קבלה ומקובלים
אם אתה רוצה לכנות את ברג מה שאתה רוצה תכנה, אבל המושג ``מקובל`` תפוס כבר ע``י אנשים יראי שמים שומרי מצוות שלמדו ובקיאים בתורה נביאים כתובים ש``ס ופוסקים, ומילאו את כריסם בתורה ומצוות, ואחרי גיל 40 למדו גם את תורת הקבלה, קרי תורת הנסתר, התורה נדרשת בארבעה אופנים פשט, רמז, דרש, וסוד, ראשי תיבות פרד``ס והקבלה היא החלק של הסוד, ואם אדם לא למד את שלושת החלקים הקודמים, הוא בשום אופן לא יכול ללמוד ולקלוט את הקבלה, בצורה הנכונה שלה, מי שמנסה לעשות את זה, וברצינות פשוט משתגע, כי הוא אינו מוכן מבחינה נשמתית ושכלית לכך. וואל תבוא לספר לי על כל הקורסים שכל מיני אנשים שקוראים לעצמם מקובלים, מעבירים לגברים צעירים, ולנשים וכו`, כי כל מה שהם מלמדים זה בפירוש לא קבלה, אולי מבוא למבוא של המבוא של הקבלה, וברוב המקרים הם מדקלמים דברים שהם לא מבינים. אז ברג לא עונה לקריטריונים, והוא מטעה את הציבור, ולכןגדולי דורנו הרבניים לא מקבלים אותו בלשון המעטה,(ואני לא מתיחסת כלל לממסד הדתי, אלא לבני התורה) וכמו כן כל מיני ``מקובלים`` אחרים. ואם תשאל מי כן? אז שתדע לך שהיום אי אפשר לספור את המקובלים האמיתיים המוכרים אפילו על אצבעות יד אחת, מקובל אמיתי בדרך כלל לא חושף את עצמו לשום תקשורת ולשום פירסום ולשום קשר עם נשים,מלבד אישתו, והרי לך 3 סימנים איך תוכל לסנן את המקובלים א. אדם שלא לומד תורה ומקיים מצוות אינו יכול להיות מקובל ב. אדם שמקבל נשים (לבד מהרב כדורי שהוא כבר כמעט עיוור, וזקן מאוד ויצר הרע בטל ממנו ) ג. אדם שמקבל כסף, או טובת הנאה עבור הברכה והעזרה או התיקון שהוא מעניק. אני בטוחה שלפי הסימנים האלה, תוכל להחליט מי כן ומי לא. אני גם בטוחה שהדברים שלי יעוררו סערה, כי כלאחד ודאי מכיר איזה מישהו שיש לו המו חסידים דתיים. אז שתדע שזו לא ראיה , הוא יכול להיות מקובל על החסידים שלו,אבל לא אדם מקובל אלוהי, שלמד את תורת הנסתר. ו...כן, יש הרבה רמאות בשטח, והרבה אנשים שמים את כספם בתקוה שהם יעזרו בקבלה,ופשוט מרמים אותם. כל טוב לך.