בהמשך לדיון

popi199

New member
בהמשך לדיון

על ילדים קטנים וסוסים וחוקי בטיחות שמתעופפים להם מהחלון.
וידאו שנתקלתי באינטרנט, מצויין בתיאור ששני ההורים הם מאמנים במקצועם.
גם בסרטון הזה ניתן לראות שהפוני לא מוטרד מכלום, אז מה? זה ערובה למשהו?

hanyou12

New member
חשבתי שאת עומדת להראות פה תאונה

שום דבר הוא לא ערובה לכלום. אף אחד גם לא מבטיח שאם את תסעי בירוק ותעצרי באדום, מישהו לא יתפרץ לך לצומת וייכנס בך. את יכולה לדאוג לבטיחות כמה שרק תרצי ועדיין יקרו תאונות לא נעימות או אפילו קשות.
זה כמובן לא אומר שצריך לפרוק כל עול אבל זה גם אי אפשר לחיות בעולם סטרילי.

דוגמה:
כשהייתי בת 12 והתחלתי לרכוב, לא הייתי בשיעורים הראשונים אבל אחרי חצי שנה כבר. רכבתי עם חברים במגרש רכיבה והיה חורף, היו רוחות מדי פעם. על המשתלה שהגבול שלה נושק למגרש הרכיבה היו תלויים (מבפנים), שלטי ברזנט. אחד מהם התנפנף ברוח. הסוס של חברה שלי נבהל, עלה על שתיים והעיף אותה על הגדר של המגרש. כולנו חבשנו קסדות, היו מדריכים במגרש שלנו כמובן וגם במגרש שליד, היו חבלי לונג' בהישג יד למקרה ש... ועדיין, קרה.
אין ערובה לעולם.

popi199

New member
אני בן אדם מבוגר

שעבר הכשרה וטסט ויכול להפעיל שיקול דעת, גם ילדה בת 12 שאני משערת שעברה הכשרה לרכב על סוס לבד ויכולה להפעיל גם שיקול דעת והייתה בליווי של אדם מבוגר ומוסמך.

אני לא מבינה איך הדוגמאות האלה מקבילות לתינוקת שעוד לא עברה את גיל שנתיים, שנותנים לה להוביל את הפוני ששוקל פי כמה ממנה כאילו היה כלבלב, כמה פעמים במהלך הווידיאו הילדה עמדה מול הסוס, הקסדה שעל הראש שלה לא מתאימה לגודל הראש שלה ובעיני קסדה שלא מותאמת יכולה לגרום ליותר נזק מתועלת ולקינוח נותנים לה לעמוד מאחורי הסוס ולהרים רגל אחורית בצורה שבקלות היא יכולה לקבל בעיטה.

לא הבנתי את ההשוואה.

hanyou12

New member
ההשוואה היא לא בין המקרה הזה למקרה אחר

זה בא לומר שלא משנה כמה תדאגי לבטיחות - את ולא הם - בחיים לא תוכלי להבטיח שהכל יהיה בסדר.
האינטרנט מלא בסרטונים של ועל אנשים לא אחראיים. בחלק מהם קורות תאונות ובחלק מהם יקרו בעתיד (ואנחנו לא נראה את זה כמובן כי זה לא יצולם). שייהנו. אנחנו נמשיך לשמור על הבטיחות והבטחון האישי שלנו אבל אפילו זה לא מבטיח לנו כלום, רק השקטת המצפון שלנו בנושא.

jgut

New member
לא הצלחתי לראות ברציפות את כל הסרטון

כי האינטנרט שלי בבית, לא משהו...
אבל ממה שראיתי, זה היה ניראה לי פחות מטריד מהסרטון הקודם שהעלו פה.
ממה שהצלחתי לראות ההורים כן היו בסביבה קרובה יותר. הילד עם קסדה ונעליים סגורות. בנוסף מדובר בפוני, ששוקל פחות מסוס רגיל.
היה קטע שקצת הפריע לי בעין, הקטע של הניקוי פרסות.

אם יש משהו שצריך לשים אליו בסרטון, אשמח אם תכתבי באיזה זמן זה קורה, כדי שאוכל להתמקד בו :)

fliperit

New member
זה חמוד נורא

אבל לא בטיחותי. כמו הסרטון הקודם, זה חמוד כי לא קרה כלום.

בעיני ההבדל העיקרי הוא רמת האילוף של הסוס. בסרטון הישראלי האם מעידה על הסוס שהוא חדש ומופרע (אולי אחרי הביקורות היא הורידה את החלק הזה), ובסרטון הזה רואים פוני מאולף היטב, מורגל לאביזרים.

כשהילדה יושבת על הסוס היא עם קסדה ומוביל (שמחזיק גם אותה, עדיף היה סיידווקר אחר, אבל מי יחזיק את המצלמה??), לעומת הילד החמוד בסרטון הקודם שיושב על סוס בלי ראשיה, כשהוא לא חובש קסדה.

popi199

New member
גם אני

חשבתי שזה נורא חמוד, אבל אני חושבת שאם ההורים הם מדריכים או אנשי סוסים זה בושה מבחינתם לפרסם סרטון כזה.
מדובר בפעוטה, בת כמעט שנתיים, אותי זה דיי מזעזע עניין הגיל ונכון שרואים שהפוני רגוע אבל גם בסרטון הראשון מישראל הסוס לא נראה לחוץ בשום נקודה
והאמת היא שנפלתי על הסרטון הזה דיי בטעות, ניתן למצוא מלא סרטונים של ילדים קטנים עם סוסים במצבים שאני פשוט לא מבינה למה הם מועילים חוץ מפרסום באינטרנט.

דוגמא נוספת, ילדה קטנה שיש לה מלא סרטונים כאלה, לי הכי מפריע בסרטונים האלה הגיל של הילדים. זה לא גיל שילדים אמורים להתמודד איתו עם סוסים ברמה כזו עצמאית, גם עם מדובר בסוס הכי שקט בעולם.

popi199

New member
ודוגמא אחרונה

של סיינה, הג'ינג'ית החמודה אחרי שנה שהיא התמקצעה קצת יותר.

fliperit

New member
הסרטונים של סיינה הרבה פחות בטיחותיים

היא בלי קסדה, על סוסים בגודל מלא, בלי מוביל.

ושוב, גם הסרטונים האלה חמודים בטירוף. רואים שהסוסים סבלניים ומקסימים, אבל עוד לא פגשתי סוס שאני סומכת עליו עד כדי כך.

popi199

New member
ברוב הסירטונים שלה

היא עם קסדה.
אבל עם כל הכבוד לקסדה אני חושבת שילד בן שנתיים שסוס דורך עליו, רומס אותו או מפיל אותו אם קסדה או בלי זה הרבה יותר מסוכן מאשר ילד גדול יותר.
גם הילדה עם הפוני אם הפוני הזה של מעל 100 קילו היה רומס אותה באחת ההזדמנויות שהיא נעמדה מלפניו או בועט בה כשהיא הרימה לו רגל אחורית התוצאה הייתה יכולה להיות הרבה יותר קשה מאשר ילד בן 6 נניח.

ואם בוחרים לחשוף ילדים בגיל כזה להובלה של סוס, למה לא ללמד הובלה נכונה?
אגב אין לי ספק שהילדות האלה יהיו רוכבות מצויינות אבל למה להכניס חוסר בטיחות למשוואה? מיותר.

hanyou12

New member
דווקא בסרטונים שלה

היו הרבה יותר קטעים שגרמו ללב שלי לקפוץ קצת לביקור בתחתונים וחזרה.
הרבה פחות בטיחותי מה גם שרואים שלילדה אין מספיק קואורדינציה ותקשורת יד-מוח כדי להשתלט על הסיטואציה אם תצא משליטה...

popi199

New member
אני חושבת

שהמשותף בין כל הסירטונים האלה זה שכל הילדים לא יוכלו להשתלט על הסיטואציה אם היא תצא משליטה, בשביל זה יש מבוגרים שאמורים לשמור עליהם וללמד אותם הורסמנשיפ נכון.

hanyou12

New member

kenz

New member
טוב הגיע תורי.

כי אין יותר טוב מיד ראשונה, לא?

אז יש לי תפוזינה בת 1.8, שכמו הבנות בסרטונים, כל כך אוהבת את עניין הסוסים.
ויש לה קסדה, מתואמת. ויש לה אומץ ורצון לרכב ולהתעסק.
ואני נותנת לה להתקרב לסוסה (המיניאטורית) במרעה, כשאני במרחק נגיעה (בדרך כלל מישהו אחר מצלם), ולהחזיק את המושכות של הסוסה כשהיא רוכבת או מובילה, והכל כשאני ליד, גם אם לא מחזיקה.
עכשיו ככה, ונראה לי כולכם יודעים כמה חשוב לי עניין הבטיחות.
אני מכירה את הסוסה הזו טוב מאוד. וזה פקטור מאוד חשוב פה. היא סוסה שקטה מאוד, וכשלא נעים לה, היא פשוט זזה, לכן דווקא השהות לידה במרעה, מאפשרת לסוסה ללכת כש"נמאס לה". ולאו דווקא לזוז ימין או שמאל עם הגוף כשהיא קשורה.
מבחינת רכיבה והובלה, היא תמיד הולכת לידי, ומגיבה לסימנים שלי, גם אם הקטנה "מחזיקה" במושכות.
ברור לי שאין פה ערובה. לכלום, רבאק הילדה מתרסקת הרבה יותר סתם כשהיא לא שמה לב לאן היא הולכת... עוד כמה סימנים ושולחים עלינו את המועצה לשלום הילד...
פה לפחות יש מליון עיניים עליה. יש סוסים שמראש אני לא נותנת לה, לא להתקרב, לא להשיט אוכל, לא כלום.

אני מסכימה איתך, שיש בזה סכנה, יותר מאז עם ילד גדול.
ויש דברים שלא הייתי עושה, כמו לתת לה לנקות פרסות מאחורי סוס, או לעמוד לפניו. אבל להבריש מהצד, לשבת או להוביל (כמו שאמרו פה, בצורה נכונה), לא נראה לי בעייתי, עם הסוסה הזו.
גם כשאני מובילה את הסוס שלי, שהוא רגוע מאווווווווד, אני נותנת לה את קצה החבל כשהיא על הידיים שלי, כי אני לא מוכנה שתלך לידו. או להבריש אותו רק על הידיים.
התנועות של הקטנה, גם אם היא זזה, הן הרבה יותר עדינות.

popi199

New member
תודה על התגובה

למען האמת חיכיתי לתגובה ממך,
אני מבינה שיש ילדים שמאו מתחברים לסוסים גם בגילאים צעירים, הבת של בעלת החווה משתוללת כשהיא רואה סוסים ואם היא רואה אותי על סוס ועוד על כתם שיש לה חיבה מיוחדת אליו אז היא בכלל משתגעת ומתחילה לצרוח עד שלוקחים אותה לסוס אבל תמיד יש לידה מישהו עם יד עליה שיכול בשניה להוציא אותה מהסיטואציה וזה לדעתי הדבר הכי חשוב וההגנה הכי חשובה, הילדים האחרים שלה לא הראו התלהבות מסוסים אז כולם התחילו לרכב בגיל 3.

אגב כמו שראית בסירטונים אף אחד לא טרח ללמד את הילדים האלה התנהגות נכונה ליד סוסים ולדעתי סומכים פה על התנהגות טובה של הסוס שבהחלט ניכרת אבל זה לא מספיק. כמו שכתבתי אם כבר בוחרים לחשוף אז למה לא ללמד אותם מה נכון וללמד אותם לכבד את העובדה שמדובר בחיה פי כמה גדולה מהם.
לגבי הובלה אני גם נותנת לתלמידים צעירים שלי להחזיק את קצה החבל אבל כשאני מחזיקה את כל החבל והם מחזיקים את הקצה, בכל הסירטונים שהבאתי כדוגמאות לא רואים בן אדם מבוגר ליד הילדים ולא בגלל זויות הצילום.
אין לי ילדים אבל אני מקווה שכשיהיו אני לא אתפתה לעשות איתם דברים שאני לא הייתי עושה עם תלמידים שלי.

kenz

New member
לגבי מה נכון ומה לא

זה מדהים כמה הם קולטים גם בגיל כזה.

לדוגמא, הקסדה, אנחנו שיחקנו עם הקסדה גם על הסוס נדנדה, וגם על הבימבה (ומזל, דפקה לי כזו התרסקות בשדרה לפני יומיים, אם לא הייתה קסדה הייתה נחבלת יפה יפה בראש, ולא רק נשרטת בכתף.)
היום, אחרי שהיא אומרת שלום לכולם, היא רצה לחדר האוכפים וצועקת דה-דה... (אלא אם היא מגיעה אליה ואז זו כבר לא בעיה, הילדה באה מוכנה עם קסדה הפוכה וסגורה על הראש. (לפתוח היא עוד לא יודעת).
אחר כך, היא הולכת לביפסי. ביפי ביפי, קחי... ואם היא מרימה חציר קצר יחסית, אנחנו מגישות מהקצה או שאני מחליפה לה לארוך יותר.
גזר היא זורקת להם לאורווה, לא בא לי להתחיל להתעסק עם זה עדיין.

לגבי הבטיחות, מדהים שהיא הרבה פעמים רוצה ללכת מסביב ואז אומרת, לא אאורה (לא אחורה) או לא זנב). כי זה מה שקולטים. לא מהזנב. (בעצם אין לנו ל'. זה יו...)
ולא יושבים ליד הסוס.
המצחיק זה, שהיא ראתה תלמיד מתישב, על הברכיים, כי נפל לו מנקה הפרסות, צעקה עליו קום קום קום. זה היה גדול.

אבל הכי הכי חשוב שבאמת יש מישהו לידה שיכול לשלוף אותה מהסיטואציה, בכל רגע.

היא מאוד אוהבת לשבת על הסוס שלי. יש משהו בו ובצעד שלו שהיא ממש אוהבת, אבל אני עדיין מעדיפה אותה על הקטנה. כי לי יותר קל לשלוט בסיטואציה.

אני כן סומכת על הסוסים שלי, רק לא במאה אחוז כמו בסרטונים.

אגב את הסרטונים של סיינה, שכבר דנו בהם מזמן בפורום, אני ממש לא אוהבת. נראה לי טו מאץ'. והרבה יותר מסוכן מ"סיבוב על הסוס" הברשה והאכלה מבוקרים.

ילדה בגיל שנתיים עושה לואופ, אז נכון שהסוסה שקטה ונוחה, אבל כל כך מרחוק בראונדפן. נראה לי מוגזם.

יש לי תלמידים בני שלוש שרוכבים כבר כמה חודשים ועדיין לא עזבתי אותם, וגם אם הם רוכבים עם מושכות את הטרוט ליד הגדר, אני כל הזמן לידם.

popi199

New member
זה ממש מצחיק

שהיא כבר יודעת מה מותר ומה אסור ואומרת גם לאחרים.

זה רק מוכיח שזה עניין של חינוך סוסי נכון...

זה גם מעלה לי מחשבה לגבי אחריות של מדריך בדוגמא אישית אבל זה כבר סטייה דיי גדולה מהנושא.

kenz

New member
זו לא סטייה יותר מדי גדולה, זה חלק מהעניין

זו בדיוק ההשפעה של המדריך והאחריות שלו בדוגמא האישית.

אני, מנסה להיות הדוגמא האישית הכי טובה לה ותלמידים שלי (אז נכון, קצת קשה לי לשמור על איפוק, וכשאני מרגישה צורך לקלל, אני מקללת... אבל בשאר הדברים, אין לי יותר מדי תלונות לעצמי.)
ואני רואה איך תלמידים שגדלו איתי, לא יחשבו לרגע להוריד קסדה, ונראה להם מאוד מוזר לבעוט בסוס, או ללכת יחפים ליד סוסים, או לתת לסוס גזר רקוב,או להוביל סוס בלי חבל (שאגב, זה משהו שאני עושה, לפעמים כשאני לבד. לא כשאני אמורה לתת דוגמא).

וזה מתקשר ישירות לעניין שלנו - ברגע שהסרטונים האלה מועלים, ועוד כתוב שההורים הם מדריכים, זה נותן איזו שהיא לגיטימציה, ולהרבה אנשים זה מספיק בשביל לפעול כמוהם.
ולאו דווקא שם הסוס יהיה כזה שקט, וכזה זהיר.
וצריך להזהר עם זה. מאוד.

את יודעת, שעל חליפות התחפושת של סופרמן, כתובה אזהרה שהתחפושת הזו לא מאפשרת לזה שלובש אותה לעוף ?
מסתבר שהיו כאלה שניסו.

popi199

New member
האמת היא

שלאחרונה קלטתי שאני והמדריכה השניה לא מהוות דוגמא כזאת טובה לתלמידים, לרוב אני עובדת עם הסוס שלי בזמן שאין עוד תלמידים ואז אני מרשה לעצמי לנהוג באמת לפעמים אחרת, אני באמת נורא סומכת על הסוס שלי כשזה מגיע אלי.
לאחרונה אחת התלמידות שלנו שכבר אוטוטו בת 18 ויש לה סוסה פרטית ועברה קורס מדריכים החתימה את ההורים שלה שייתנו לה אישור לרכב בלי קסדה ומאז היא רוכבת בלי רוב הזמן חוץ מהקפיצות. כמובן שאמרנו לה שלא כדאי אבל זה כמובן שזה לא עזר...אני מרגישה שזה ממש אחריות שלנו כמדריכות כי היא למדה את זה מאיפשהו, למרות שהיא גם רוכבת עם מאמנים בכירים במרכז שגם לא רוכבים עם קסדה.

בקיצור עכשיו אני פשוט הפסקתי לעשות לעצמי הנחות כשאני באה לחווה, גם כשאין תלמידים. חבל לי ממש על המסר הכפול שתלמידים קיבלו ממני עד היום אבל לפחות מבחינתי מכאן והלאה זה יהיה אחרת.

giri

New member
כל הכבוד! זה לא הולך ברגל

קשה לשנות הרגלים, אבל אני חושבת שאת עושה מאמץ ראוי מאד למטרה טובה.

למעלה