אחי אני דווקא שמח שהשתמשת
בדוגמאות הנ"ל, כי לידיעתך בית כנסת כמו שתארת שנראה כמו כנסיה נקרא בית כנסת רפורמי, ומגיעים אליו רק יהודים רפורמים והם מגיעים עם מכוניות בשבת, אתה שואל אם זה טוב שנדבק אלינו מנהג כזה, אז תענה לעצמך. בכל מקרה אני רוצה לקבוע פה עובדה, אין בית כנסת יהודי אמיתי שנראה ככה, כולם כפי שתארת בצורת ח', ולא רק בצפת ואפילו לא רק בישראל, אלא בכל הגולה, חוץ מאצל הרפורמים, ובדיוק מזה היהדות מזהירה, תתחיל לקחת את המנהגים שלהם ותגמור כמוהם, כי בהתחלה זה היה באמת עניין של חיקוי ארכיטקטוני בלבד, אך עד מהרה נכנסו מנהגים נוספים והיום נוסעים בשבת לבית הכנסת, שזה מתנגד לגמריי לרעיון בית הכנסת, השבת והילכותיה, והם גם מרשים לאכול לא כשר או כשר חלקית וחתונה בין בני מין אחד, ועוד כמה שנים הם ישכחו שבכלל הולכים לבית הכנסת בשבת ויתחילו ללכת ביום ראשון! לגביי זה שאתה בוחר לשנות לגברת את האדרת אינו משנה כהוא זה את עובדות ההיסטוריה ואת הרצח הנורא שתיבל את החגיגות , ולכן לי זה נראה כמו זלזול משווע של זכרון החללים גם של אז וגם של היום, ואגב אתה אומר שאתה לא חוגג סילבסטר, אך ידוע בבירור שבארץ המסיבה נקראת "מסיבת סילבסטר" למרות שאתה בוחר להחליף לה את השם, אז מה תעשה כשתהייה בארץ לא תלך למסיבה, כי בארץ השם נשאר כמו מקורו, ופה הוא שונה כמו כל דבר שמשתנה פה כולל האמונה. אז פה זה בסדר כי קוראים למסיבה בשם אחר ולא חשובה סיבת החגיגה, אתה אומר שאתה חוגג רק בגלל שזה ראש השנה, שאגב יש גם ראש שנה סיני שהוא שונה משלנו ושל הנוצרים וגם עבור הסינים נקרא שנה חדשה, גם אותו אתה חוגג? אני אגיד לך איפה מבחינתי הבעייה,- אני מצביע על רוצח ואתה אומר, מה קרה לך תראה איזה יופי הוא יודע לצייר-, זאת אומרת, שכח שהוא רוצח ותהנה מציוריו,תסביר לי למה זה נכון לעשות, האם תגיד טריסיה שהיא מוכנה לקנות תמונה שלו ,ולא איכפת לה שהוא רוצח? האם הוא עדיין חלק מהתרבות שלה והשורשים שלה, זה כן נשמע לך הגיוני? תבינו דבר אחד, לא כל מה שנראה יפה זה טוב, ולא כל מה שטעים בהכרח בריא, וגם לא חייבים להזדהות ולחקות כל מינהג שרואים סביבנו. מעלת החיקוי הגשמי נמצאת באופן טבעי בלתי מודע רק אצל חיות, ואפילו לא אצל כולן אלא רק אצל חלק, אנחנו בתור בני אדם חייבים לשאול את עצמנו שאלות שיצליחו לברר עבורנו, אם מה שאנחנו חושבים אומרים ועושים זה טוב או רע, מועיל או מזיק,לפני שאנחנו עושים את המעשים או מחקים אחרים, אפילו אם לכאורה הם נראים יפים, כי כמו שקרה לי יכול לקרות וקורה כמעט לכולם, אנחנו חוגגים חגים לא לנו, רק בגלל הבורות בה הזינו אותנו וחלקיי האינפורמציה שקיבלנו. תגיד נכון שלימדו אותך לכבד את יום השואה? אני משוכנע שאתה מכבד את הרוגי יום השואה בגלל שסיפרו לך, ושום מסיבה בשום מקום בעולם לא תזיז אותך מלהתעצב ביום השואה, לא ראש השנה הנוצרי ולא הגרוזיני, כי לימדו אותך לכבד את זה!!! ומישהו פה זרק שמה שאני אומר פה זה כפייה, אני שוב לא מצליח להבין למה אני כופה יותר עליכם את נושאיי, מאשר אלה שכופים פה עליכם את מתכוניהם או תמונות הסקי שלהם? האם כעסתי על אי אלו כותבי מתכונים? האם כתבתי פה שמי שלא יעשה מה שכתבתי ישלח לכלא או ישלם קנס או השם יודע מה? אני רק מחווה דעה ואתמול בלילה כבר אמרתי לאלון, לא נראה לך , עבור לתגובה הבאה אני לא כועס ולא נפגע,ואם יש פה מישהו ספציפי שיגיד שאני מזיק לו בצורה ישירה או עקיפה, אני אפסיק,זה עדיין לא קרה. נסה לרדת לעומק העניין למרות שזה נשמע מחריד להפסיד את המסיבה הבאה!!!