בדיקת שיער בארה"ב

בדיקת שיער בארה"ב

לאחר שמשחת הגלוטוטין ואמבטיות המלח (בנוסף לאומגה ולויטמין אי כמובן) הכחידה באופן מופלא טיקים קשים, תוך מספר ימים,אני שולחת דגימת שיער של הילדה לבדיקת רעלים. יש לקחת חצי גרם שיער חפוף בתוך ערכה מיוחדת, שעולה חמישים שקל. הבדיקה עולה חמישים דולר, שמשולמים בויזה בינלאומית. אני עושה את זה דרך יועצת גנטית, שמספרת שהיא כבר מטפלת בהצלחה בילדה עם טוראט. למרות שעכשיו אנו חווים רמיסיה מוחלטת
אין ברירה אלא לדעת את האמת, למרות שזה אישית מאד מאד מפחיד ומלחיץ אותי.

יעלבל

New member
אני חייבת להגיב...

את ממש אבל ממש שמה כספך על קרן הצבי.... יש לי ילדה, בת 16.5 שלוקה בתסמונת מאוד נדירה. במשך שנים, בנסיון להבין מה יש לה ערכנו לה בדיקת רעלים שכזו...והיום, כשאני חושבת על העניין - זו ממש בדיחה. ניסתי לחפש עבורך את שם החברה - כי ייתכן ויש להם היום אתר שאפשר להתרשם ממנו...אבל אני לא מוצאת את הניירת. לא היה צורך ב"יועצת גנטית" (?) ולא היה צורך בשיער חפוף (נהפוך הוא) ואל אחת כמה וכמה "ערכה מיוחדת"... התוצאות הראו שהכל אצלה נפלא ותקין...והיא היתה אז באחד ההתקפים הקשים שלה....

משהו שאולי יעניין אתכם../images/Emo26.gif

אנסה למצוא את טופס בדיקת דגימת שיער של ילדה/תאומה בתם של חברים)..הילדה היתה כבת 5 ...ילדה עצבנית...תוקפנית וממש לא רגועה...היא תאומה ..והתאומה שלה היתה רגועה מאד לעומתה והוריה והגננות לא הבינו מה הבעיה..ומבחינה רפואית הכל היה בסדר טענו שהיא רק מפונקת....אבל הילדה לא מצאה מנוח....וכל הזמן בכתה בלי הפסקה...ישנה מעט מאד...ואפילו כשהתרגזה מאד היתה פוצעת את עצמה.. בבדיקה של דגימת השיער...שנשלחה לארה"ב ע"י המכון לרפואה יהודית בצפת....מצאו הרעלת מתכות חריפה אצל הילדה...ולא תאמינו זה בגלל שהאמא שלה עבדה במפעל צבע...ושאפה רעלים / מתכות ....ואגב היא לא היתה בהריון כששאפה את הרעלים הללו. האמא עברה טיפולי פוריות..שנים רבות ולאחר הפריות רבות אחת לבסוף הצליחה...ונולדו תאומות מדהימות. לאחר קבלת התוצאות...הודיעו לנו מארה"ב כי יש בי"ח מסויים שמוכן לקבל את הילדה לטיפול אצלהם....למעין שטיפת הרעלים מן הגוף...עלה להם הון עתק לשהות שם כחודש...וההתניה היתה שגם לתאומה יבדקו את כמות הרעלים...ובמידה ויימצא גם אצלה כמות רעלים כזו - גם היא תעבור טיפול....ההורים הסכימו ולבסוף לא נמצא כלום אצל התאומה השניה... את הטיפול של שטיפת הרעלים...ניקוז הרעלים מן הגוף עברה כ10 ימים בביה"ח בארה"ב...לא זכור לי איפה אשתדל למצוא את הניירת כי היא אצלי במקרה... המשפחה חזרה לארץ - וברוך השם הילדה מאז אותו טיפול פשוט ילדה שונה לחלוטין...רגועה מדהימה ומאד חכמה....ויפהפיה. אז ככה שגם אני הייתי מאד סקפטית עד אותו מקרה. בינתיים מצאתי משהו שאולי יעניין אתכם

חגית35

New member
הרעלות למינהן ותזונה "בריאה"

אני חסידת מזון בריא וחנויות טבע מתפרנסות ממני יפה. באמת. לצערי עושים מזה המון ספין מהקטע הזה של ילדים היפראקטיבים ותזונה הרי עוד לא נמצא הילד שרק משינוי והורדת סוכרים ושוקולד רחמנא ליצלן ודברי חלב פרה חו"ח - הבריא מהפרעת הקשב וההיפר שלו. המחקרים לא אוששו זאת גם. הניסיון האישי שלנו ושל רבים רק הראה עוגמת נפש מלקיחת הדבר המתוק היחיד שעוד נותר לילדים הללו בחיים לאור כל קשייהם. אז רק לקחת דברים בפרופורציות. נכון שאם יכולנו היינו אוכלים הכל אורגני ומלא ולא מעובד. אבל הדבר הזה ממש אינו מדעי. ניתן תמיד, כמו בכל דבר אחר, לעשות בדיקה של אלימינציה. נראה לכם שבעקבות אכילת מאכל מסויים הילד נראה לכם יותר היפר? תנהלו רישום מה הוא אוכל ואילו ימים הם קשים יותר ופשוט תורידו את המזון הספציפי החשוד ותמשיכו הלאה. זו מלאכה קפדנית ודי מעצבנת... אבל ניתן למשל לעלות על דברים אישיים שלאחד טובים ולאחר לא. מפה ועד ריפוי הוליסטי של הפרעת הקשב.... בואו לא ניסחף. לגבי הרעלת המתכות- פה אני כן יודעת על שיטות לטיהור וניקוי הגוף מרעלים שלצערנו הממסד לא מכיר בן כי הוא לא מכיר בטיעונים על הקשר שבין פגיעות נוירולוגיות ומוחיות לרעלנים שונים (לא חדש הממסד הרפואי הינו מאוד שמרן וחשדן ולא קל לשנות בו תפיסות ואמונות שלא ע"ב מחקר מדעי - האמת שעם כל הכסך שמתגלגל בתעשיה הזו, אני אף פעם לא מבינה איך עוד לא קמה החברה שתעמיד מחקר כזה כי הוא יכניס לה בסופו של דבר מיליארדים אם להסתכל על זה בהיבט עולמי גלובאלי של כמה ילדים מורעלי מתכות בוודאי יש בעולמנו). הקשר הכי חריף וחמור הוא דוקא בקרב אוטיסטים שם בבירור רואים התקדמות במדיי התקשורת והשפה והמוטוריקה של ילדים לאחר טיהור הגוף. לצערנו כנראה הנזק עמוק הרבה יותר ולכן אין ממש החלמה, אבל יש סיפורים רבים של התקדמות מפליאה עד לשילוב מוצלח של ילדים במסגרות רגילות. העלויות פה ללא ספק ענקיות. ושוב... שאלת השאלות - והיה ותימצא ההרעלה- האם אתם מוכנים ויכולים להמשיך לשלב הבא הלאה? כולל העלויות שלו? האם יש לכם מטפל מוסמך וראוי לעבוד עימו בארץ שיכוון אתכם לטיפול הנכון? ואני שוב אומרת- יש פה שילוב של מקדם חשיפה גנטי (פרה דיספוזיציה מה שנקרא) בנוסף לגורם הסביבתי-זיהומי-אימונולוגי ומה שתרצו. כי עובדה היא, שלא כל ילד שנחשף לחיסונים ומתכות רעילות ושאר מריעין בישין, הפך אוטיסטי, אספי (אספרגר) היפראקטיבי או טוראטי. אז בבקשה שניכנס לפרופורציות. מה שכן... מי היא היועצת הגנטית ומה הכשרתה?

חגית35

New member
לגבי אביגיל גלבוע מחיפה:

גם אני הייתי מאוד בקטע הזה לפני כמה שנים והגעתי אליה אחרי שקראתי עליה באתר של סולגאר בעקבותיי היו עוד כמה אמהות שניסו את הטיפול. במשך זמן רב בני נטל המון תוספים ובינהם הפיקנוגנול, חומצות אמינו, DHA ועוד... היו לי כרטיסי מועדון חבר מכובד בכל חברות תוספי המזון... לא היתה אחת שפסחתי עליה. איני יכולה לאמר שלאורך זמן מתן של אנטי אוקסידנטים ו/או תוספים אחרים בלבד חסך לנו או יחסוך לכם את הצורך בריטלין וברור לי שתפקודו של בני אינו אפשרי ללא הריטלין (קונצרטה) לצערי כי רב- ומאידך לשמחתי כי רבה כי השינוי וההטבה שחלים בו עם הקונצרטה הינם ללא מלים מבחינת ההבדל עם ובלי. כשהתחלנו עם הריטלין בכתה ג' – אחרי שנתיים או יותר אחרי כל החיפושים והניסיונות הלא תרופתיים ולמידה אינטנסיבית של הפרוטוקולים האלטרנטיביים השונים, תחומי התזונה ותוספי המזון וכל טיפול אפשרי, חשבתיף שחבל שלא התחלתי קודם עם הריטלין, כי המסע המפרך והיקר והמייאש הזה עם התוספים וההתרוצצויות בבתי טבע בארץ ובחו"ל כה קשה ויקר. הניסיונות לנטרל מזונות ולעשות מעקבים ולצפות לניסים. בעוד שהפתרון היה כה מיידי וכה מדהים ויכולנו משם להתקדם ולנסוק קדימה עם כל טיפול שרצינו כי היתה בילד מוכנות ופתיחות וריכוז ושקט עקב הטיפול התרופתי שהאמת- היום מניסיוני- לא הייתי מציעה למי שאין לו אורך רוח והמון זמן מיותר וכסף!! להיכנס לזה. זה היום בראייה רטרואקטיבית מפוכחת. יחד עם זה מאחלת בהצלחה ואשמח לשמוע ממי שיבחר בנושא בדיקת רעילות המתכות בילדיו שיעדכן ויספר מה יהיה עמו ואיך ומה יהיה הטיפול ו... הכל. בהצלחה ניקרקרקר (ניקי)!

חגית35

New member
פרוטוקול דן- DAN -Defeat Autism Now

אם כבר אנחנו נכנסים לתחום הזה שהוא סבוך ודורש למידה רבה של תוספים ייחודיים וניקוי ממתכות רעילות ובדיקות וכו', אז אני מרכזת כאן מספר מקורות מידע מפורום אוטיזם -גישה ביו רפואית כאן בתפוז -פורום מדהים ועשיר בידע רב בנושא טיפולים ביו מדיקליים לאוטיזם, אבל לא רק. ראשי התיבות של הפרוטוקול DAN באות מהביטוי -Defeat Autism Now להלן הקישורים: פרוטוקול DAN! בעברית - חלק א` - באדיבות ד``ר עוזי אופנהיימר. מסמך קונצנזוס טיפולי: אפשרויות טיפול ברעילות כספית ומתכות באוטיזם ובלקויות התפתחותיות נוספות- פברואר 2005 פרוטוקול DAN! בעברית - חלק ב` פרוטוקול DAN! בעברית - חלק ג` ואת זה- מאחר ואין לי עוד אפשרות להכניס כקישור- הוספתי באתרים הנספחים להודעה זו: פרוטוקול DAN! בעברית - חלק ד` ואחרון +נספח ג': בדיקות נוספות לקביעת רעילות כספית\מתכות אני מציעה למי שמתעניין בנושא שנפתח פה מהודעה של ניקי, כולל החומר שתיקי הוסיפה על מה שניקי כתבה, שיקרא ויראה אם משהו פה בכלל מדבר אליו כי כפי שאמרתי זה ממש לא פשוט ודורש המון השקעת אנרגיות זמן וכסף!!! אני מודה שאני נדהמת כל פעם מחדש מההתמדה והידע והלמידה האינסופית של הורי הילדים בפורום ונאלמת דום מולם, במיוחד, כשלי בבטן גם מדגדג ומכאיב מאוד שגם לי יש ילדים עם סוג של הפרעות בספקטרום ומי יודע, אולי המקור משותף וזהה, ואני כה מזדהה וכה רוצה שיימצא הפתרון!

גם אני קצת סקפטית../images/Emo4.gif וחגית

ניסחה את רוח הדברים באופן מדוייק ביותר, אז לא מצאתי לנכון להוסיף ... עם זאת, אני מאמינה שכל אחד צריך לבחור את שיטת הטיפול שהכי מתאימה לו, אז אני מקבלת את הצעתה של חגית ומכניסה את כל השרשור כקישור ל-טיפולים משלימים ואלטרנטיבים ומאחלת הרבה
הצלחה ל"קרקרית"

חגית35

New member
מצ"ב הפרוטוקול כמסמך וורד (ארוך!)

ריכזתי כל הקישורים למסמך וורד אחד - אפשר לשים אותו בקישורים או הודעות או היכנשוא במקום חשוב שניתן יהיה להגיע אליו כי פעמים רבות אחרי כמה שנים הקישורים בגופי ההודעות הופכים ללא פעילים. ציינתי מפורדות את המקור ולא נראה לי שיש פה בעיית זכויות יוצרים ואם כן אז למנהלות הפורום- תתעלמו . יצא ארוך כי זה ארוך... 43 עמודים...

חגית חגית ../images/Emo24.gifתודה!!

כתבתי עמוד ארוך ומתפלמס על מחקרים, קונספירציות ומה שבינהם ולפתע - שגיאה בדף, כך שהכל נמחק. באסה. אז אתמקד בעיקר: ראשית, תודה לך חגית על הפירגון, הידע, המאמרים - מה היינו עושים בלעדייך???? שנית, היועצת היא חיה לטנר, שנחשבת בקרב הפורום-הביו רפואי להכי נחשבת וטובה בליווי הפרוטוקולים הנ"ל. שלישית, הבדיקה היא למתכות כבדות - עופרת וכספית ולפי התוצאות אנו נוריד רק מאכלים ספציפיים - כך לפי דעתה של חיה - ולא ניישם בשום אופן את פרוטוקול דאן (אגב, ראשי התיבות של דאן באנגלית זה הביסו את האוטיזם עכשיו, סימן קריאה) המורכב, הסבוך והכה יקר. ושוב תודה לך חגית!

משהו קטן, חגית

כתבת שאינך רואה שיפור אם מורידים מוצרים שאינם בריאים. האמת היא שרק עכשיו אני קולטת שזה נכון לגמריי, אלא אם מקפידים, כמה שאפשר - במסגרת הכוחות והתקציב - על סביבה נקיה (סבונים ושמפו טבעיים, מוצרים ללא חומרי שימור וצבעי מאכל, רצוי אורגניים), אנזימים כדוגמת הגלוטוטיין, אומגה 3 וויטמין אי ואמבטיות המלח האנגלי המופלאות, שעוזרות לגוף קטן לספוג את כל זה.כשמקפידים, עד כמה שאפשר, אפילו לא בקיצוניות אלא בהתכוונות והתכווננות - רואים תוצאות. באמת. ואז כבר מכוח האנרציה לא רואים את הממתק שניטלכ"אומללות", אלא כמתנה שאני יכולה להעניק לבתי. וברור שמדי פעם, כשיש ממתקים (ורצוי, לא עם צבעי מאכל - משהו טעים כמו שוקולד עם אגוזים, נניח או גלידת שמנת או מילקי) זאת רק תוספת שולית לתפריט בריא שמן הסתם, בלית ברירה, משתרש בבית ועושה טוב לא רק לטיקים ותופעות טיקים נלוות אלא לבריאות הכללית, לסומק בלחיים, לקלות התנועה, לליחה תמידית שאיננה עוד, לנזלת כרונית שנעלמת ועוד ועוד

חגית35

New member
אני חושבת שיש לעקוב לאורך זמן רב

יותר, מאשר שבוע וגם לא חודש ע"מ להבין אם פתרת בכלל משהו או שזה היה מקרי ו/או /השינוי המוזג יישמר בעקביות או ייעלם או יפחת ועל מיני וריאציות אפשריות בקיצור- ההתלהבות במקומה - רק שכמו שאנו עולים באופוריה - כך, מניסיוני, גדולה האכזבה כשהפתרון שחשבנו שמצאנו לא אפקטיבי עוד. וצריך לנטרל את הרצון שלנו והשפעת החשיבה שלנו על אופן ראייתנו את הדברים (קרי- אוטוסוגסטיה, שכנוע עצמי) ועד גורמים פסיכולוגיים שאנו לעתים כבני אדם אנושיים מכניסים לתוך שיקול הדעת שלנו. אבל אני אשמח לשמוע עוד בהמשך בצורה עקבית ככל האפשר על המעקב שלך. ואני מאחלת שזה יצליח! * גם ייתכן והיה כרגע טריגר (למשל הצבע שאת אומרת שצבעתם בבית והטרמפנטין וכו') שהיה טריגר חזק לטיקים ועם הזמן ממילא החשיפה אליו היתה מתמעטת ועמה ההחמרה- קשה לדעת האמת. השאלה מה יהיה הטריגר הבא... תמיד שם השאלה ...

נכון, אבל ראוי לפחות להיזהר

קרי, לא לחכות לטריגרים בשילוב ידיים: תזונה בריאה ועשירה בירקות סביבה נקיה פעילות גופנית אומגה, ויטמינים, גלותטיון, אמבטיות מלח חליטות תה חינוך חופשי שמחה ואהבה ואז לפחות אני יודעת שאני עושה את המקסימום

../images/Emo120.gifלחיות בריא זו עצה

טובה בכל מקרה ולא רק לטוראט... למרות, שגם "בריאות" זה עניין יחסי. אני, למשל, בלי קפה
ו-"פינוקים רעים" (שוקולד
, סטייק פילה וגלידות
) יכולה להיות ממש בלתי נסבלת (לא שבלי זה אני נסבלת
...) - ואז, זה לא בריא. לא לי ולא לסביבה... אבל, למי שזה מתאים לו - אז "אחלה"
(כמו שאומרים)... מצד שני - גישה זו לא הפריעה לי להפסיק לעשן אחרי 29 שנים
- מה שבהחלט הביא אותי לכך, הוא ההחלטה שלי לדעת שעשיתי את המקסימום למען בריאותי... לגבי חינוך חופשי - זו כבר סוגיה יותר מורכבת לדיון. ראשית - יש סתירה במושג "חינוך חופשי". כי חינוך הוא סוג של למידה ולמידה בנויה על התניה. מצד אחד - זה לא כל כך מסתדר עם חופש מוחלט, אבל מצד שני - זה יכול להסתדר עם חופש הבחירה... חופש של מי? חופש לגבי מה? מה זה חופש בכלל? גם חינוך מתקדם וביחוד חינוך דמוקרטי מושתת על חוקים, נורמות, מגבלות, כיבוד הזולת ומסגרות. אם יש כאן חופש כלשהו - אזי זה החופש בתוך המסגרת. אז אם מותר לי, מציעה לעשות שימוש במושג "חינוך מכבד" לגבי שמחה
ואהבה - זה תמיד טוב, לכל אחד ובכל מצב...

מוצא חן בעיניי הדקדוק

במילה "חינוך". באמת לא נתתי לכך את דעתי שעלולה להיווצר סתירה. מצד אחד חינוך ומצד שני חופשי. דבר יפה אמרת. אבל ככל שאני הוגה בסוגיה (המרתקת) אני מגלה שלא בטוח שזה ככה. למשל, עינין המיצוי. עניין החינוך הוא אצלי חוק בל יעבור, נוקשה ובלתי מתפשר. מאז שהיא זחלה, נתתי לה למצות כל עניין ועניין. משחק או חקירה - אני נותנת לה ללכת עם זה, וזה קורה המון, משהו יומיומי. למשל, היום היא גילתה שאיזה נצנצץ זוהר בכל מיני נורות קטנות, כזה שתקוע בתוך כדורי גומי משוננים שמחלקים בימי עצמאות - ובכן היא גילתה שאם מוציאים אותו ושמים מעל קריסטל, הוא נשבר בהמון אורות מפלחים, מחזה מרהיב שהכי מרהיב בחושך. במשך שעתיים כיבדתי את רצונה להימצא בחושך ולרקוד וללמוד שאם מופנים עלייך אורות מרצדים, יוצאת תנועה בסלואו מושן והכי כיף לרקוד בסלון בסלואו מושן לצלילי גו'ן קולטריין. דברים כאלה קורים לי עם הילדה שלי בכל עת, מאז ומעולם. ארבע שנים היא הייתה צמודה אלי בבית ומיצתה חקירה וציור וטיול ופיסול וחלימה ומשחק (עד היום היא מיומנת בכל זה ויותר) הנקה (עד גיל ארבע), לינה איתי (מאז ומעולם, היא יפה מאד נרדמת בשניות איפה שראשה ינוח אבל לשמחתי, אני עדיין לא מיציתי את העניין
) בגלל זה היא מטפסת הכי גבוה מכל הילדים שאני מכירה, לא אומרת "אי" כשהיא הולכת יחפה בשדות וביערות, בגלל זה היא כל כך חיננית ומנומסת עד כדי כך שאני מעירה לה שלא על כל דבר צריך לומר תודה, בגלל זה היא אחת ויחידה. שלא לדבר על האמנית המרהיבה שהיא - בציור, פיסול, מוסיקה. או להקריא המון גם כשהיא כבר יודעת לקרוא, עדיין לשמור על החוויה הזאת - לתת לעין להסתכל רק על התמונות ולענות על שאלות בנוגע למילים מסובכות - זה חינוך. חינוך לכך שחופש זה דבר שלא מתפשרים עליו. לענות לאיש בגינה שאומר "את תיפלי" ב: "אני יודעת לשמור על עצמי". לענות לדודה שצובטת בלחי: "זה לא נעים לי". זה חינוך. תארו לכם כמה סבלתי בשנתיים ברוטו מקרטעות במערכת החינוך הרגילה. השד יודע איך החזקתי מעמד שנתיים ברוטו. כמה סבלתי. יותר ממנה סבלתי. לא יכולתי לשאת את הסמכות השרירותית, את הנזק. את האי-מיצוי כתפיסת עולם פדגוגית. מאז עברה שנה וחצי. היום גם בבית הספר היא מגיעה למיצוי - של זמנה, רצונה ושל הבנת עניין הזכויות וגם החובות, הנובעות מרצון חופשי, חובות היה לה יד בעיצובן ועל כן תענוג לעמוד בהן. אז בין שאר הדברים הבריאותיים שאני מתאמצת ליישם, כי לא הייתי מודעת לכך שסתימות אמלגם ואכילת טונה וחיסונים - עלולים בסופו של דבר להביא להתפרצות של טוראט- זה להמשיך בקו החינוכי חופשי שאותו התחלתי מאז התינוקות, שהביאה רק טוב ולנסות ליישם את ההבנות שלי לגבי שאר התקלות - שמן הסתם גם הן בעיקר הזיקו - לכולן הייתה יד בהתפרצות מספר סמפטומיים מחזוריים שעונים להגדרה "טוראט". לפי מיטב הבנתי, אלה הטריגרים ואין להעלים מהם עין. כמובן שבסופו של דבר אני מנסה ככל שביכולתי לטפל בכל טריגר לא רק כריפוי גרידא, אלא כשיעור חשוב בחיים.
זה עוזר לי בעניין האשמה.

סמנטיקה וריטוריקה../images/Emo63.gif

ראשית - מילים יוצרות תודעה. תודעה יוצרת מציאות. היות וחשוב להשתמש במילים באופן מדוייק (דקדוק...) אנסה להתייחס לדיון מבחינה סמנטית, בהמשך להתייחסות הריטורית של "קרקרית". לגבי המיצוי - אין לי ויכוח עם העמדה שחשוב לאפשר לכל ילד לגלות את העולם ולמצות את זה. כלומר, חשוב לאפשר לילד את החופש להבין איך העולם שלנו ואיך המציאות הקיימת פועלים. אבל - אני לא בטוחה שלכך מכוון המושג של "חינוך", אשר גזור משורש ח.נ.כ. להבנתי, הכוונה ב"חינוך" היא, שעלינו לחנוך את הילד (כלומר, לתת לו יד) ולאפשר לו ללמוד איך הוא אמור לפעול בתוך העולם ובתוך המציאות הקיימים. בתוך כך, מחובתנו ללמד אותו את "כללי המשחק" - שהינם הגבולות, הכללים והנורמות המקובלים, על מנת שלא ילך לאיבוד. להבנתי - זו חובתנו כהורים ואין לנו שום אפשרות להתחמק מחובה זו בשום תירוץ, בייחוד שהמציאות בה אנו חיים ופועלים מורכבת ביותר... לסיכום - יש שיעור חשוב גם בללמוד איך ללמד - שזה מסע מרתק מאין כמוהו. בעיני אין בחינוך של הילד מקום לאשמה - בייחוד אם הוא בא ממקום נקי, מכבד, אוהב ומכיל.

כללי המשחק

אחד מהשיעורים שלי באמהות היה לבחון את הגבולות, הכללים, והנורמות המקובלים, להבין למה הם הפכו למקובלים ולקחת משם את מה שמתאים לי - להיות יחף זה למשל מאד חשוב ותורם בעיניי גם להרגשה חופשית ונינוחה וגם לתפיסה חושית, גם למתן תשומת לב לפרטים קטנים מסביבך - חרקים, אבנים או חלילא - זכוכיות וקוצים. היום היה יום יפה ויצאנו עם הכלב לטיול - הכלב והילדה יחפים. נורמה מקובלת? לא בטוח. אם באמת - באמת נותנים לילד חופש, מגיעים למצב שאין צורך לתת את הדעת לחינוך לגבולות, כללים ונורמות מקובלים. הילד עצמו מבין אותם בעצמו, בקלות, בספונטניות ובאופן טבעי ואם יש עניינים שאינם מתיישבים עם הנורמות המקובלות - רצון להיות יחף בדצמבר, רצון לצייר באחת עשרה בלילה במחיר יום חופש למחרת, רצון להיות עם מבוגרים ולהשתתף בשיחה, לקבל יחס מכבד אבל באמת, בלי "זהירות" ו"לא" ו"אסור" למכביר ו"חייבים, אין ברירה" על דברים, בניגוד לאומגה, שדווקא יש ברירה לגביהם... או רצון להחליט מה אתה לומד. אז אני נפרדת מכמה "נורמות מקובלות" די בשמחה. כך שדווקא בהיבט הזה חינוך חופשי כן מתיישב עם הפועל ח.נ.כ במשמעות של לחנוך את הילד - לתת לו יד ולחזק את הנטיות, שמחת החיים והלמידה ואת ההגיון הטבועים בו, בעצם מיום היוולדו. כמו שאמר קורצ'ק
זה הסמיילי היחיד שיש בו אצבע המצביעה על החתימה למטה...

למעלה