כך שידליקו אותה. אם זה לא קרה, אם הניצוץ לא נדלק והאדם המשיך להיות שקוע בהבלי העולם הזה- אז כמה צער כמה כאב יהיו לאותה נשמה. צער ניצחי!! כבר אין דרך חזרה!!! יש פסוק שאומר שה' לא חפץ במות הרשע כי אם בשבו מרשעו וחיה. ה' אוהב כל יהודי אהבה עצומה ורוצה רק בטובתנו. אז עכשיעו הגיע הזמן לנצל את ההזדמנות ולהתקדם ולהוסיף עוד מצוה ועוד מצוה ועוד אור. וכמה טוב זה יעשה, לא רק לאותו אדם, אלא לכולם!

הם נשכבו על פסי הרכבת

והם נשארו לשכב, אין מצב שהצופר לא אעיר אותם, משמע הם נשארו לשכב בכוונה, משמע הם שיריונרים.

dima269

New member
יכול להיות שהם תותחנים

ואז הם באמת לא שמעו. אולי מחבר המשל יאיר את עיננו?

dima269

New member
לא ולא

זו הייתה רכבת קיטור, אין סיכוי שכבר אז היו צבי נינג'ה.

ג'ובניקים?

מעבר להרים? -> לא ג'ובניק, הכי הרבה בבסיס מעבר להרים. לילות ללא שינה? -> לא ג'ובניק. געגועים עזים לבית? -> ג'ובניק, אבל רק אחד לחוץ בית קשות.

Seidman

New member
לא אתווכח על זה

אנחנו עוד נדרדר איכשהו לדיון מחודש על השמאל והכחשת השואה.

Seidman

New member
הכחשת מה?

ופה נסיים את הדיון כי אני לא חושב שהמנהלים ישמחו שאני מעביר את הדיונים מהפורום שלי לכאן.

למחוק את כל הדיון

הוא ירד לרמה שלא ירדו פה בחיים!! להכחיש שואה?? מה הולך עם האנשים פה?!

למעלה