בואו נדבר על זה רגע

בואו נדבר על זה רגע

מה לובשים להלוויה? יש קוד לבוש בארץ, או שמתחשבים רק בתנאי מזג האוויר?
אתן מקדישות לזה מחשבה לפני שאתן נקלעות בצער לאחת כזו?

מרים 882

New member
נראה לי שלא צבעוני מדי

בארץ כמו בארץ כל אחד ממציא קוד עצמי

לא מתבלטים. לא בלבוש סקסי, פרובוקטיבי או מתוכשט מדי וכו'.
מתלבשים צנוע, ממש לא חייבים שחור.
אבל מה שהכי חשוב זו ההתנהגות. אני זוכרת שכשאבא שלי נפטר, אז אח שלו דיבר עם אנשים ופתאום התפרץ בצחוק מטורף. זה צרם לי יותר מכל לבוש.

dify

New member
לכל אחד יש את הדרך שלו

כשהגעתי לביקור אבלים אצל איזה דודה במשפחה שלי, לאור מות בעלה, כולם היו במצב רוח מצויין ומרומם, מודה שהתפלאתי, ואז היא אמרה, שהיא שמחה שאנשים באים במצב רוח מרומם, כי הדבר האחרון שהיא צריכה זה עכשיו לשבת בדיכאון ולשקוע, ולכן מבחינתה זה הדבר הרצוי ביותר. זה לא מחק את האבל, זה היה בשביל החיים שצריכים להתמודד עם הכאב.

נכון איזה צחוקים היו בשבעה של סבתא שלי

האחים של אמא שלי קורעים מצחוק וגם סבתא שלי היתה כזאת מצחיקה.
האמת שכל מפגש משפחתי איתם היה מצחיק עד כדי דמעות..
אז בהלוויה היה עצב גדול והרבה דמעות אך בשבעה של סבתא שלי באופן טבעי נוצר פורקן משחרר של צחוק
ונזכרו ברגעים מצחיקים עם סבתא
זה חלק מהניחום אבלים ואין בזה משהו רע..

בכל

שיבעה שהייתי בה, כולל זו של אמא שלי, אפשר היה לחשוב שמדובר במופע סטנד אפ. אנשים יושבים צוחקים, תמיד! ואני מבינה את זה האמת. אם לא נצחק נבכה ולבכות זה קשה ולפעמים מביך אפילו. אני אישית העדפתי שזה יהיה ככה, היה לי יותר נוח עם זה.

Anett

New member
לדעתי, גוונים כהים וללא איפור

לא חייב להיות שחור אבל לא הייתי באה ללוויה בורוד/אדום/כתום וכד'
אני זוכרת שבאתי ללויה של סבתא שלי בשימלה בצבע זית וצעיף על הכתפיים אבל זה היה יום חורפי ושמשי. אני בד"כ לא הולכת ללויות אני הייתי אולי ב2-3 בכל החיים שלי. אבל הולכת לשבעה כמעט תמיד.

אומרים ששחור זה מנהג של גויים..

אז לאו דווקא שחור. אבל הייתי משתלדת לא ללכת עם צבעים זועקים מדי.
(בדיוק לפני חודש סבא שלי נפטר, ודנו בין האחיות אם בסדר לאחותי ללכת עם מעיל טורקיז או לא, אומנם היה לה קר אבל טורקיז לא היה)

dify

New member
ממה שיצא לי לראות

באים בלבוש יומיומי מתון שכזה (כלומר לא צבעוני, לא "מושקע/מתאמץ", לא מתבלט בסגנון שלו). האמת, אני לא ודעת אם מישהו בכלל שם לב למה שלובשים, זה בטח לא השחור האחיד המוקפד כמו בסרטים האמריקאים, זה בעיקר מתון. ככה אני זוכרת.

flashes

New member
אני מגיעה עם הלבוש הרגיל שלי באותו יום...

אני לא אלבש צבעים צועקים אם אני יודעת שיש לי הלוויה באותו יום
אבל בהחלט לא חושבת על הגעה דווקא בשחורים או כהים

naamutzi

New member
תלוי

אם יש לי 'התראה' מראש, אני אלבש צבעים סולידיים ובלי מחשוף עמוק מידי.
אם הודיעו לי מהיום-להיום, אז יקבלו אותי כמו שאני.

אני חושבת שבגלל שיש מנהג אצל חלק מהאנשים שאסור להלין את המת, אז הלבוש בלוויות הוא מאוד אקלקטי. זה לא כמו בחו"ל, שמודיעים מראש. שמעתי אפילו על מקרה ששלחו הזמנות (!) ללוויה של מישהו בלונדון..

כשבן הזוג שלי נפטר

לבשתי חצאית עיפרון צהובה שהוא מאוד אהב ותמיד היה מדבר עליה שאני סקסית בה וכו. למעלה לבשתי חולצה שחורה מכופתרת כדי להיות קצת פחות בולטת....

אני לא חושבת שבארץ יש קוד לבוש להלויות וזה מאוד אישי מה שרוצים ללבוש כי כמו אצלי לפעמים יש משמעות לבגד בקשר עם הבנאדם.

בחזור מההלויה נסעתי עם חבר של הנפטר (מוזר עדיין להגיד את זה:() והוא לבד חולצה אדומה. הוא סיפר לי שהוא לבש אותה בגלל שהחבר היה אוהד הפועל....
צירוף מקרים כזה :)

solee

New member
לפי דברי הרב,

יש ללבוש בגדים יומיומיים, לא צעקניים ולא חשופים מדי, אבל ממש לא שחור, כמו שמישהי כבר כתבה, זהו מנהג של גויים.
אני זוכרת את זה עוד מהללויה של סבי היקר מלפני שנים רבות.

ובכלל, שלא נדע ....

תודה ששיתפתן

אני הלכתי על משהו סולידי, וכמוני מאות האנשים שהגיעו ללוויה. מסתבר שזו השנה השלישית שאני "מבלה" באפריל בהלוויות. חבל, פעם חבבתי את החודש הזה, בכל זאת אני חוגגת בו יום הולדת :)

נראה לי

שזה לא בדיוק מה שמטריד אנשים באותו הרגע. לקרובים מדרגה ראשונה קורעים קריעה לרוב, ככה שאין להם מה לבוא בלבוש מגונדר. אני לפחות די הייתי שקועה בשלי, תשאלי אותי אם שמתי לב מה לבשו אנשים אחרים? רחוק ממני.

למעלה