בואו נעשה בחירות

Le Fay

New member
חחח... אחלה חומר למערכון ../images/Emo6.gif

אפשר להציע שאמ'שלך תחליף שם? הרי זה המזל שלה שאנחנו רוצים לשנות...

Sandstorm

New member
יעל, יעל!

נו ברור, מה השאלה בכלל? יעל הוא שם אלוהי. <למרות ש.. אין אלוהים..>

כדי להביע את דעתי עלי לראותך

שכן בראשי, שם מתקשר למראה מסויים. והערה: נדמה לי, שאחד הדברים המשפיעים על הרושם הראשוני כשפוגשים מישהו, זה שמו. ומבחינה זו לפחות, איני רואה הבדל בין יעל לאפרת. שניהם שמות מוצלחים.

שמות בנאלים

אם כבר את מחליפה תשני למשהו מגניב ומיוחד שמתאים לאישיותך המגניבה והמיוחדת. מכיוון שאני לא מכירה אותך אני מנועה לתת הצעות לשמות. אם תתני תיאור כללי על עצמך, על תכונותיך וקווי אופי, על תחביביך ותחומי עניין, אני אשמח לזרוק לך כמה רעיונות. >ספל חמאה שמה פתק לבן<

rigoletto111

New member
יש גם כאלו שמשנים את שמם

מבוזגלו לרבינוביץ', והדבר הוכח כסגולה להצלחה ולעושר. ומעשה בספרדי שבא לרב, וביקש לשנות את שמו לשם אשכנזי, אך שם שיזכיר לו את מקורותיו הספרדיים. נענה הרב: מהיום, שמך יהיה "פרנקל".

ומספרים ש...

אותו רבינוביץ', הלך למשרד הפנים וביקש לשנות את שמו שוב, והפעם לאיצקוביץ'. "מה קרה?" שואל אותו הפקיד "אתה מבין" אומר הלה, "כל מי ששומע את שמי, שואל מיד מה היה שמי הקודם..." ומספרים שח"כ לשעבר, אבו חצירא, שטען שמתנכלים לו בגלל מוצאו, שינה את שמו ל.... האָב איך אַ צאָרע

rigoletto111

New member
עוד בדיחות בנושא שמות

1. בעיירה אחת בגליציה נצטוו כל היהודים בפקודת הקיסר ירום הודו להגיע לפקיד כדי שייתן להם שמות משפחה. אשה יהודית אחת נתנה לבעלה סכום כסף נאה, "תן זאת לפקיד שיבחר לנו שם יפה". כשבעלה חזר, שאלה אותו: נו , איזה שם ניתן לנו הבעל : "קנאקער" ("עסקן" ביידיש) האישה: בשביל כזה שם שילמת לו? הבעל: מטומטמת, את כל הכסף שילמתי בשביל ה"נון". 2. אולי סיפרתי את זה פה פעם: יהודי מניו יורק שאל את חברו: איך זה שאתה יוצא עיירה פולנית, ויש לך שם כזה אירי, "שון פרגוסון" מסביר: בהיותי באנייה בדרך לאמריקה, אמרו לי שצריך להחליף את השם היהודי, והציעו לי את השם ג'ון סמית'. אולם כשהגעתי לפקיד האמריקאי הוא שאל אותי מה שמך, ואמרתי לו: איך האב שון פארגעסן... ("כבר שכחתי")

avi972

New member
לא אולי לא עוזר כ"כ

אבל שלושת השמות יפים רחל / יעל / אפרת נ.ב. לתקן את הכותרת : זה בכלל לא עוזר

למעלה