בואו נתחיל מחדש

בואו נתחיל מחדש

שאלתי חבר מאוד קרוב שיצא בשאלה (כמו שאתם קוראים לזה, מה גם שזה יותר נכון מ"לחזור בשאלה") איפה יש יותר מקרי התאבדויות בחברה הדתית או בחברה החילונית? איפה יש יותר גמחי"ם? מה מחנכים את הילד הדתי (ואהבת לרך כמוך) לעזור לכל אדם, ללמוד תורה כמה שיותר ומה מחנכים את החילוניים לעשות דיאטה, להשקיע רק בעצמך, לעזור רק אם זה משתלם וכו'? ואמרתי לו לבסוף תחליט בעצמך לאן אתה רוצה להשתייך. אותו חבר הודה שאין לו תשובות אך נשאר בשלו כי מה לשמור שבת מול ללכת לים ולהתחיל עם בחורות תגידו לבד מה יותר שווה... * כשאני אומר חילונים אני לא בא לזלזל חלילה אני מכבד ומעריך כל אדם גם אם הוא חילוני. אלא שעל האדם החילוני אני מלמד זכות שהוא "תינוק שנשבה" מה שעליכם לא ניתן לומר זאת (חוץ מבודדים).
 

hemi32

New member
מחיאות כפיים סוערות ו ../images/Emo215.gif

אתה המחב"ת ה 1.000 שהגיע לפורום מאז היווסדו , וגילה באוזנינו את האמת ! ולא רק זה אתה גם אחד מתוך 150.000 איש שהאמת אצלם מול מליארדים בעולם, אשריך . תודה תודה מקרב לב, ואל תשכח לברך על הקרמבו . אמן
 
צודק תכל`ס

הרי כל החיים החילונים מתנקזים ומתרכזים בללכת לים בשבת ולהתחיל עם בחורות. ומה זה מול ישיבה גרבצנית בישיבה. ומה זה מול מוקבעות מחשבתית. ומה זה מול שיטוט אינסופי בין מחלקת יולדות למטבח. ומה זה מול אטימות מחשבתית וסגירות ופולחנות. מה עשיתי לעצמי לעזאזל?
 

boaZone

New member
את יושבת יותר מדי בשירותים../images/Emo70.gif

טוב, טוב, אני יוצא...
 
פליז! תרחם עלי!

אחי אתה עיוור! תיפתח את העינים ותיראה אייך הדת גורמת לך להסתכל על מי שלא דתי באופן שלילי. (שזה כבר מראה משהו) אתה טועה בנקודה שרוב הדתיים טועים. אני יכול להפריך את כול הטענות שלך ולהוכיח לך כמה שהדת מכוערת על פני החיים החופשים אבל זה מיותר. אתה צריך להבין אתה משתמש בטיעון שסוחרי הסמים אומרים לבני נוער ``אם אתה נהנה מזה סימן שזה טוב`` בוא נניח שבאמת חיים הדתיים הם הרבה יותר מאושרים ומהנים. אז מה?? מה הקשר שזה האמת?
 

Profundity

New member
ברור שהמטרה העיקרית היא ים ובחורות

היי, נכון שמלמעלה הציבור החרדי יכול להצטייר כורוד יותר, זה נראה יפה מאוד מבחוץ, אבל אם נהיה אמיתיים הבה ניקח את הדוגמאות שהיצגת. האם לדעתך מה שקורה עם הגמחי"ם בציבור בהחרדי הינו חסד?, האם גילגולי החובות בהם שוקע כל בן תורה בצעירותו וסוחב אותם למשך שנים רבות אח"כ נקראים חסד בעיניך?, האם הגעה למצב בו הרבנים אסרו לתת לזוגות צעירים יותר מסכום מסויים על מנת שהאב לא ימות מהתקף לב אחרי חתונה של שלושה ילדים מצטיירת בעיניך כחסד?, בעיני חסד הרבה יותר גדול ללמד את האדם לעמוד על שתי רגליו ולקחת על עצמו רק משימות שיוכל לעמוד בהן. מקרי התאבדויות?, אני לא בטוח שבציבור החרדי אחוז האנשים שההתאבדות ביצבצה כאופציה בראשם, נמוך מן הציבור החילוני, רק שבציבור החילוני אדם יותר קרוב להתעמתויות עם מצבים פנימיים שאצל אדם דתי תיפתרנה באמצעות אמונה, במילים יותר אמיתיות ובזריקת האחריות על הרבנים או התורה, נכון שהתאבדות היא לא פתרון, אך מול לחיות בשקר ואי התמודדות עצמית כל ימי חייך?..., לא יודע. חינוך ילדים חרדיים?, ובכן כאן קצת נסחפת, את הילדים החרדים מלמדים עוד דברים, למשל: לזלזל בכל מי שלא חובש כיפה לראשו ואני אומר את זה כילד שגדל בחינוך חרדי טהור. לעולם לא אשכח את הזלזול שהיה לי בלב כלפי אנשים חילוניים. נכון שמטרת הרבנים היא להרחיק את הילדים ככל האפשר מהעולם הזר, אבל כשאני רואה אדם חילוני עובר ברחוב וילדים חרדים צועקים לעברו "גוי", אני לא ממש בטוח שניתן להגדיר זאת כהצלחה. (זו נקודה מאוד קטנה ושולית ובכוונה בחרתי בה, אך האמן לי יש עוד המון בעיות מאוד כבדות בדרך החינוך שלהם ולא כאן המקום). "ואהבת לרעך כמוך"?, כל זמן שבסמינרים וישיבות אשכנזיות קיים המוסג "מיכסה" לגבי קבלת תלמידים מבתים מזרחיים, כל זמן שלא יבוא ספרדי בקהלך וכל זמן שה"גזענות" הזאת על כל דרכי ביטוייה מתקיימת, אנא לא לספר לנו על ואהבת לרעך כמוך. בכל מקרה אינני רוצה להישמע כאילו מטרתי היא לנגח את הציבור החרדי, ברצוני רק להעמיד את הדברים בפרופורציה הנכונה, יש הרבה אמת בתורה, אבל הדרך פשטה את הרגל ממזמן. לכולם יש חסרונות גם לדתיים וגם לחילונים, נא לא להציג את הדברים באופן חד משמעי כשבוודאי אינם כך. יוצאים בשאלה רבים מבצעים צעד זה כבירור, סיכוייהם להגיע לאמת הפנימית שלהם גדולים בערך פי מאה מאשר אדם אשר מעדיף להסתגר בחממה של עולם התורה, לבטל את מחשבתו ולהפוך לנגרר של רב או זרם מסויים. מעטה החסד והכבוד ההדדי לא בהכרח מביא לתוצאות חיוביות וברוב המיקרים הופך את חוסיו לחסרי כל עמוד שידרה. לא לחינם גדל מספר יושבי הברזלים מיום ליום, יש סיבה והיא: לא סיפקתם את הסחורה, בחור צעיר שפוקח את עיניו רוצה להבין מה ולמה ולא רק לבצע משימות בתום לב ובחוסר דעת. חצי שעה של קריאה בספר אשר מסביר לך למה זמן השהייה המיועד לך בגהינום גדל ביממה האחרונה, לא ממש מעודדת וממריצה. חבל שצריך לרכוש את הכלים בדרכים כ"כ עקומות ולא לקבל אותם בזמן הנכון. לא היה ברצוני לפגוע באף אדם ואם מדברי השתמע כך הנני מבקש סליחה מראש.
 
רק להבהרה

אני לא חרדי אך אני מעריך מאוד את מסירות הנפש של החרדים על לימוד התורה. הציניות שלכם עוברת את הטעם הטוב. מה שאני מנסה להעביר זה (ובגלל זה רציתי לדעת אם אתם חרדים) שזה נכון שלא כולם יכולים ללמוד כל היום גמרא ולעניות דעתי אני חושב שזה מה שקרה לכם לפחות לחלק החרדי. אני מאמין שזה גם מה שהרב קוק זצ"ל הבין יותר מהאחרים שאדם דתי לא מחוייב להתסתגר ב-ד' אמות של הלכה, הוא יכול ללמוד מקצוע ולשמור על קלה כחמורה. אני מצדיק את זה שאסור שתהיה אפליה בקבלה לביה"ס וגם את זה עברתי על בשרי. מעולם לא צעקתי "גוי" על אף חילוני וכאמור אני מאוד מעריך אותם אך מרחם על היותם רחוקים מתורה ומצוות. אני חושב שאתם מוותרים על יותר מדי בשביל פחות מדי. החיים החילוניים מפתים מאוד, יצר הרע משלם ב"מזומן" בעוד שעבור מצוות מקבלים "צ'ק דחוי". אבל זה שווה את ההשקעה. מה אתם אומרים?
 
שנמאס לנו לשמוע את מה שיש לך להגיד

ששמענו את זה אלף פעמים לפנייך ושאתה לא מחדש לנו שום דבר. וש-לך חפש לך חיים. כי אותנו אתה לא מעניין.
 

hemi32

New member
רק להבהרה

אולי תסביר לי אחת ולתמיד, מה העניין שלך ושל כמותך לדחוף את האף לכאן ולומר 'בואו נתחיל מהתחלה' כאילו מה אתה חושב שלא חשבנו ? שפשוט יום אחד נשבר לנו מלהתנדנד מול הגמרא והעפנו את הכיפה מהראש ? וכל מה שרצינו זה סקס וים ? וכי לא קראנו את כל ספרי המחבתי"ם ודברנו כבר עם כל המי ומי שמותך ? מי אתה חושב שאתה ? או שפשוט לא נתנו לנו לעבוד, תאמין לי התחננו בפנינו שרק נשאיר את הכיפה ויסדרו לנו משרה ממשלתית, היו מוכנים גם שנסתובב כל ערב עם בחורות אבל נשאיר את הכיפה על הראש, מה אתה הדיוט ? אתה חושב שלא בדקנו את שיטת הראיה קוק ? כאילו אין יוצאים דתלש"ים ? ואין דשמשי"ם ? ואין שבבניקים ? ואין הולכי בטל ? אתה ממציא את הגלגל ? בא עם איזה טיעון של יצר הרע כאילו זה דבר ברור שאין בכלל מה לדון על אמיתות קיומו וכאילו אתה פשוט פוגש אותו מידי ערב בהתבודדות ביער , ומוסיף את הערכתך ללומדי התורה כאילו זה כל כך פשוט שאלוהים נתן תורה , וכאילו קיום האלוהים הוא הוא ברור מאליו , ואין ספק שיתן לך תשלום על הצ'ק הדחוי שלך .. אז אולי באמת תסביר מה עובר במוח האפור של אדם כמוך , איזה ערפילים או מניעים סדיסטיים עוברים לך בראש כשאתה כותב כאן איזה הודעה מטומטמת כאילו היית הרגע שליח האל ? איזה עיוות ועיוורון גורם לך לא לחשוב לרגע קט כמה אוילי זה להופיע כאן עם מילים נבובות חלולות וריקות על אלוהים תורה ועבודה ויצר הרע ומזומן לפני אנשים שחשבו לעומק ובדקו והפכו כל פיסת אמונה ויידע והגיעו למסקנה שהכל בולשיט ? האם עשית עבודת שטח לפני כן , קראת את ספריהם של עשרות אם לא מאות יוצאים בשאלה בכל הדורות החל משפינוזה ועד אחרון היוצאים בזמננו ? שאתה בא הנה ומפליץ כמה הבלים על דת ויהדות, לך תקרא תחקור תעיין תשכיל תחשוב ותזקק כל מילה שאתה כותב, לפני שאתה מזבל כאן את המוח עם דברי הבל שאינם מבוססים לא היסטורית ולא מדעית ולא עובדתית .. לך לך , חפש מקום אחר להפיג את השיעמום שלך מהתורה או מהעבודה או משניהם גם יחד , אין לי בעייה לשבת ולדון איתך בכובד ראש על כל שאלה שתרצה ולו רק תוכיח לי שקראת רבע ממה שקראתי בחיי או שמעתי על יהדות על כל מרכיביה וסוגיה המסוכסכת בינה לבין עצמה ומאז ומעולם כל דוס טען שהצדק איתו ... נראה לך שלקום ולעשות צעד כזה של לחזור בשאלה בא מאיזה מקון של הרפתקאה , וכי לא יותר נוח לחיות חיים מלאי תקווה לעתיד ? לדעת שבסוף יהיה תשלום על הצ'ק ? וכי חיי כחילוני מביאים לי זיון או שניים שוה את ההפסד של הורים משפחה וילדים ? של להתחיל את הכל אבל הכל מחדש ? של ללמוד איך חיים בגיל 20 או 30 ? לא יותר נוח היה להישאר שם ? תגיד מה אתה דפוק ? התעוררת אתמול ואמרת וואלה ! הם לא יודעים שהכל זה יצר הרע נלך ונביא להם את הבשורה , אהיה להם למושיע והצ'ק שלי יגדל וישמין וארקוד כל הדרך אל הקבר .. באמת נו באמת פעם אחת אבל פעם אחת תסביר לי שאבין איך בן אדם שיש לו מוח בין האוזניים ועיניים מתחת למצח מחליט להקיא כך מילים ... איך ? איך ?
 
לו כל הגמחים היו אצל החילונים?

וכל האלימות הדקירות הסמים האנסים היו אצל החרדים? היית יוצא/חוזר בשאלה?
 
מה הקשר?

למה אנשים חושבים בקבוצות? יש דבר כזה בכלל חברה שבה מרוכזים הרוצחים והאנסים ויש קבוצה שבה אין? יש אפשרות בכלל להגדיר ציבור? לי היה רע שם לא בגלל שיש גמחים או אין אלא הצורה חיים שאליה חונכתי לא התאימה לי. ואני לא חושבת שיש בכלל חיה כזו ``חברה חילונית``. אני בחרתי באינדוואליזם. בחרתי שלא לנהות אחר רבנים או כתבים עתיקים יותר או פחות. למה שאמיר את החופש הזה בנהייה חברתית אחרת?
 
אויש מאמי את חמוד..

כמדרדרתך אני חשה חובה להשיבך לדרך הישר. אתה מכיר את הסבתות בנות השבעים עם הקול העבה (אידנוקנאו לא לצחוק) מסיגריות שאומרות ``אני כבר לא אפסיק. אבל את, את צעירה. את יכולה עדין להפסיק``
 
תתנשאי עלי

והכפפות יירדו (הבה נעבור לחדר אחר, פן נעיר את בררר מרבצה, מספרים שהיא מריחה פחד)
 
למעלה