רועי מה יהיה?
אמונה זה משהו פרסונלי ולא משהו שניתן לזייף אותו, או שמאמינים או שלא מאמינים. סתם למען הידע הכללי, במדינות סקנדינביה יש את רמת ההתאבדות הגבוהה ביותר, כפול מהרמה של יבשת אפריקה, בכול אופן הייתי מעדיף לחיות בסקנדינביה ולא באפריקה, אגב גם האפריקאים חושבים כך ומנסים בכול דרך להגר למדינות סקנדינביה ואירופה בכלל, למרות שרמת ההתאבדות שם גבוהה יותר. כלומר המדד של שיעור ההתאבדות אינו מד לדרך חיים, האם היא חיובית או שלילית. גמ"חים צריך היכן שקיימת מדיניות שנור, אני לא חושב שקיומם של גמ"חים מעיד על חברה טובה יותר, כפי שלא חשבתי שהחברה הקיבוצית טובה יותר. "לעולם יפשוט אדם נבלות בשוק ועל יצטרך לבריות". חברה בריאה זו חברה שחבריה מפרנסים את עצמם ולא חיים על חשבון אחרים ומהללים את תרבות השנור. לגבי חינוך, אני חושב שאני יכול לדבר בשם רוב היוצאים מהמגזר החרדי, לימדו אותנו איך להיות תלויים בחברה, או לייתר דיוק המערכת החינוכית שלימדה אותנו עשתה זאת על מנת שאם חלילה נרצה לפרנס את עצמנו, להציל חיים ולהיות רופאים, לפתח תרופות או כל דבר אחר שעלול לתת לנו עצמאות מהחברה החרדית, את כל זה לא לימדו אותנו. הקו חשיבה הטיפשי שטוען כי המערכת החינוכית החרדית טובה יותר, שוכח שתפקידה של מערכת החינוכית היא ללמד את תלמידיה כיצד לההסתדר כאשר הם בוגרים, תפקידה של מערכת חינוך היא להקנות כלים נאותים להתמודדות עם העולם העכשוי, ליצור אפשרות לילדים לגדול ולהגשים את יעודם בחברה הכול תפקיד שהם ירצו. החינוך החרדי הינו חינוך כושל ומזיק, הוא בכוונה משאיר את תלמידיו בורים ועמי רצות בכול הקשור להתמודדות עם העולם, זאת תוך שימוש בתורה כקרדום. לחינוך החופשי יש הרבה בעיות, במיוחד בשנים האחרונות, אך לפחות הוא לא מתעלם מכך, לפחות הוא מנסה לבדוק כיצד להתייעל והכי חשוב למרות כל הבעיות, הוא מלמד בצורה המינמאלית את תלמידיו את מקצועות הבסיסיות. את החינוך החרדי (שלא ניתן אף להגדיר אותו כחינוך) דברים אלו אינם מענינים, הם רצים להמשיך ולהשאיר את תלמידיהם תלויים בהם. אז אנא, הטרמינולוגיה של כל אותם מחב"תים אולי עובדת על כאלו שאין להם מושג, אך אנו יודעים במה דברים אמורים.