בה"ד 1 רף אפס - חינוך

Lilith22

New member
בה"ד 1 רף אפס - חינוך

שלום לכולם,
שבוע הבא מתחיל קק"צ אוגוסט , וכמובן שנושא החינוך מעט מדאיג.
אצלנו בהכנה התמקדו בפרטים מאוד קטנים למשל האם בשנת 62 הנשיא סרב לחון את אייכמן ודחה את ערעורו.
אמנם יחסית הצלחתי בחינוך (מעל 80 שזה היה רף ההכנה) אבל עדיין המבחן מעט מלחיץ משום ששמעתי שיש רק 25 שאלות .
האם השאלות יהיו מאוד ספציפיות או שאלות יותר פשוטות ? מישהו זוכר סוגים של שאלות ? האם רמת הידע הנדרשת היא כללית יותר?
למשל פרק הרמטכ"לים אותי אישית מאוד ייאש וכל ההכנה לא נגעתי בו אני רק יודעת מה הסדר שלהם ואיזה רמטכ"ל היה בכל מלחמה , את פועלו של כל רמטכ"ל ומה הוא עשה בכל שנה אינני יודעת וכמות החומר עצומה. אשמח למעט הכוונה.
תודה :)

המבחן די קל, במיוחד בקטע של החינוך

לזכירת הרמטכ"לים לפי הסדר, יש את "שיר הרמטכ"לים" - פשוט מדקלמים את השמות שלהם לפי המנגינה של שיר חודשי השנה..

השאלות של חינוך הן די ברמה של "מי היה הרמטכ"ל בששת הימים", "מי היו חז"ל", וזה מבחן אמריקאי שקשה לקבל בו פחות משישים (רף האפס).

Lilith22

New member
תודה :)

הרגעת אותי... !
אצלנו המבחנים היו מאוד קשים וספציפיים והיה צריך לדעת מה עשה כל רמטכ"ל ובאיזו שנה וזה די קשה לזכור בייחוד כשיש 20.
אם אלו השאלות אני רגועה לגמרי , כנראה בהכנה אוהבים להלחיץ !
בכל מקרה אנסה ללמוד כמה שיותר ....
יש לך שמץ בנוגע למבחן המקצועי (רימונים , נק"ל , אב"כ..) ?

Solopeak

New member
אין מה להלחץ

המבחנים בבה"ד 1 הם באמת פשוטים, סוגם באמת קליל ורמת הידע הנדרשת היא בהרבה מתחת ל-80 שקיבלת בהכנה.
כלומר, אם קיבלת 80 אין לי ספק בכלל שתעבור את המבחנים האלו בלי למצמץ.
סיימתי בה"ד 1 החודש כך שהזיכרון שלי עדיין טרי ולכן אני יכול לומר לך שבאמת באמת אין ממה להלחץ. לא מהמבחן בחינוך ולא מהמקצועי.
ההכוונה היא שעם קצת רקע בסיסי אתה עובר את המבחנים בהליכה :)
אקדים ואוסיף בנוגע למבחנים שיהיו לך בקק"צ (מבחן מסכם 1-3,דפדוף, ניהול מטווח וכו') - גם מהם אל תלחץ, גם הם לא קשים אם מקשיבים בשיעורים.

שיהיה המון המון בהצלחה בקורס!

ori239

New member
כמו שהזכירו פה

אין לך מה לדאוג ממבחני הכניסה אם למדת היטב בהכנה.
אמנם עברו כמה שנים מאז שעברתי המבחנים הללו, אך היו לי שאלות כמו "באיזו שנה התקיימה מלחמת יום הכיפורים?".
לא ירדו לרזולוציות של מה עשה רמטכ"ל X, אני זוכר היטב את כל הפרקים הללו אבל כל השאלות היו ברמת ידע כללי ולא ברמת בגרות בהיסטוריה.

לגבי המקצועי - החומר בחוברת מכסה בדיוק את הספקטרום של השאלות, לא ישאלו אותך על משהו שלא מצוין בחוברת.
לגבי הטופוגרפיה - שימי לב שהנ.צ. יהיו בעלי 5 ספרות (אותנו בהכנה לימדו 3 ספרות ולקח קצת זמן להבין שמדובר בנ.צ. עם 5 ספרות).
אני התבקשתי לאתר נ.צ. ספציפי (שהייתה בו כיפה).
לגבי החימוש לזכור היטב את האריזות (רימון X מזווד Y מגיע בחבילת Z וכו').

בהצלחה

ori239

New member
אגב, במאמרים יש פוסט שפירסמתי לפני כמה שנים

עם מידע על כל תהליך הקק"צ.
שימי לב שהמבחנים יהיו ממוחשבים.

למעלה