בדיקת רקע

daviddeboymn1

New member
בדיקת רקע

היי אנשים,

החברה שאני מתראיין אליה משתמשת בחברת צד 3 לבדיקת רקע על המועמד.

אחרי שקיבלתי מייל מחברת צד 3 שהפנו אותי לאתר שלהם למלא כל מיני פרטים ולתת להם את ההרשאות לעשות עלי בדיקת רקע מול כל מיני מוסדות.

למרות שאין לי מה להסתיר אני קצת(הרבה) נרתע מלתת לחברה צד 3 את ההרשאות האלה.

חשבתי לשלוח להם מייל שאומר שאיני מסכים לתת להם את הרשאה הזאת וכל מסמך\אישור\כל דבר שירצו אני אספק להם בעצמי.

1. מה אתם אומרים על מה שאני חושב לעשות?
2. האם אתם יודעים על כמה זה חוקי כל עיניין בדיקת הרקע? והאם נניח אוניברסיטה או מקום עבודה קודם רשאי לתת פרטים אלה עלי?

תודה לעונים :)
 

vinney

Well-known member
זה חוקי לחלוטין

והאוניברסיטה וכד' רשאית, כי הרי הם מבקשים שתתן את האישור.
&nbsp
לא רוצה לתת את האישור - לא יבצעו בדיקות רקע. אתה לא חייב לאשר, והם לא חייבים לגייס אותך.
&nbsp
אצל מעסיקים אמריקאים זה די סטנדרטי, אבל כשהמעסיק האמריקאי שלי ביקש להתקשר לאוניברסיטה בישראל לוודא שאכן למדתי שם - באוניברסיטה הכירו את הנוהל ואמרו לי מיד לאיזה מספר הם צריכים להתקשר.
 

liron50

New member
גם אני לא הייתי מסכים

מצד שני תלוי מי החברה ומה כוחו של כל אחד מהצדדים בתהליך.
יכול להיות שאצלם זה נוהל, ובלי זה לא יוכלו להמשיך הלאה.
הייתי פעם בתהליך שדרשו ממליץ ממקום העבודה הנוכחי. מכיוון שחיפשתי
בדיסקרטיות אמרתי להם שאין לי אפשרות לספק ממליץ כזה אלא אפשר מעבודות קודמות, ובכך דרכינו נפרדו.
 

חכםפסח

New member
על שאלת החוקיות צריך לענות עו"ד

בגדול אני חושב שזה חוקי, אם כי יש דברים שאסור להם לבקש. לדוגמא, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אוסר לבקש את הפרופיל הצבאי, אלא לשם בדיקת סיווג ע"י השב"כ.

מה הייתי עושה? אם מבקשים לבדוק באוניברסיטה את התואר והציונים, הייתי מסכים. אם היו מבקשים לבדוק בבט"ל את רשימת המעסיקים שעבדתי אצלם בעבר והשכר לבט"ל, הייתי שולח אותם לחפש את החברים שלהם.
 

vinney

Well-known member
מאיפה הבאת את השטות הזאת?

את הקו"ח מאמתים מול המעסיקים עצמם, מתקשרים לHRים ומאשרים שעבדת שם. מה קשור בט"ל עכשיו? לבט"ל אסור לתת את הפרטים שלך לאף אחד במילא, תאשר או לא תאשר.
 

Grosseto

New member
אני מבקש לשמור על תרבות הדיון


 

vinney

Well-known member
איך יש לך זמן לבקשות כאלה בין חסימה לחסימה?


 

Grosseto

New member
יוזר מינה אותי לקומיסר של הפורום

אני מבקש לתת לי את הכבוד המגיע לי
 
למעלה