בד לסינון גבינה

חברים עוד לא הפנמתם? עם מגי לא מתווכים, היא

אלופה והיא מגישה מתכונים עם כל הלב והנשמה - אני כבר מזמן למדתי שמילה שלה - בסלע!!!!

MAGIG

New member
תודה על המחמאה איילה, אך חלילה, כל עוד דיון

נעשה ברוח טובה וברצון כן לדעת, כפי שהוא פה, הכל מעולה
שיהיה לך יום נפלא, מגי

milch

New member
הכנת גבינת מסקרפונה

על מנת להכין גבינת מסקרפונה אמיתית (אינני יודע מה המתכון שבידיך), יש לצמצם שמנת מתוקה ב-1/4 ע"י בישול, לקרר ולהוסיף חומצה טרטארית (לא קרם טרטאר). בסוף לסנן. בד לסינון גבינה ניתן לקנות בחנויות שמוכרות בדים. אמצעי מצוין יכול להיות חיתול של תינוקות ויותר פשוט מזה - מפה חד פעמית לא צבעונית, לבנה. בהצלחה!

Anabol

New member
אני משתמש במתכון הזה

שמשתמש בחומצת לימון במקום חומצה טרטארית. אז מה יצא במתכון שלי? ראיתי הרבה מתכונים באינטרנט שעובדים באותה הצורה. אם כך, האם עדיף כבר לקנות מסקרפונה בחנות ולסגור עניין?

milch

New member
יצא לך סוג של...

זה לא יהיה מסקרפונה אלא מעין חומר בעל מרקם דומה למסקרפונה, בדומה ל"ריקוטה" שמכינים מחלב + חומץ/יוגורט/מיץ לימון/מלח לימון. זו אינה ריקוטה אמיתית שמכינים ממי גבן שנפרשים בתהליך יצור של גבינה אחרת, רצוי ממשפחת הפסטה פילטה, אך תהיה טובה לאפיה וגם לאכילה. אגב, שים לב שבמתכון שהעלית מצינים "מיץ לימון". זה שהמתכון מופיע בהרבה אתרים, זה עוד לא עושה אותו נכון. אני מציע שתנסה, אם תהיה מרוצה מן התוצאה (יש להניח שכן) המשך גם בעתיד. אם לא, יש בפניך שתי אפשרויות: אחת - לקנות מוכן ושתים - להכין באופן הנכון. בהצלחה!

לגשת לבית המרקחת ולבקש "בד גבינה" ותקבלי את

החיתול המבוקש.... אפשר גם לרפד מסננת רגילה בשתי שכבות של נייר מגבת עבה (כמו של ניקול) נייר מגבת רב פעמי - עובד מצויין. לכסות היטב עם ניילון נצמד שלא יספוג ריחות במקרר בהצלחה

ברח לפני שסיימתי - אפשר לעשות כמוני לקנות

חתיכת בד וילונות - "טול" בד בצבע טבעי, לקפל אותו על כמה פעמים - לפי סמיכות הגבינה, ולשטוף היטב לאחר השימוש - בשום אופן לא במכונת כביסה ובטח לא עם חומרי כביסה רחניים. אני משרה אותו בהמון מים עם סודה לשתיה ושוטפת היטב והוא מוכן נקי וצחור לגבינה הבאה....

למעלה