בה'ד 11 עזרה בקשה

בה'ד 11 עזרה בקשה

היי,אני צריך להגיע לבה'ד 11 להיות ש.ג שם ..אמרו לי אתה תשב בבוטקה כזה לוחץ על כפתור להכניס מכוניות ושזה בלי נשק רציתי לברר איזה שעות זה?מה התנאים?יומיות לא יומיות? 5/9 ? איך זה עובד? כי פשוט לא הסבירו לי כלום..אתם יודעים הצבא פשוט שלח אותי לשם לתפקיד הזה זה לא ששמים עליי

היי

קשה מאוד לענות על השאלה הזו, בטח שאנחנו לא יודעים תחת איזה בסיס תהיה. סביר להניח שתעשה יומיות, 7:00-16:00 כזה. אבל שוב, אין וודאות. תגיע לבסיס ושם תקבל את כל הפרטים, הכי טוב, לא?

תקשיבי

תקשיבי רגע המשקיות מקאם שלי הציבו אותי לשם ואני לא רוצה התקשרתי עליהם עכשיו והם אמרו לי לא משנות שיבוץ זה מה שיש תלא רוצה תהיה נפקד ותכנס לכלא לא רוצה להיות בבסיס הזה..לא רוצה הם לא הסבירו לי עליו כלום לא ראיינו אותי לא שאלו אותי לא אמרו לי מי נגד מי לא הסבירו לי מה יהיה בבסיס הזה..נתנו לי צו הצבה בלי בכלל להסביר אני לא מוכן להיות כל כך הרבה שעות בבסיס.. הם לא רוצים לשנות לי תצו הצבה

לא בחרתי

לא בחרתי ללכת בדרך של נפקדות אבל יצאתי מתל השומר והם לא ראיינו אותי לא אמרו לי מה אתה רוצה ישר צו הצבה..לא הסבירו לי שם על התנאים היציאות כלום..מה אני אמור לעשות? התקשרתי למשקית מקאם שלי והיא אמרה לי שאין מה לעשות לשם אני משובץ והיא לא יכולה לשנות שיבוץ..ואני לא רוצה אני רוצה להיות בבסיס מזון בכלל בצריפין צעקתי עליה בטלפון שאני לא רוצה והיא אמרה לי שהיא גם לא רוצה הרבה דברים..בקיצור זה לא פעם ראשונה שהיא עושה לי את זה זו הפעם השלישית שהיא זורקת אותי לים ואני לא יודע מה יהיה בכלל..במקום לשאול אותי מה אני רוצה במקום להסביר לי על המקום זו הדרך שלה ..וזה לא בסדר כי עברתי הרבה דברים קשים בצבא ..למה ככה? ואם מחר אני יגלה שזה להיות ש.ג לא כמו שהיא אמרה לא בלי נשק עם בוטקה ושעות נוחות אלא עם נשק בתוך בסיס ושעות אללה יסטור?מה אני יעשה?הרי היא הציבה אותי לשם?

תראה

הצבא לא שואל אותך מה אתה רוצה ומה אתה לא רוצה ככה שצבא זה לא תוכנית כבקשתך או איך שאומרים את זה קודם כל תתייצב לאן שאתה צריך כי ללכת ראש בראש עם הצבא זה לא יוביל אותך לאן שאתה רוצה ככה ששוב פעם אני אומר תגיע לאן שאתה צריך להיות ובאותו המקום תפגוש משקית ת"ש תדבר איתה תסביר לה את המצב שלך מה אתה רוצה ומה אתה לא רוצה ותאמין לי קיים סיכוי שהיא תעזור לך אבל בשום פנים ואופן לא לסרב פקודות כי אתה רק תאכל ולא מישהו אחר בהצלחה

אושי231

New member
כרגע מש"קית המקא"מ שלך קיבלה החלטה

ואתה צריך להגיע לשם ולהתחיל לעבוד. הרעיון הוא שתנסה להסתגל ליחידה ולתפקיד, גם אם אתה לא רוצה ותעשה מאמץ. אתה בהחלט יכול לבקש ממש"קיתה מקא"מ שלך להיפגש באופן אישי ולשוחח על כך.

אתה לא מבין

אתה לא מבין מה היא אמרה לי ומה קרה בדיוק מה זה לא שואל אותי מה ההתנהגות הזו שלה היא משקית מקאם היא צריכה לעזור לי היא בכלל לא ראיינה אותי לא דיברה איתי ישר אתה הולך לבה'ד 11 או שתהיה נפקד ותשב בכלא היא התנהגה עליי גועל נפש.. לא מעניין אותי שהיא קיבלה החלטה למה מה היא בכלל? היא אפילו לא הסבירה לי לא נתנה לי זמן בכלל..

אושי231

New member
אני לא *מבין* אלא *מבינה*

מש"קית המקא"מ צריכה לעזור לך, אבל לא בהכרח מה שאתה מפרש כעזרה זה בהכרח מה שאתה צריך. אתה יכול להמשיך להתלהם, לדבר בשפה ירודה - "למה מה היא בכלל", או שאתה יכול לנסות לדבר איתה בצורה יפה, לבקש להיפגש איתה ולשמוע את הדברים. לשוחח כמו אנשים בוגרים. כרגע, אם אתה מדבר איתה כמו שאתה מביע את הדברים שלך בפורום, אני לא מתפלאה למה היא לא רצתה להמשיך את השיחה איתך. אני מציעה שתירגע, תנסח לעצמך את הדברים ואת מה שאתה רוצה, ותשוחח איתה באופן רגוע. בכל מקרה עליך להבין שצה"ל זה לא קייטנה ולא "לפי בקשתך". אתה נמצא במערת מכורח החוק ואתה מחוייב לשרת במערכת כפי שנאמר לך.

ניסיתי

ניסיתי לדבר איתה בצורה יפה ..שיצאתי מתל השומר באתי עלייה באופן רגוע וחיובי והיא לא דיברה איתי אפילו והתנהגה עליי מגעיל ואמרה לי אתה מוצב שם היא התנהגה עליי מגעיל ונתנה לי צו הצבה ניסיתי לדבר איתה בערב ודיברתי יפה והיא יצאה מה זה לא בסדר שהיא אמרה לי "גם אני רוצה הרבה דברים" היא צחקה ואמרה שזה מגוחך לשלוח אותי לראיון לראות זה נראה לך הגיוני שהיא אפילו לא הסבירה לי מה זה המקום מה היציאות לא הסבירה לי כלום היא אומרת לי זה או זה או שתשב בכלא ..לשם אתה מסופח מבחינתי תהייה נפקד

אושי231

New member
לשלוח אותך לראיונות?

ידידי, כמו שכבר אמרתי בהודעתי הקודמת- אתה לא בקייטנה אלא בצבא, מש"קית המקא"מ שלך לא צריכה לשלוח אותך לראיונות אלא לשבץ אותך ליחידה ע"פ החלטתה ולפי מה שהיא חושבת שיתאים לצרכיך. אם אתה טוען שהיא לא התנהגה אליך כראוי, תדבר איתה ותבקש ראיון עם קצינת המקא"מ ואם זה לא הולך, תגיש קבילה, אם אתה בטוח בצדקתך. .

אספר לך את הכל

אני יספר לך את כל הסיפור שעברתי ..לא בצבא כי זה ארוך מדי ואין לי כוח לפרט כאן מה שקרה בתל השומר קרה-החלטתי לעבור לחצתי על המפקד שלי עשיתי בעיות..היו לי שם אחלה תנאים -קל'ב -הייתי מגיע תוך 5-10 דקות לבסיס כל יום הייתי מתחיל בצהריים מסים לקראת הערב הייתי בא ל4 -5 שעות והולך לבית בקיצור עשיתי שם בלאגן מפה עד לאילת המפקד אמר לי שהוא יעיף אותי ובסופו של דבר גם לא התאים לי להיות שם מבחינת הסביבה וכל מה שעברתי שם הוא אמר יעביר אותי..עשיתי טופס טיולים השלישה אמרה לי זהו סיימת פה אתה הולך היום לראיון אצל המשקיות מקאם שלך מחכות לך ישבתי שם איזה חצי שעה-שעה ליד המשרד שלהם הגיע אליי המשקית מקאם שלי..בדרך כלל לפני הכל היא הייתה מזמנת אותי למשרד שלה לדבר איתי להגיד לי מה אני רוצה לכוון אותי..היא לא כיוונה אותי לא דיברה איתי בכלל מילה..באה עד אליי ישבתי בחוץ באה עד אליי רשמה פתק הביאה לי אותו אמרה לי "קח" אמרתי לה מה זה?היא אמרה לי אתה הולך לצריפין לכלא 4 להיות ש.ג שם..אמרתי לה מה?למה את לא מזמנת אותי לשיחה אצלך?היא אמרה לי "אין שיחה ולא תהיה שיחה..אתה משובץ לשם ואין מה לעשות" היא שיבצה אותי לשם..ראוי לציין שכשהייתי בתל השומר ביקשתי ממנה לשבץ אותי לתת לי ראיונות והיא כל הזמן סיבנה אותי כן? גיהנום עברתי שם אבל היא אמרה לי אבדוק ולא בדקה..פתאום תוך 3 ימים היא מצאה לי תפקיד?זה קצת מוזר לא?בקיצור תפרה אותי..מה שאומרים עשו לי כיפה אדומה היא הביאה לי תפתק אמרה לי קח-אתה הולך לכלא 4 להיות ש.ג שם (השיחה התנהלה בחוץ וזה אפילו לא היה שיחה והיא דיברה איתי מול כל העולם ואשתו) אמרתי לה מה כלא 4?יש שם בלאגן שלם אני לא נכנס לשם..היא אמרה לי או כלא 4 ש.ג או בה'ד 11 ש.ג אמרתי לה שמעי את זורקת אותי לים אני לא יודע מה היציאות שם לא יודע אם בא לי בכלל להיות שם לא יודע מה השעות שם..אם לא ימצא חן בעייני?היא אמרה לי זה מה שיש תרוצה קח לא רוצה שים תחוגר שלך כנס לכלא תצא תכנס שוב ככה אמרתי לה למה ככה למה את לא מדברת איתי למה ישר שיבוץ ?למה את לא מסבירה לי לאן אני נכנס בכלל? שלא נדבר על זה שאמרתי לה שאני רוצה תפקידים אחרים והיא אמרה לי אין צורך ושיקרה לי וסיבנה אותי היא גם הציבה לי אולטימטום אמרתי לה שלחי אותי לראיון לשם למה צו הצבה ?היא התחילה לצחוק וגם חברה שלה המשקית השניה ואמרה מה אתה חושב שזה לבחירתך?אתה לא סטודנט בדיזנגוב אתה בצבא חביבי..אמרתי לה כן אבל אני לא יודע מה התפקיד מה אני עושה שם לא יודע כלום..לא רוצה..היא אמרה לי אני גם לא רוצה הרבה דברים אז מה ?לא שואלים אותך שם יש צורך ולשם אתה תלך לא הייתה לי ברירה ונאלצתי להסכים לסיפוח התקשרתי עליה בערב אמרתי לה שמעי לא מתאים לי לא רוצה היא אמרה לי גם אני לא רוצה להיות בצבא אבל יש לי ברירה?אני לא שואלת אותך מה אתה רוצה לא רוצה לא תלך תהיה נפקד.. היא לא דיברה איתי אפילו על מה אני רוצה..לדעתי זה היה דפיקה מכוונת..מבינה? מה זה הדיקטטורה הזו?

GVBlack

New member
קוראים לזה צה"ל

וכמו שאמרו לך מעליי, זו לא תכנית כבקשתך. היו לך אחלה תנאים ביחידה הקודמת, מה שתיארת - היית בא ל-4-5 שעות ביום, עושה בלאגן... תגיד, באיזה סרט אתה חושב שאתה חי?! ברור שהמפקד שם רצה להעיף אותך, מה הוא צריך אחד כמוך על הראש, שלא עושה כלום חוץ מצרות! אם אתה חושב שבגלל שאתה מקא"ם, הצבא צריך לנשק לך את הרגליים וללטף לך את הראש - אז זה ממש לא המצב. אתה תצטרך להסתגל לתפקידים ששולחים אותך אליהם, אחרי שהצלחת כבר להוכיח למערכת שאתה בעייתי. אז זו לא דיקטטורה. זה צבא. בצבא נותנים לך פקודות, ואתה מבצע אותן. לא רוצה לבצע פקודות? שב בכלא. לא רוצה לשרת בצבא? עוף החוצה על אי התאמה, אבל דע לך שבכל מקום עבודה אזרחי נורמלי ההתייחסות אליך תהיה דומה, מפני שאף אחד לא אוהב בלאגניסטים.

אושי231

New member
עשו לך "כיפה אדומה"?

אתה מעיד בעצמך שהיית בבסיס עם כל התנאים האפשריים ובחרת לעשות שטויות. אז במקום לשלוח אותך כבר אז לכלא, נתנו לך הזדמנות- ואפילו בחירה בין 2 בסיסים! מש"קית המקא"מ שלך צודקת לחלוטין, יש הרבה דברים שאנחנו לא רוצים ואנחנו צריכים לעשות אותם. ואם נתנו לך הזדמנות ופספסת אותה, אז עכשיו תיקח אחריות ותישא בתוצאות. אתה רוצה להיות נפקד? תהיה נפקד. אבל זה לא יעזור לך. כי בסוף אתה צריך לשרת בצה"ל, ואתה לא יכול לקבל כל מה שאתה רוצה. אתה טוען שהיא עשתה לך "דפיקה מכוונת"? אתה מבין את המשמעות של הדברים שאתה כותב בכלל? אתה זה ששיחק משחקים עם הצבא ועכשיו אתה מתפלא כשמעבירים אותך ליחידה אחרת. אתה רושם "היא הציבה לי אולטימטום"- אז ידידי, ככה זה עובד בצבא. היא אפילו נתנה לך בחירה בין 2 בסיסים. למה אתה חושב שהיא צריכה לשלוח אותך לראיון לשם? זה לא מקום עבודה, זה צבא, ואתה משתבץ איפה שאומרים לך. מה שאני כן ממליצה לך לעשות זה להתקשר אליה, להתנצל על ההתנהגות שלך ועל שצעקת עליה, ללכת לבסיס בו שיבצו אותך, להיות חייל טוב כל השירות ולהתפלל שמש"קית המקא"מ שלך תוציא אותך בסוף השירות לקורס מקצועי ולמכינה לשחרור. זה דבר שמאוד יכול לעזור לך באזרחות. בהצלחה.

volkaria

New member
בה"ד 11 זה בצריפין

מה זה משנה לך אם זה בסיס מזון או בה"ד 11? אף אחד לא יכול להגיד לך שעות,זה שונה בכל תפקיד. תרגע,תנשום עמוד ותן לזה הזדמנות. תגיע ותראה שיסבירו לך הכל.

ESPS

New member
שירתתי בבה"ד 11

מאז עברו כמה וכמה שנים... אמנם לא הייתי ש"ג, אלא חובש במרפאה שם, אבל רק שתדע שזה בסיס מאוד נוח וכיפי.

למעלה