בהוטן

קוכולין

New member
לא לינק אבל ספרים

אני ממליץ לך לקרוא את "חיילי רפאים", ספרו הפרו-אמריקני מאד של המפטון סיידס, שתרגמתי בזמנו לעברית. הספר יצא בהוצאת זמורה-ביתן. האפילוג של הספר מתאר את משפטו של גנרל הומה מסאהרו, המפקד היפני בפיליפינים. אינפורמציה נוספת תוכל לראות בספרים: Four Samurai ו-A trial of a General שסיידס מסתמך עליהם. לצערי לא הספקתי לקרוא את שני הספרים האחרונים.

קוכולין

New member
וחוץ מזה גם שילוני כותב על זה בקצרה

תציץ בספר "יפן המודרנית" בקטע של תום מלחמה העולם השנייה ותראה סקירה תמציתית על משפטי טוקיו.

Boogieman

New member
גם לי יש המלצה.

אולי מישהו יפלוש לאמריקה וילמד את כנופיית הנוצרים-פונדמנטליסטים, שמרנים קיצוניים, גזענים, רודפי-בצע ומחרחרי המלחמה דמוקרטיה אמיתית מהי. במחשבה שניה, שליחת ילדים בני-18 לטבוח באזרחים ולהיהרג בעצמם בצד השני של העולם לא ממש מסתדר אם "דמוקרטיה" כמו שאני מבין את המושג. יודעים מה? תעזבו את הפלישה לאמריקה.

תיקון טעות עובדתית:

מעשי טבח חסרי אבחנה באוכלוסויה האזרחית בעירק עושים סוכניו של בין לאדן ואולי גם נאמני סאדם, החיילים האמריקנים אינם מבצעים ממעשי פשע כאלו בעירק.

עו1

New member
בהוטן

המצב בבהוטן תמיד היה לרעת בני המיעוטים, ולא פלא שהיו על כך הרבה הפגנות בבהוטן עצמה, למשל ב1990 שהיו מחאות שקראו לדמוקרטיזציה של השלטון, המלך טען שהנפאלים הם אלו שהסיתו למחאות הללו וגירש כ100,000 אלף נפאלים. דבר נוסף, כפי שנאמר פו כבר שמשנת 1998 המלך עצמו ויתר על כמה מהסמכויות שלו ואף הסכים לנתיתיו להשתמש באינטרנט ומבכשירי הטלוויזיה.

Boogieman

New member
בהחלט יש מצב.

אפילו שמיליון נראה לי מספר מוגזם. כל הרצועה של צפון הודו, נפאל, ובהוטאן היא נקודת מפגש בין הינדים ובודהיסטים, כולל מספר רב של פליטים מטיבט שברחו מאימת הכיבוש הסיני. אני מתאר לעצמי שהאיזור רווי בסכסוכים אתניים מכל הסוגים והמינים. אגב, טיבט לא היתה מקום סימפטי לפני הכיבוש למרות מה שהדאלאי למה ומעריציו אומרים. בקיצור, המציאות היא לא סרט הוליוודי סוג ב'.

קוכולין

New member
רק רגע, רק רגע

הדלאי-למה הוא הראשון שאומר שהמשטר הישן בטיבט היה משטר בלתי צודק. יתר על כן, הדלאי למה הצהיר במפורש כי גורלה הנוכחי של טיבט- ניתן לראותו כמעין תגובה קרמאטית לעוולות השלטון הטיבטי בעבר, כולל פיאודליזם וסגירות כלפי העולם. אבל, הדלאי למה ומעריציו, שאני גאה להימנות עליהם, לא מקבלים את שקרי התעמולה הסינית שהופכים את המשטר הפיאודלי הטיבטי לשלטון אימים דמוני, עד ש"צבא העם" המהולל הגיע כדי לשחרר את האיכרים הטיבטיים הסובלים... למשל- הסינים המציאו שטות כאילו בטיבט בעבר היה נהוג קורבן אדם, ועוד הבלים מסוג זה. עם כל עוולותיו של המשטר הפיאודלי הישן בטיבט, היתה אופציה למוביליות חברתית דרך הצטרפות למעמד הנזירות- דבר שלא היה קיים כמעט בשום משטר פיאודלי אחר. יתר על כן, השלטון הסיני הרצחני, ובפרט שלטונו של מאו בזמן מהפכת התרבות, היה רצחני מאות מונים מהמשטר הפיאודלי בשנותיו הגרועות ביותר. הסינים רצחו כמיליון טיבטים, הטילו דיכוי דתי חמור, כרתו יערות והפכו את טיבט לאתר הפסולת הגרעינית שלהם. הדלאי למה בהחלט לא מעוניין לחזור למשטר הפיאודלי הישן, אלא לכונן בטיבט דמוקרטיה. הוא הדגיש פעם, ועוד פעם, כי הדלאי למה לא יהיה השליט במדינה החדשה, אלא אך ורק מנהיג רוחני-בודהיסטי.

Boogieman

New member
לא לקחת ללב.

זה שהמשטר בטיבט לא היה להיט גדול (תיאוקרטיה וכו') עדיין לא אומר שום דבר טוב על המשטר הסיני נכון? אתה לא יכול להכחיש שהתפתחה איזה תמונה אידיאלית בציבור הרחב על טיבט שלפני הכיבוש, זה מה שאני מכיר כי לא התעמקתי בזה יותר מדי. אל תדאג, אין לי שום דבר נגד הדאלאי למה, חוץ מזה שהוא מעצבן אותי. הקטע עם התגובה הקארמטית נחמד, הייתי שמח אם יותר אנשים יתחילו לבדוק אם מה שקורה זה לא תוצאה של מעשיהם במקום להאשים את כל העולם כל הזמן. מצד שני, זה שזה קארמה לא אומר שצריך להשלים עם זה. מה עמדתו של הדאלאי למה לגבי מאבק בכיבוש הסיני? אני יודע שהוא פציפיסט מוחלט.

קוכולין

New member
הדלאי למה נגד כל האלימות

המנוגדת לרוחו של הבודהיזם הטיבטי. עד היום לא ראיתי אפילו שנקט בטקטיקה של מאבק המוני לא אלים ברוחו של מהטמה גנדהי. אולי בגלל שהוא גולה- אין ביכולתו לעשות זאת. קארמה אין פירושה השלמה. קארמה פירושה גמול על מעשי עבר- בהחלט אפשר לשנות קארמה עתידית על ידי מעשים בהווה. הדלאי למה מוכן שטיבט תהיה חלק מסין, בתנאי שהסינים ירשו לטיבטים להיות אוטונומיים ולשמור על תרבותם ועל דתם בלא התערבות זרה. אני לא חושב שזו בקשה מוגזמת- אבל גם לזה הצדיקים הקומוניסטים בבייג'ינג לא מוכנים.

למעלה