בדיקת מחברות

בדיקת מחברות

כמורה חדשה החלטתי שחלק מהערכה תהיה מבוססת על בדיקת מחברות. האם יש לכם עצות בנושא? תודה זו הפעם הראשונה שלי בפורום זה ואני קצת נבוכה

amr riki

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gifירוקה בשטח

שלום לך "ירוקה בשטח" וברוכה הבאה . היום שמדברים על הערכה חילופית , בדיקת מחברות בהחלט יכולה להיות כלי נוסף להערכה . את צריכה לקבוע מהם הקריטריונים אותם את רוצה להעריך במחברות התלמידים ולאמר אותם מראש לתלמידים. אפשר לקבוע קריטריונים אלה יחד עם התלמידים כדי שיהיו שותפים וידעו מראש על מה תשימי דגש בבדיקת המחברות. בהצלחה , ומקווה שעזרתי שבת שלום ריקי

ety 2

New member
בדיקת מחברות יחד עם התלמיד

לדעתי, דרך יעילה היא לשבת יחד עם התלמיד ועם עבודתו ע"י כך הוא מקריא ובודק את העבודה ומבין את הערות המורה. השאלה היא לאיזה גיל את מתכוונת? יש מקרים בהם יושבים יחד עם מספר תלמידים ומעריכים ביחד עבודות. מתוך נסיוני זאת דרך יעילה ללימוד ולקבלת משוב מתלמידים, ממורה ומהתלמיד עצמו. בדיקת מחברות של המורה בבית, לדעתי, אפקיטיבית פחות.

sshoshan

New member
בדיקת מחברות:../images/Emo6.gif

התלמידים ואת אמורים להגדיר במדויק את מה את מעריכה בבדיקה.אני מציעה שבכל בדיקה תקחי בצורה אקראית 3 מחברות,ולאחר שתבדקי תעברי עם התלמיד על ההערכה שנתת. וכמובן-תמיד למצוא משהו חיובי לפתיחה. בהצלחה.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif יש שני צדדים...

לדעתי תלוי מה אמרת לילדים בתחילת השנה או מתי הודעת להם שהמחברות שלהם יהוו חלק מההערכה. אני יודעת שהיום ה"אופנה" היא לבנות עם התלמידים קריטריונים להערכה (הרבה לפני שמגיע זמן ההערכה, למעשה עדיף בתחילת הדרך) כך שהילד מודע מראש למה הוא נדרש. מצד שני, יש לי דעה אולי שונה במקצת, ואם תמשיכי לקחת חלק בפורום.. תדעי שזה קורה לי לא אחת , אז קבלי זאת בהבנה. תקראי וכמובן תתייחסי לזה בהתאם לאמונות שלך. אני בדעה שמחברת היא "כלי" אישי של התלמיד וככזאת, אין לי, המורה, מה לבדוק אותה. בוא נעבור על הקריטריונים העקריים:(אגיב כתלמיד) כתב= נאמר ואין לי כתב קריא במיוחד. בעיקר לא כשאני מעתיקה במהירות כדי להספיק לפני שאת המורה מוחקת, או כשאני מכינה שיעורים ורוצה לגמור מהר כדי ללכת לעיסוקים אחרים. האם זה הוגן ש"תשפטי" אותי על פי כתב ידי ? מה עוד שגרפולוגים אומרים שכתב=אישיות ונסיון של המורים "להשפיע" על כתב היד פסול. האם כתב היד מעיד על בקיאותי בתכנים? נקיון= המחברת מוגדרת כמחברת שלי, בזמן שאני מקשיבה בשיעורים אני משרבטת. לכן אפשר לזהות במחברות שלי שירבוטים שונים..האם זה יוריד לי ציון? מה זה אומר בדיוק על בקיאותי בתכנים? סדר וארגון= ונאמר שאני מלך הבלאגן..המחברת ממש מבולגנת...ויש לי המון "אוזני חמור" במחברת, , .. האם זה מעיד על בקיאותי בתכנים? המסקנה לדעתי, שעליך לחשוב באמת מה חשוב לך. איזה מידע את רוצה לקבל מהמחברת. או כמו שכתבת ,איזה "חלק מהערכה תהיה מבוססת על בדיקת מחברות"? אגב, אם תרצי קריטריונים לבדיקת מחברת.. אשמח לתת.. דברים כאלה אפשר לעשות עם הילדים..יוצאים דברים נהדרים (כבר בכיתה ב´ וכמובן בג´, הילדים הכינו מחוונים מספקים בנושאים שונים)

תודה רבה

העלת בפני שאלות רבות שחלקן היו קימות. אני שמחה מאוד על כך מתחילת השנה הודעתי לתלמידים שבדיקת המחברת תהיה חלק מהערכה ומעקב אחר העבודות שחלקן חקר בכיתה. לעיתים לא כל התלמידים משתתפים ולא תמיד אני מספיקה לעבור בין כל תלמיד ותלמיד והיה חשוב לי לתת תשומת לב מלאה לכל תלמיד ותלמיד. אני מורה למדע לכיתות ב´. בקשר לקביעת קריטריונים אני חושבת שזה רעיון מצויין אבל אוכל ליישם רק שנה הבאה. אשמח לקבל קרטריונים לבדיקת מחברות. תודה רבה

אסנתד

New member
מסכימה עם כל מילה

כי אם היו מעריכים חלק מילדי הפרטיים לפי מחברותיהם אז והיום אז גם הילד המחונן שלי היה צריך להשאר תקוע וקבוע בבית ספר היסודי עד שישתפר למזלו ולמזלינו זה לא כך והיום הוא מסיים (אחד מהם את התיכון בהצלחה די מרובה ואני לא משוחדת

Oti

New member
רצוי פורטפוליו../images/Emo41.gif

מחברת לדעתי היא כלי עבודה של הלומד, היא משקפת תהליך ולא תוצר מוגמר. מותר ואפילו רצוי למחוק, לשכתב, לתקן, להוסיף ועוד. מותר אפילו לצייר ולקשקש. אם המורה פתוח ומוכן לקבל זאת, ומטרתו היחידה היא לעקוב אחר תהליך הלמידה הוא יכול לבקש מתלמידיו לבדוק מחברות. זאת בתנאי שהדבר נאמר מראש ולא תהיה פגיעה בפרטיות. אם המטרה של המורה היא לבדוק ולהעריך את התוצר של תהליך הלמידה רצוי להכין תיק עבודות - פורטפוליו בו יציג התלמיד את העבודות שהתבקש או את העבודות שיבחר.

מורה ירוקה,אם מכינים עם הילדים - ..

אם מכינים את הקריטריונים- מחוון , עם הילדים רצוי מאוד שהקריטריונים יהיו יותר מפורטים, בעיקר בכיתות הנמוכות, כדי שיהיה ברור לכ-ו-ל-ם למה הכוונה. למשל: - תיק מאורגן ומסודר, את ארגון וסדר הייתי הופכת לתת נושא אותו אני בודקת: בתיק מספר נושאים ניתן לזהות את הנושאים (גם בלי לדפדף) הדפים מסודרים לפי סדר כרונולוגי (תאריך).... -לילד בכיתה ב´ צריך להיות כתוב במפורש למה הכוונה מגוון. -מגלה שליטה במוסכמות הכתיבה, אוצר מילים ומבנה משפט"... כל מושג כאן הוא עולם ומלואו שיש לפרט.. וכן הלאה, אם תרצי .. אציע פירוט לכל אחד מהקריטיונים אם תרצי אשחזר כאן איך התחלתי לערוך מחוון יחד עם הילדים (בכיתה ב´) מורה ירוקה, אני רוצה לומר לך שמחמם את הלב לראות שאת מלמדת רק מקצוע אחד בכיתה ב´ , ומשקיעה כל כך הרבה מחשבה...
כדאי לעשות את

../images/Emo39.gif תודה

תודה רבה על העצות הן מוסיפות לי המון. אשמח עם תשחזרי כיצד לערוך מחחון לכיתות ב´. על מנת שאני אדע לעתיד תודה רבה

מ א ש ה

New member
היי חיה!

א. צל"ש על העמידה ועל הלחימה למען כבוד הפרום. ב. אשמח גם כן לקבל הצעות למחוון או שחזור או כל תוצר שהוא בענין. כל הכבוד. מאשה.

למעלה