בד לסינון גבינה

Anabol

New member
בד לסינון גבינה

שלום לכולם, אני רוצה להכין טירמיסו והבנתי שצריך גבינת מסקרפונה לעניין הזה. מסקרפונה בדר"כ יקרה מאוד והבנתי ממתכונים והסברים שמצאתי באינטרנט שאפשר להכין מסקרפונה באופן עצמאי. זה גם נראה מאוד פשוט. בכל אופן, דרוש בד לסינון הגבינה. אני בטוח שיש כזה בחנויות אפייה מתמחות, אבל הבנתי שאפשר להשתמש גם בחיתול בד. האם אפשר למצוא אותו בחנויות למוצרי תינוקות וכדומה? מה בדיוק לבקש? תודה מראש.

clcl

New member
לבקש ח י ת ו ל או לגשת ל"דומו"

או לחנות מסוגה ולקנות : כלי להכנת גבינה ממותג CUISIPRO

IliAsh

New member
חיטול שמיועד לניגוב הגראפסים

זה ריבוע בד לבן(בדרך כלל) דק ו"אוורירי" ונדמה לי שהם נמכרים בחבילות של שלוש. שיהיה בהצלחה
! אנחנו נשמח לראות את הטירמיסו עם גבינת מסקרפונה ביתית!

MAGIG

New member
מבחינת השקעה כספית, לגמרי לא בטוח שיצא

יותר זול להכין מסקרפונה לבד, מסקרפונה ביתית מכינים משמנת מתוקה, מיכל עולה בסביבות 8 ומשהו שקלים, כדי להגיע לכמות שממנה תוכלי להכין טירמיסו תצטרכי לפחות 4 מיכלים - כלומר משהו כמו 34 שקל, במקרה הזה - יותר זול לקנות קופסא של מסקרפונה - 250 גר' ב- 20 ומשהו שקל. גם ריקוטה (אני מכינה ריקוטה ביתית) לא בטוח שיותר משתלם להכין בבית. לבנה בהחלט יותר זול להכין בבית. מגי

Anabol

New member
הייתי בטוח שמסקרפונה עולה 20 שקל ל100 גר'

אם כך, אני אבדוק קודם כל בסופר לפני. מה לגבי מסקרפונה במעדנייה בסופר ולווא דווקא של "גד"? האם יש אופציה כזו?

Anabol

New member
במחשבה שנייה ולאחר חישוב, אני חושב שאת טועה

לפי המתכון 500 גר' שמנת = 340 גר' מסקרפונה. למתכון הטירמיסו דרוש 500 גר' לסקרפונה, לכן מדובר ב-3 מיכלי שמנת (250*3=750 גר' שמנת) שעלותם היא 24 שקלים. לעומת זאת, מסקרפונה מגיעה בקופסאות של 250 גר' ודרושות שתי קופסאות, שזה 50 שקל. כך שזה פחות או יותר פי שניים. אין לי מושג כמה עולה הבד/החיתול, אבל אם הוא יעלה מעל 5 שקלים לבד בודד, אין ספק שזה כבר לא משתלם לעשות את זה. אם אלה באמת העלויות אולי לא משתלם בכלל לעשות טירמיסו, כי צריך עוד שמנת בשביל קצפת וזביונה ובישקוטים. בכל מקרה, תודה שהערת את תשומת ליבי לעניין, אני אבדוק לפני שאקנה.

נירהמ1

New member
חנה'לה - מה זה התמונה האלה, ועוד

כשאני אמורה להיות בדיאטה? - אסור להראות לי תמונות קשות לצפייה!.

Anabol

New member
נראה מדהים

איזו גירסא זו? עם זביונה/ קצפת/ ביצים חיות?

clcl

New member
לא ו..... לא ו..... כן

טורט טירמיסו של חנהל'ה תבנית קפיצית 30 ס"מ למלית הגבינה: 4 גביעי גבינת שמנת/מסקרפונה 4 שמנת מתוקה 4 שקיות אבקת סוכר 5 כפות מנוזליי ההשרייה 2 חבילות של בישקוטים 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר אבקת קקאו "מוצרט" למשרה: 6 כפיות נס קפה (אני משתמשת בפלטינום) 1 כוס מים חמים 1/2 כוס ליקר קפה 1/2 כוס אייריש קרים - זה מרים את העוגה לגבהים אחרים לחלוטין! אופן ההכנה: 1. הכנתי את נוזלי המשרה. 2. הקצפתי את הגבינה + השמנת המתוקה + אבקת הסוכר ובהמשך 5 כפות מהמשרה. 3. הוספתי בתנועות קיפול את השוקולד המגורר + האגוזים - והכנסתי למקרר. 4. הנחתי בישקוטים על תחתית התבנית, וסגרתי את כל הרווחים, יצקתי באמצעות כף את נוזלי המשרה - בהדרגה - לא להציף. 5. ריפדתי בפס שקף את פנים דופן התבנית. 6. יצקתי חצי מבלילת הגבינה על שכבת הבישקוטים הראשונה. 7. טבלתי שכבה נוספת של בישקוטים אותם נעצתי בעדינות בשכבת הגבינה. 8. שטחתי את יתרת הגבינה ופיזרתי אבקת קקאו על פני העוגה. 9. הקצפתי 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר ובאמצעות מזלף עיטרתי את פני העוגה בשתי שורות. יש להכין העוגה יום לפני ההגשה. להגשה - לפתוח את תבנית העוגה, להסיר את פס השקף - וזהו. הערות: אם מכינים בתבנית בקוטר 28 אזי יש להוריד כמות אחת מהגבינה, מהשמנת המתוקה ומאבקת הסוכר. הארות: אני יודעת שהמהדרין יפסקו לטובת המסקרפונה... ואני רוצה לאמר שאני בד"כ משתמשת בגבינת שמנת "נפוליאון" וזה יוצא פגז. מקור המתכון: חנהל'ה

MAGIG

New member
כדי להכין טירמיסו ענק יש צורך ב-250-300 גר'

מסקרפונה, אין צורך בשמנת מתוקה נוספת להקצפה (תוספת השמנת זו גירסה ישראלית בלבד), יש צורך בביצים מופרדות, סוכר, בישקוטים, קפה - זהו. כך שעם קופסא של 250 גר' מסקרפונה אתה יכול להכין טירמיסו לתפארת. מגי

Anabol

New member
הקפצת לא נותנת לקרם אווריריות ויציבות?

אני מתכוון להכין את זה עם זביונה, בגלל זה נראה לי שזה יהיה קצת דליל ללא קצפת. אני טועה?

נירהמ1

New member
גבינת מסקרפונה היא שמנת סמיכה סמיכה

היא נקראת גבינה משום שהיא מאוד סמיכה. ניתן להקציף אותה. היא תעשיר את מרקם הזביונה, אם כי המרקם ייצא כבד יותר. כדי להעשיר "זביונה" אפשר להקציף שמנת מתוקה, ואז לקפל את השמנת לתוך ה"זביונה". היא תצא אוורירית וטעימה.

MAGIG

New member
או כפי שעושים טירמיסו איטלקי אמיתי -

מקצפים את החלמונים לחוד, מקציפים את החלבונים לחוד, כל סוג עם סוכר ומקפלים לתוך המסקרפונה, יוצא בדיוק כמו שצריך. טירמיסו היא לא עוגה יציבה (כמו יציבות של ג'לטין למשל), אלא עוגה יציבה מספיק כדי להחזיק את עצמה והכל קורה בזכות הקצפת הביצים. אתה יכול לראות בבלוג שלי הכנת טירמיסו כהלכתו. מגי

Anabol

New member
תודה על המתכון

אבל אני לא מבין מה בדיוק יותר "אמיתי" בגרסא הזו מאשר הגירסא עם הזביונה? שתיהן גרסאות "אותנטיות".

MAGIG

New member
באיטליה לא מכינים טירמיסו עם זביונה

(ברוב איטליה אפשר לאמר). ישנו מתכון מקורי, של מי שהמציא את הטירמיסו והוא הכין את הטירמיסו עם ביצים חיות ללא כל זביונה, אלא עם הפרדה של הביצים והקצפה נפרדת של חלבונים-חלמונים. כל השאר הוא וריאציה, גם באיטליה מכינים וראיציה על, אך אם אתה רוצה להכין טירמיסו אמיתי, כך מכינים ולא אחרת. מגי

למעלה