בואו נדבר על נאמנות

nobodys girl

New member
בואו נדבר על נאמנות

אוקי.. יום טוב לכולנו ובואו נתחיל ניקח מספר מקרים ואתם מתבקשים להגיד האם הילדה איקס, שכדי שלא יהיה לה שם של משתנה במשוואה ריבועית נקרא לה.. הממ.. רוני. טוף רוני היא לא אני היא לא בתאדם אמיתית פשוט יש לי כמה שאלות ואני סקרנית לדעת באופן כללי. וגם- אין קשר בין מקרה למקרה. אממ.. אני אשרשר לפה את המקרים השונים ותתבקשו לשרשר תגובותיכם והערותיכם בהתאם תודה ולהתראות :)

nobodys girl

New member
מקרה מספר 1

אז יש לי חברה שקוראים לה רוני, וחברה בשם שולה. שולה ואני בכיתה כמה שנים, והשנה הכרנו את רוני והיא אומרת לנו המון כמה היא שמחה שהיא השתלבה בין החברות שלנו וכאלה דברים עכשיו- שולה רוצה מישהו. רוני בכיתה של המישהו הזה ידוע לנו שהמישהו פעם רצה את שולה, שרוני ידעה את זה ולא אמרה כלום. לפני כמה ימים שאלתי את רוני אם מישהו רוצה את שולה, והיא התחמקה ואמרה שאל תשאלי כאלה דברים כי אני לא רוצה לענות יש לציין שמישהו לא ידיד טוב של רוני ולא כלום. אתם חושבים שאם רוני יודעת משהו על מה מישהו מרגיש כלפי שולה היא צריכה להגיד?

מתן ב

New member
לפי דעתי... ../images/Emo110.gif

אם רוני גילתה בטעות שהמישהו הזה אוהב את שולה, אז היא כן צריכה להגיד. וזה לא קשור בכלל לנאמנות, זה קשור לזה שאם היא חברה טובה היא רוצה שגם לחברה שלה יהיה טוב ע"י זה שיהיה לה חבר שהיא גם אוהבת... אבל אם המישהו הזה אמר לרוני שהוא אוהב את שולה, וגרם לה להבטיח שהיא לא תגיד כלום., אז רוני לא צריכה להגיד כלום, כי היא הבטיחה... אם היא תגלה זה יהיה חוסר נאמנות כלפי המישהו הזה, כמו שהיה לה חוסר נאמנות כלפיך וכלפי שולה אם היא הייתה מגלה סוד שלכן...

GirlFriend

New member
מתן צודקת לדעתי...

אם הוא לא אמר לה לשמור על זה בסוד היא צריכה לספר, אבל מי אמר שזה באמת נכון... ואם הוא אמר לה לא... היא לא צריכה לספר... עניין של חברות גם כן.

nobodys girl

New member
מקרה מספר 2

נגיד שלרוני יש חברה כבר ארבעה חודשים. רוני ושלמה- החבר שלה, הם זוג שכולם מכירים. הם מתחבקים במסדרון, הם מכירים הרבה אנשים, יש להם הרבה חברים.. עכשיו- לרוני יש גם ידיד אחד, שעל פי הגדרת החברות של רוני מעריץ אותה ויום אחד רוני שמעה את הסיפור הבא. במסיבה שהיא לא באה אליה דיברו עליה ועל החבר שלה. הידיד שלה שמע שהחבר הכין לה ארוחת ערב וזה, וכל הבנות אמרו שאיזה מותר החבר. הידיד אמר שאם החבר נגע ברוני הוא יפרק לו את הצורה. כששאלו אותו למה הוא מתכוון הוא אמר שהוא בטוח שרוני לא בתולה. אבל רוני כן, והידיד הזה יודע כמה זה חשוב לה שהיא עדיין כן. השיחה המשיכה והידיד תחקר אנשים ואמר להם שלדעתו רוני ושלמה כבר שכבו, והתעניין בדעתם. עכשיו- הגיוני שאם ידיד של מישהי אומר שהוא חושב שהיא לא בתולה שאנשים יסיקו שהיא לא. האם זאת סתם רכילות מרושעת ורני צריכה להתעלם ולהמשיך בחייה? האם רוני צריכה להגיד לידיד שהיא שמעה מה הוא אמר... אבל בתוך כך היא עשויה להסגיר את החברה שסיפרה לה? האם הידיד היה בסדר בכלל? work with me people

GirlFriend

New member
ידיד מאנ*ק...

או שזה נובע מקנאה מה שהוא אמר או שהוא סצם זבל. אם הוא ידיד שלה, הוא לא צריך לומר דברים כאלו גם אם הם באמת או בכלל להפיץ שמועה כזאת זה מרושע... הייתי בועטת לו ב**** לפני כל השכבה.....
בסופו של דבר השמועה הייתה מגיעה אליה בלי הידידה הזאת (שמועה זו שמועה..) וככה הוא לא היה יכול להאשים אותה..

מתן ב

New member
קצת קשה... ../images/Emo110.gif

קודם כל, על השאלה האחרונה. הידיד היה בסדר? הידיד היה ממש חרא בקטע הזה. כי דבר ראשון, הם ידידים טובים והוא מלכלך עליה, דבר שני הוא אומר עליה דברים שהם בכלל לא נכונים, דבר שלישי הוא מפיץ את זה אצל כולם ולא רק אצל ילד או שניים (ואני לא אומרת שילד או שניים זה טוב), ודבר רביעי הוא חרא כי הוא יודע שהם לא נכונים והוא אומר אותם רק מתוך קנאה. רוני צריכה להתעלם? לא, היא צריכה להבהיר לכולם שזה לא נכון, ולא לתת להם לחשוב שזה כן נכון. היא צריכה להגיד לידיד שלה? כן, ברור. היא לא צריכה אבל להסגיר את חברה שלה, היא יכולה פשוט להגיד "שמעתי מאיפשהו", או שהיא בכלל לא תצטרך להגיד את זה, אם הוא סיפר לכולם זה בטח מסתובב בכל השכבה יום למחרת. היא צריכה לדבר איתו, ולשאול אותו למה הוא אמר את זה, היא צריכה גם לגרום לו להודות בפני כל השכבה שזה בכלל לא נכון, ושהוא סתם שיקר.

nobodys girl

New member
מקרה מספר 3

רוני היקרה שמעה שהחבר של חברה שלה הולך להפרד ממנה היא צריכה להגיד? לרמוז? היא צריכה לתת לדברים להסתדר מעצמם?

GirlFriend

New member
לא לדחוף את האף, אבל

תלוי גם עד כמה החברה היא קרובה אליה, אם זו חברה ממש ממש ממש ממש קרובה היא צריכה לרמוז לה, אם זו לחברה אחרת, היא צריכה להשאר בצד, כי החברה הזאת יכולה לחשוב שזה נובע מקנאה ואז גם היא תפסיד הרבה... אבל בכלליות, לא לומר, כי היא לא יודעת אם זה נכון באמת...

מתן ב

New member
אממ... ../images/Emo110.gif

קודם כל, כמו שאורית אמרה, זה תלוי בכמה הם חברות טובות. אם הם באמת חברות טובות, היא צריכה לנסות לרמוז לה איכשהו, אבל לא להגיד ישירות שהוא רוצה להיפרד ממנה כי זה יפגע בה.

nobodys girl

New member
מקרה מספר 4

ממ.. טוב. נגיד שלרוני יש חבר, אותו שלמה מ"מקרה מספר 2" עכשיו. רוני ושלמה נוטים לעשות דברים שבינו לבינה. ורני דורשת שהוא לא ילך ויספר לחברים שלו מה וכמה ולמה ואיך עשו. זאת לרוב מתקבלת כדרישה הגיונית.. אם זאת דרישה הגיונית איך זה שלרוני יש זכות ללכת ולספר לחברות שלה? מה קורה פה, זה כי הם בנים והן בנות?

מתן ב

New member
לא, זה בגלל... ../images/Emo110.gif

שאם שלמה יספר לחברים שלו, אז הם יתחילו להפיץ את זה בכל השכבה (*שיעול*מקרה מוכר לי*שיעול* לא ממני, משהו שקרה בשכבה...) ואם רוני תספר את זה, אז החברות שלה לא יגלו לאף-אחד... ככה זה, בנים אוהבים לספר, כי אם הם עשו משהו אז הם יעני גברים וכלים... נשים מעדיפות לשמור את זה לעצמן...

nobodys girl

New member
מקרה מספר 5

לרוני יש עדיין את שלמה אבל יש לה ידיד שהיא קצת שמה עליו עין הסיפור ביניהם ארוך וממושך, ואיכשהו תמיד יש לאחד מהם בנזוג ואין להם הזדמנות לתח קשר לאחרונה הם התחילו להתכתב. המכתבים מראים ללא כל ספק ששניהם מעוניינים להיות ביחד אבל... רוני אוהבת את החבר שלה ולא רוצה להפרד ממנו. כמו כן היא יודעת שאי אפשר להחזיק בחבל משני הקצוות (אפילו שפיזית זה אפשרי) אז היא בחרה לשאר עם החבר שלה והלעלם מהרגשות וקיימים בה עכשיו השאלות הן כאלה- האם לרצות את הידיד הזה, זאת בגידה בצורה מסויימת? האם היא צריכה להגיד לחבר שלה שהיא רוצה את הידיד הזה? האם היא צריכה להגיד שהידיד רוצה אותה? וזהו נראה לי שסיימתי עם השאלות להיום

מתן ב

New member
אוקיי... ../images/Emo110.gif

האם היא בוגדת? לא, כי היא לא עשתה שום-דבר, יכול להיות שאיכשהו כשהיא נתנה לידיד שלה להרגיש שהיא רוצה אותו זו כן בגידה, אבל כל עוד היא לא ניגשה עליו או שיצא לה באיזושהי צורה להגיד לו שהיא מחבבת אותו, זו לא נקראת בגידה. היא רק חשבה עליו, היא לא עשתה כלום. האם היא צריכה להגיד לחבר שלה? שוב פעם, כל עוד היא לא עשתה כלום, אז לא. רק אם היא באמת רוצה את הידיד שלה ומעדיפה את ידיד שלה על פני חבר שלה אז כן, היא צריכה לספר לו, כי אז זה יהיה לא הוגן כלפי החבר, כי הוא אוהב את רוני יותר ממה שהיא אוהבת אותו. האם היא צריכה להגיד לידיד שלה? כמו באשאלה 2, אם היא באמת מעדיפה את ידיד שלה על פני חבר שלה, אז כן. היא צריכה לדבר איתו, אבל לא לעשות שום-דבר איתו עד שהיא גומרת לגמרי עם חבר שלה, כי אז זו כן תיחשב בגידה והחבר שלה ייפגע מאוד.

למעלה