בדרך לארץ

רמי בר1

New member
טוב,זה למעלה מידיעותי בפיסיקה...

אבל עולה בדעתי שאם מה שאמרת ידוע למתכננים,הם יכולים לתכנן את הפתחים כל אחד בזוית שלו,כדי לקבל לחץ אחיד.
אני לא מצליח לעלות בדעתי איך אויר זורם החוצה נגד כיוון הטיסה,במהירויות שהמטוס טס.
אבל זה לא ממש משנה לי.במנועים שאני טס פתרו את הבעיה בדרך אחרת.מקררים את הראשים בנוזל.

mike300L

New member
גם אני לא מתיימר להיות פיסיקאי או מהנדס אוירונאוטי, לכן אני

משלם למהנדס אוירונאוטי שיתכנן, לפני כן מכון אחר מיפה את כל המטוס עם לייזר במשך יומיים עד שכל המטוס ישב על תוכנת מחשב, ואז המהנדס הכניס את הנתונים שלו. אחרי זה זה יצא למפעל שחתך מולד מעץ, מורכס מפרוסות דקות של בערך 1״ כל אחד, ואז זה עבר למכון שבונה את הפלאג ומשם את החלק מסיבי פחם, עם טכנולוגיית שאיבה בוואקום ואז בתנור (Auto Clave) למשך כמה שעות...אני מקווה שהתגובה המזלזלת של אלבטרוס מקורה בחשיבה שאיזה חבר תכנן לי חלקים בחצר האחורית...לא כך הדברים מתנהלים.דרך אגב כבר כתבתי פה על john roncz שמעביר הרצאות באושקוש כל שנה, ותכנן 53 מטוסים, חפש בגוגל ותראה מי הבן אדם ומה הישיגיו בתחום האוירונאוטיקה....דרך אגב גם ברט רוטאן נעזר בו לא מעט בתכנון....קשה לי להאמין שיש פה בפורום מישהו שיכול ללמד את john roncz משהו בתחום האוירונאוטיקה, אבל אולי אני טועה, כי יש פה כאלה שאסור להם לספר מה הם תכננו.

רמי בר1

New member
למה בכלל נכנסת לפרוייקט הזה של הקאולינג+ספינר?

האם יש מצב שלאור השינוי המוצלח (אני מניח) ,יצרן המטוס יאמץ את האף החדש בהמשך יצור המטוסים?

mike300L

New member
במקור השאיפה היתה להוריד משקל, 11 פאונד קל מהקאול המקורי

במכפלת הזרוע מה Datum ומכפלת ממוצע העומס של 8-10G מדובר בירידה משמעותית של הכוח שצריך הגה הגובה להפעיל, שמתבטאת בפניה חדה לאנך עם עומס נמוך מאשר כשהאף כבד יותר, מה שמעלה את שימור האנרגיה אל האנך.את אותו הקאול בדיוק John Roncz תכנן ל Mike Mangold שמיד זכה בשנתיים רצופות במירוצי רד בול עם הקאול הזה על Edge540....היו עוד כמה שיפורים דרך אגב.שנה אחרי כן כולם ברד בול חיקו את הקאול הזה במדויק. מיד אחרי זה MXR יצרו את כל המטוסים עם אותו תכנון.הנה תמונות של הקאול המקוריוליד בסיניי החיקוי

mike300L

New member
הנה קישור לפרס הוקרה שקיבל ב 2008 באושקוש, בתחתית הדף

רשימה של כל המטוסים שהיה לו חלק עיקרי וחשוב בתכנונם.

ZeevRozenek

New member
מייק, אחרי כל ה"ניתוחים הפלסטיים" ב-300 שלך

מה נשאר מהגרסה המקורית של אדון ווָלטֶר ?

רמי בר1

New member
המנוע שאנחנו משתמשים בו מקרר את ראשי המנוע בנוזל.

האויר משמש לקירור קנה הצלינדר בלבד,וחלל המנוע.

Bristell

New member
גרירת דאונים

רמי יכול להיות שבארץ הוא לא יזכה לגרור דאונים אבל בחו"ל הוא גורר דאונים!
מצורפת תמונה של ההתקן לגרירה שמורכב על דגם המטוס הזה, וזו אחת האופציות
שאתה יכול לבחור בזמן הרכישה.

ZeevRozenek

New member
לדעתי אז"ם באירופה רשאי לגרור רק דאון אז"ם

ויש כאלה . אבל אולי התקנות השתנו בלי שטרחו לעדכן אותי .

alichtman

New member
גרירת דאונים ע"י אז"מ

אז"מים גוררים באירופה את כל סוגי הדאונים, כולל דאונים דו-מושביים ששוקלים 800 ק"ג. בסנט-אובן, לדוגמא, אחד משדות הדאייה הגדולים בצרפת - מרבית המטוסים הגוררים שהיו GA, הוחלפו באז"מים, משיקולי עלות תועלת.
&nbsp
אגב, דאונים אולטראלייט יש מעטים מאד, וחלקם הגדול אגב מצויידים במנועים להמראה עצמאית.
&nbsp
אריק

alichtman

New member
גרירת דאונים בארץ ע:י אז"מ

במידה והמטוס שאתם מביאים לארץ מצוייד בוו גרירה לדאונים, נהיה מאד מעוניינים לנסות אותו במועדון דאייה מגידו. אם זה מתאים לכם, אשמח אם תהיו איתי בקשר כשיגיע וירושיין. אני אגב, מרכז בימים אלה מהלך בחינה מחודשת של מטוסי הגרירה שלנו, ובמסגרתה גם נבדק הנושא של מטוס גורר אז"מ.

תודה

אריק ליכטמן
054-7380079

Bristell

New member
גרירת דאונים

שלום אריק,
המטוס הספציפי שלנו אינו מצוייד בהתקן גרירה.
כמו כן ניתן להתקין על דגם מטוס זה מנוע עם הספק של 130 כ"ס
שעל פניו נראה מספק לגרירת דאון.

alichtman

New member
גרירת דאונים

אוקיי תודה. חבל, מבחינת תיזמון זה בדיוק הזמן לבדוק את הנושא בארץ. ישנה ספקטיות בענף הדאייה לגבי ההתאמה של אז"מ לגרירה, למרות שישנם רבים שחושבים בחיוב (כולל אותי שכבר נגררתי מאחורי אז"מ), וניסוי כזה היה יכול להיות הוכחת ההיתכנות. בכל אופן, אם בעתיד יגיע מטוס עם וו גרירה - נשמח לנסות. לגבי מנוע הטורבו - לא בטוח שצריך, והניסיון המועט איתו בארץ הוא חיסרון.

רמי בר1

New member
יכול להיות שבזמן שאנחנו מקשקשים כאן ,

הבריסטיל כבר נחת בראשון?
תן דיווח.

למעלה