בדיקת מעלית

בדיקת מעלית

חברת המעליות שמתחזקת את המעלית בבניין שלנו דורשת שנתקין קופסה אדומה לדלת חדר מכונות (לפי דרישת המהנדס) ודורשת עבור ההתקנה 130 ש"ח לפני מע"מ- סכום מופרז לדעתי. השאלה היא לשם מה צריך את הקופסא והאם יש מניעה כל שהיא שאני אתקין זאת בעצמי, כמו כן האם יש גודל או צורת התקנה מסויימת שנדרשת בחוק או שפשוט צריך לתלות קופסה קטנה על הקיר ליד? והיכן ניתן לרכוש קופסה כזו? תודה מראש למשיבים.

מאגר

New member
ראשית הקופסה הזו היא חוק ובקופסה

הזו יש להחזיק את המפתח של חדר המעלית לאחר שנועלים אותו והקופסה צריכה להיות סגורה או ע"י חותם (בלומבה)או ע"י זכוכית ניפוץ הקופסה הזו הייתה אמורה להיות שם מיום שהיתקינו את המעלית ולדעתי זה חלק מהדברים שחברת המעליות אמורה הייתה לעשות בכדי לקבל את אישור הפעלת המעלית.והם גם צריכים לשאת בהוצאות של ההתקנה לדעתי.

המעלית המדוברת ...

היא בת יותר מ- 30 שנה כך שמה שהיה בהתקנתה לא ממש רלוונטי, מה שחשבתי לעשות זה לראות במה מדובר בדיוק ( בבניין אחר ) ולדאוג לזה לבד , כי את הדרישה להתקנה מבקש המהנדס בביקורת החצי שנתית שלו וחברת המעליות תופסת על זה טרמפ לדחוף עוד חיוב , לדעתך פיתרון כזה יספק את הדרישות? כמו כן הם דורשים ממני 470 ש"ח לפני מע"מ לשיפוץ ווסת מהירות כיוון וכיול, אין לי מושג מה זה , ואם המחיר הגיוני איך אני יכול לברר מה מקובל בשוק? הסיבה שאני שואל את השאלות הללו היא שבתקופה האחרונה גיליתי שאני משלם המון עבור האחזקה (בקלות הורידו לי 20% אחרי ששילמתי סכום מופרז שנים) גם לחברה ששולחת את המהנדס שילמתי סכום מופרז (אותם הורדתי למחיר של פחות מחצי!! ממה ששילמתי). יש חוסר מודעות בתחום הזה וניראה כאילו כל חברה קובעת מחירים באופן שרירותי רק לפי השם שלה... אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא

מאגר

New member
לצערי הרב למרות שחל איסור קרטלים

בארץ בנושא זה ישנו קרטל שבשתיקה הם יצרו לעצמם תיחום איזורים ויצרו לעצמם תמחור וכל אחד שומר על השני ברכים כאלה ואחרות אי לכך כל מה שתגיד יכול להיות וצריך לדעת להילחם בהם לא תמיד זה עוזר. לגבי הקופסה המדוסברת עלות הקופסה עצמה הוא בדר גודל של 70 ש"ח ליחידה אבל אתה יכול לנסות לקנות אותה לבד ולהתקינה לבד לא בטוח שתחכסןך הרבה בהתחשב בריצה לקנות במחיר הקופסה ובזמן ההתקנה.

המנעולן

New member
ממש חבל על המילים!

מבקשים מבן- אדם 130 ש"ח על קופסא כולל הרכבה! וההוצאה אמורה להתחלק בין כל הדיירים, כך שההוצאה בפועל לכל דייר אולי 30 או 40 ש"ח במקסימום והבן-אדם מחפש ביצוע עצמי?! - תמוה ונדמה כאילו כל הפטפוט סביב הנושא נעשה רק לצורך פטפוט ובלי שום תכלית. איזה בעל מקצוע בכל תחום שהוא מציע עצמו כיום בפחות מ-150 ש"ח לביקור ואפילו לא כולל חומרים?! כמו בכל ענין מסחרי- יש לנהל מו"מ על מחיר בכל שנת התקשרות - כלל צרכני תקף בכל תחום. למרות שמתעסק בענף המעליות- לא שמעתי על קרטלים... בולשיט לדעתי!

יקי30

New member
מחיר הגון בהחלט

עלות הקופסא 50 שח מישהו צריך גם לבא להתקין,לא?

fireman

New member
קופסא כזו תוכל למצוא בכל חנות

העוסקת במכירת ציוד לכיבוי אש. מחירה כמה עשרות שקלים ותתקין בעצמך. עדיין לא צריך להיות פרופסור בשביל לקדוח חור ולשים דיבל ובורג, ובטח שבטח לא צריך לשלם על זה 80 שקל.

מאגר

New member
הקפסה הזו עלותה כ-85 שקלים לא כולל

מע"מ אם קונים אותה בכמויות היא עולה 60 שקלים

fireman

New member
מה תגיד אם אני אומר לך

שלפני 3 חודשים רכשתי 2 קופסאות כאלו במחיר של 58 ש"ח כולל מע"מ לכל קופסא.... לא צריך להיות קבלן גדול וגם לא צריך להיות קניין של חברה גדולה בשביל לדעת להתמקח, לא תתמקח? תשלם 80 ש"ח.... כשקניתי את הריצוף לבית שלי היה כתוב על המדף 280 ש"ח למ"ר.....אז?!?! נראה לך ששילמתי 280 ש"ח? לא שילמתי אפילו חצי מזה. המדינה שלנו לא מתקדמת לשום מקום בגלל תרבות הגזל ששולטת בכל פינה ופינה. מי שרוצה להיות פראייר שיהנה.

למעלה