בואו נעזור להם🥰🧄🧅🍄

מקסים 45

Well-known member
פול זה לא ירק.
פול טרי זה ירק, פול יבש זה קטניות.

פול ירוק: אזרח ותיק ומוערך גם במטבח האיטלקי​

כמו ירקות אחרים שהוזכרו כאן בעבר, גם הפול לא ממש קופץ לראש כאסוציאציה ראשונה כשחושבים על ירק "איטלקי". למען האמת, הפול הוא אחד הירקות העתיקים שנמצאים בסביבה.

פּוֹל הוא צמח חד-שנתי חורפי, אשר נזרע בספטמבר ומניב באביב. מוצאו של הצמח ממרכז אסיה, מחבש ומארצות הים התיכון. זהו גידול תרבות עתיק בלבנט עוד מהתקופה הנאוליתית, לפני כ-10,000 שנה. הפול נזכר במקרא בין הירקות החשובים לאדם – למאכל ולמספוא. ויקיפדיה

אבי בן 1231

Well-known member
פול טרי זה ירק, פול יבש זה קטניות.

פול ירוק: אזרח ותיק ומוערך גם במטבח האיטלקי​

כמו ירקות אחרים שהוזכרו כאן בעבר, גם הפול לא ממש קופץ לראש כאסוציאציה ראשונה כשחושבים על ירק "איטלקי". למען האמת, הפול הוא אחד הירקות העתיקים שנמצאים בסביבה.

פּוֹל הוא צמח חד-שנתי חורפי, אשר נזרע בספטמבר ומניב באביב. מוצאו של הצמח ממרכז אסיה, מחבש ומארצות הים התיכון. זהו גידול תרבות עתיק בלבנט עוד מהתקופה הנאוליתית, לפני כ-10,000 שנה. הפול נזכר במקרא בין הירקות החשובים לאדם – למאכל ולמספוא. ויקיפדיה

קרא והחכם, ערך מדעי, קטניה, זו טעות לחשוב שפול טרי הוא ירק וכשהוא יבש הוא הופך להיות קטניה.

משתפרת1

Well-known member
גם עגבניה, מלפפון ופלפל הם פירות, עפ"י הגדרה מדעית, והם לא גדלים על עצים.
כאן אתה מבלבל בין הגדרה מדעית לבין הגדרות קולינריות. מבחינה מדעית אלה אכן פירותיהם של השיחים. הם מתפתחים מהפרחים ומכילים זרעים. בעניני אכילה מגדירים מה שגדל על עץ כפרי ומה שגדל על שיח כירק.

אבי בן 1231

Well-known member
כאן אתה מבלבל בין הגדרה מדעית לבין הגדרות קולינריות. מבחינה מדעית אלה אכן פירותיהם של השיחים. הם מתפתחים מהפרחים ומכילים זרעים. בעניני אכילה מגדירים מה שגדל על עץ כפרי ומה שגדל על שיח כירק.
מה שקובע זה לא מה שמגדירים בעינייני אכילה.
ההגדרה המדעית היא זו שקובעת, נקודה!!!

משתפרת1

Well-known member
מה שקובע זה לא מה שמגדירים בעינייני אכילה.
ההגדרה המדעית היא זו שקובעת, נקודה!!!
לפי ההגדרה הבוטנית פלפל, קישואים, עגבניות, מלפפונים, דלעת, חצילים, קישואים ועוד הינם פירות. לפי ההגדרה הבוטנית כרובית וברוקולי הם פרחים. לפי ההגדרה הבוטנית חסה, כרוב וכו' הם ניצנים. לפי ההגדרה הבוטנית תפ"א, בטטה ונדמה לי שגם קולרבי הם פקעות. לפי ההגדרה הבוטנית בצל, שום, כרישה הם בצלים. לפי ההגדרה הבוטנית עלי סלרי, כוסברה, פטרוזיליה ושמיר הם עלים. אז בעצם בבואך לחנות אתה קונה המון דברים מסוגים שונים, אבל ירקות? מבחינה בוטנית יוק.
בוא נסכים על דבר אחד: אתה תמשיך עם מה שאתה יודע ותחיה נהדר, ואני אמשיך עם מה שאני יודעת ושונה ממה שאתה יודע, וגם אני אמשיך לחיות נהדר.

למעלה