בדר"כ אני לא מאלו

EverMan

New member
בדר"כ אני לא מאלו

שרוצים או רצים להיכנס לממשלה, אבל הפעם - אני בכנות מאמין שיש סיכוי להקים ממשלה חברתית עם אופק מדיני נרחב. אני מאמין שעל העבודה להיכנס לממשלה, עם מקסימום כוח, שהיא מחזיקה את תיק האוצר, את הפנים, ואת החינוך בחובה, ועוד תיקים כרווחה ותעסוקה , בינוי ושיכון, וכו' במידת האפשר. עבודה חברתית בממשלה, יחד עם מרצ בתקווה והגימלאים - זו ממשלה אופרטיבית חברתית מרשימה.
 

surfEU

New member
../images/Emo45.gif אכן האוצר לבוורמן, פנים לפרץ

אסור לתת את משרד הפנים לש"ס לגבי משרד החינוך רווחה ובינוי ושיכון זה כבר תלוי במשא ומתן הקואלציוני, אי אפשר יהיה לקבל את הכל אכן יש תיקווה לממשלה חברתית עם אפק מדיני נרחב מי היה מאמין שניתן לשקם את מחנה המרכז-שמאל כל-כך מהר אחרי נפילת ברק
 

EverMan

New member
מבחינתי

החינוך והאוצר זה נכס צאן ברזל. פנים לאחר מכן. בינוי ושיכון לאחר מכן. ולאחר מכן הרווחה.
 

surfEU

New member
זה נכון, אבל אני לא מאמין שקדימה

תוותר על כל התיקים הללו ואני לא רוצה לראות את ש"ס מחזיקה באף אחד מהתיקים הללו
 

the first duke

New member
אסור לפרץ ליפול למלכודת הדבש

אסור לעמיר פרץ ליפול למלכודת הדבש של קדימה בדמות שר הביטחון. בינתיים קדימה לא מציעה לעבודה אף אחד מהתיקים הבכירים אך העיתונות רומזת שוב ושוב שקדימה מוכנה להעביר לעבודה את תיק הביטחון כנראה ושפרץ שוקל את הנושא. לדעתי מדובר בטעות קשה וצריך לדרוש את תיק האוצר או לחלופין תמ"ס מורחב שיכלול את הרווחה,התעסוקה.,התעשייה והמסחר וכן לדרוש את משרד החינוך כמובן. מפלגת העבודה רצה בבחירות האלו על הנושא החברתי-כלכלי ולא על הביטחנוי, לשים את פרץ במשרד הביטחון זה לתקוע אותו בתפקיד שאינו מתאים לו כרגע ובעצם לתקוע אותו בבוץ ובביצה. משרד הביטחון הוא כיום קבלן הביצועים של ראש הממשלה ורצוי שיהיה בידי קדימה. אם העבוזה תחזיק בתיק היא תראה כמי שברחה מהתמודדות עם הנושא החברתי ונטשה אותו. כמו כן שר ביטחון מהעבודה יזכה לביקורת נוקבת מימן ומשמאל דבר שיפגע במפלגה. משמאל יגידו מה פתאום העבודה היא קבלן הביצועים של מדיניות החיסולים והפעילות בגדה ובימין יגידו שהעבודה מעכבת פעולות, יאשימו אותנו באוזלת יד למול פיגועים וידרשו "תנו לצה"ל לנצח". בקיצור מדובר במלכודת דבש מסוכנת למפלגה. על פרץ להלחם למען קבלת תיק האוצר ולוותר על הביטחון. אפילו תיק החוץ מתאים למפלגה יותר מאשר הביטחון בשלב הנוכחי.
 

טשאפק

New member
אני מקווה מאד שהוא לא יעשה שיקול

אישי קטנוני, וימנע מאיילון וברוורמן תיקים בכירים מתוך חשש לתחרות עתידית. גם לקיחת תיק הבטחון לעצמו כדי להראות שגם הוא יכול, תהיה טעות דומה. לא צריך להיות גנרל כדי להיות שר בטחון, ארנס למשל היה שר בטחון טוב, וגם שטייניץ למשל יכול להיות שר בטחון ראוי. אבל חשוב שתהיה הבנה ועניין בנושאים בטחוניים. לפרץ יש הבנה, ניסיון ועניין במגוון תחומים כולל הנושא המדיני, אבל לא בבטחון. נזכור את הכשלון של בן-עמי במשרד לבטחון פנים שבו תקע אותו ברק.
 

gidi2005

New member
הלו היי אולמרט עדיין לא ראש ממשלה

עדיין אין לו קואליציה .
 

eman70

New member
אוצר לברוורמן?! רק לפרץ!

נכון שברוורמן הוא כלכלן מקצועי, אבל בשנים האחרונות הוא התמחה בעיקר בשנור (שזה התפקיד העיקרי של נשיא אוניברסיטה). הוא עשה את זה מצויין, אבל אני לא בטוח שזו המנטאליות הרצויה לשר אוצר. ובכלל, שר אותר זה תפקיד פוליטי, לא מקצועי. אנחנו מדברים על שר, לא על מנכ"ל. אי אפשר למנות מישהו שהרגע נחת בפוליטיקה לשר האוצר! אבל בכל מקרה, הוא היה אמור להיות שר האוצר בממשלת פרץ (לא שמישהו האמין שזה יקרה). אבל במצב שזה התיק הבכיר של העבודה ברור שפרץ צריך לקבל אותו. אבל בכל מקרה הוא , כאמור, יותר מתאים.
 

shirgan

New member
חלוקת התיקים לפי דעתי צריכה להיות:

אוצר פרץ תמ"ת ברוורמן חינוך תמיר פנים פינס בינוי ושיכון הרצוג עבודה ורווחה יחימוביץ' קליטה אביטל בטחון פנים פואד בריאות אילון
 

master simon

New member
כמו שאסור להיכנע לחרדים

כך אסור להיכנע לשמאלנים על זה יקום וייפול אולמרצ
 

אבן 11

New member
תיק האוצר-חייב לפרץ

אחרת -מה הועילו חכמים בתקנתם? עדיף לו , כבר אופוזיציה.
 

gershon17

New member
לא סביר

אולמרט מאד רוצה את תיק האוצר לקדימה. אבל מה אם תקבלו את תיק הבטחון ותיק התמ"ת? הו!
 

אבן 11

New member
למפלגת העבודה אין מה לעשות בביטחון

קדימה תטפל בביטחון המדינה בדיוק כמו העבודה, לכן זה תפקיד מיותר. לעומת זאת האוצר זה תפקיד הכי חשוב, מיכוון שישנם הבדלים מהותיים מאד בין שתי המפלגות. אגב, איני איש מפלגת העבודה אני ימני בדעותיי.
 

gershon17

New member
ובדיוק בגלל ההבדלים האלה

קדימה לא רוצה לוותר על האוצר. בסוף תמצא הפשרה. מפלגת העבודה תקבל את התמ"ת ואת הבטחון או החוץ, וממתיקסוד1 יצייר את זה כניצחון גדול.
 
בשום פנים ואופן לא זהלא נחשב ניצחון

רק שר האוצר לפרץ ייחשב בעיני כניצחון, וגם זה רק כניצחון ראשוני, לא של המאבק החברתי שעדיין צפוי בישראל.
 

gershon17

New member
שטויות, אתה סתם מקשקש

לפני שבוע צווחת שפרץ יהיה ראש הממשלה. פתאום 20 מנדטים בלי סיכוי לראשות הממשלה זה נצחון בשבילך. כל דבר שפרץ יסכים עליו יהיה נצחון בשבילך. אתה גרופי.
 
מסכים עם כל מילה ../images/Emo45.gif

אנחנו באים מעמדת כוח יותר אפילו מקדימה, אנשים כאן עדיין לא מבינים שההפרש המזערי בינינו נותן לנו את ההזדמנות לתת את הטון בממשלה הבאה. זה לא אותו סיפור עם שרון שהיה לו 40 מנדטים ולא יכולנו לעשות כלום בשום עניין. עכשיו אנחנו כמעט משתווים בגודל לקדימה ואם נתאחד גם עם מרצ בכלל יטושטשו הפערים בימימדים שבינינו, מה שנותן לנו הזדמנות ענקית לשנות את פניה של מדינת ישראל והחזיק ברוב התיקים הכי חשובים בממשלה: האוצר, הרווחה, הפנים, הבריאות וכו'.
 

אבן 11

New member
טעות בידיך -ממתיק

עמיר פרץ חייב, אבל חייב לקבל את תיק האוצר. מה שווה שר בריאות מהעבודה אם שר האוצר מקדימה? הוא לא ישחרר כסף לבריאות . כמו כן לחינוך ועוד.אסור לפרץ לוותר , ויש לי הרגשה שאם פרץ יעמוד על שלו, לאולמרט לא תהיה ברירה אלא לתת לו את תיק האוצר , שהוא התיק הכי חשוב עבור מפלגת העבודה בעת הזאת.
 
למעלה