בד עם סטרצ'

opeller

New member
בד עם סטרצ'

היי,
קניתי בד לקוספליי בכוונה לקנות בד רגיל. לצערי רק כשהגעתי הביתה גיליתי שאחד הבדים שקניתי הוא עם סטרצ', לא משהו משוגע לגמרי אבל כן סטרצ'.

רציתי לבקש אזהרות, עצות או כל מידע אחר שיש לכם לגבי דברים שכדאי לי לעשות או להיזהר מהם בגלל שאני עם הבד הזה.
אני תופר עם מכונת תפירה. (שמעתי בהרצאה מהמרצה שכדאי לתפור בד סטרצ' ביד אבל אין לי מספיק זמן או סבלנות וכח לזה ואני גם די בטוח שהיא התכוונה לבד עם סטרצ' רציני יותר)

בנוסף, משום מה בחלק מהמקומות בד רואים ומרגישים את הסטרצ' בבירור ובחלק זה כאילו הבד רגיל לחלוטין, לא נמתח בכלל.

תודה רבה לכל מי שיעזור ו\או ייעץ,
אופיר

innocence

New member
לא למתוח תוך כדי תפירה.

זה הכי חשוב.
וכל השאר, תלוי בכמה סטרצ'י הוא, והאם זה טרץ' ל4 כיוונים או רק ל2.

opeller

New member
למה הכוונה?

למה את מתכוונת ב"לא למתוך תוך כדי תפירה"? אני לא ממש מבין.. את מתכוונת שלא למשוך את הבד שאני מחזיק שעומד להיכנס מתחת למחט של מכונת התפירה?

איך אני יודע אם זה סטרץ' ל4 או ל2 כיוונים?
אני יכול להגיד בינתיים שלכיוון אחד אני יכול למתוח אותו ולשני כמעט ולא, אבל עדיין כן.

happy berry

New member
הממ..

נסה למשוך את הבד לאורך, ותראה אם הוא נמתח, ולאחר מכן נסה למשוך לרוחב ותראה אם הוא נמתח.
אם הוא נמתח בשתי הפעמים, הוא נמתח ל-4 כיוונים.

אל תמשוך את הבד בזמן שאתה תופר [זה,אגב, דבר שלא מומלץ לעשות גם אם אתה לא תופר סטרץ', למכונה יש מנגנון משיכה של הבד, בדרך כלל אתה רק מפריע לה כשאתה "עוזר" לה לסחוב אותו].

עד כמה המתיחה רצינית? יש בדים, כמו כותנה לייקרה למשל, שהמתיחה שלהם ממש עדינה ונורא קל לתפור אותם.
להבא, כבר בחנות תבדוק אם הבד נמתח או לא. כדי שלא יהיו "הפתעות" בבית.

opeller

New member
תגובה

כמו שכתבתי - הוא נמתח לכיוון אחד כמו מה שהתלוננתי עליו ולכיוון השני נמתח ממש מעט. מתיחות קטנה, אבל עדיין לא לא נמתח בכלל כמו שהייתי רוצה.
אני מניח שזה אומר שהוא נמתח ל2 כיוונים. מה זה אומר מבחינת איך כדאי לעבוד איתו ומה כן ומה לא לעשות איתו?

אני מושך את הבד, יותר מזיז אותו אבל גם מעט מושך, בזמן שאני תופר דברים עם עיקול (=פתח לשרוול בבגד וצווארון [לא צווארון רגיל כמו בחולצות, זה משהו מיוחד]). זה גם לא טוב או עלול להזיק איכשהו? תוצאה שאני יכול לראות כדי לבדוק אם באמת הבגד\התפירה נפגעה מזה?

המתיחות לא רצינית ממש. בדקתי בערך ואם אני לוקח 5 ס"מ של הבד ומותח אותו די עד סוף המתיחות שלו הוא מגיע ל6 ס"מ. אני יודע שזה לא הרבה מתיחות, אבל זה עדיין לא כמו בד רגיל ולכן אני עדיין רציתי לשאול את השאלה.
ואני מסכים, זה פשוט לקח לפעם הבאה. אני חושב שבכללי כדאי לי להשקיע יותר זמן בבחירת הבדים שלי להבא, אומנם כבר עכשיו זה מספר שעות בלי שאני מרגיש בכלל, אבל אני צריך לבדוק יותר טוב כדי לא להגיע הביתה ולגלות שהבד בעצם לא מתאים למה שאני צריך, וליישם עצות של קוספליירים אחרים לגבי בחירת הבד (לדוגמא מההרצאה ההיא, אני חושב שזאת אותה הרצאה, היא ייעצה לנו ממש לבקש לקחת את הבד מחוץ לחנות ולבדוק אותו באור).

happy berry

New member
תגובה בחזרה:)

הבד ש"נפלת" עליו במקרה הוא ככל הנראה כותנה לייקרה. אם אכן מדובר בבד הזה, אז אין לך מה לדאוג, הבד הזה נוח לתפעול הרבה יותר מאשר בד בלי מתיחה בכלל [הוא גם יהיה נוח יותר ללבישה, ולדעתי נראה טוב יותר בכל מקרה].

התפירה ככל הנראה לא נפגעה, אלא אם כן משכת את הבד מהצד השני יותר מידי או שמתח החוט במכונה שלך לא מכוון טוב. אם התפירה נפגעה אתה תראה שאיזור התפר מגולגל כזה, אפשר לראות את זה יותר טוב במכפלות. וגם את זה אפשר לתקן טיפה עם גיהוץ.
תשתדל כמה שפחות למשוך את הבד מהצד השני כשאתה תופר בכל מקרה, אלא אם מדובר במליון שכבות של דמוי עור ודריל, לא צריך לעזור למכונה. אתה צריך פשוט לתפוס את הבד כדי שלא יברח לכל הכיוונים.

באופן כללי, כמה דברים לשים לב אליהם כשאתה בוחר בד-
עובי הבד- אם אתה מכין ז'קט למשל, אתה לא יכול להשתמש בכותנה דקה ולהפך.
מרקם- יש בדים עם מרקמים גסים ויש עם עדינים, תתאים כל מרקם למה שמתאים לקוספליי שלך.לא הייתי עושה שמלת קרינולינה מ...קנבס למשל.
כמו כן, תניח את הבד על גב היד או הזרוע ותראה אם הוא לא "מציק" לך. יש בדים, בעיקר ה"גסים", שגורמים לעקצוצים וגירודים כשלובשים אותם. גם ככה יהיה לך לא נוח בקוספליי, אז למה שגם יגרד לך?
צבע- תמיד לקחת רפרנס. אם אתה מגיע לחנות ולא בטוח בבד, בקש פיסה קטנטנה ממנו כדי שתוכל להשוות לבדים האחרים של הקוספליי שלך ולראות אם זה מתאים. וכמובן, אפשר לבקש להוציא את הבד לשמש כדי לראות את הצבע שלו בבירור באור.
מתיחה- בדר"כ אני לא ממליצה לעבוד עם לייקרה, אבל בדים עם מתיחה קלה ממש נוחים לתפירה, בדרך כלל יותר "סלחניים" אם עשית פאשלה פה ושם ומאוד נוחים ללבישה, גם כשאתה מכין משהו מאוד צמוד.

opeller

New member
תגובה

א. אם זה באמת המקרה, אני שמח שיצא ככה ומקווה שבאמת לא יהיו בעיות אלא רק את היתרונות שציינת :)

ב. אני שמח לשמוע שהתפירה ככל הנראה לא נפגעה. איך להכין את המכונה לתפירה (לשים את שני הסלילים. לא בטוח איך זה נקרא בעברית, הוא פשוט הסביר לי הכל באנגלית.) יש חלק אחד של הצווארון שתפרתי מכפלת בו ורובו יצא בסדר חוץ מאשר שבאמצע יש מעט בד שכאילו "קופץ למעלה" עם המכפלת. את מתכוונת לדבר כזה? בנוסף - במכפלות של השרוולים (פתח השרוולים בגוף הבגד עצמו לא השרוולים שנתפרים ונגזרים בנפרד) יש קטעים מאוד דומים ואף גרועים יותר, אבל זה לדעתי כי אני לא יודע לתפור כ"כ טוב וישתפר עם הנסיון. יכול להיות שזה נובע מהמשיכה של הבד?
ואני בהחלט אשתדל להקשיב לעצתך (לא למשוך את הבד).

ג. אני שמרתי לי את כל מה שרשמת לגבי בחירת בדים בתגובה הזו ואשתדל לשנן את הרשימה עד לפעם הבאה שאלך לבחור בדים בעזרת ה'. תודה על העצות! ^_^

innocence

New member
אולי תשים תמונות?

קשה מאוד להבין מתיאורים כתובים

opeller

New member
תמונות

סליחה על איכות הצילום. אני לא צלם מוכשר במיוחד ואני לא מבין יותר מדי בצילום. ואני גם לא מבין בעריכה אז פשוט עשיתי את זה בצייר, למרות שאני מאמין שזה בהחלט מספיק בשביל דבר כזה.

[

saarshemer

New member
מה שנראה לי....

וזו רק דעתי בנושא....
שמדובר בתוצאה של שילוב של 2 גורמים...
האחד....משיכת ייתר של הבד בזמן התפירה והפיתרון שלי הוא פשוט לתפור את השרוול תפירה רחבה יחסית ביד....(מכלב (machlev)) אם אני הוגה את זה נכון ואח"כ להעביר במכונה.....

הגורם השני הוא...אממ......איך אני אסביר את זה?.....מתיחה עצמית של מכפלת כשהיא נתפרת על עיקול<?.....המכפלת מותחת את הבד ה"פנימי" נקרא לזה.
אז אני חותך שסעים קטנים במכפלת לפניי קו התפר ואותו הדבר בקו התפר שבין השרוול וה"חולצה" עצמה....זה מקל (לי לפחות...)
לא חייב משולשים כמו שציירתי....
זו הסיבה למה אני חושב על לקנות מספריי בד משוננים

saarshemer

New member
ובנוסף ...

נראה לי שאתה קצת לא "שולט" בבד שלך
דרך נוחה לשלוט על הבד זה להשתמש בסיכות ....(כמובן)
וה"חידוש" (עובדה ישנה נורא) לנעוץ אותן בבד באופן אנכי לכיוון התפירה
זאת אם לא פעלת בדרך של תפירה ידנית ואז מכונה....
בכ"מ....
שליטה
זהירות
אימון

זה מה שיש לי לייעץ פה

מקווה שעזרתי

opeller

New member
תגובה 2

אני משתמש בסיכות כדי לסמן\לתפוס כמה מכפלת אני רוצה. מראש הוספתי 2 ס"מ בגיזרה בכל מקום שרציתי מכפלת כדי לעשות מכפלת אח"כ בלי לגרום לזה שבטעות הבגד קטן מדי ואני לא יכול ללבוש אות, או שאני יכול אבל הוא לוחץ בגלל שחסרים לו הס"מ הללו.

למה אתה מתכוון בכיוון אנכי לתפירה? אני מכניס את הסיכות בכיוון של התפירה. נגיד אני רוצה לתפור בקו ישר, אני תופס עם הסיכות בקו ישר שמקביל לקו התפירה. זה לא טוב? זה עושה בעיה כלשהי? עדיף שאני אעשה אחרת?

אני לא תופר ביד ואז במכונה, אני תופר ישר במכונה. זה לא טוב? זה עושה בעיה כלשהי? עדיף שאני אעשה אחרת?

שוב תודה רבה, אני ממש מעריך את הניסיון לעזור.

innocence

New member
לדעתי הוא התכוון לסיכות במאונך,

כלומר, המכונה עובכת מעליהן במהלך התפירה. התפר הוא מאונך והסיכום במאוזן, כך שכשתופרים, התפר עובר מעל הסיכה.
חשוב לציין שצריך בשביל זה סיכות דקות, ויש חשש שהמכונה תיתקע בסיכה ואף תשבור את המחט, אז צריך לתפור בזהירות ולאט אם משתמשים בשיטה הזו.

כמובן שזו לא חובה, אבל זה עוזר לשמור את הבדים במיקום הנכון תוך כגי תפירה (כי כשמניחים את הסיכום אחרת, צריך להוציא אותן לפני שהן מכיעות למחט ואז הבד יכול לזוז)

opeller

New member
אבל

חשבתי שאפשר להשאיר אותן אם הן מקבילות ולהוציא כשאני מסיים לתפור את מה שאני תופר באותו רגע. זה מה שעשיתי עד עכשיו. זה לא טוב? זה עלול להפריע או להזיק איכשהו?
(אני נועץ [זאת המילה הנכונה?] את הסיכות במקום שמספיק טוב כדי לשמור על המקום שאני רוצה לתפור אבל מספיק רחוק מהמקום שבו אני רוצה לתפור כדי שהסיכות לא יתקעו במכונה)
איזה סיבות\ יתרונות יש בלנעוץ את הסיכות במאונך ולא במקביל כמו שעשיתי עד עכשיו?

opeller

New member
תגובה

לא הצלחתי להבין למה התכוונת. אני ממש מעריך את המאמץ ואת הציור אבל אני לא מצליח להבין. והציור שייך לסעיף הראשון או השני? סליחה על חוסר ההבנה, אני קוספלייר רק שנה אחת.

למעלה