בדיקת D.N.A גנאולוגית

אלמוג153

New member
בדיקת D.N.A גנאולוגית

שלום לכולם,

אחד הדברים המסקרנים ששמעתי עליו לאחרונה הוא בדיקות די.אן.איי גנאולוגית שבה ניתן לגלות כל מיני פרטים על מקור המשפחה וענפים נוספים שקיימים ואין אנו יודעים עליהם.

הבנתי שבישראל כדי לבצע בדיקה כזאת, יש צורך בצו מבית משפט. אז כנראה הבדיקה תהיה רק בחו"ל.

בכל אופן, מישהו פעם עשה את הבדיקה הזאת? האם נותנים שם תשובות מפורטות או שזה מסתכם ב "מצאנו לך אב קדמון" וזהו?

אשמח לשמוע עוד פרטים למי שיש.

Ilanguy

New member
אני בצעתי בדיקת DNA לאחרונה

בחברת Family tree DNA בעלות של כ-40 דולר (בדיקת כרומוזומים Y )

https://www.familytreedna.com/login.aspx

ובשבוע שעבר קיבלתי את התוצאות.

מצאו אדם שמתקרב אלי 4 דורות מדנמרק.
הראו לי שמוצא משפחה ממרכז רוסיה, כפי הנראה טטרים....

אילן

אלמוג153

New member
מעניין

זה כל מה שאומרים בתשובות? אדם שקרוב אליך 4 דורות, (אתה יכול ליצור איתו קשר?

התוצאות מבוססות על השערות בלבד? אין עוד אינפורמציה שעוזרת לגילוי השורשים? אם כן, הבדיקה לא מניב פירות רבים. אני ראיתי בדיקות שעולות בין 200-300 דולר. אזי הבדיקות לא אותו דבר, לא?

Ilanguy

New member
הבדיקה שביצעתי

היא הפשוטה ביותר והזולה ביותר (39$ )
בוצעה רק על כרומוזום Y שעובר רק מאב לבנו. 12 מרקרים (כלומר הבסיסי ביותר)
שם האדם שנמצא קרוב אלי (4 דורות) וכתובת האי מייל שלו נמסרו לי. אם בעתיד יתגלו התאמות נוספות הם אמורים להודיע לי.
מסרו לי גם על מסלול ההגירה האפשרי של הענף אליו אני משתייך (אין כאן הפתעות).
ניתן כמובן להרחיב את הבדיקה (עד 111 מרקרים בכרומוזום Y וכן לבצע בדיקות mtDNA לענף של האם)
אני מניח שלכל בדיקה יש מחיר, ניתן לבדוק באתר שלהם.
את תוצאות הבדיקות הם משווים עם נתונים של כל בסיס הנתונים שבידם (לטענתם נכון להיום כמליון איש והמספר עולה).
את הבדיקה ביצעו מתוך ערכה ששלחו לי שבעזרתה לקחתי דגימות רוק מתוך הפה.
התשובות התקבלו באינטרנט תוך כמה שבועות מיום משלוח הדגימות אליהם בדואר.

אילן

mahaian

New member
בן דוד מדרגה 4 על פי בדיקה זאת יכול להיות גם

מדרגה רחוקה בהרבה, עד שמונה דורות אחורה. ישנה רק הערכה גסה לגבי סוג הקרבה.

אלמוג153

New member
מבחינת הבדיקה

לא כדאי נניח לקחת דגימת די.אן.איי מסבא או סבתא חיים כדי "להרוויח" דור אחורה?

מצד שני, כמה מרקרים אפשר לעשות? לא עדיף לעשות בדיקה מקיפה וזהו?

ועוד שאלה, האם המידע נשאר אצלם? נניח שלחתי דגימה ואחרי זמן מה אני מעוניין להרחיב את הבדיקה, אז צריך לשלוח עוד פעם דגימה או שהם משתמשים במה ששלחתי להם?

תודה

תשובות לשאלותיך

בהחלט, עדיף לשלוח דגימה מאדם שנמצא בדור הקדום ביותר, וזאת כדי להימנע מלהיתקל במוטציות שייתכן כי נפלו בעת האחרונה ממש.

ככל שהבדיקה מקיפה יותר היא גם יקרה יותר, כך שהבחירה במספר המרקרים כוללת גם שיקול כלכלי.

המידע אכן נשאר אצלם, ובהחלט ניתן לשדרג את הבדיקות לאחר מכן ללא צורך בלקיחת דגימה חדשה.

ארנון

אלמוג153

New member
תודה ארנון

האם בתשובות הבדיקה, הם יוכלו לומר לי את מסע הנדודים של הגנים עד שהגענו לארץ? הם יוכלו לשרטט לי היסטוריית נדודים יחסית עד לאיזו תקופה?

כל האנשים שעשו את הבדיקה הזאת לרוב היו יוצאי מדינות אירופה, מניסיונך, התוצאות יכולות להיות אפקטיביות ומרובות פרטים גם עבור יהודים יוצאי ארצות ערב?

חשוב להבין שתוצאות הבדיקה הן תמיד סטטיסטיות

ואף פעם לא אישיות. כל המידע ההיסטורי המתייחס לנמקור המשפחה ולנדודיה מבוסס על מחקרים ועל מאגרי נתונים גדולים.

בדיקת DNA רלווטנית עבור כל אדם, לא משנה מה מוצאו.

אלמוג153

New member
אוקיי

קראתי עוד על מספר המרקרים שמבוצעים בבדיקות. מה ההבדל ביניהם?

יהודה1231

New member
אלמוג 153 ערב טוב

לאחר שגילו לפני כמה שנים את בורות הקבורה בפולין אני נתבקשתי ע'י הצלב האדום איתו אני בקשר לשלוח להם בדיקת DNA

pazitnu

New member
תוצאות בדיקת ה- D.N.A

בן דודי עשה את הבדיקה לפני מספר שנים לקבוצת מחקר ספציפית (של שם משפחה) . באותה תקופה הוא עשה את הבדיקה של 25 מרקרים. קיבלנו תוצאה של אדם הזהה אלינו ב-24 מרקרים.
יצרנו קשר עם אדם זה והסתבר שגילינו ענף של המשפחה שלא ידענו עליו. בעקבות הגילוי הזה למדתי להכיר בני משפחה רבים שבדרך אחרת לא הייתי יודעת עליהם שכן שם משפחתם שונה על ידי פקידי ההגירה בארה"ב.
כך שמבחינתנו הבדיקה היתה שווה.
עכשיו אנו שוקלים באם להרחיב את הבדיקה ליותר מרקרים כדי לגלות עוד על המשפחה בדורות קדומים יותר מאשר ידוע לנו.

אלמוג153

New member
באיזו חברה

עשית את הבדיקה?

מבחינת התוצאות, בודקים אותם מול מאגר הנתונים של החברה? אם כן, יכול להיות שאני לא אמצא מידע בחברה א' כשיש מידע בחברה ב', לא?

אלמוג153

New member
ועוד שאלה

בעזרת הדי.אן.איי הם יכולים לעקוב אחרי ההגירה של אבותיי? כלומר, הם יכולים לומר לי שמארץ ישראל, הם נדדו לאירופה ומשם הלאה והלאה עד היום בערך?

הבדיקה אפקטיבית גם עבור אנשים יוצאי ארצות ערב?

Ayana KimRon

New member
כל בנק DNA והמידע שלו - הם משתפים ביניהם?!

נאמר לי שהבנקים לא חולקים ביניהם מידע, כך שגם לבחירה בבנק DNA יש השלכות על מציאת קשרי משפחה.
אשמח לדעתכם בענין.

כל חברה בודקת אל מול המאגר שלה

אני ערכתי לאחרונה בדיקה בחברת FamilyTreeDAN שנחשבת לבעלת מאגר המשתמשים היהודיים הגדול ביותר.

Ayana KimRon

New member
אכן. ומה עושה מי שרוצה לחפש משפחתו שהפכה...

ארית בתעודות מזויפות ונשארה נוצרית עד היום?! יש בעיה עם השמירה של כל בנקי DNA על המאגרים הפרטיים שלהם.
מצד שני, המחשבה שישתפו אלה את אלה - מפחידה לא פחות.

גם לזה יש פתרון

ישנם אתרים בהם ניתן להעלות את תוצאות הבדיקה הגנטית ולבדוק התאמות למשתמשים אחרים.

MitoSearch.org מאפשרת העלאה והשוואה של נתוני הענף הנקבי, YSearch.org - של נתוני הענף הזכרי.

אגב, אף חברה לבדיקות DNA גנאלוגיות אינה מצהירה שהיא מתרכזת אך ורק בלאום מסוים, אך היסטורית יצא ש - FTDNA הם בעלי המאגר היהודי הגדול ביותר. זה בהחלט יכול להשתנות תוך שנים מעטות, בפרט עם הכניסה לשוק של חברות גדולות דוגמת אנססטרי.

ארנון

yehudahe

New member
בדיקות דנא

בשנים האחרונות צברתי ניסיון בבדיקות ובמחקר דנא.
במשפחתי המורחבת ערכנו בדיקות ל-19 צאצאים בישראל באירופה ובארה"ב.
יש לדעת כי המחקר הגנאולוגי המבוסס על בדיקות דנא עדיין בתחילת דרכו,
ועדיין לא בכל מקרה ניתן להגיע למסקנות חד משמעיות.
מחקר דנא יכול לתמוך ולסייע במחקר המבוסס על מסמכים ורישומים - אבל לא במקומו.

למי שרוצה להעמיק רק מעט בכל הקשור לבדיקות

גנטיות לצורך מחקר גנאלוגי - אני ממליץ בחום לקרוא את הסקירה המקיפה שכתובה להדיוטות אותה ערך סטפן מורס. מורס עצמו אינו מומחה בגנטיקה, אך בהחלט מבין בגנאלוגיה. אמנם, מעט ארוך, אך עונה על הרבה שאלות.

למעלה