בדרך לאיבוד...

ma chikni

New member
בדרך לאיבוד...

אני מרגישה שאני צריכה לחזק את האמונה שבי או לוודא אותה ואני לא יודעת איך... אני עובדת עם אחותי כבר שנה וחצי על הצגת ילדים עם בובות, שאנחנו רוצות ממש להתפתח איתה, כי באיזשהו מקום אנחנו מאמינות שיש בה משהו מיוחד. תחילה כמובן היינו מלאות אנרגיות. אבל עבדנו כל כך קשה, ועכשיו אחרי שנה וחצי של עבודה , שיפוצים וכו´...רק נתחיל לשווק אותה. עד כה לא ראינו כסף, ואין לנו עבודה אחרת - חיינו מחסכונות והורי גם מימנו אותנו תקופה . במקביל אני מנסה לחפש עבודה, אבל מאוד קשה למצוא היום משהו נורמלי (אני אקדמאית עם תואר שני בפילוסופיה) . אמי הציע לנו ללמוד משהו עם מקצוע כדיי שיהיה לנו ביד. היא הציע לנו ללמוד הוראה באנגלית כי יש לזה דרישה בשוק ואפשר למצוא בזה בקלות עבודה. מצד אחד אני בהחלט מבינה את ההגיון שבזה. מצד שני זה מוריד לי את האנרגיות, כאילו אף אחד לא באמת מאמין בהצגה שלנו, והאמת שזה כך...( אני מתכוונת במיוחד להורים שלי) - למרות שניסינו את ההצגה וקיבלנו תגובות חיוביות. בימים אלו נתחיל לעבוד על השיווק. אבל עולים לי הרבה ספקות וחששות לגבי ההצגה, אולי סתם עבדנו עליה שנה וחצי ולא יצא כלום. וכלום הכוונה למשהו שיששוה להשקעה וישתלם.מאחר והשקענו על הצגה אחת את כל המרץ, אנחנו נרצה להתפתח איתה, למרות שברור שאם ההצגה הזאת תתפתח אנחנו נוכל בכיף לייצר אחרות בסגנון... אני מרגישה אנרגיות לא טובות, כאילו תכף נגיד לזה שלום, ונפנה לאפיקים אחרים יותר " פרקטיים". וזה יהרוג אותי, ויותר אני כנראה לא אנסה לעשות כלום, ואני פשוט אמות לאט... אני אתפקד כנראה, אבל בתוכי אני אמות. אני לא אדם מת בכלל, אני טיפוס מאוד חי ותוסס, אבל אני נאכלת בידיי שינייה המכרסמות של המציאות. ולא בא לי להיות ניזונה מאשלייה. אבל איפה משיגים את האוכל לנפש? אני לא מאמינה ממש באלהים. יש לי אמונה מוזרה שאני אפילו לא יכולה להסביר אותה לעצמי. אחת המוזריות שבה שהיא יכולה להעלם ולהופיע - וכשהיא נעלמת, אין כלום. תודה....

הודעתך מאוד מעניינת, במיוחד בגלל התחום

שבו את רוצה לעסוק לנפש, ואני חושבת שאם את רוצה ללמוד משהו, אז אולי שווה ללמוד משהו שקשור. אני למשל לומדת במסלול מאוד מיוחד, שבין היתר משלב גם תאטרון בובות- נקרא הוראה יצירתית לגיל הרך, אם תרצי אני אספר לך עוד על המסלול, הוא פשוט נראה לי מאוד מאוד מתאים לך. תאמינו בעצמכן, תלכו לכמה כיווני פרסום- דרך הסבר על ההצגה עם הבובות וכו' בגנים ובבתי ספר בתיאום מראש, פרסום במקומונים, פרסום בפורומים (באישור מנהלים אבל!!!) ועוד מלא דרכים קיימות.

ma chikni

New member
../images/Emo194.gif../images/Emo151.gif../images/Emo190.gif -תודה!

רק תביני מאיפה אני באה ..... התיאטרון בובות בהתחלה זה היה משהו שנראה לי לא קשור אלי בכלל.... אחותי הציע לי אותו, ואני בהתחלה הסתייגתי, כי גם לא כל כך רציתי להתעסק עם ילדים... אחותי אמרה לי שמאחר ואני אוהבת לכתוב, לביים וכו', אני אוכל לבטא זאת גם כאן. השתכנעתי. וכבר אחרי כמה ימים בא לי רעיון לסיפור, ואיתו התפתחה ההצגה( הרעיון בעצם התחיל ממוסיקת רוק פרוגרסיב ששמעתי, והבנתי שהיא יכולה מאוד להתאים להצגה). זרמתי עם העניין הזה בגלל שהבנתי את המהות. אבל מכאן ועד להתעסק ממש עם ילדים - זה כבר די רחוק ממני!

הממ.. אוקיי ../images/Emo13.gif

אז אילו תחומים כן מעניינים אותך ויוכלו לקדם אותך מבחינת ההצגה ומבחינת החיים בכלל?

ma chikni

New member
מה שמעניין אותי לא ממש יעזור!

אני צריכה מקצוע ביד כדיי להתפרנס. אני בחרתי להתעסק בכתיבה ובבימוי - ולעת עתה ההצגה היא הפרוייקט- זה אומר שבתחום אחר עלי להתפשר. אני מקווה שההצגה תצליח מספיק מהר כדיי שלא אצטרך להתפשר...

אני מניחה שיש כן משהו שאפשר ללמוד אותו

והוא סביל ומעניין בענייך ויעזור לך להתפרנס- יש הרבה תחומי עניין בעולם ובטוחה שחלק מהדברים שמעניינים אותך אפשר ללמוד אותם ולעסוק בהם לשם פרנסה.

ma chikni

New member
זה רק נראה ככה , זו אשליה!

תראי, אני בת 34, עם תואר שני בפילוסופיה. מה אני יכולה ללמוד עכשיו כדיי שאני אוכל לעסוק בו גם אחר כך - ולא נשכח שאני רוצה גם להתפתח בתיאטרון.... בדקתי את הכל - ואין! קורס הסבה להייטק - המון השקעה. אם רוצים שזה באמת יהיה מקצוע חייבים ציונים ממש טובים. וגם אז לא בטוח שנצא עבודה אחרי ששרפת 35 אלף שח. אחיות - לא בא בחשבון, אני בקושי יודעת לשים פלסתר, ואני נרתעת מדם. ניהול חשבוות - משעמם מוות. פסיכולוגיה - מאוד אוהבת - אבל זה אומר שאני צריכה להתחיל שוב מתואר ראשון, וכולנו יודעים איזה קשה להתקבל לתואר שני - אני עלולה לשרוף2 -3 שנים... שיווק ופירסום - אני גם אוהבת - אבל שוב, זה לא מקצוע ביד, ובגילי זה רק לרעתי. תקשורת - מאוד. בנפאל היו לי קשרים והסכימו לתת לי תכנית ייעוץ ברדיו ( לא הרווחתי שם כסף, אבל ניסיון) - בשביל לעסוק בזה בארץ צריך קשרים ואין לי. מה נשאר? הוראה. לא צריך להשקיע מדי בלימודים, יהיה לי בסוף מקצוע שאני מקווה לא לעסוק בו, רק אם לא תהיה ברירה - ויהיה בררה... ואני אוכל לשלב איתו בטוח את התיאטרון בתקווה שהוא יהיה מספיק מפותח ואני אהיה מאושרת לזרוק את התעודה....את יודעת לאן... אבל אשמח לשמוע עוד הצעות....

ניאו30

New member
זו אמנם קלישאה אבל נכונה

אף פעם לא מאוחר לשנות כלום. זאת לדעתי המחשבה הראשונה שאת צריכה, אם את רוצה בכך כמובן, להכניס אל תוך עולם המחשבות שלך. זה הבסיס. וכן, זה מאוד קשור לאמונה לדעתי, אבל אמונה זה לא משהו שנולדים איתו, יש כאלו שכן, אבל לא כולם. ניתן לרכוש אמונה, ניתן לחזק אותה. אני יכול גם לספר על הנסיון שלי בנושא - מכיוון שאני מכיר היטב מעצמי את ההרגשות שתיארת כאן - את ההסבה (הנוכחית) שלי עשיתי בגיל 33, לפני שנתיים, וכן גם לי עלו מחשבות של האם זה לא מאוחר מדיי וכדומה. בהתחלה הן היו מאוד דומיננטיות, אבל עם הזמן המחשבות האלו פחתו וכיום הן כבר לא מעסיקות אותי. גם בגלל אמונה מאוד חזקה שהשנים האלו שלנו בחיים הם רק קצה קצהו של החיים ה"אמיתיים" . אז אני לא אומר שחייבים להאמין בכך( שהחיים שלנו בעצם מורכבים מגלגולים שמטרתם לפתח את ה"אני" שלנו, הנשמה או המהות הנצחית שלנו ) כדי להשתנות, ממש לא , אבל לדעתי כן צריך להסתכל מעבר לחווית ההווה שלנו, אל העתיד, ואל הפוטנציאל התמידי שלנו להשתנות ולהתפתח, גם במהלך החיים הנוכחיים. ובקשר להוראה - שדיברת על השקעה, לא יודע אם דיברת על כספית או מאמץ בלימודים - אבל יש לי חדשות בשבילך. אם את מעוניינת במשהו שייתן לך תחושה של מימוש עצמי אז בדרך כזו או אחרת תצטרכי להשקיע בה, וכן גם כספית. במקרה או לא, אני נמצא במסלול הזה, ונמצא בקשיים כספיים לא פשוטים, אז מה שאני אומר לעצמי זה שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים, ואני אתגבר על הקשיים שהחיים מעמידים בפניי, ובעיקר - if there's a will there a way - אם קיים הרצון האמיתי, תמצא גם הדרך, תהיה עקלקלה וקשה ככל שתהיה. דרך אגב, אני לאחרונה הסתכלתי בכל תוכניות הלימודים שלנו לצרכים שלי, אבל ראיתי שיש גם מסלולים של שילוב אומנויות בחינוך, כולל תיאטרון. אני לא מכיר את הנושא לעומק, אבל נדמה לי שזה לימודים לתואר.את יכולה לברר את זה במקום לימודים קרוב לך. אבל אני חייב להגיד לך עוד משהו שבעיניי מאוד חשוב- ,שמהדברים שלך , שאת מחפשת משהו שלא צריך להשקיע או כמעין ברירת מחדל כזו, יהיה לך לא פשוט ללמוד 3 או 4 שנים. אני הייתי מציע לך אם את הולכת על משהו, אז תלכי עליו בלב שלם, תחפשי דרכים שונות להגיע אליו ,ותבחרי את הדרך שנראית מתאימה לך, וגם אם לא מצליח בהתחלה, אפשר להחליף, לשנות ובעיקר לנסות דברים שונים. מהדברים שלך עולה שהנושא הזה הוא תיאטרון - יש דרכים שונות - יש תיאטרון לילדים ויש למבוגרים, יש כהוראה ויש כשחקן, יש כקשור למחול וריקוד ויש שקשור לדרמה ומשחק, ויש שקשור לשירה ונגינה ובטח יש עוד...אשלייה או לא זה עניין של אמונה ושל דרך הסתכלות - אני מאמין שבן אדם צריך ללכת אחרי ליבו, והאשלייה האמיתית היא שנהיה שלמים עם עצמנו ומסופקים מבחינה אישית אם נגרר אחרי החיים והמכשולים שהם מציבים בפנינו, במקום לנצל את אלו כדי שאנחנו ניצור וממש נברא לעצמנו את החיים המתאימים באמת בשבילנו. אולי אפשר לעשות אנלוגיה שתתחברי אליה - להפוך מבובה שנעה במעין תיאטרון בובות של החיים, על ידי מישהו או משהו גבוה יותר או כעלה נידף ברוח, אל זאת שמפעילה את הבובה, שזאת גם את. גם בתיאטרון של משחק - תחשבי על החיים שלך בתור משחק או סרט. מישהו כבר כתב לך את התסריט, הוא נתן לך גוף, ואופי, ואת ההורים שלך, ואת החברים והאנשים שתיפגשי במהלכם, ואת האירועים שלכאורה נפלו עלייך במהלכם...אבל את שחקנית, יש לך יכולת בחירה, זאת האימפרוביזציה שלך, זה הייחוד שלך כאדם, ואלו הרי השחקנים הכי טובים - אלו שלא הולכים לפי התסריט, אלא יודעים לאלתר, יודעים להוסיף ולשנות בהתאם לסיטואציה שקיימת, בהתאם לדמותם שלהם. הם רואים את התמונות שעולות מתוך הכתוב, את רוח הדברים, ומכאן הם מביאים את עצמם , את יכולתם האינדיבדואלית. האם המילים הם החשובות כאן או התמונות שהם מביאים והמשחק המשתנה ומתפתח ? האם נסיבות החיים הם החשובות כאן או התהליך, הדרך והמסע שאת עוברת במהלך החיים ?

עוצרת רגע לפני שבורחת להובלות לדירה שלי

רק כדי לשלוח לך חיבוק ונשיקה ענקיים- התגעגעתי!!!!
חסר לך אם אתה לא נשאר פה, שיהיה ברור

ניאו30

New member
הגם את שירי - טוס ? ../images/Emo6.gif

גם אני...אני עדיין בשלב האריזה והארגון...עובר עוד שבועיים... הרבה זמן באמת לא כתבתי כאן ... לא יצא ... אבל את בטח מכירה אותי - יש הודעות שמקשות עליי לעמוד בפיתוי
לקרוא אני בוודאי אמשיך... לכתוב - מתי שתבוא המוזה
שיריל'ה, את באמת מקסימה
,
במעבר ובלימודים - עבודה ( u know
)

קולולווו- ברכותיי! לאן עובר?

מאוד שמחה לראותך פה ומקווה שנראה אותך הרבה
אתה חסר לי בנוף פה!!!

ניאו30

New member
לירושלים ../images/Emo13.gif

בשבילי זה לא "סתם" עוד מעבר של מקום מגורים (לא שהיו לי הרבה כאלו בחיים )...זה מעבר שהוא קודם כל ברמה המנטלית והנפשית, אני מקווה , מן העבר אל העתיד, מן הפחד אל החופש, מן התלות אל העצמאות, מן הכאב אל התקווה, מן הפחד אל האומץ...ואני יכול להמשיך עוד...אז את מבינה שזה לא רק לארוז את הדברים בשבילי, אלא הרבה יותר מכך...יש אצלי תערובת של התרגשות, תקווה ואמונה עם חששות וחוסר בטחון...לשמחתי, הראשונים גוברים ברוב הזמן על השניים
ואת...ראיתי בפורם אחר שאת נמצאת (
) - עוברת לרמת גן ...יפה... שיעבור גם לך בהצלחה !

הוווו תראו מי צצה פה- איזה כיף לראותך ../images/Emo24.gif

יאלא תחזרו כבר שניכם, מתגעגעת אליכם!!!

למעלה