בהוטן

far from abyss

New member
בהוטן

האם זה נכון שהמדינה נשארה מבודדת ו"סגורה" עד שנות ה-90 המאוחרות?

far from abyss

New member
נתון מעניין

אחד המעוזות האחרונים שעברו מודרניזציה, מדהים שרק משנת-1999 התחילו שם שידורי טלווזיה בכלל.

Boogieman

New member
המלך אסר על שידורי טלוויזיה

ועל השפעות מערביות אחרות, גם תיירות הוא הגביל מאוד. כשהייתי במזרח החלטתי, בהתקף ספונטניות, לנסוע לבהוטן ואז גיליתי שהויזה עולה משהו כמו 60 דולר ליום. אני דווקא מבין את הצד של המלך, חבל שהמדינה הקטנה והמיוחדת הזאת תהפוך להיות סניף של מק'דונלדס. בשנות ה-90 המלך החליט, ביוזמתו, לפתוח בצורה הדרגתית את ארצו לעולם. אגב, להבדיל ממלך בהוטאן שבאמת רצה להגן על חתיכת תרבות מיוחדת אבל הבין שהוא לא יכול לנתק את בני עמו משאר העולם, יש בעולם גם אנשים שהולכים בכיוון ההפוך. למשל המופרע הזה, מסתבר שכשיש חברים במקומות הנכונים, הכל הולך.

far from abyss

New member
נכון

יש כמה חוקי תיירות נוקשים במעט, כמו קביעת מסלול הטיול מראש. אבל הכל לטובה. וכן, ניאזוב הוא ממש-President for Life. מצחיק עוד שלמפלגה שלו קוראים המפלגה הדמוקרטית... (שרוב חבריה אם אינני טועה הם קומוניסטים לשעבר). לא פעם ראשונה בהיסטוריה שארה"ב מעודדדת עריצים במדינות מסוג אלו כדי לדאוג לאינטרסים שלה.

קוכולין

New member
שמועה: הצד האפל של בהוטאן

מה שאני אומר לכם אינו מידע ממקור בדוק, ויש כמובן לבדוק אותו. שמעתי את זה מאיש נפאלי, בעל תואר בתקשורת, שפגשתי בכנס הבינלאומי ביפן. אם הוא צודק- אזי מלך בהוטאן אשם בפשע שניתן לכנות אותו טיהור אתני. הוא אמר לי שמלך בהוטאן הוציא חוקים לפיהם כל האוכלוסיה חייבת לאכול פרה, ומי שלא יעשה זאת- יגורש. זו כמובן דרך בדוקה לגרש את ההינדים מהמדינה שלך, ואכן- מיליון פליטים הינדים ברחו מבהוטאן וחיים במחנות פליטים בנפאל. האם שמעתם על זה משהו? מעבר לכך, אותו אדם, רג'אן קומאר, סיפר לי שהמצב בנפאל קטסטרופלי, ואפילו ביקש ממני לסדר לו עבודה בישראל... הוא אמר שהמלך החדש, גננדרה, הוא דיקטטור מושחת ורצחני, שרצח את כל משפחת המלוכה והאשים בכך את הנסיך הצעיר, שהתאבד כביכול. כעת הוא השליט משטר דיקטטורה במדינה במקום הדמוקרטיה שהיתה בה קודם. המחתרת המאואיסטית הרצחנית והממשלה עושות שמות בנפאל- ושני הצדדים גורמים לאוכלוסיה לסבול. בקיצור, מצב לא קל בכלל..

far from abyss

New member
היחס

של המלוכה בבהוטן אף פעם לא הייה מזהיר במיוחד כלפי המהגרים הנפאלים. בתחילת שנות ה-90 אני חושב, גורשו אלפי נפאלים מחוץ לבהואטן, לאחר שהואשמו בהסתה נגד השלטון (ולמעשה היו מחאות לדמוקרטיזציה). אני לא יודע אם באמת הנפאלים היו "אשמים" כיביכול, אבל הם נמצאו כשעירים לעאזאל. גם בשנות ה-80 תוצאות כאלה של "גירוש" היו נפוצות. לכן לא אתפלא אם השמועה שציינת נכונה.

היתה לי הרגשה שמאחורי הגירסה של

אידיאליזציה של ארץ קסומה שלא נותנת לעולם המודרני לפלוש , שהודפת את פלישת הקוקה קולה + מקדונלדס וחיה חיים שלוים בסגנון ימי קדם לפי תורות בודהיסטיות , מסתתר משהו מרושע ומלוכלך. אני ממליץ על פלישה הודית-אמריקנית לסילוק הדיקטטור וכינון דמוקרטיה והשלטת הערכים המערביים. כמו כן אניי ממליץ לארה"ב על פלישה דחופה לצפון קוריאה בשיתוף עם סין ופלישה לקובה בשיתוף עם קנדה ופלישה לאירן בשיתוף עם ברה"מ. .

קוכולין

New member
מי שממליץ לא יהרג

אבל אלו שהמלצתו שולחת לשדות הקטל- בהחלט. הנדרסון, מלחמה היא לא משחק, ואתה לא יכול לפלוש לארץ כל פעם שאתה לא אוהב את המשטר שלה. הודו לא תפלוש לבהוטאן בחיים, כי בהוטאן היא מדינת חסות שלה. ארצות הברית תומכת בהודו. בנוגע לצפון קוריאה, האם היית מסתכן בפלישה למדינה שמחזיקה ביכולות גרעיניות? והיא מאיימת להשליך אותן על יפן בכל מקרה של מלחמה. נראה לך סביר שאחרי שאזרחי יפן ספגו את נחת זרועם של האמריקנים פעמיים בהירושימה ונגסקי, כדאי שיספגו פצצות אטום מצפון קוריאה, ופעם נוספת בשל מדיניות ארצות הברית? ועוד דבר- מעניין שבחרת את סין ורוסיה (ברית המועצות לא קיימת מאז 1991) כשותפים למסעות הצלב שלך. ממש מופת לדמוקרטיה, שתי המדינות הללו... ובאופן כללי, האם מאחורי המימרה "השלטת הערכים המערביים" לא מסתתר זלזול גזעני בתרבויות המזרח?

חחח כתבתי את זה בצחוק, למרות שלא

ניתן היה להרגיש. זו יותר פנטזיה של למה אי אפשר להפטר מרודנים בקלות. אני די מבין שזה בלתי אפשרי. אני בהחלט חושב שהמשטר והערכים המערביים, נוסח ארה"ב ואנגליה בעיקר הם המודל הטוב ביותר של שיטת משטר וערכים שיש בעולם וזה לדעתי לא גזענות.

אגב, ב 45 האמריקנים ביפן עשו בהחלט

מה שניתן לתאר כ"השלטת הערכים המערביים" , אני מאחל להם אותה הצלחה בעיראק אם כי אני בספק. אז מה כל כך רע בזה , אם יפן זה הדוגמה המוצלחת ?

Y. Welis

New member
פצצה גרעינית + קיסר מאוד עוזרים

לשינוי הלך הרוח של אומה שלמה.

קוכולין

New member
מכיוון שיפן שמרה על זהותה וייחודה

ואם תתבונן בקפידה על הדמוקרטיה היפנית, תגלה שהיא שונה מהותית מכל דמוקרטיה שאתה מכיר במערב. למשל- אותה מפלגה (ג'ימינטו- המפלגה הליברלית-דמוקרטית) שולטת ביפן כמעט ברצף מאז 1945. לאופוזיציה כמעט ואין סיכוי לזכות בשלטון, והיא נאבקת רק על תפקידים בשלטון המקומי. הממשלה והאופוזיציה מסכמות ביניהן על התקציב בדיסקרטיות, והמנגנונים פועלים תוך קונצנזוס של האליטות.

masorti

New member
דווקא מזכיר לי את הדמוקרטיה בישראל.

חילופי השלטון הם רק פיקציה, והכול נקבע ע"י אותן האליטות.

masorti

New member
אבל יש הבדל אחד חשוב...

ביפן פוליטיקאי שאחראי למחדל מתפטר מיד (אם לא מבצע חרקירי). ובישראל?... אתה מעלה על דעתך שבתרבות היפנית שר ממפלגת השלטון ישאל את כינוס מרכז המפלגה "רוצים ג'ובים?", וכולם יענו במקהלה "כן" ?

למעלה