בדיקת אבהות

nok13

New member
אף מדינה באולם לא יתן לאבא לצהיר שהוא האבא בל

בלי הוכחות. בתאילנד עם אשא מתגרשת ומתחנת היא האצם צריכה להחכות שנה או דומה (לא זורכרת בדיוק) כדי לוודא שהיא לא בהריון מהבעל הקודם כי אם כך אז הילד תהייה רשום על שמו. יש לי חברה עם בעיה כזאת בדיוק. בן זוג תאילנדי נוכחי באמת הוא האבא הביולוגי של הילדה שלו אבל חברה שלי לא התגרשה מהקודם אז בתאילנד הילדה (עם היא הייתה מדווחת) תהייה רשום על שמו של האב ה 'חוקי' למרות שחברה שלי להייתה איתו 10 שנים והילדה בת 7 ונולדה בארץ (חברה שלי יש אזרחות כפולה כבר). תמיד יודעים מי האמא אבל לא האבא ויש השלכות משפטיות ביולוגיות ודתיות (לא שאיכפט לי אישית אני רק אומרת. )

דרך אגב הייה מהשהוא בארה''ב ב FB שבחורה שאלה אים היא יכולה לדעת עם היא באמת האמא של הילדה שהיא כרגע ילדה כיוון שהילדה דומה רק לאבא???? THE MIND BOGGLES.

diday

Member
יש לפחות מדינה אחת בעולם שכן מאפשרת

מדינה שבה בעבר אישה שהתחתנה אם אזרח של מדינה אחרת אבדה את אזרחותה
מדינה שבה בעבר האזרחות עברה רק דרך האבא ורק אם בני הזוג היו נשואים
מדינה שבה בעבר אם ההורים לא היו נשואים והאימא מתה, הצאצא היה עובר אוטומטית למשרד הרווחה שלדעתו גבר לבד לא יכול לקבל חזקה על ילד.

היום מספיקה הצהרה (אם לא שינו את החוק במעט השנים האחרונות) של אדם שהוא האבא כדי שיוכר כאב והאזרחות תעבור לצאצא.

boba28

New member
לא נראה לי שהם מחפשים להיות הגיוניים זה כאילו

שהם מנסים להקשות וזהו..

תיקון קטן

אם היו נשואים
*בעיני משרד הפנים*
*לפחות 300 ימים לפני הלידה*.
אנחנו התחתנו לפני ההריון (לא 300 ימים, אבל בדיוק 40 שבועות לפני הלידה, שהייתה טיפה מוקדמת), אבל בגלל שהמצב המשפחתי שלי בת"ז עדיין "בבירור", אז לא מכירים בו כאב, ויהיה צורך בצו בית משפט (נראה אותם אומרים על העותק המוקטן של אבא שלו שהם לא מאמינים)

boba28

New member
נרשמנו כנשואים ועשינו גם נישואים אזרחיים

בקפריסין אבל עדיין לא מכירים בבעלי כאב לבני לדעתי זה אוטומטית לא וזהו סתם יטרטרו אותנו להביא אישורים..

randyloo

New member
תיקון חשוב

יכול להיות שהטעיתי לכן אני רוצה לחדד נקודה חשובה. אם האמא ישראלית אז הילד ישראלי ולכן הנוהל הרלוונטי הינו נוהל הוספת פרטי אב שמספרו 2.2.0007 ולא נוהל "מתן מעמד בישראל לקטינים שנולדו בישראל בדרך של הכרה באבהות" שמספרו 5.2.0004. נוהל הוספת פרטי אב הינו נוהל קל יותר משום שאין בהוספת פרטי האב משום מתן מעמד למישהו. מדובר באירוע רישומי בלבד. הילד הרי כבר ישראלי והאב לא זוכה בשום מעמד משום היותו אב לישראלי. ממליץ לקרוא את הנוהל (2.2.0007) ולהתעקש לפעול לפיו.

אין מוסג כזה אמא ישראלית

יש מוסג אמא יהודיה . אז הבן/ת יהודי גם
ערביה הגרה בנצרת גם ישראלית

randyloo

New member
מה זה קשור קרמר

אמא ישראלית זו אמא עם אזרחות ישראלית. תקרא את הנוהל. אין שום קשר ליהודיה או לא.

אמה עים אזרחות ישאלית היא גם

דרוזית
מוסלמית
או נוצריה

והשירשור דן . שאים אשה יהודיה מולידה ילדים . הם יהודים . ולא ישראלים זו כוונתי

Jen74

New member
אם אנחנו שנינו ישראלים ולא רשומים כנשואים

אנחנו זוג שהנישואים האזרחיים שלנו נעשו בישראל, כלומר עפ"י חוקי המדינה לא התקיימו בכלל. אין רישום לנישואים שלנו והם לא מוכרים (עדיין) בישראל.
אני בחודש רביעי בהריון ומתכננת לרשום את הילד על שם אבא שלו, מן הסתם למרות שבתעודת הזהות שלנו אנחנו לא מופיעים כנשואים וגם לא נרשמנו כידועים בציבור.
האם יש איזה סעיף בחוק שימנע ממני לרשום את הילד/ה המשותף בתעודות הזהות של שנינו?
האם יש איזה סעיף בחוק שימנע ממני לרשום את שם האבא בתעודת הלידה של הילד/ה?

או שמא כל החלמאות הזאת נוצרה רק עבור זוגות שאחד מהצדדים לא ישראלי?

prizman

New member
בהחלט יש סיכוי שתהיה בעיה.

נישואים של בני שני דתות שונות בישראל הם חסרי תוקף. מבחינת מדינת ישראל אתם לא נשואים.
הפתרון היחיד הוא להתחתן בחו"ל.
ככה הדברים עובדים למרבה הצער.

boba28

New member
כבר התחתנו נישואים אזרחיים בחול ובתז שלו ושלי

רשום שאנחנו נשואים אחד לשני אבל עדיין לא מוכנים להכיר בו כאבא

boba28

New member
הכל בגלל שבעלי לא ישראלי ואולי אפילו לא יהודי

nok13

New member
עוד פעם... זה לא בגלל זה... זה בגלל אין דרך

להוכחשהוא האבא.

כל בן אדם יכול להצהיר שהוא האבא. בארה''ב זה אחד הבעיות עם שתוצים בימנו... הגברים מפחדים אחרי זה שישלמו מזונות על ילש שלא שלו ... אז לכן יש את החוקים .. פעם אחד זה לא קשור לבני זוג מעורבים...

prizman

New member
אולי אפילו לא יהודי?

את אמורה לדעת אם בעלך יהודי או לא.
אני יודע למשל שאשתי לא יהודיה.
זה לא משהו שפתוח לדיון בכלל.
מה הקטע?

randyloo

New member
האב צריך להצהיר שהוא האב ולבקש שירשמו זאת

במרשם האוכלוסין. זה לא מתבצע אוטומטית אם לא מבקשים.

boba28

New member
ניסינו לרשום אותו כאב עוד כשישחרר נו את

התינוק בבית החולים ולא הסכימו לרשום אותו מכיוון שלא היה אזרח ישראלי

למעלה