בדרך אל האושר

Lonely In Blue

New member
בדרך אל האושר

בדרך אל האושר בדרך אל האושר איש מחפש משמעות מנסה להבין הפשר וחרד מן הטעות. בדרך אל האושר מתנער מן האלוֹהוּת עם או בלי "מבָשֵר" ושואל על המהות. בדרך אל האושר עייף מן השאלות ובלי קשר לכושר מגיע תור האהבוֹת. בדרך אל האושר הוא מוצא לו בת-זוג ומטבעו של זה הקשר נולדים ילדים מהזיווג. בדרך אל האושר עסוק בבעיות פרנסה חולם לו על עושר גם כשהעבודה מאוּסה. בדרך אל האושר השטר נטחן לו לדָק הכל הופך פושר זהו זמנו של החָידק. בדרך אל האושר בין עצוּב לכעוּס צריך להודות ביוֹשר שזה הפך להיות מאוּס. בדרך אל האושר טעם היָחָד אבד זוהָר החלום נושר ואדם נותר לבד. בדרך אל האושר ואיש אל נא ימרח כי כל מכיר יאָשֵר אבד כל שלמענו טרח. בדרך אל האושר חודרת ידיעה למוח לחיים צריך גשר כי נגמר לו הכוח. בדרך אל האושר הוא מבין את הטעות כך, ממעוף הנשר לחיים אין משמעות.

הדרך אל האושר :)

היא לא טעות מתחילתה לפעמים רק בסופה יש אהבות ויש אכזבות ויש שלל של התרחשויות.. אחרי שכבר היינו שם אז נולדו לנו אוצרות גם אם חלילה היתה זאת טעות יצאה יפה ויקרה יותר מעושר גם אם חשובה הפרנסה חשוב האושר איתו ממשיכים במסע אל.. לפעמים זה מתפשט לפעמים זה עולה יורד לפעמים קצת עצוב ואחר כך מאוד מאוד שמח היושר הוא לא סתם דבר אלא חשוב בעיקר.. לפעמים החלום מתגשם לפעמים פשוט האדם מתעורר לפעמים הוא לבד ולפעמים הוא עם חבר יד ביד וגם אם איבד הרבה המון ורב ישאר עם היקר אל ליבו.. ומתוך הידיעה שכל מה שעברנו בדרך אל ומתוך ההבנה שטעינו ותעינו קצת במסלול הטעות כבר לא היתה טעות אלא עוד דרך בדרך אל ולכן לא רק המשמעות אלא המשקל של מה שעברנו..

Lonely In Blue

New member
עשית דרך ארוכה

במשמעות שנתת
הטעות... היא רק: לחפש משמעות.
למדני אלוהי ברך והתפלל על סוד עלה קמל, על נוגה פרי בשל על החירות הזאת לראות, לחוש, לנשום לדעת, לייחל, להכשל
(לאה גולדברג) אין משמעות. היום אנו כאן. מחר כבר לא. אין גם צדק. צדיק ורע לו, רשע וטוב לו. והעולם הזה הוא לא גשר צר מאוד... הוא כל מה שיש. ובכל זאת, הדרך יפה עד מאוד וגם, קשה עד מאוד, וגם, ארוכה עד מאוד.
תני לי יד כדי שלא אפחד בדרך כדי שלא אהיה יותר לבד תני לי יד. זה רק אנחנו שנינו זה רק אני ואת והעולם איננו נגדנו ולא בעד.
(עלי מוהר)

כן אכן

כי מכל דרך/קשר לוקחים את המשמעות של מה שהיה שהיא בעצם גם הטוב ולא רק הרע/כישלון שאני לא מאמינה בו אלא מדלגת מעליו.. נכון נחיה היום חיינו אתמול ונתלונן עוד קצת ונמות איך? מתי? ומאיזו סיבה גם לא נדע למרות שאולי אנו יודעים ומייחלים לרגעים שעוד יבואו בלי משים, אומרים שאין מוות יש רק חיים וגם כשאתה מת אתה עדין כאן שוב איך שהוא מופיע בשינוי קל אבל ממשיך מאיפה שנתקעת.. מאמינה שיש בזה משהו לכן אני לא מאלה שמפחדים למות ולא מאלה שמפחדים לחיות, לא מאלה שחוסכים לעוד ימים רבים אלא חיים את הימים הקרובים. באושר בחיוך בהבנה בלמידה בלי פחד בלי משקל של נגד ובעד אלא עם ויחד, צדיקה אני לא וצודקת ממש לא מעדיפה להיות חכמה ולהשכיל מכל דרך. ולך מאחלת יום שלו ונעים יד ביד תמיד איתה ועם כל מי שתרצה

רו נה

New member
../images/Emo142.gif

לונלי, בדרך אל האושר...מהו האושר בעיניך? מה יכול לעשות אותך מאושר עכשיו? היום אולי אתה תקוע, נשחקת, התעייפת, התבגרת. האם אהבה היא האושר? או אולי יש לך מאוויים אחרים, כמיהות חבויות. אם הם היו שם הם לא נעלמו, צריך רק לחפש את המסלול הנכון, למצוא את הדרך. מהי משמעות החיים אם לא החיים עצמם, היצירה היומיומית שלנו, רסיסי העונג שאני רואה אותם כאושר (לא שיש לי כאלה בזמן האחרון).. התנערת מן האלוהות - לא פשוט, זה אומר שהלכת מסביבה שגרמה לך להרגיש מוגן ובטוח. יש בך כוחות. עכשיו אתה עייף , עכשיו אתה צריך מנוחה נכונה, לאסוף את כל כולך, ואתה תתחזק, ואתה תתרומם. גם אני שם...

Lonely In Blue

New member
../images/Emo140.gif

התנערות מן האלוהות... אכן - לא פשוט. יש הרבה באמירה : "אם אלוהים לא היה קיים, היה צורך להמציאו" (וולטייר) כמה חבל שהוא... איננו. על אחת כמה וכמה כאשר מתנגן לו בראש : "זה אלי ואנווהו, אלוהי אבי וארוממנהו". "אשא עיני... אל ההרים... מאין... מאין יבוא עזרי ? עזרי מעם..." חוק שימור המאסה ? חוקי ההסתברות ? חוקי התרמודינמיקה ? חוקי האנתרופיה ? מהו האושר... כנראה שהתשובה היא: "אם אתה הולך לחפש את האוצר של האי איתיקה - לך לאט, אם תראה נערה יפה בדרך - התאהב בה, אם תפגוש אנשים בדרך - דבר איתם, אם תראה נוף - עצור והתבונן בו. אם אחרי כל אלה תגיע לאיתיקה ולא תמצא אוצר אל תתאכזב הדרך היא האוצר." (קאופוס) אבל מה... "הדרך יפה על מאוד – אמר הנער. הדרך קשה עד מאוד – אמר העלם. הדרך ארכה על מאוד – אמר הגבר. ישב הזקן לנוח בצד הדרך." (לאה גולדברג) אהבה אינה האושר, אבל היא זאת הגורמת לו. אהבה עצמית, של מה שהינך. אהבה למה שיש לך: המשפחה, הבית, העבודה... אהבה של התרבות שבה אתה נמצא, של הכיוון אליו זורם העדר שאתה חלק ממנו. אהבה ל/של בני האדם המקיפים אותך. אהבה ל/של בת-זוג. לשימחתי, אני יכול להתנחם בכך שלפחות אחד מאלו יש לי.
יש לי אישה שאוהבת אותי, היא רק שלי. ( טוב, נו, לא ממש
) היא מכירה אותי מהתחלה, שלי, שלה. היא מוכרחה להיות חכמה
(אריק איינשטיין ושלום חנוך) ולא... היא ממש לא אמא שלי ! ואם אני נשמע לכם In Blue נותר רק לדמיין כיצד הייתי נשמע לולא היתה. רונה תודה על המילים החמות כן, אני משער שאתרומם
זה רק הסתיו, וזה עובר
לך ערירי בליל העיר הבט לרום, חפש כוכב, מותר, מותר גם לצעיר להיות טיפה זקן בסתיו.
(יחיאל מוהר) מאחל גם לך לאסוף את כל כולך, להתחזק ולהתרומם ולמצוא את האושר שלך

Lonely In Blue

New member
לחפש את הדרך ?

לא. לא מחפש את הדרך. יודע. או שהאושר כאן... או שהוא איננו. ולפעמים... הוא כאן, ולא רואים אותו.
אל אלוהי שמיים מה חסר לי בחיים? אם יש לי קנקן עם מים ולחם כה טעים? אל אלוהי שמיים מה נדרש לו, לאדם מלבד אהבה בשניים אושר וקשר דם?
(תיאודוראקיס / גירסה עברית: דודו ברק)

הוא תמיד כאן לונלי

אנחנו רק צרכים להושיט את היד ולקחת ואני שאין לי אהבה בשניים
בכל זאת קוטפת רסיסים של אושר יום יום פרח שמש ים ילדי וכל אותם חברים וחברות שמקיפים אותי באהבה ואני אותם כבר מזמן אמרתי שהאושר הוא בחירה ואינו תלוי בדבר מלבד בנו

s h o o s h a

New member
האושר והחיים

האושר - מושג כל כך רחב וכל אחד יכול לתרגם אותו כאאות נפשו. כל אחד יכול לראות במשהו אחר את האושר. המאחד את כולנו באושר היא האהבה שממלאת אותנו ואותה אנו מרגישים כל כך חסרים. יודעת ומכירה את המקום הזה שאתה מדבר עליו, הייתי שם (זוכר?) יודעת גם שאפשר משם לטפס מעלה (הנני כאן) זה לא פשוט, יש המון מכשולים בדרך, כאלה שאנו שמים לעצמנו, כאלו שהחיים מזמנים לנו, אבל אל לנו להתיאש ולא לנו לוותר. נגמר הכוח ... כמה שהמשפט הזה מוכר לי ואיך אומר לי המלאך שלי "הכוח לא נגמר, הוא מתעייף והזמן מחזיר לכוח את כוחו". מקשיבה, בוכה, ממאנת לפעמים להאמין אבל זו עובדה (עבורי). "... עוד ארוכה הדרך אל האושר רצופה היא מכשולים רבים עת לחייך לשמוח גם לדמוע אך מה יפים יפים הם החיים..."

Lonely In Blue

New member
הנני כאן

הנני כאן, כמו ציפורים חגות הנני כאן, מביט מן הגגות הנני כאן, כמו אבן בגדר, כמו סלע, כמו באר
(חיים חפר)
אנחנו במסך עשן מנותקים מסדר וזמן ואת הגעת עד הנה דרך ארוכה נסירה דאגה, נסירה מועקה .... ועולמי מתחכך בעולמך .... שתי אלומות של אור גולשות ומתרגשות רוצות כבר הלאה לעבור גם אלוהים, כבר מתחשק לו לעזור
(אריאל זילבר) ואת, המשיכי בטיפוס מעלה

antigone

New member
ואני רק אוסיף .....

BEING HAPPY DOESN'T MEAN EVERYTHING IS PERFECT IT JUST MEANS YOU'VE DECIDED TO SEE BEYOND THE IMPERFECTIONS... לדעתי אושר הוא לא סטטוס אלא דרך חיים.... ולצד כל המלחת קיום היומיומית, יש המון אושר שאסור לנו לפספס, ואם ראינו את זה לצד כל קושי אז דיינו.. בינתיים שיהיה לך אחלה יום!!

Lonely In Blue

New member
Well

Everything 's gonna be alright Don´t worry, be happy
שִׁיר, שִׁיר, עֲלֵה נָא, בַּפַּטִּישִׁים נַגֵּן, נַגֵּנָּה, בַּמַּחֲרֵשׁוֹת רַנֵּנָה, הַשִּׁיר לֹא תַּם, הוּא רַק מַתְחִיל.
(נתן אלתרמן)

לפעמם זה נראה אילו אין ברירה

ואנו לא חיים אלא סוחבים במקום לחיות אנו יותר שורדים ואם על האושר חולמים כמו שכבר כתבו אושר זה דרך חיים ככל שנבחר לחשוב שמאושר אולי עוד יהיה מאושר אפילו יותר..

Lonely In Blue

New member
ועכשיו...

טגידי... לא הגיע גם תורך ?
מעביר לך את השרביט. ואת יודעת... יש כאן אחלה תיזמורת

פקילה? מה?

הכי קרוב שנמצא במילון היה פיקולו שזה אחד שמביא את מה שטגנת לשולחן.. וזה טעים?

מעדן ../images/Emo8.gif

תשאלי את הטוניסאים והטרבלסים
רק מה? עבודת נמלים (ששכרה בצידה)

למעלה