בדיקת שיער בארה"ב

השגיא

New member
חייבת להגיב

מכיון שאינני יודעת הרבה על מצבך המשפחתי, אניח שמשפחתך, החיה בביתך, מורכבת ממך ומילדתך, ומכלב. (כוונתי, שמהודעותייך עולה שאת מגדלת ילדה אחת, ואינני יודעת אם יש אבא נוכח בחייה של ילדתך, אבל שוב, מהודעתייך נראה שהוא לא חי אתכם.. -ואולי אני טועה...) הפסקה שלעיל חשובה בעיני מכיון שעם הרבה מהדברים שכתבת, סביר שהייתי מסכימה לפני שנולדה לי בתי הראשונה, (שהיא השניה מבין ילדיי). כשהיה לי רק את שי, וגם אני גידלתי אותו כמעט לבד, כי בעלי בקושי היה, (הוא בצבא),כך גידלתי אותו. חופש, חינוך בדיבור וללא כפייה. כבוד רב למה שהוא רוצה , מתי שהוא רוצה.... אני זוכרת את שנינו יושבים באמצע החורף בתוך שלולית ומשחקים בבוץ. כשנולדה לי אופיר השתנה הכל. מכמה סיבות. ראשית, הנסיך, כבר לא נסיך יחיד. יש גם נסיכה וגם בה צריך להתחשב. רעיון ההתחשבות עלול ליצור קונפליקט. לפעמים הילד מאוד רוצה משהו, שלו הוא היה יחיד, הייתי יכולה לאפשר לו. ברגע שיש מישהו נוסף. נזקק יותר, לפעמים זה לא מתאפשר. שלא לדבר מה קורה כשיש שלושה או ארבעה, (או 8 ו-10 כמו שיש די הרבה אצלינו בישוב). דוגמא לכך היא השינה במיטת ההורים. בכל פעם שהייתי בהריון, הילד הקטן של אותה תקופה נפרד ממיטת ההורים והלך למיטה משלו ע"מ לפנות את המקום לתינוק שיולד... שנית- כפי שהתברר ברגע שאופיר גדלה מעט, וממשיך ומתברר מדי יום, אופיר שונה מאוד מאוד. אצלה חינוך חופשי שכזה מעמיס ומלחיץ אותה. היא זקוקה לסדר יום קבוע ואפילו לנוקשות. בכל פעם שאני מנסה קצת להתיר את הרסן.. לאפשר לה לצאת מהמסגרת, לתת לה מגוון רחב מדי של אפשרויות, אני תמיד מגלה שאני פוגעת בה, מבלבלת אותה, ולא פעם זה נגמר בבכי. לכן, לדעתי המשפט "חנוך לנער ע"פ דרכו גם אם יזקין לא יסור ממנה" (מתוך ספר משלי), כ"כ נכון. כל ילד עם השיטה והדרך שמתאימים לו. העיקר שאוהבים את הילד ומאמינים בו. גלית

DBZ3

New member
אני מאוד מזדהה

עם דברייך. אלו המחשבות שעלו בדעתי בעת קריאת דבריה מעלה של קרקרית. וההתנסות שחווינו מבחינת השינוי בדינמיקה המשפחתית עם ולקראת לידת הבן השני, דומות לתאורייך.

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gifקרקרית../images/Emo204.gif

גם אני בהחלט מסכימה עם האמרה של יאנוש קורצ'ק - מה שלא סותר את העמדה שהבעתי למעלה. וזו בדיוק הסיבה שראיתי חובה ללמד את בני להפעיל את כנפיו בהתאם לחוקי הפיזיקה ("כללי המשחק") ולא נגדם.... אכן - כל הורה רשאי לנסות ולנסח כללים חדשים כראות עיניו - בתנאי שהוא לוקח בחשבון את הההשלכות ובייחוד את זה שיכול להיות שהוא מעמיס קצת יותר מדי על הכנפיים השבריריות של הפרפר הקטן שלו...

עומס יתר?

בכך שנותנים לילד את הכבוד לגדול בצורה, כמה שאפשר, טבעית? נהפוך הוא. אני ממליצה לכולם על אתר שאני מכורה אליו יותר מהפורום הזה, בשבילי זה מקום שמאפשר לי להרגיש בדעת רוב, לא להסביר, לא להצטדק, לא להתנצח, פשוט לשאוב כוח מאנשים שחושבים ומיישמים את כל מה שנראה לי אלמנטרי.

../images/Emo51.gifעל ההמלצה../images/Emo70.gif

בהחלט נראה אתר מרשים ומעניין ובהחלט מתכננת לחקור בו לעומק. בעיקרון - כל מה שמחזק אותנו הוא מצויין, למרות - שכפי שכבר ציינתי - אני, אישית, לא כל כך בעד התמכרות... לגבי התבטאותך "בשבילי זה מקום שמאפשר לי להרגיש בדעת רוב, לא להסביר, לא להצטדק, לא להתנצח, פשוט לשאוב כוח מאנשים שחושבים ומיישמים את כל מה שנראה לי אלמנטרי"...אני רק יכולה להצטער על כך שזוהי תחושתך. כי בפירוש לא היתה כאן כל כוונה להתנצח, אלא להציג עמדה שונה וזו הוצגה באופן המנומק והמכבד ביותר... לכן, הסוגיה של "דעת רוב" - לא רלוונטית בהקשר זה, היות וכל דעה ועמדה המוצגת כאן היא לגיטימית, כל עוד היא מוצגת באופן ראוי. באשר לקושי שלך "לא להסביר, לא להצטדק, לא להתנצח" - אני רק יכולה לצטט את רבי נחמן מברסלב שאמר: "על ידי המחלוקת שחולקים על האדם, עושים לך טובה, כי על ידי זה אתה יכול לגדול ולצמוח
. כמו שנוטעים גרעין בארץ – אם הייתה כל הארץ הדוקה יחד, לא היה אפשר שיגדל ויצמח מהגרעין אילן, ובהכרח שתחלק הארץ קצת, כדי שיהיה מקום לאילן להתגדל. כמו כן, על ידי המחלוקת שחולקים, על ידי זה נותנים לך מקום להתגדל ולצמוח".
ואולי, בכלל, היעוד שלך הוא למצוא את הדרך הכי טובה להסביר לנו את מה שאת מאמינה בו בכל ליבך? או, "לנטוע את הגרעין" (בליבנו או במחשבתנו) - כפי שאמר רבי נחמן... חשבת על זה? אז, אני מקווה שבכל זאת ולמרות המחלוקת בינינו ולמרות התמכרותך לאתר הטבעי - בכל זאת תצליחי לשאוב כוח גם מאיתנו ותמשיכי גם לתת מכוחך לאחרים...

ועוד משהו שמצאתי...../images/Emo63.gif

מתכון מעניין בדברי הרמב"ם אשר מבטיח שמחת חיים, ריפוי הנפש והצלחה בכל תחומי החיים; קח שורשי השבח וההודאה ועיקרי השמחה והביטחון הסר מהם גרעיני היגון והדאגה. קח פרח רימוני הדעת והתבונה ושורשי ההמתנה וההסתפקות ותכתוש הכל במכתשת השפלות. בשל הכל בכלי הענוה ותלוש אותם במתק שפתיים ותמסוך הכל במימי החן והחסד. השקה לחולה ממחלת הייאוש שני יעים בכל בוקר ובכל ערב עם שלושה יעים ממיני ההסברה והאמצעיות. תנקה הכל מפסולת הכעס והקפדנות ותערב הכל בתמצית הסבלנות לרצונו יתברך - אדון השבח וההודאה. השקהו בכלי שבחו של מקום ותתברך על הכל וינוח החולה וישקוט. המתנהג באלו המידות יתקן עצמו וירפא נפשו ויצליח בכל דרכיו ומעשיו...

גובלינית יקרה../images/Emo189.gif

לנטוע את הגרעין? הדרך הכי טובה להסביר לנו את מה שאני מאמינה בו בכל לבי? הצחקתני, על אמת. בפעם האחרונה שעשיתי את זה, ועוד ללא כוונה ברסלבית, סקלו אותי פה באבנים, עגבניות רקובות וביצים סרוחות ולבסוף חסמו אותי פיזית מלהיכנס לפורום. אבל תודה לך, את באמת מקסימה

היתה לי פעם מורה חכמה לאומנות שאמרה

"יותר חשוב ממה שאתה מגיש - זה איך שאתה מגיש את זה לזולת"... היא פסלה לי עבודה... לא ישנתי כמה לילות ונורא נפגעתי
- אבל, את השיעור הזה לא אשכח לעולם
... אהבה
ושמחה
ותודה
גם לך

ובקיצור, גובלינית יקירה:

"דברי חכמים בנחת נשמעים" - הלא לכך הכוונה? אבל מה לעשות, ודברים טעונים באמוציות (תחת הרקע של טוראט שלא היה מתפרץ אם הייתי מלכתחילה א' ולא נופלת לב' ומתעקשת על הג' ומבררת על הד' ונאבקת על הו' ומקפידה בז'- אז הטוראט לא היה מתפרץ. הטריגר לא היה קיים, רק הרגישות הגנטית שהייתה יכולה לנמנם לה עד עולם) - יוצאים לעיתים הדברים בחרון ובכאב ולעיתים כמין נבואת זעם, לא ממש בנחת ועל כן לא ממוצים מבחינת החוכמה. זהו משפט חזק, אני יודעת אותו. המצב היה עוד טוב אם לא היה קהל אנשים, חלקם מרגישים אשמים כמוני, טעונים פחות או יותר, פוסלים לעיתם במומם שלהם, כדברי הפתגם החכם, נאבקים בקשיים שלא תמיד נתנו את הדעת לכך שאפשר להתבונן עליהם שנית ולשקול: האם זה הגיוני? האם זה מועיל? האם זה עושה למישהו טוב? כמו למשל, על בית ספר. או על מיטת סורגים. או על עגלת ילדים. או על מטרנה. או על שיטת "חמש הדקות", "עשר הדקות" ו"שתים עשרה השנה בלי ניכוי שליש". יש עשרות דוגמאות שבחנתי שנית. מצאתי גם קהילות-קהילות שמרגישות וחושבות כמוני. בבית הספר הסופר פתוח דמוקרטי שלנו, בתקופה שגידלתי רק בבית - בלי מסגרת,וגם באתר ששלחתי, שה"התמכרות" אליו, היא משיבת נפש לעיתים. יש הבדל גדול בין לכתוב ולקרוא באתר של "באופן טבעי", לבין לנסות לכתוב על זה משהו פה. זה להיות אוהד "הפועל" במגרש של "מכבי". אוהד "הפועל" זה, שנקלע שלא באשמתו, עקב בעיה רפואית, למגרש של "מכבי" לעיתים ינפנף בצבעים האדומים מתוך הרגל או רצון להכעיס או רצון כנה לעודד, להוציא את מה שהוא באמת מרגיש. אבל אם הוא רוצה לשרוד - ראוי שיוריד את האדום-אדום הזה ויישאר בבגדי חולין, לא? (במיוחד אם הקבוצה שלו מובילה 3:0

חגית35

New member
גם אני החלטתי להפסיק לעשן

ובינתיים כבר חודש וחצי זה מחזיק. והבטחתי לעצמי שזה חייב להחזיק כי אם לא אהיה בריאה בשבילם... אם לא חשבתי על זה למעני עד כה אז לפחות עבורם... אז על הדרך במסע לשיקום העצמי הדי שחוק מהשנים האחרונות פצחתי בכמה מהלכים חשובים: הפסקת עישון דיאטה (בריאה וחכמה) כול עוד כמה תוספים חשובים שעוזרים בדרך ו... ספורט. בהולמס... פירגון עצמי גם תבלין שלא מזיק ברשימה שפרטתן להלן נכון?

חגית! בהחלט מותר לך לפרגן לעצמך!

בייחוד בכך שאת מדגימה לילדיך שליטה עצמית באופן מעשי. הרעיון של לפצוח בדיאטה מייד עם הפסקת העישון הוא מצויין משני טעמים: האחד - אם הצלחנו להפסיק לעשן, בטוח שנצליח "לסתום את הפה" ונפסיק לזלול. השני - ככה מונעים את ה"גרגוסים" המיותרים וגם נראים ומרגישים נהדר .... הרבה הצלחה!

למעלה