בדיקת זרע-עזרה

בדיקת זרע-עזרה

מורפול' - 3% יש לנו עוד סיכוי........?
השאר תקין.

איליתיה

New member
האם זו הבדיקה היחידה שלכם ?

אם כן, יש לחזור על הבדיקה בהפרש של חודש לפחות, כי יש שוני בתוצאות מבדיקה לבדיקה. חוץ מזה - בטח שיש לכם סיכוי, אולי תצטרכו הזרעה או הפריה --- אבל אמא ואבא בטוח תהיו !!!!

תודה

אני כ"כ עצובה, כל יום מגלים בשורה רעה. פעם אני פוליצסטית, אח"כ האנדרוגן גבוה, אח"כ הפרוגסטרון לא עולה ועכשיו זה...... אני קרובה יאוש טוטאלי וחושבת רק על זה. מאיפה משיגים כוחות?

lupi lupi

New member
קודם כל להתעודד!!!../images/Emo24.gif

כמו שאת רואה יש כאן המון הודעות שמוכיחות שאכן הכל אפשרי!!! אפילו אם הדרך לשם לפעמים קשה ומייגעת... גם אני חוויתי בדיוק את אותה תחושה כשגילינו שיש לנו בעית זרע לפני חודש, אך אחרי כמה זמן ובמיוחד אחרי ביקור אצל רופא מומחה - הדברים נכנסים לפרופורציה והכל נראה הרבה יותר נחמד ואופטימי... אני ממש בחום ממליצה לך ללכת לרופא מומחה שגם אנושי וידאג להסביר לך את הכל - את תראי שתרגישי הרבה יותר טוב אחרי זה!!! בהצלחה!!!!! אנחנו כאן

לא מצליחה להתעודד...

בדקתי באינטרנט וראיתי שפחות מ-4% מורפולגיה נחשב "חמור". כ"כ כואב לי עליו ועלינו.

lupi lupi

New member
אל תסתכלי על ההגדרות היבשות...

אצלינו המורפולוגיה היא 5% והרופא ממש לא התרגש מזה - הוא הגדיר את זה כלא "CHAMPIONS" אבל בהחלט בסדר. ואני אימצתי את האופטימיות שלו - אני יודעת שבסוף יהיה בסדר! בפורום היו כמה וכמה הצלחות בהזרעות עם מורפולוגיה של 3% , 2% ואפילו 1%. אני אישית מכירה שתי בחורות שנכנסו להריון באופן טבעי! עם מורפולוגיה של 3% ו1 % - כך שאין לך סיבה להיכנס לדכאון , אלא למצוא רופא טוב ולהתחיל לפעול בנידון. הכל יהיה בסדר - את תראי
ועוד משהו...- אני הגבתי בבכי כשראיתי את התוצאות של בדיקת זרע והיום אני מבינה שהתגובה שלי רק הקשתה על בעלי וזה ממש לא מגיע לו.. אני חושבת שזה חשוב שתראי לבעלך שאת חזקה ולוקחת את הדברים בפרופורציה ומאמינה שהכל יסתדר בסוף!

אתן מקסימות../images/Emo140.gif

תודה, תודה ושוב תודה על העידוד אין לכן מושג כמה שהפורום הזה עוזר לי... את החלק האחרון של תשובתך, לופי לופי, אני לוקחת לתשומת ליבי ואני נשארת אופטימית - בשבילו.

RAVIT03

New member
התעודדי

מנסיונינו העשיר ישנן כמה סיבות שיכולות לגרום למורפולוגיה נמוכה: 1. דלקת - שבמקרה זה נותנים אנטיביוטיקה ולאחר מכן עושים בדיקת זרע נוספת לראות אם חל שיפור וזו הבעייה. 2. במקרה שבעלך חלה לדוגמא שפעת חום וכו' בשלושה חודשים אחרונים זה יכול להשפיע על תוצאות המורפולוגיה לכן כדאי לחזור על בדיקה (לידיעה בערך כל 3 חודשים מתחלף הזרע). 3. ווריקוצלה - וורידים מורחבים שגורמת לזרע להיות פחות איכותי שבמקרים רבים שהווריקוצלה בדרגה נמוכה ממליצים על ניתוח. במקרה שלנו המורפולוגיה 1% והווריקוצלה היא הגורם לספירה לאיכות ולמורפולוגיה של בעלי. אז התעודדי

נמש קטן

New member
אחת כבר אחרי היקרה

אני כ"כ מבינה אותך. ביום שהתברר שלבעלי יש מורפולוגיה 1% (וכל שאר הפרמטרים "על הפנים"...) הרגשתי כאילו נפלו עלי השמים!!! א-ב-ל-!!! לקחתי את עצמי בידיים והכרזתי ששום דבר לא יעמוד בדרכי!! קודם כל- כי זה מאוד מעודד שיודעים מה הבעיה. יש זוגות שהם "לא מוסברים" ולדעתי זה הרבה פעמים הרבה יותר קשה כי הם עוברים את כל הדרך הארוכה בלי "קיצורי דרך". במצב שלכם- רוב הסיכויים שימליצו לכם "לקפוץ" ישר ל-IVF , ואז אתם "חוסכים" דרך. אבל- זו בחירה שלכם, ויש כאן הרבה זוגות שניסו הזרעות ונקלטו בהזרעות גם עם מורפולוגיה יותר חמורה. במקרה שלי- אני יכולה לספר לך סיפור הצלחה מעודד ולמרות הנתונים שכתבתי למעלה אני עכשיו בחודש שביעי. (אם תרצי יותר פרטים אשמח לתת לך במסר). וחוצמזה- וזה מאוד מאוד חשוב, כמו שכבר כתבו לך, הגברים לוקחים מאוד קשה את זה שיש להם בעיה בזרע (בעלי הסתובב שבועות בבית והכריז שהוא סוג ב', ושאם הייתי יודעת את זה קודם לא הייתי מתחתנת איתו...), והם לוקחים את זה עוד יותר קשה כשהם מגלים שלרופאה אין באמת שום טיפול לגבר והאשה שלהם היא שצריכה לסבול הכל בגלל בעיה אצלם..., ולכן את צריכה להתעודד (ואפשר בפורום המדהים הזה לקבל ה-מ-ו-ן עידוד) ולא חלילה לפגוע בו!!! אתם תעברו את זה ביחד!!! אשמח לענות לך על כל שאלה!!! יהיה בסדר!!! מורפולוגיה נמוכה זה ממש אבל ממש לא סוף העולם!!!!!!!!!!! מאחלת לך המון הצלחה!!! נמש.

איזו תשובה ארוכה ומעודדת, תודה

אני יכולה לומר שהיום (בניגוד לאתמול) אני הרבה יותר אופטימית ומאמינה שיהיה בסדר. פשוט חייב להיות, לא? ייתכן שנצטרך לחזור על הבדיקה, מה גם שבעלי לקח אנטיביוטיקה כחודש לפני הבדיקה, אולי זה השפיע... נמש, שיהיה לך המון המון מזל טוב ויעבור לך הכי הכי בכייף שאפשר, אני אשלח לך מסר כשאגיע הבייתה... תודה על המילים הטובות.

דנימר

New member
לא להתיאש!

אצלנו המצב יותר חמור, והיו לנו הצלחות. בכל מקרה, כדאי בהחלט לחזור על הבדיקה בעוד כחודש, ואני במקומך הייתי הולכת ישר על IVF + ICSI.

סליחה על הבורות

הכל כאן קצת חדש לי... מה זה ICSI? ומה השלב הקודם לIVF? ואם אתן מכירות מידע בנושא - אשמח להפניות.

אדידי26

New member
קצת הסברים

השלב שלפני IVF הוא הזרעות שזה בלי השאיבה כמו בIVF ונחשב לטיפול קל יותר. אני לא ממש בקיאה בתהליך משום שאצלינו קפצנו לפני כחודש מנסיונות טבעיים ישר לIVF- אצל בעלי גילו יום בהיר אחד שאין תאי זרע בשלים בכלל..כלום.. זאת אומרת שכרגע אצלינו בכלל אין עם מה לעבוד אלא אם ימצאו משהו בפעולה כירוגית. לגבי המונח השני מדובר במיקרומניפולציה או איקסי שזה אומר שזרע בלי תנועה או תנועה נמוכה במיוחד מזריקים אותו לתוך הביצית וחוסכים לו עבודה... עד לפני חודש לא היה לי חצי מושג לגבי כל המונחים והתהליכים האלו..מה לעשות..החיים מפתיעים. מקווה בשבילך שתמצאו את הטיפול הנכון והמהיר. ואל תשכחי, יש אצליכם עם מה לעבוד כך שאין לי ספק שתצליחו!!! בהצלחה.

chompi XL

New member
את ממש לא צודקת !!!

במיוחד אם שאר הפרמטרים אצלהם תקינים. לא קופצים לכיתה ג' מהר מידי, IVF+ICSI

chompi XL

New member
אופס ברח

ICSI הוא לא פתרון קסם ואחוז ההצלחה בו לא גבוה יותר!!!

דנימר

New member
מסכימה

ועדיין חושבת שבמצב כזה כדאי לבקש להפרות לפחות חלק מהביציות באיקסי. מה כבר יש להפסיד?

chompi XL

New member
מה שיש להפסיד הוא עשרות זריקות

דכא, כמות הרבה הרבה יותר גדולה של הורמונים, שאיבה הרדמה ועצבים וזה המון. לפני שהיא מנסה הזרעות אין לה מה לקפוץ להפריות!!! מן הסתם במידה והיא תגיע להפריות חלקן לפחות אם לא כולן יעשה באיקסי. אבל שוב לא קופצים כיתה כל כך מהר...ההפריות תמיד יחכו לה במידת הצורך (הלוואי שלא), קודם צריך למצות טיפולים "קלים" יותר ומתערבים פחות. המון בהצלחה.

למעלה