בואו נתחיל מחדש

לסיום

אני חושב שמיציתי את מה שרציתי לומר, חלקכם עניתם תשובות רציניות כמו של hemi32 שלעיל, אך חלקכם לא. ברור שאם היו גמחים בצד השני אז אני לא הייתי עובר אבל זה ממחיש משהו ולו במעט על אופי החברה לטוב ולמוטב. מה שבאתי לומר שלי ולכמוני יש הרבה יותר תשובות לשאלות הרציניות מאשר לכם כמו שאתם יכולים לראות בשירשורים, שמעתי את הרב אמנון יצחק מזמין את כל מי שרוצה לשבת איתו ראש בראש, ולדון על הנושא ואם הוא ישכנע אותו הרב אמנון יוריד את הכיפה אם גם השני יקבל עליו את אותו התנאי רק ההיפך - להשים כיפה על הראש. אני לא יודע למה בחרתם כך אף אחד מכם גם לא הסביר לי אך הסיבה היחידה שעלתה לי בראש זה מפני הלימוד הממושך והקשה בישיבה ולכן הצעתי את הדרך הדתית-לאומית שדורשת פחות מהבנאדם. בקשר לצ'ק ברור שבעסקים אני מעדיף מזומן אך ברוחניות אם זה הנאה רגעית מידו של יצר הרע = מזומן, אני מעדיף הנאה רצינית יותר גם אם היא תגיע בעולם הבא= צ'ק דחוי. אחד שאל למה אני לא בישיבה - הייתי שנה בישיבה ואני לא מסוגל ללמוד כל היום גמרא ולכן אני לומד רק חצי יום ובשאר עובד. לא לכל אחד מתאים הלימוד בישיבה. אני מודה שאני מקובע בתפיסת עולמי שזה ברור שיש יצר הרע, והתורה אמת אבל אפשר לומר אותו הדבר עליכם שאתם לא פתוחים לטיעונים שסותרים את בחירתכם, לא שמעתי נימוק/טיעון למה לעזוב את הדת, רק מי אתה שתטיף לנו, אתה חושב שלא בדקנו, וכו'. בהצלחה לכולכם, מי יתן ותחזרו למסורת ישראל סבא עם כמה שפחות עבירות ויסורים וכמה שיותר מהר. שלום.

boten d

New member
אנשים שיושבים להשלים בגרויות מאפס

הם לא האנשים שהיו להם בעיות לשבת ללמוד גמרא כל היום. את זה אני מנחש, מכיוון שאני בא מרקע דתי-לאומי. אתה בא ומאוכזב לשמוע שאנשים לא נתנו לך את התירוץ היחיד שעלה לך לראש. ממש כואב הלב. לא לכולם יש את אותם קשיים בחיים. לאחד קשה ללמוד כל היום גמרא - כי הוא היפראקטיבי. ולשני קשה ללמוד כל היום גמרא כי הוא לא מאמין באלוהים, ולכן יילך ללמוד דברים פרקטיים לחיים. הגישה הדתית לאומית לא דורשת פחות מהבנאדם, ובחלקים מסויימים היא דורשת יותר. הגישה שלהם באה להראות שמצד אחד אנחנו לא פחות מוצלחים מהחילונים במדעים, ומצד שני אנחנו לא פחות טובים בידיעות הדת היקף חומר ועומקו מהחרדים. יש אולי כאלה שיסתכלו על זה כעל דרישות עצומות מכל תלמיד. הגישה בישיבה שלי הייתה לדוגמא - תורנית מדעית. משמע, להיות פיזיקאי\רופא\מדען\פלצן אחר, מוביל וגם לדעת את כל הש"ס ב"שלוף". עוד דבר, אמנון יצחק הוא דמגוג שלא בא להקשיב אלה לטעון את טענותיו לקול שאגות השמחה של האספסוף. ולכן כל ויכוח או התנצחות איתו נראית לי סרת טעם. שיהיה לך יום טוב. נ.ב זאת בטח ההודעה הארוכה ביותר בחיי.

לא הקשבת

* הגמ"חים הם פתרון למצב גרוע. האופי שאתה מדבר עליו זה נסיון למצוא פתרון מעוות למצב רע. הגיע הזמן שתסתכל ותגלה כי יש המון גמ"חים בעולם החילוני. בעולם החילוני - הסכומים הרבה יותר אסטרונומיים והנזקקים הם מכל רחבי האוכלוסיה (אין אפליה). גאידמק איכלס אלפי תושבי הצפון, ורטהיימר פתח תעשיות עבור מקומות נידחים, ביל גייטס נותן תרומות במיליארדים (אחוז גבוה מהונו), וכדומה. בקיצור - לא בדקת את טענתך. * הרב אמנון יצחק - רבים הלכו אליו והוא התחמק משאלותיהם והשתיק אותם. הם מפריעים לו. אתה מפספס את הפואנטה - אם >>>ישכנעו<<< אותו יוריד את הכיפה. איך אפשר לשכנע מישהו אם אין הוכחה לשום כיוון? אם יזרקו עליך אקסיומות (כגון יצר הרע, עולם הבא, וכדומה) תפחד שמא אתה טועה, וישתמשו בטיעונים מפחידים על שדים ורוחות, ויהיו כאלה שישברו. למה שאמנון יצחק יישבר? אפילו לא מנסים להפחיד אותו... * תכניס טוב טוב לראש. אין הוכחות. הכל אמונה. נקודה. לכן לא תוכל "להוכיח" שיש אלוהים, לא תוכל "להוכיח" שאין אלוהים, לא ליהדות ולא לשאר הדתות. תרצה - תאמין, לא תרצה - אל תאמין. תרצה לשמוע נסיונות להוכחות שהתורה שקר? לך לאתר חופש או דעת אמת. זה אולי יספיק לתת לך ספק בדרכיך, אבל זו לא הוכחה (הכל אפשר לתרץ בשיטה זו או אחרת). * בניגוד אליך, האנשים כאן מכירים היטב את שני העולמות. חקרו עולם אחד, וחקרו עולם אחר. אתה מכיר עולם דתי. אם אתה רואה קצת מהדברים הטובים של העולם החילוני - זה לא אומר שאתה חקרת את העולם החילוני מבחינת הבנת העולם. כדי שמישהו יעבור צד - הוא צריך להיות משוכנע (במיוחד אחרי כל הסיפורים האיומים שסיפרו לו על המסכנים החילונים). לכן, בניגוד אליך, הגיעו למסקנה מבוססת שהכל שטויות. אם תצא לרגע מהאקסיומות ותחקור בצורה אובייקטיבית - אולי גם אתה תראה את האור. * מסורת ישראל סבא - איזה מהמסורות? עבודת אלילים? הקרבת קורבנות? סקילת האנשים שלא מסכימים איתך? * עבירות ויסורים? עבירות אני מבין, אבל יסורים? נראה לי שאתה הוא זה שכאן בעל היסורים. החברים בפורום נראים לי כאנשים שסוף סוף מרגישים טוב עם עצמם.

izzyr

New member
רועי מה יהיה?

אמונה זה משהו פרסונלי ולא משהו שניתן לזייף אותו, או שמאמינים או שלא מאמינים. סתם למען הידע הכללי, במדינות סקנדינביה יש את רמת ההתאבדות הגבוהה ביותר, כפול מהרמה של יבשת אפריקה, בכול אופן הייתי מעדיף לחיות בסקנדינביה ולא באפריקה, אגב גם האפריקאים חושבים כך ומנסים בכול דרך להגר למדינות סקנדינביה ואירופה בכלל, למרות שרמת ההתאבדות שם גבוהה יותר. כלומר המדד של שיעור ההתאבדות אינו מד לדרך חיים, האם היא חיובית או שלילית. גמ"חים צריך היכן שקיימת מדיניות שנור, אני לא חושב שקיומם של גמ"חים מעיד על חברה טובה יותר, כפי שלא חשבתי שהחברה הקיבוצית טובה יותר. "לעולם יפשוט אדם נבלות בשוק ועל יצטרך לבריות". חברה בריאה זו חברה שחבריה מפרנסים את עצמם ולא חיים על חשבון אחרים ומהללים את תרבות השנור. לגבי חינוך, אני חושב שאני יכול לדבר בשם רוב היוצאים מהמגזר החרדי, לימדו אותנו איך להיות תלויים בחברה, או לייתר דיוק המערכת החינוכית שלימדה אותנו עשתה זאת על מנת שאם חלילה נרצה לפרנס את עצמנו, להציל חיים ולהיות רופאים, לפתח תרופות או כל דבר אחר שעלול לתת לנו עצמאות מהחברה החרדית, את כל זה לא לימדו אותנו. הקו חשיבה הטיפשי שטוען כי המערכת החינוכית החרדית טובה יותר, שוכח שתפקידה של מערכת החינוכית היא ללמד את תלמידיה כיצד לההסתדר כאשר הם בוגרים, תפקידה של מערכת חינוך היא להקנות כלים נאותים להתמודדות עם העולם העכשוי, ליצור אפשרות לילדים לגדול ולהגשים את יעודם בחברה הכול תפקיד שהם ירצו. החינוך החרדי הינו חינוך כושל ומזיק, הוא בכוונה משאיר את תלמידיו בורים ועמי רצות בכול הקשור להתמודדות עם העולם, זאת תוך שימוש בתורה כקרדום. לחינוך החופשי יש הרבה בעיות, במיוחד בשנים האחרונות, אך לפחות הוא לא מתעלם מכך, לפחות הוא מנסה לבדוק כיצד להתייעל והכי חשוב למרות כל הבעיות, הוא מלמד בצורה המינמאלית את תלמידיו את מקצועות הבסיסיות. את החינוך החרדי (שלא ניתן אף להגדיר אותו כחינוך) דברים אלו אינם מענינים, הם רצים להמשיך ולהשאיר את תלמידיהם תלויים בהם. אז אנא, הטרמינולוגיה של כל אותם מחב"תים אולי עובדת על כאלו שאין להם מושג, אך אנו יודעים במה דברים אמורים.

למעלה