ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif יש שני צדדים...
לדעתי תלוי מה אמרת לילדים בתחילת השנה או מתי הודעת להם שהמחברות שלהם יהוו חלק מההערכה. אני יודעת שהיום ה"אופנה" היא לבנות עם התלמידים קריטריונים להערכה (הרבה לפני שמגיע זמן ההערכה, למעשה עדיף בתחילת הדרך) כך שהילד מודע מראש למה הוא נדרש. מצד שני, יש לי דעה אולי שונה במקצת, ואם תמשיכי לקחת חלק בפורום.. תדעי שזה קורה לי לא אחת , אז קבלי זאת בהבנה. תקראי וכמובן תתייחסי לזה בהתאם לאמונות שלך. אני בדעה שמחברת היא "כלי" אישי של התלמיד וככזאת, אין לי, המורה, מה לבדוק אותה. בוא נעבור על הקריטריונים העקריים

אגיב כתלמיד) כתב= נאמר ואין לי כתב קריא במיוחד. בעיקר לא כשאני מעתיקה במהירות כדי להספיק לפני שאת המורה מוחקת, או כשאני מכינה שיעורים ורוצה לגמור מהר כדי ללכת לעיסוקים אחרים. האם זה הוגן ש"תשפטי" אותי על פי כתב ידי ? מה עוד שגרפולוגים אומרים שכתב=אישיות ונסיון של המורים "להשפיע" על כתב היד פסול. האם כתב היד מעיד על בקיאותי בתכנים? נקיון= המחברת מוגדרת כמחברת שלי, בזמן שאני מקשיבה בשיעורים אני משרבטת. לכן אפשר לזהות במחברות שלי שירבוטים שונים..האם זה יוריד לי ציון? מה זה אומר בדיוק על בקיאותי בתכנים? סדר וארגון= ונאמר שאני מלך הבלאגן..המחברת ממש מבולגנת...ויש לי המון "אוזני חמור" במחברת, , .. האם זה מעיד על בקיאותי בתכנים? המסקנה לדעתי, שעליך לחשוב באמת מה חשוב לך. איזה מידע את רוצה לקבל מהמחברת. או כמו שכתבת ,איזה "חלק מהערכה תהיה מבוססת על בדיקת מחברות"? אגב, אם תרצי קריטריונים לבדיקת מחברת.. אשמח לתת.. דברים כאלה אפשר לעשות עם הילדים..יוצאים דברים נהדרים (כבר בכיתה ב´ וכמובן בג´, הילדים הכינו מחוונים מספקים בנושאים שונים)