בדרך אל האושר

../images/Emo6.gif מעדן זה באמת יאמי

אבל טוניסאים וטרבלסים (ראבק מה זה טרבלסים?) לא מכירה.. הכרתי בילדותי מאכלים מעדות המזרח כמו תימן (מים ובצק) רוסיה (אחחחח פה אין מה לדבר לא חסר אורז ובשר ואוכל ועוד אוכל) אבל טוף נו עשית אותי רעבה.. אחזור למטבח (אני אין לי שום כלום על הגז מחר חופש)

*יערית

New member
תירגום מזרחי לשירותכם../images/Emo6.gif

טרבלסים-טריפוליטאים

Sבתa

New member
../images/Emo145.gif../images/Emo144.gif

איך אתה זוכר את כל השירים שאתה מעדכן אותנו בהם? חג שמח
שבת שלום

*יערית

New member
התעסקות עם הדרך

מתוך חשיבה פילוסופית ולוגית לפעמים גורמת לפיספוס המהות והדרך עצמה. האושר נמצא בכל אחד מאיתנו,האושר נמצא מהרגע שבו יצאנו לעולם{לא לכל אחד ניתנה המתנה הזו חיים} זה גם הולך איתנו עד יום מותינו. מרוב שאלות,תהיות ומחשבות שוכחים באמת איך לחיות. אל מה יפלו פניך איש יקר? אומרים שבראש היא האשמה....תן ללב להחזיר אותך למסלולך, הנח להיגיון ולשאר חכמי תבל,אלו הם חייך, חיה אותם ואהוב אותם

Lonely In Blue

New member
../images/Emo24.gif

רגע... רגע... החשיבה הפילוסופית והתהייה היו בגיל 16 מאז... אין הרבה חדש, לא במערב, ולא תחת השמש. "ההוא מלמעלה"... יש לי איתו רומן מתמשך הכותרת לרומן: "חיפשתיו ולא מצאתיו" ולגבי החיים עצמם... אני חי לי מיום ליום, כמו עלה נידף ברוח לא בן שש-עשרה ( וגם לא חנוך לוין) אבל יודע משהו על העולם הזה לא פני נפלו... רק המסיכה ולא בגלל שאלות פילוסופיות, אלא בגלל בעיות הרבה יותר מוחשיות בין היתר גם יחסי הורה-ילד, יחסי עובד-מעסיק, וכן... גם המילה הגסה הזו... כסף
אנ'לא רואה ממטר - אבל אני עומד הראש לא בסדר - אני לא מתנגד ...... דרושה שלוה פנימית - אבל איפה אני אמצא אותה? ..... מתי יגמר החורף ויבוא אביב? ..... אף פעם לא אומר אף פעם ואין לי דת או כת ויודע שאין שום דבר בטוח או מוחלט העיניים פקוחות בשביל לראות את הכל ויותר אנשים קשים מחפשים ריגושים - אני מראש מוותר ...... אני חי בתוך בועה, לאף אחד אין כניסה נשאר לי רק לשיר שירים, הנשמה צריכה כביסה.
(מוקי) זהו. נגמר. אני חייב... להרים... את המסיכה.

*יערית

New member
כתבתי וכתבתי...ואופס

זה נעלם...נמחק מדפי תפוז,דיי מכעיס , אבל .. השורה תחתונה תיכתב מחדש,היא שמורה לי עדיין בזיכרון אחרי הטישטוש של היין..
איש יקר... מי שראה אותך על אמת....יודע שאין שם שום מסיכה

תימניה

New member
אושר זה עניין של גישה ../images/Emo70.gif

(ספור שקראתי) גברת קשישה בת 92, קטנת קומה, זקופה וגאה, לבושה בהידור, בתסרוקת ואיפור מושלמים, למרות היותה כמעט עיוורת לחלוטין, הגיעה היום לבית אבות שבו אני עובדת. בעלה מזה 70 שנים מת לא מכבר, ולכן היא נאלצה לעבור מביתה למעון החדש. לאחר שהמתינה שעות ארוכות במבואה של בית האבות, היא חייכה במתיקות כשאמרתי לה שחדרה מוכן. בעודה צועדת באיטיות בעזרת ההליכון לעבר המעלית, תיארתי באוזניה את חדרה הקטנטן, ובכלל זה את וילונות הלולאה שנתלו על החלונות. "אני אוהבת אותו", היא הכריזה בהתלהבות של ילדה בת שמונה שזה עתה ניתן לה צעצוע חדש. "גברת ג'ונס, עוד לא ראית את החדר... חכי". "אין לזה שום קשר", היא השיבה. "אושר הוא דבר שמחליטים עליו מראש. השאלה אם אני אוהבת את חדרי או לא אינה תלויה באופן ארגון הרהיטים... אלא בדרך שבה אני מארגנת את מוחי. אני כבר החלטתי שאני אוהבת אותו... זו החלטה שאני עושה בכל בוקר כשאני מתעוררת. יש לי ברירה; אני יכולה לבלות את היום במיטה, להרהר בקשיים שגורמים לי חלקים מסוימים בגופי שאינם פועלים כשורה עוד, או לצאת מהמיטה ולהודות לכל החלקים שכן פועלים כשורה. כל יום הוא מתנה, כל עוד עיני פקוחות אתמקד ביום החדש ובכל הזיכרונות המאושרים שאגרתי... ברגע הזה בחיי".
סתם, חיוך ללא סיבה תום, ימים של אהבה שיר ישן לאור ירח וריח משכר שלך וכך אותך אני זוכר ...... בך אסתכל מתוך עיניו אחבק אותך ויחד ננצח במשחק בין מציאות לחלומות בין האושר לדמעות תמיד אוהב אותך מאוד

זה בדיוק העניין ../images/Emo45.gif

והשיר הזה שצוטט כאן מהסרט "החיים יפים" (סרט חובה) כל כך עצוב ויחד עם זה עונג צרוף אושר ושמחה במחנה ריכוז...

תימניה

New member
וזה רק מחזק....

שאפילו בחיים הקשים ביותר. אפשר למצוא את האושר. הכל עניין של גישה.

Lonely In Blue

New member
אחחחח.....

איזה סרט
זוכרת את הנעימה של הברקרולה מתוך "סיפורי הופמן"
ואיזה ניגוד בין הנעימה הזו, השלווה, השטה על פני הגלים, לסערה המתחוללת במועדון קציני הס.ס. כן, החיים יפים... בין היתר בזכות סרטים כמו הסרט הזה.

Lonely In Blue

New member
החיים יפים...

אפילו שלפעמים הם קצת מעייפים
נותרו עוד קצת חובות אבל חובות הם רק חובות ואיש עוד לא הושלך בגלל משכנתא לרחובות מפעם לפעם מכניסים עוד ריהוט המצפון די שקט העיקר הבריאות החיים החיים היפים
("החיים היפים" מלים: ירון לונדון, לחן: יאיר רוזנבלום, ביצוע: מוטי פליישר ) אשת חָיִל שלי, נכון, את צודקת, הכל ענין של גישה. אבל הגישה, היא לא ענין של החלטה. ההחלטה להחליט מראש על אושר, היא כבר ענין של גישה. והגישה הזו, או שקיימת, או שלא קיימת. לגביך, אני חייב להודות, "ההוא מלמעלה" נמצא איתך. חיפשתי עבורך את השיר "החיים יפים", זה של אחינועם ניני. מצאתי, אבל בגירסה האנגלית ( קובץ MP3 ).
Smile, without a reason why Love, as if you were a child Smile, no matter what they tell you Don´t listen to a word they say Because life is beautiful that way​
טוב, בואי לא ניסחף... את יכולה לאהוב כאילו היית ילדה, אבל אותי... אשמח אם תמשיכי לאהוב... כאישה. ואני... מחייך, אבל לי... יש סיבה טובה, אותך ואני...
אוהב אותך הלילה ואיתך מתעצב אוהב אותך הלילה ואיתך מתלהב עד הלב, עד כאב - מקווה, מתקרב.
(אהוד מנור)

למעלה