בהמשך לדיאטות.

תאיר, נסית לבד ??

את כותבת שלדעתך זה לא ילך לבד, האם זה נאמר מתוך נסיון ואני לא מתכוונת לדיאטה אלא להכרה והידיעה והאהבה לכך שאת יפה ונפלאה.

תאירU4

New member
המון. והגעתי לאיפה שהגעתי

בזכותי בלבד, אבל לדעתי עזרה לא תזיק לי בכלל. רק שלא מוצאת את הכוחות ללכת להגיד אני רוצה...(למרות שיש לי חברה שהיא אחות בקיבוץ כבר שנה שלישית שהיא יושבת בשקט בפינה ורק ממתינה לרגע שאני אגיד שאני רוצה....)

את זוכרת מה אמרת לי לא אחת ?

תתקשרי, תעשי. אל תתביישי. אני מבינה שאת לא מתביישת אלא לא מוצאת את הכוחות. אז הנה קחי מתנה - כוח ! היא מחכה לך, אז תגידי לה כי אנחנו יודעות שאת רוצה, נכון ?

א י ו ש י

New member
אומרים לי שאני יפה, אני לא תמיד

רואה את זה.... ישנם ימים שאני מביטה במראה ואומרת כן אני אכן יפה , אך לרוב אני די סובלת מבטחון עצמי דפוק וירוד (שעלה עם השנים אך עדיין רחוק מהלהיות משביע רצון) מה שכן, כשטוב לי ואני שמחה אני תמיד מרגישה קורנת ויפה!

אני אפתח בסיפור אישי-

כשהייתי בת 17 בערך, הלכתי ברחוב בו אני גרה ומישהו שצעיר ממני בשנתיים והכרתי בפנים עבר לידי וסינן: "מכוערת"- זה היה ברור שמכוון אליי, הפרצוף שלו היה ברור ומלא גועל, ומאז למרות שלא צריכה לספור אותו בכלל, כי מיהו והוא לא בדיוק נראה נסיך החלומות- לא מצליחה לשכוח את הסיפור. אף פעם לא חשבתי שאני באמת נראית טוב, אני מאוד ביקורתית כלפי עצמי,ועצם העובדה שהייתה תקופה שלא התחילו איתי בכלל ותמיד הייתי הידידה- זה העצים את החשיבה הזאת. היום זה השתנה קצת, אני יותר חושבת על עצמי בצורה חיובית אבל עדיין לא מתלהבת מעצמי מול המראה, עדיין לא מקבלת בביטחון את המילים המלטפות של החבר שלי כשהוא אומר לי שאני יפייפיה, עדיין קשה לי להאמין ולקבל את זה.

אילנית03

New member
האמת לא חושבת שאני יפה

אני חמודה וקוב הזמן אני מרגישה שאני נראית טוב, גם בלי איפור , בדרך שבה אני מתלבשת הולכת ומרימה את הראש

מה נותן היופי?????

אני לא יפה. הרבה פעמים שמתי לב שיופי חיצוני הוא בעייתי. הייתה לי חברה מאוד יפה. היא תמיד צריכה להדוף גברים. הם מגיבים מייד ליופי שלה. לא מקשיבים למה שיש לה להגיד..... גם נשים מגיבות... בעיקר בקנאה. לפעמים אני רואה מישהי יפה וחושבת: מה היתרון שלה? היא מכבסת ומבשלת ועובדת כמו כולם..... יש יופי שמשתמשים בו. דוגמניות וזמרות וכו'. לפעמים זאת מתנה ולפעמים זאת מכשלה...... מה דעתכם?

נ ב י ת י

New member
../images/Emo191.gif על היופי ....../images/Emo68.gif

אני לא יפה ולא מכוערת אני משהו באמצע . אפילו שהחבר אומר לי שאני מקסימה גם שאני קמה בבוקר כולי בלגן ולפעמים אני מתעוררת ורואה אותו מסתכל עליי . ואמא שלי אומרת לי שאני הכי יפה וכו' גיליתי שהחשיבות למה שאני לובשת לדוגמא מעטה אני יכולה ללבוש את הבגדים הכי יפים ולראות מכוערת ומוזנחת אם אני אומללה מבפנים כועסת או סתם במצב רוח שטני . ומצד שני אני יכולה ללכת עם ג'ינס וגופיית סבא וכפכפים ולהיות מאושרת ושמחה ואנשים יחייכו אליי ברחוב ואני אראה גם בעיניי זורחת והכי יפה בעולם . ולכן מי שאומר שהיופי האמיתי הוא מבפנים צודק כי זה מוקרן על הפנים ומוקרן בשפת הגוף ואנשים קולטים את זה . והתווי פנים לא משנים כמו שמשנה המשמעות שאנחנו נותנים להם היופי לדעתי בא מהנשמה והגוף שלנו הוא רק הבגד שלה משהו שולי .

את שואלת מה נותן היופי ולמעשה מעלה

אצלי שאלה - מהו יופי ? כשאני אומרת על עצמי שאני יפה זה בא ממקום שאני אוהבת ומקבלת את עצמי כמות שאני. מרוצה. אוהבת את מה שאני רואה במראה. היופי הוא אישי והוא בעיני המתבונן. חשוב לדעתי שאדם יהא מרוצה מאיך שהוא נראה, זה כבר קורן החוצה כלפי האחרים. והכי חשוב זה היופי הפנימי. גם האדם הכי יפה שרק אפשר עפ"י כל הקריטריונים כל עוד הוא מכוער מבפנים היופי החיצוני לא יכסה על כך.

מסכימה איתך....../images/Emo140.gif

כל אחד יפה וחמוד בזמנים שונים. אבל יש יפים של תחרויות יופי, של דוגמניות. לזה התכוונתי. זה לא תמיד יתרון.....

המונשרי

New member
מה נותן היופי......................

בחברה שלנו ליפים יש יתרון. יופי פותח דלתות. נותן סיכוי טוב יותר לקריירה ( בתנאי שמסתתר מאחוריו משהו נוסף). מן הסתם ישנם בונוסים נוספים בתחום ההכרויות אצל שני המינים.

ביופי יש המון בונוסים../images/Emo9.gif

אבל כמו כל דבר צריך לדעת היטב איך להשתמש בזה ולפעמים זה יכול להפוך למיטרד

candy77091

New member
כן מאוד מאוד מסכימה איתך!

אני אומרת לכן , אני אישית סובלת!כל פעם גברים מתקרצצים אליך, גם אם יש לך חבר הם לא מתייאשים גם אם הדפת אותם אחת ושנים ושלוש.עזבי את העניין שאת יכולה להאנס ומה לא ביתר קלות..

נקשר גם לדיאטות../images/Emo192.gif

אז כבר כמה ימים ניכנסתי לקטע של הדיאטה אחרי שנתים בערך שלא הצלחתי. אז ראשית לא התחלתי בדיאטה מכיון שאני מרגישה רע עם עצמי, או עם איך שאני ניראת. אני תמיד שואפת לעוד קצת
אז קודם ענין הדיאטה נותן לי מין הרגשה של שליטה בענינים .זאת אומרת אני שולטת באוכל ולא הוא בי
שנית תזונה נכונה בשילוב עם ספורט שאני בדרך כלל עושה, עושה לי טוב . ו זה לא שאני מרגישה רע עם עצמי
אבל אני כבר לא יכולה ללבוש כל מה שאני רוצה וזה קצת מפריע לפעמים.
מכיון שאני מאוד אוהבת להתלבש עושה לי טוב.ולא בא לי לחפש בגדים שטיפה יכסו פו וטיפה שם לסיכום סה"כ כמה ימים שאני בדיאטה .ירדתי100 גרם באוזנים
אבל ההרגשה הכללית הרבה יותר טובה אז שווה

המונשרי

New member
כל ההתחלות קשות

וגם אם לא יורדים בהתחלה מספיק. הרי שאם מתמידים - ברבות הזמן בטוח שיהיו תוצאות. יודעת מנסיון שהעניין לא פשוט. שיהיה בהצלחה!

היום, לאחר מסע מפרך את יכולה לשמוע

אותי אומרת שאני נראית טוב, ואם אני ביום מאוזן במיוחד אני אפילו משמיטה את התוספת "יחסית לגילי"
אצלי זה תהליך מאד ארוך כשרק היום בגיל 40 הגעתי לקבלה של האישה שאני רואה במראה, ועוד לא הגעתי לקבלה שלמה. היום כשאני מתסכלת על תמונות שלי בצעירותי, אני בשוק, איך לא ראיתי, היה לי גוף פיצוץ וכל מה שראיתי במראה היה משהו שבזמנו חשבתי שאפשר להקיא עליו, כן כן, אני יודעת שזה נשמע חריף אבל זו הייתה ההרגשה. לא הלכתי לחתונה של החבר הכי טוב שלי כי כשהתלבשתי והסתכלתי במראה לא חשבתי שאני משהו ראוי לצאת מהבית. היום עדיין לא ברורות לי כל הסיבות לעוות שהיה לי בראייה שלי את עצמי. אני באה מבית שבו אני בת בכורה ונכדה בכורה, תמיד הכל סבב סביבי והמסר שקיבלתי תמיד היה שאני הכי יפה, כל מה שאני נוגעת בו הופך זהב ובכלל השמש זורחת לי מהתחת
אז לא ברור לי לגמרי איך סיגלתי לי את הדימוי והערך העצמי הנמוך.

המונשרי

New member
הכל נובע כתוצאה מכך

שכשאנחנו צעירות אז מאד חשוב לנו מה יגידו עלינו ואיך אנו נראות בעיני האחרים. אנחנו הכי פחות מחוברות לעצמנו. במהלך השנים כל אשה עוברת תהליך שבו היא משלימה עם היתרונות והפגמים של עצמה בבחינת - זה מה שיש ועם זה ננצח. וכשהיא עוברת תהליך של קבלה עצמית- היא פחות ביקורתית כלפי עצמה,פחות ופחות חשוב לה מה האחרים חושבים עליה. יותר חשוב לה מה היא חושבת על עצמה.

יופי פנימי משפיע על החיצוניות

קודם כל קצת על עצמי - לא יודעת אם אני יפה או לא אף פעם לא ממש חשבתי על זה - אני ידועת שאני ממש לא מכוערת זה בטוח אבל הכל תלוי באיך שאני מרגישה ... בד"כ אני לא מתאפרת ומטופחת (כבר דיברנו על זה) אבל משתדלת כן להתלבש כמו שצריך ולשים איזה תכשיט (בעיקר שלי כי אני חורזת אותם עכשיו) וזה עושה הרגשה טובה ביום שהתחיל טוב אני מרגישה טוב עם עצמי ומרגישה שזה מקרין החוצה ואני חושבת שיותר חשוב להיות יפה מבפנים מאשר בחוץ הכל עניין של השקפה וקבלה עצמית למרות שאני ממש לא במשקל אידאלי מבחינתי אני יודעת שלא הכל תלוי בי ומשתדלת לקבל את עצמי איך שאני . יש ימים שמרגישה יפה ויש ימים שמרגישה שקועה אבל מכוערת לא . מקווה שהבנתן יצא לי קצת מבולגן - השרשורים פה גורמים לי לחשוב .

וואו איזה שאלה ../images/Emo13.gif

הממ.. אני עכשיו עובדת הרבה על איך שאני מרגישה כלפי עצמי. כשאני שופטת את עצמי יותר מדי, ומפתחת שנאה עצמית זה לוקח אותי למקומות מאוד מאוד לא טובים... אז עכשיו, אני לומדת לאהוב ולקבל את עצמי כמו שאני. אני לא מושלמת, אני גם לא אהיה וזה בסדר.

למעלה