בהמשך לSILVESTER

tricia

New member
בהמשך לSILVESTER

ניסיתי ללענות להודאתו של BABAJOS אבל אי אפשר. אז ככה: מאז שנולדתי(בבית מאד יהודי לא דתי אי שם בדרום אמריקה) חגגתי את השנה החדשה . כך עשו משפחתי המורכבת וכל מכרי. לא אפסיק לעשות זאת גם אם יש צדק בכתבה המלומדת. אלה גם שורשי....גם חשובים לי וגם כיפים . תן לחיות עזוב את הדקדקנות התאלוגית .

alon114

New member
מסכים

צודקת מאה אחוז. ובבג'וס, אני לעולם לא קורא לערב השנה החדשה סילבסטר בדיוק מהסיבה שציינת. לעומת זאת, אני חוגג את היום הזה. זוהי התחלה של שנה חדשה, ותמיד טוב לקבל אותה עם קצת אופטימיות.

babajos

New member
מה זאת אומרת תן לחיות?

אף אחד לא אמר לך להפסיק לחיות, ואף אחד גם לא אמר שאם תפסיקי לחגוג תמותי מזה, ואגב מדובר פה בעובדות היסטוריות בלי קשר לדת, ומוזר שלא מעניינת סיבת החגיגה, העיקר החגיגה, שהרי אם כך, מה יעשה יהודי מצרי כאשר בישראל עומדים בצפירה ביום השואה לחללי מערכות ישראל וצה"ל, ובאותו זמן בדיוק במצרים חוגגים המצרים נצחונם והמפלה שהנחיתו על ישראל במלחמת יום כיפור(למרבה הצחוק כך טוענים המצרים) מה יעשה אותו יהודי מצרי? יתאבל על אחיו ביום השואה היהודי ישראלי, או ירקוד ויחגוג ביום הנצחון המצרי , האם נגיד שמצריים שורשיו לכן זכותו ואפילו חובתו לחגוג איתם בלי קשר לסיבה? את לא מבינה שהחגיגה הזו היא לא רק תחילת שנה, זו תחילתה של אמונה שהרגה ביהודים בלי אבחנה, מה שאומר שכשהם חגגו אצלנו מתו, ואת מקשרת את הכל לשורשייך הגאוגרפים, מה אם שורשים משפחתיים ולאומיים, האם הנוצרים בישראל נחמדים כמוך וחוגגים את ראש השנה שלנו, לא שאנחנו ניסינו להשמיד איזה עם בחג שלנו. רק בגלל שאנחנו לא מכירים את כל אלו שמתו בכל המאורעות שהזכרנו אז אפשר כבר להפוך את זה לחגיגה? ואגב אף אחד לא דיבר על תאריכים שבהם נשתמש ביומיום למרות שגם זו בעייה, כי כשאתה רוצה לדעת מתי החגים שלך אתה מסתכל על שלנו ולא על שלהם, אך להבדיל אין שום חגיגה או מסיבה בזה שאתה כותב תאריך לועזי או עברי, אתה לא רוקד לצלילי דמם של אלו שמתו במסיבות האלו והיוו את עיקר הסיבה למסיבה, לכן ההשוואה אינה כל כך במקומה. הכי חשוב לזכור שלא הבאתי לפה רשימה של פיסקי הלכה, אלה פרק בהיסטוריה של העם היהודי, ואני לא מוצא לנכון להתכחש להיסטוריה שלי, ובמיוחד אחריי שהבנתי שעל כל נשיקה שקבלתי בחגיגה כזו, עד לא מזמן מתו מאות יהודים, אז מה להמשיך להתעלם מזה,האם זה לבדו לא עצוב מספיק עד כדי שיגרום לנו להפסיק לרקוד? וכותבת טריסיה שאני אגב מכבד את דעתה ואנחנו בדיון פתוח אך היא אמרה "כך עשו משפחתי המורכבת וכל מכרי. לא אפסיק לעשות זאת גם אם יש צדק בכתבה המלומדת", זאת אומרת טריסיה, שרק אם חס ושלום היה עולה מישהו מבוגר לפורום ומספר לנו שעשרה מהמתים ברשימה המלומדת ב-1941 היו כל משפחתו? רק אז היינו מפסיקים לרקוד, או שמא גם אז נגיד "מיסכן אחי באמת מסכן, לאבד ככה בן משפחה, אבל אני לא מפסיד ת'זיקוקים!!!? אני לא מצליח להבין, למה אנחנו חיים במין דור כזה שמבטל את ההיסטוריה שלו בתור עם לגמרי, וכל זאת בעבור מייקל ג'קסון, נשיקות, בירה ובלונים??? ואל תשכחו שדווקא כשאמרנו אחד לשני" היה יהודי בביתך ואדם בצאתך" הם סימנו אותנו בטלאי צהוב כדי שלא נשכח גם בחוץ מי אנחנו!!! אז שתהייה לכם מסיבת סילבסטר נעימה או שנה טובה? תבחרו לבד!!!

alon114

New member
בבג'וס בבקשה

הנושא אכן מעניין, אך בוא נשאיר אותו מחוץ לפורום הזה, טוב?

alon114

New member
אני אנסה

1. הדיונים בנושא יהדות דיי שחקו את הפורום בזמן האחרון. 2. הנושא לא קשור ספציפית לישראלים בקנדה. 3. כי אני מבקש יפה... PLEASE!

babajos

New member
לא חושב שזה כל כך פייר

גם קצת קשה לי להבין למה הנושא הזה פחות מתחבר לישראלים בקנדה, וסלט חצילים ומילקי וברכות לחגים כן, וכל פיגוע או אסון נזכר פה ובצדק? בכל מיקרה אלון בגלל שאני חושב שאתה ואני עברנו והתגברנו על שלב ההשמצות הדדיות, יהיה נכון רק לאמר לך שכמו שיש חברה שיכולים להתמקד פה בסקי או במתכונים או אסונות ישראלים או היסטוריה או פרויד או מורים ישראלים, ומסיבות ואם נדפדף אחורה אין כמעט נושא שלא דובר פה, כך גם אני מוצא לעלות נושאים שלדעתי יש בהם עניין. אני לא מנסה להשמיץ פה אף אחד רק מעלה כל מיני תהיות, האם אתה חייב לתהות איתי, זו כבר שאלה נפרדת, לכן אחי,אם לא מסתדר לך מה שאני אומר תרגיש חופשי לעבור לתגובה הבאה, אני לא אפגע, יתרה מכך, אם אתה באמת באמת חושב שמחשבותיי והעלתן פה על גבי דפיי הפורום אכן מזיקים לפורום הזה, אני מבטיח להתחשב בזה בשיא הרצינות!!! חוץ מזה מתערב איתך שהנושא בעוד מיספר ימים היה עולה לבד, ואז גם אסור היה לי להגיב? בכל מקרה הבטחתי ואקיים, אפילו אם זה רק בגלל שאתה לא רוצה שאני אומר פה כלום, אם זה מה שאתה רוצה, אני שותק אחי, ואפילו לא נפגע.

tricia

New member
תן לחיות = תן לי להנות מישורשי...

ואל תגיד לי שהם לא שורשי רק בגלל שאני יהודיה. רק אני יודעת על אני עומדת.... וכן אני רואה טעם של כפיה בהשחרת החגיגה

dana banana

New member
../images/Emo13.gifyou are a 100% right!!!

I go out every NEW years and I will continue doing that since it is one big party (I love to party) and Alon is right there were so many arguments with regards to this topic, and WE ALL agreed that we love . our religion and our culture, and btw Babajoe do not forget where you live IN CANADA!!!! did you know that in the second world war CANADA didnt give shelter to any jews ? the famous quate was NONE IS TOO MANY!!! so what? so I won't leave here now? live and let live that is my saying btw Tricia what country are you from???????????? have a great day all DB

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אין שום קשר בין סילבסטר צורר היהודים לחגיגות השנה החדשה. יום זה אינו יום הולדתו של סילבסטר. יום זה אינו יום מותו של סילבסטר. ביום זה לא קרה שום מאורע חשוב בחייו של סילבסטר. ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה קוראים לערב השנה החדשה בשם סילבסטר, אך מקור הדבר בטעות. ספירת שנים החל ב-1 בינואר ע"פ לוח השנה השמשי (לפני השינויים של יוליוס ומאוחר יותר של גריגוריוס) המוכר לכולנו (אז החודשים יולי ואוגוסט נקראו קוינטיליס וסקסטיליס בהתאמה) החלה בהקמת האימפריה הרומאית בשנת 762 לפנה"ס, ומאז חוגגים את ערב השנה החדשה כל שנה, לחג זה אף אין שום קשר עם הנצרות. לפני הקמת האימפריה הרומאית ב-762 לפנה"ס ספרו את השנים החל ב-1 במרץ, כי הוא היה החודש הראשון בהמצאת לוח זה, החודש קוינטיליס (משמעותו חמישי) וסקסטיליס (משמעותו שישי) נקראו כך ע"פ סדרם בלוח השנה, מאוחר יותר יוליוס קיסר החליט לשנות את שמו של חודש קוינטיליס ליולי ואחריו אוגוסטוס קיסר החליט לשנות את שמו של חודש סקסטיליס לאוגוסט. גם בימינו מציינים החודשים ספטמבר (שביעי), אוקטובר (שמיני), נובמבר (תשיעי), ודצמבר (עשירי) את מיקומם בלוח השנה העתיק שלפני השינוי בעקבות הקמת האימפריה הרומאית. ערב השנה החדשה אינו חג נוצרי ואין לה כל קשר לסילווסטר, תחגגו ותיהנו כמו בכל העולם, זה חג שבו כל העולם חוגג ומקווה לשנה טובה יותר מאחר ולוח השנה הגריגוריאני (לאחר השינוי האחרון שביצע גריגוריוס, שנה מעוברת פעם ב-4 שנים באמצעות היום ה29 בפברואר) מקובל בכל העולם, בני כל העמים וכל הדתות חוגגים את השנה החדשה ביום זה גם אם יש להם לוח שנה נוסף, שהרי ביום זה כל העולם מאוחד בשמחתו וחבל שהיהודים לא ישמחו עם כולם.

formersusan

New member
בדיוק כך: חיה ותן לחיות

שכל אחד יחגוג את ליל הראשון בינואר ויעניק לו את המשמעות הראויה בעיניו.

alon114

New member
תגובה

כשאתה נכנס לבית כנסת, מה אתה רואה? שורות שורות של כסאות או ספסלים. ובבית קברות יהודי רוב הסיכויים שתראה מצבות עומדות. כידוע, בית כנסת תקני ומקורי (כמו שרואים בצפת)הוא בצורת ח, ומצבה יהודית היא אבן שוכבת ולא עומדת. ואלו רק שתיים מבין מנהגים רבים שנדבקו אלינו במהלך הגלות. האם זה אומר שכל בית כנסת או מצבה העונים לתיאור הנ"ל הם פסולים?? וכמו שכתבתי, המושג סילבסטר הוא אכן בעייתי, ואני אישית לעולם לא משתמש בו. "ערב השנה החדשה" זה מה שאני משתמש כל השנים, וכל שנה (כמעט) אני חוגג את היום הזה. זהו יום של שמחה, של התחלה חדשה, ולא כואב לחגוג אותו. אל תדאג, אני מבטיח לך שכל הכותבים פה (אולי חוץ מאחת..) חוגגים את ראש השנה היהודי. אנחנו לא גרים באנטבקה, וזו המאה ה- 21.

babajos

New member
אחי אני דווקא שמח שהשתמשת

בדוגמאות הנ"ל, כי לידיעתך בית כנסת כמו שתארת שנראה כמו כנסיה נקרא בית כנסת רפורמי, ומגיעים אליו רק יהודים רפורמים והם מגיעים עם מכוניות בשבת, אתה שואל אם זה טוב שנדבק אלינו מנהג כזה, אז תענה לעצמך. בכל מקרה אני רוצה לקבוע פה עובדה, אין בית כנסת יהודי אמיתי שנראה ככה, כולם כפי שתארת בצורת ח', ולא רק בצפת ואפילו לא רק בישראל, אלא בכל הגולה, חוץ מאצל הרפורמים, ובדיוק מזה היהדות מזהירה, תתחיל לקחת את המנהגים שלהם ותגמור כמוהם, כי בהתחלה זה היה באמת עניין של חיקוי ארכיטקטוני בלבד, אך עד מהרה נכנסו מנהגים נוספים והיום נוסעים בשבת לבית הכנסת, שזה מתנגד לגמריי לרעיון בית הכנסת, השבת והילכותיה, והם גם מרשים לאכול לא כשר או כשר חלקית וחתונה בין בני מין אחד, ועוד כמה שנים הם ישכחו שבכלל הולכים לבית הכנסת בשבת ויתחילו ללכת ביום ראשון! לגביי זה שאתה בוחר לשנות לגברת את האדרת אינו משנה כהוא זה את עובדות ההיסטוריה ואת הרצח הנורא שתיבל את החגיגות , ולכן לי זה נראה כמו זלזול משווע של זכרון החללים גם של אז וגם של היום, ואגב אתה אומר שאתה לא חוגג סילבסטר, אך ידוע בבירור שבארץ המסיבה נקראת "מסיבת סילבסטר" למרות שאתה בוחר להחליף לה את השם, אז מה תעשה כשתהייה בארץ לא תלך למסיבה, כי בארץ השם נשאר כמו מקורו, ופה הוא שונה כמו כל דבר שמשתנה פה כולל האמונה. אז פה זה בסדר כי קוראים למסיבה בשם אחר ולא חשובה סיבת החגיגה, אתה אומר שאתה חוגג רק בגלל שזה ראש השנה, שאגב יש גם ראש שנה סיני שהוא שונה משלנו ושל הנוצרים וגם עבור הסינים נקרא שנה חדשה, גם אותו אתה חוגג? אני אגיד לך איפה מבחינתי הבעייה,- אני מצביע על רוצח ואתה אומר, מה קרה לך תראה איזה יופי הוא יודע לצייר-, זאת אומרת, שכח שהוא רוצח ותהנה מציוריו,תסביר לי למה זה נכון לעשות, האם תגיד טריסיה שהיא מוכנה לקנות תמונה שלו ,ולא איכפת לה שהוא רוצח? האם הוא עדיין חלק מהתרבות שלה והשורשים שלה, זה כן נשמע לך הגיוני? תבינו דבר אחד, לא כל מה שנראה יפה זה טוב, ולא כל מה שטעים בהכרח בריא, וגם לא חייבים להזדהות ולחקות כל מינהג שרואים סביבנו. מעלת החיקוי הגשמי נמצאת באופן טבעי בלתי מודע רק אצל חיות, ואפילו לא אצל כולן אלא רק אצל חלק, אנחנו בתור בני אדם חייבים לשאול את עצמנו שאלות שיצליחו לברר עבורנו, אם מה שאנחנו חושבים אומרים ועושים זה טוב או רע, מועיל או מזיק,לפני שאנחנו עושים את המעשים או מחקים אחרים, אפילו אם לכאורה הם נראים יפים, כי כמו שקרה לי יכול לקרות וקורה כמעט לכולם, אנחנו חוגגים חגים לא לנו, רק בגלל הבורות בה הזינו אותנו וחלקיי האינפורמציה שקיבלנו. תגיד נכון שלימדו אותך לכבד את יום השואה? אני משוכנע שאתה מכבד את הרוגי יום השואה בגלל שסיפרו לך, ושום מסיבה בשום מקום בעולם לא תזיז אותך מלהתעצב ביום השואה, לא ראש השנה הנוצרי ולא הגרוזיני, כי לימדו אותך לכבד את זה!!! ומישהו פה זרק שמה שאני אומר פה זה כפייה, אני שוב לא מצליח להבין למה אני כופה יותר עליכם את נושאיי, מאשר אלה שכופים פה עליכם את מתכוניהם או תמונות הסקי שלהם? האם כעסתי על אי אלו כותבי מתכונים? האם כתבתי פה שמי שלא יעשה מה שכתבתי ישלח לכלא או ישלם קנס או השם יודע מה? אני רק מחווה דעה ואתמול בלילה כבר אמרתי לאלון, לא נראה לך , עבור לתגובה הבאה אני לא כועס ולא נפגע,ואם יש פה מישהו ספציפי שיגיד שאני מזיק לו בצורה ישירה או עקיפה, אני אפסיק,זה עדיין לא קרה. נסה לרדת לעומק העניין למרות שזה נשמע מחריד להפסיד את המסיבה הבאה!!!

medalssy

New member
חיכיתי לתגובתך לשרשור הקודם

של אלון ולא היגבת למרות שרוב הדברים נכתבו עלייך,מה קרה?את מסכימה לשם שינוי?

formersusan

New member
יש דברים שאינם ראויים לתגובה

ויש אנשים שאינם ראויים לכל יחס...

medalssy

New member
באמת?

היית צריכה להגיד משהו להגנתך,לא יכול להיות שכל כך הרבה אנשים חושבים אותו דבר ולך אין תגובה

למעלה