בהמשך לשרשור של דינה

abashel13

New member
השילוב, תופתעי לשמוע. הוא סידור

המתאים לבי"ס כדי להעביר את התכנים בהם הוא מעוניין לתלמיד שאינו

תואם את המבנה הרגיל שלו... העניין במה מעניין /לא מעניין את בני הוא לא

העיקר כי אם תכנית הלימודים הכללית והתאמת ההוראה לבני...

לחלק מהדברים שכבת הוא זכאי אך עניינו בעולם/בחיים/ביצירה/בערך העצמי שלו

שהם העיקר טפלים לתכנית הלימודים המוכתבת ולדרישות הלימודים הנראות לבי"ס

כ"ערכים חינוכיים"...

arana1

New member
שיוויון לא דורש שכולם יהיו מיקשה אחת

זו דרישה קומוניסטית,פשיסטית,נורמטיבית... שאין לה דבר עם שיוויון אמיתי שמתבסס דווקא על מגוון ושונות
שונות לא סותרת שיוויון אלא בדיוק להפך,דווקא מאפשרת אותו.
אלא שהפרקטיקות שאת ממליצה עליהם ומנסה לקדמן הן כאלה שממהותן מנציחות את התפישה השגוייה והמפריעה והמזיקה של שיוויון המבוסס על אחדות צורה בלתי אפשרית ובלתי נחוצה
שגם מתבטאת בזהות המשמימה וחסרת הגיוון והעניין של מערכת המבחנים שכמו שגם את וכולם מזהים אפילו הנורמטיבים כבר מזמן זיהו את נפסודתם וחוסר הרלוונטיות שלהם

אז למה לנסות לדחוק אנשים לתבניות שאפילו האנשים הכי קונפורמיסטים מתחילים לזהותם כלא רלוונטיות
שיוויון בין שונים לא יכול להתקיים ולהתפתח דרך הצבת מדדים שסותרים את מהותו

חברה תחרותית לעולם לא תרשה שיוויון יצירתי ואמיתי
לכן מי שמעוניין באמת לקדם אוטיסטים צריך להאבק גם דרך התבניות שמקדמות תחרותיות
אין ולא הייתה תחרותיות הוגנת ומקדמת,יותר ויותר אנשים מתפכחים מהאשליה המסוכנת של תחרות חופשית,מה שמקדם את השיוויון היצירתי המבוסס דווקא על שונות ומקוריות זה תשומת הלב לדרך שבה דווקא מה שיחודי מאפשר שיתוף פעולה עמוק ומהותי יותר
הנצחון לנצח בתחרות יגרום דווקא לאנשים המוכשרים לשיתוף אמיתי ויצירתי להפסיד את הכל
אוטיסטים לא צריכים לעמוד בדרישות השוק
הם צריכים להמציא אותו מחדש
והם מסוגלים לכך
למעשה אין להם ברירה

מה שהכי מרגיז זה שלאוטיסטים עצמם יש גישה לפתרונות מדהימים של הסוגיות האלה אלא שבמקום לשים לב לכך ולהקשיב להם מתייחסים אליהם בזלזול או גרוע מכך כעדות ללקות

dina199

New member
אני מרוצה שהבן שלי עשה את הבגרויות

בסדר ובקצב שהתאים לו (לא לפי הסדר של משרד החינוך) ולא היה לו משעמם

ואני חולקת עליך בגדול

תראי את רותם היא לומדת בחינוך מיוחד היא מתקרבת לגיל 18 ומכינים אותה לבגרות ב-3 מקצועות שיודעים שהיא מסוגלת.

אז נכון היא לא תעשה 21 נקודות כמו כולם יהיה לה רק 10 אבל יהיה לה בגרות בדיוק במקצועות שאליהם מכוונים אותה ובהם חושבים
שהיא תמצא מקצוע לעתיד. מתוך ה-10 שציינתי 7 יחידות הן במטבח (זה בגרות קשה מאוד - לומדים בשבילה 5 שנים, בדיוק מה שנשאר לרותם
בבית הספר) והיתר במחשבים וקוסמטיקה.

אז הנה לך יצירתיות שאפשרו לבת שלי. היא אלופה במטבח ובאיפור והם רצו עם זה.

נכון להיום מסתיימת שם בניית מטבח מקצועי ל-6 ילדים שיעשו את הבגרות הזו.

אני מסכימה איתך לגבי זה שמאפשרים הקלה

במקצועות שיכולים, אך לצערי יש גם מקצועות שכן אפשר להבחן עליהם, אך מראש מוותרים כי הילד הנבחן הוא אוטיסט... לדוגמא: מקצוע ההיסטוריה. אם יעשו את המבחן בהתייחסות לאוטיזם, הרבה מאוד יוכלו... וזה הרעיון.

ד.א. עושים את זה ברוב הלקויות, אז למה שלא יעשו את זה לאוטיסטים?

אני לא מדברת על הקלות והתאמות ועשיית בגרויות ב 3 מקצועות, אני טוענת שיש הרבה ילדים שמסוגלים לעשות את הבגרות במלואה ולכן כדאי להתייחס אליהם... בחינוך המיוחד זה קורה... דניאל למד בבי"ס נתיב, הרמה הלימודית היתה נמוכה מידי עבורו (זה לא הפריע לי, כי אז הייתי בטוחה שהוא יקבל שם משהו אחר במקום...) ואין שם למשל מורים מקצועיים לכל מקצועות הבגרות כמו בבי"ס רגיל (זה עולה כסף...) יש ילדים שיכולים הרבה הרבה יותר, אבל הרעיון המרכזי הוא, שהם לא יכולים ולכן בחלק מהמקצועות לא מתאמצים אפילו.

לדוגמא: ילד שאני עובדת איתו, היה בכיתה קטנה בבי"ס רגיל, המורים החליטו שמבחן ההסיטוריה לא מתאים לילד אוטיסט ולכן בכלל לא חשבו להגיש אותו למבחן בהסטוריה, למרות שכל השיכבה עברה אותו... (הכל עם כוונות הכי טובות וטהורות בעולם) כעבור תקופה עזב את ביה"ס והתחיל ללמוד בבית, עשה את המבחן בהיסטוריה ללא מאמץ, הידע שלו גם ככה מדהים והוציא ציון מאוד גבוה... למה? כי הוא קיבל הזדמנות שביה"ס לא נתן לו, כי בביה"ס חשבו שאם הוא אוטיסט, יהיה לו קושי בהבנת המבחן, הוא יענה באופן לא מותאם... ולכן לא נתנו לו את הצ'אנס... והוא אוהב היסטוריה.

הקלות אמיתיות, הן לא לעשות רק בגרויות במקומות החזקים ובאופן מאוד נגיש ופטרוני... אלא לאפשר לכל מי שרוצה להיבחן בכל המקצועות ולתת לו את ההקלות הקשורות באמת ללקות, להבין את הלקות לעומק ולהתייחס לקשיים האוטיסטים בהתאם. זו בעיני צריכה להיות הנגישות וההבנה האמיתית של הלקו, התייחסות מכבדת לכולם ולא רק לחלק... כי מה האבסורד? דווקא אלה שיכולים לעשות את הבדרות, לא באמת עושים אותה ולא מקבלים התאמות..חחחח

ושוב חולקת עליך - אצלי בטרם ידעו

נתנו לי את כל ההקלות האפשריות כולל מבחנים בעל פה.

היסטוריה למשל עשיתי בעל פה רק בגלל זה יש לי בגרות במקצוע הזה.
דווקא בלשון ששם הייתי צריכות הקלות לא קיבלתי וזה מה שתוקע לי את זה שאין לי תעודת בגרות עד היום.

וד"א זה המקצוע היחיד שבו לא קיבלתי הקלות כי קשה להבחן בו בעל פה.

אמא של דפנה,

אכן, נתנו לך הקלות... אך לא הקלות המתאימות לאוטיסטים, אלא הקלות לילדים לקויי למידה שמקובל לתת... אני מדברת ומתמקדת בקושי האוטיסטי, רק בקושי האוטיסטי ואם צריך הקלות נוספות, אז צריך גם לתת... שיבינו שילד אוטיסט שעונה לבחינה, הוא עונה כאדם עם אוטיזם והוא לא ילד רגיל... אני רוצה שהבוחנים יבינו מדוע ולמה הילד הזה עונה לבחינה בצורה כזאת...
קראת מה שדניאל כתב? את הטיעון בהבעה... תעלי למעלה ותקראי את מה שצירפתי, את תראי שאף ילד רגיל לא יהיה מסוגל בחיים לכתוב ככה.. זה ראוי להיות בחוברת קומיקס וזה מה שנכניס לחוברת של דניאל שאנו עומדים להוציא, קומיקסים וטיעונים בהבעה.

דניאל קיבל הקלות במבחני הבגרות שלא היה זקוק להם, הוא קיבל תוספת זמן שלא היה צריך, במתמטיקה איפשרו לו לענות על 3 שאלות מתוך 6, והוא סיים את כל 6 השאלות בחצי מהזמן... את ההקלה האמיתית, בהבעה הוא לא קיבל... ההקלה שהבוחן ידע שהוא אוטיסט וזאת צורת החשיבה שלו... ושיראה שהוא כותב בדיוק כפי שלימדו אותו, לפי הכללים בהבעה, אך הוא נער שחושב אחרת, לא כמו כולם... זאת בעיני הקלה אמיתית לאוטיסטים...

יש אוטיסטים עם לקויות למידה, כמובו שגם להם צריך הקלות לליקויי למידה... חייבים לתת לכולם שיוויון הזדמנויות, לעיוורים, אוטיסטים, לקויי למידה ועוד ועוד, בשביל זה יש ועדה. אין דין התאמה אחת כדין התאמה אחרת... אך צריך לתת גם לאוטיסטים שיוויון הזדמנות, שתהיה גם להם אפשרות להגיע להצלחה אם הם מבקשים אותה...

אצל דניאל, הלקות שלו זה נטו האוטיזם ולא הלקויות האחרות... אז אני לא ביקשתי את ההתאמות שנותנים ללקויי הלמידה ובכל זאת הוא קיבל אותם... אנשים נלחמים בשיניים בשביל לקבל את ההתאמות האלו, ולמרות שלא ביקשנו, קיבלנו... מדוע? כי באופן אוטומטי המערכת רואה את האוטיזם כאילו אלה תלמידים שלא יכולים, ושהיכולת של אלו שכבר כן מצליחים, היא הישג ענק שמדברים עליו בהרצאות של אנשי חינוך גאים... זה יוצא דופן... ואני בטוחה שהם טועים ואני רוצה שידעו את זה ויתגייסו להקלות המתאימות ולא להקלות לא מתאימות... אין כאן אנשים שלא רוצים, יש כאן אנשים שלא מבינים את האוטיזם ואם המכתב הזה יעזור לבני להצליח במבחנים ובדרך ילדים אחרים שרוצים, גם יוכלו... אני בעד

אני לא יכולה לפתוח את הקצבים שצרפת

כי אצלו הם מתוייגים כקבצים עם באגים. ולכן השמירה שיש לי במחשב לא נותנת לי לפתוח אותם.

מעבר לזה שיפה שקבלתם הקלות וכן קבלתם אותם בגלל האוטיזם. אצלי הורי בכלל לא נלחמו עלי
רק המורים הבינו שיש לי בעיה ולכן קבלתי הקלות דרך המורים.

אשר לקומיקס אני בכלל לא מתחברת לנושא. אפילו לא קרובה להתחבר לזה. זה ממש לא מדבר אלי בשום תחום
לעומת זאת רותם מביעה יפה את עצמה רק בקומיקסים מצחיקים בטירוף.
עוד לא חשבנו להוציא לה ספרון. תודה על הרעיון.

היי יקירה,

הבנתי כבר קודם שלא קראת את המכתב... אבל אשמח לשלוח אליך באופן שתוכלי לקרוא... אפשר דרך אימייל?

ועוד דבר,

בגלל היכולת שלה להתבטא בקומיקס, אפשר שתקבל התאמה לעשות עבודה בקומיקס, שתחשב בתוך מקצוע הבגרות בהבעה... כי בקומיקס בפירוש צריך לדעת הבעה... וגם עבודות תקפות בבגרות.

דרך אגב, גם אני לגמרי לא מתחברת לקומיקס, אולי רק כאשר דניאל הופך אותי בקומיקס למכשפת הדור...

לדעתי, הורייך לא ידעו ולא הבינו מה זה אומר, הם חשבו שתשרדי ונתנו לך להלחם על חייך... אבל היום המצב שונה, אנחנו יודעים יותר.

תודה אבל היא לא לומדת הבעה

בבית הספר שלה אז לא תבחן בזה.
וגם מיילים אין לי.
מאותה סיבה שלא יכולה לפתוח קבצים.

יש לזה סיבה, בהסטוריה יותר קשה כי זה

מקצוע רב מלל, וחלק גדול מהילדים האוטיסטים שלא מקבלים את ההקלות הרלוונטיות לאוטיסטים נופלים בו... והכי מוזר, זה לא בגלל חוסר ידע. ולכן, יש מקצועות שצריך לתת התאמות מתאימות כדי לאפשר הצלחה למי שזה חשוב.

ומה ההתאמות הרלוונטיות לאוטיסטים?

כלומר, מה נותנים?

אח שלי נבחן בע"פ (והוא פריק של הסטוריה). הוא לא יכול לכתוב כמו דניאל. הוא גם לא היה מסוגל לתת טיעון כמו דניאל שמנתח כ"כ יפה תגובות חברתיות. אבל לדקלם הרבה מלל? חופשי. הוא כן צריך לדעת בדיוק מה רוצים ממנו, בגלל זה בוחנים בע"פ ובתשובה מוודאים שהבין. אבל זו הקלה סטנדרטית ללקויי למידה, לא קשורה לדעתי ללקות תקשורת שלו. כל ילדי החינוך המיוחד זכאים לזה אוטומטית.

התאמה רלוונטית שכן נותנים

זה המקום שבו תתבצע הבחינה. אם הילד בבית ספר ובגלל המוצפות הוא יכול לעשות את הבחינה בחדר פרטי בליווי בוחן... היום אם בקשה מיוחדת, אפשר לעשות מבחן גם בבית, אם התלמיד מוצף... אפשרות נוספת, תלווה את התלמיד מומחית לאוטיזם ממשרד החינוך על מנת לפרק לו את המבחן...

זו הקלה לאוטיסטים, אבל זה לא מספיק, כי לא מדובר פה על המהות... זו העטיפה, אני רוצה את הבפנים.

אצלי זה תמיד נבע מחוצפה, לא מאוטיזם

או מ"תעוזה", אם תרצי. לרוב, התוצאה הייתה ניקוד מלא והתפעלות רבה. אני לא יודעת מה קורה בבדיקת בחינות בגרות, אין לי ניסיון בזה לא כבודקת ולא כנבחנת, אבל כבודקת בחינות ועבודות באוניברסיטה החוצפה שמעצבנת אותי היא זו של אלה שברור שלא יודעים כלום אבל מנסים למרוח אותי במלל ללא תוכן רק בשביל לגרד כמה נקודות (ואז הם מקבלים אפס עגול). בטח ובטח שלא כאלה שמביעים רעיון מקורי בפורמט אחר.

בוחן שיפסול את התשובות הנהדרות של דניאל הוא פשוט *אדיוט*. במקום לבקש התאמות על ידי סוג של התנצלות על התשובות של דניאל, תני לו להיבחן ולענות את התשובות המצויינות שלו. מי יודע, אולי תופתעי לטובה. אם יפסלו לו אותן, ערערי בקול תרועה רמה.

בלי קשר, ממה שאת מתארת, נראה לי שברור שאת התואר הראשון יתאים לדניאל הרבה יותר ללמוד בפתוחה (והוא יכול להתחיל כבר עכשיו). יהיה לו בטח קשה מאוד בכיתות מפוצצות תלמידים שרובם, בואי נאמר במלוא העדינות הנדרשת, לא מבריקים, יצירתיים וצמאים ללמידה כמו דניאל.

תודה נועה..זה בדיוק מה שאני מבקשת

אני מבקשת שהבוחן יבין שדניאל הוא לא "כמו כולם" ויאפשר לו את זה... גם אני מאוד אוהבת את התשובות שלו. אבל היית צריכה לראות את המורה שלו להבעה, הטיעונים בכלל לא הצחיקו אותה, להפך, היא התפלצה... היא היתה חסרת אונים לחלוטין ולא ידעה איך להתמודד עם זה, עד שביקשתי ממנה לא לנסות לשנות אותו ולא להסביר לו את "המציאות" האמיתית כפי שהיא רואה אותה כדי שילמד לכתוב כמוה, כי אז היא תצטרך להסביר לו את זה כל החיים וללכת צמודה אליו ולא לעזוב אותו לעולמים.. זה דניאל וכך הוא כותב כי הוא אוטיסט. (ילדים רגילים לא יהיו מסוגלים לכתוב כך.) ואחרי שאמרתי לה שזה בעיני מדליק ואם יפסלו אותו על זה, אני אפסול את משרד החינוך בעצמי, היא אמרה לי שזה תלוי בבוחן... ולזה אני לא מוכנה ומכאן המכתב... כי אם הוא כותב נכון ובצורה שדורשים ממנו, והבוחן לא יבין, יעלב, יראה זאת כחוצפה, יחשוב שהוא מנסה ללעוג לו, זאת הבעיה... אני רוצה שכשדניאל כותב טיעון, או הולך לכל מבחן שהוא, שידעו שהוא אוטיסט ויש לו חשיבה אחרת (לדעתי יותר יפה ויצירתית מאנשים רגילים) ויבינו את זה... ורק אז הם יהיו מסוגלים לתת לו את הציון.

תראי, אני מבינה את המורים, יש לי את אותה בעיה עם המורה שלו לאנגלית, ניסיתי להסביר לה ובגלל שהוא ניראה בתפקוד גבוה היא חשבה שהיא יכולה לשנות את זה... פשוט דרשתי ממנה להפסיק ללמד אותו איך לכתוב ושתעבוד על הדקדוק במקום...

אני מקווה כי במשרד החינוך יבינו שזה לא רק דניאל, שיש ילדים שחושבים אחרת

נו, גם מורות כאלה יש.

ובגלל שהוא אוטיסט, היא מראש מרשה לעצמה לנסות "לתקן אותו", כי אם האוטיזם גורם לו לכתוב ככה אז זה הרי "חלק מהבעיה שלו" (ואם הוא בתפקוד גבוה אז אולי אפשר לתקן את זה). "נראה אותה גבר" ( :D ) עלי או על אבא שלי כתלמידים שהיה ברור לה שאין לה סיכוי לשנות כי הם רוצים לכתוב ככה וחושבים שזה מצויין ולא באמת אכפת להם שהיא חושבת אחרת. מהניסיון שלי כתלמידה בזמנו, רוב המורים במקצועות רבי המלל יחייכו חיוך רחב אבל כן - תמיד יהיו גם פוצים מרובעים. אבל, דניאל לא צריך להתנצל ולהצטדק בפניהם. הוא לא אשם שהוא יותר חכם מהם. החשיבה היחודית שלו היא יתרון חזק של האוטיזם, ולא קושי שצריך להתחשב בו (כפי שנותנים לו להיבחן בבית,בגלל הקושי, אני מניחה, להיבחן יחד עם נבחנים רבים נוספים ובכלל להיבחן במקום זר). לבוחן מותר אמנם להרגיש מה שהוא רוצה (אם כי... "להיעלב"? גם כשסטודנטים דרשו שיחליפו אותי כי אני מלמדת אותם יותר מדי מתמטיקה לא נעלבתי, זה לא אישי, הם רק ביצעו את תפקידם
) אבל בטח ובטח שאסור לו להוריד לדניאל ציון בגלל זה. חושב שהוא מנסה ללעוג לו? שיוציא לו (כלומר, למחברת הבחינה) לשון, אבל יבדוק בצורה עניינית. אם לא יעשה כן, זה הזמן לערער, ולעשות רעש על כך שמשרד החינוך נותנים לאנשים כ"כ צרי מוחין לבדוק את בחינות הבגרות, ושהיום יש כבר מכונות שיכולות לעשות עבודה טובה יותר בזיהוי תבנית טקסט.

אני מקווה שיש לדניאל גם מורות שרואות את היופי, ולא רק מנסות ליישר אותו. זה קריטי יותר מעוד או פחות 10-20 נקודות בבחינת בגרות במקצוע רב מלל זה או אחר.

ממה המורה התפלצה?!

אם אני מבינה נכון זו מורה שמכירה אותו, נכון? מה גם שלימודי ההבעה, לפחות לפי מה שאני הבנתי, מטרתם לשים דגש לאו דווקא על התוכן והמלל אלא על המבנה והצורה - ואת זה הוא עשה בצורה טובה, לדעתי.

מה שדניאל כתב מזכיר לי את מה שעשיתי אני בזמנו - כתבתי במתכונת בהבעה את דעתי המאוד שלילית על יצירה ספרותית, מאדאם בובארי למי שסקרן. השתמשתי במילים לא הכי נעימות וגם בקטילות, ובסוף אפילו ציינתי שהתנחמתי בכך שהגיבורים מתים בסיום הסיפור. אני נ"ט לגמרי והשתמשתי בהקצנות ובהחרפות האלו בכוונה. קיבלתי 90, והמורה החזירה לי את הבחינה כשכולה צוחקת, וככה הייתי מצפה גם מהמורה של דניאל.

אגב - גם התשובה למבחן בהיסטוריה משקפת מאוד לדעתי את יכולות ההבעה הגבוהות של דניאל, ומורה שלא מקבל את התשובות האלו, כנראה שבחר במקצוע הלא נכון (ולצערנו יש לא מעט מורים כאלו).

למעלה