אמא של דפנה,
אכן, נתנו לך הקלות... אך לא הקלות המתאימות לאוטיסטים, אלא הקלות לילדים לקויי למידה שמקובל לתת... אני מדברת ומתמקדת בקושי האוטיסטי, רק בקושי האוטיסטי ואם צריך הקלות נוספות, אז צריך גם לתת... שיבינו שילד אוטיסט שעונה לבחינה, הוא עונה כאדם עם אוטיזם והוא לא ילד רגיל... אני רוצה שהבוחנים יבינו מדוע ולמה הילד הזה עונה לבחינה בצורה כזאת...
קראת מה שדניאל כתב? את הטיעון בהבעה... תעלי למעלה ותקראי את מה שצירפתי, את תראי שאף ילד רגיל לא יהיה מסוגל בחיים לכתוב ככה.. זה ראוי להיות בחוברת קומיקס וזה מה שנכניס לחוברת של דניאל שאנו עומדים להוציא, קומיקסים וטיעונים בהבעה.
דניאל קיבל הקלות במבחני הבגרות שלא היה זקוק להם, הוא קיבל תוספת זמן שלא היה צריך, במתמטיקה איפשרו לו לענות על 3 שאלות מתוך 6, והוא סיים את כל 6 השאלות בחצי מהזמן... את ההקלה האמיתית, בהבעה הוא לא קיבל... ההקלה שהבוחן ידע שהוא אוטיסט וזאת צורת החשיבה שלו... ושיראה שהוא כותב בדיוק כפי שלימדו אותו, לפי הכללים בהבעה, אך הוא נער שחושב אחרת, לא כמו כולם... זאת בעיני הקלה אמיתית לאוטיסטים...
יש אוטיסטים עם לקויות למידה, כמובו שגם להם צריך הקלות לליקויי למידה... חייבים לתת לכולם שיוויון הזדמנויות, לעיוורים, אוטיסטים, לקויי למידה ועוד ועוד, בשביל זה יש ועדה. אין דין התאמה אחת כדין התאמה אחרת... אך צריך לתת גם לאוטיסטים שיוויון הזדמנות, שתהיה גם להם אפשרות להגיע להצלחה אם הם מבקשים אותה...
אצל דניאל, הלקות שלו זה נטו האוטיזם ולא הלקויות האחרות... אז אני לא ביקשתי את ההתאמות שנותנים ללקויי הלמידה ובכל זאת הוא קיבל אותם... אנשים נלחמים בשיניים בשביל לקבל את ההתאמות האלו, ולמרות שלא ביקשנו, קיבלנו... מדוע? כי באופן אוטומטי המערכת רואה את האוטיזם כאילו אלה תלמידים שלא יכולים, ושהיכולת של אלו שכבר כן מצליחים, היא הישג ענק שמדברים עליו בהרצאות של אנשי חינוך גאים... זה יוצא דופן... ואני בטוחה שהם טועים ואני רוצה שידעו את זה ויתגייסו להקלות המתאימות ולא להקלות לא מתאימות... אין כאן אנשים שלא רוצים, יש כאן אנשים שלא מבינים את האוטיזם ואם המכתב הזה יעזור לבני להצליח במבחנים ובדרך ילדים אחרים שרוצים, גם יוכלו... אני בעד