בדיקת אבהות

boba28

New member
בדיקת אבהות

אז ככה בן זוגי מאירלנד , התחלנו תהליך אזרחות לפניי כשנתיים אולי יותר בארץ. בננו נולד בדצמבר 2011 וכשביקשנו במשרד הפנים להכיר בבעלי כאביו קיבלנו סירוב כי לא הודענו על זוגיות שנה לפניי ההריון למרות שהבאנו הוכחות של טקס רפורמי שנערך לפניי ההריון וכו... בקשה לבדיקת רקמות.
מאז לא עשינו משהו בנידון אני בהריון בילד השני ועומדת ללדת בעוד כחודשייםאת הילד השני. לבינתיים עזבנו את הארץ עקב העבודה של בעלי ואני חזרתי עכשיו כדיי ללדת את הילד פה יהיה לנו שוב פגישה במשרד החוץ במאי כדיי לחדש ויזה לבעלי יש לו תעודת זהות לא זוכרת אך נקראת..
כמה שאלות???
אך עוברים את בדיקת הרקמות? והאם אם כדאי לעבור בארץ או להשאיר את זה לאירלנד כי גם ככה לא נשארים פה? ואצטרך גם לשלם על תירגם..
בעלי יבוא ללידה בעוד כחודש האם ללכת לפגישה הזו במשרד הפנים? ואם כן מה הפרוצדורה? מה להגיד שם? עזבנו ..או שרק לתקופה מסויימת.. אני עדיין משלמת ביטוח לאומי ועדיין לא הודעתי על עזיבת הארץ
אם לעשות את הבדיקה בארץ? האם להתחיל לפניי שבעלי מגיע ? האם יבקשו את נוכחותו או שזה רק ניירת?? אין איפה לברר את התהליך הזה..
תודה רבה

bluetartuga

New member
בכדי לא להטעות- נמתין למומחה הפורום בנושא -

מר רנדילו היקר, מומחה הפורום בנושאי אבהות :)...

randyloo

New member
ובכן , הבהרות

ראשית, משרד הפנים אינו מורה על בדיקת רקמות. אין לו סמכות לכך. מה שמשרד הפנים עושה הוא לסרב לבקשה שלכם להכרה באבהות בטענות שונות ומשונות (אתם משקרים אלא אם הוכח אחרת)
בשלב זה נותרו שתי אפשרויות: 1) לשכנע את משרד הפנים שהוא טועה ופועל בניגוד לנהליו 2) לבקש הכרה באבהות דרך בית משפט לענייני משפחה. אפשר גם לשלב את שתי האופציות.
התהליך לגבי אופציה 2 הוא כדלקמן:
- הולכים לבית המשפט לענייני משפחה ופותחים תיק אבהות. כותבים תצהיר המפרט את פרטי הבקשה, מחתימים עו"ד, מביאים את כל האסמכתאות, משלמים אגרה וממתינים.
- בית המשפט מעיין בבקשה ומבקש את תגובת משרד הפנים באמצעות הפרקליטות. כאמור, משרד הפנים אינו מעורב ישירות
- הפרקליטות מסרבת בטענות שונות ומשונות וטוענת כי אין לה דרך לדעת שהמבקשים אינם משקרים
- השופט/ת מעיין בתגובה ומחליט שגם לו אין דרך וודאית לפסוק ולכן הוא מוציא צו המורה על בדיקת רקמות. רק עם צו זה ניתן לגשת לאחת המעבדות המוסמכות ולקבוע תור לבדיקת רקמות
- את תוצאות הבדיקה המעבדה מוסרת אך ורק לבית המשפט
- בית המשפט מעיין ופוסק על פי תוצאות הבדיקה. ברצותו הוא מאפשר להורים לעיין בתוצאות.
- עם פסק הדין ביד חוזרים למשרד הפנים ורושמים את הילד כאזרח ישראלי שווה זכויות וחובות ומוסיפים את פרטיו בתעודות הזהות של שני ההורים

זוהי הפרוצדורה הסטנדרטית. הגם שנמתחה עליה ביקורת בבג"צ היא ממשיכה להתקיים. אפשר להילחם ואפשר להשלים איתה ואפשר גם וגם. לשיקולכם. שימו לב שמדובר בתהליך שלוקח מספר חודשים ועלותו (בעיקר הבדיקה) כ4000 שקלים.

randyloo

New member
הבהרות נוספות

אם אתם פיזית בחו"ל ועדיין מתבקשים לבצע בדיקת רקמות (כאמור, רק על ידי צו בית המשפט) אזי ישנו נוהל די מורכב המערב את משרד החוץ. ניתן לקרוא כאן בקובץ המצורף (בהנחה שלא השתנו ההנחיות מאז 2011).

prizman

New member
תקן אותי אם אני טועה.

בגדול אם הבנתי את הדברים נכון, לא התנסיתי בהם, עקרונית מהרגע שהם רשומים כנשואים
זה לא מייתר בדיקת רקמות?
זה מה שלפחות אני הבנתי מדברים שנכתבו כאן.

randyloo

New member
שאלה של תזמון

אם היו נשואים מלפני ההריון אזי לא צריכה להיות בעיה. אם נישאו לאחר תחילת ההריון לפי ההגיון של משרד הפנים ישנו חשד לרמאות.

boba28

New member
אז זהו שערכנו טקס נישואים אבל רפורמי זה לא

נחשב כנראה..
השאלה אך פונים לבית משפט לענייני משפחה בנושא..

randyloo

New member
אני מדגיש את התזמון

אם הנישואין נערכו לפני תחילת ההריון (רפורמיים או אחרים) אזי יש לכם קייס לדעתי. ממליץ לקרוא את פס"ד בג"צ המצורף וכן את הנוהל של משרד הפנים מספר 5.2.0004 להכרה באבהות. משרד הפנים ידוע ביכולתו להתעלם מבג"צ (ראו הבג"צים האחרונים בנושא המאגר הביומטרי שאינם מיושמים) ולכן כתבתי שיש לכם אפשרות להילחם אבל מדובר בדוד מול גוליית. מתישהוא צריך לפוצץ את הנושא הזה... אולי האגודה לזכויות האזרח או עיתונות תוכל לסייע אם יש קייס חזק.

boba28

New member
טקס הנישואים הרפורמי נערך ב27/3/11 וההריון

הוא מה16/3/11 משהו כזה
ואם יש קייב אז מה עליי לעשות, בנוסף יש תמונות חוזים שנערכו עם האולם שמלה וכו מלפניי ההריון וכמובן תמונות שלנו יחד שנתיים או שלוש לפניי הנישואים..
תודה שוב

randyloo

New member
האם הגשתם בקשה רשמית למשרד הפנים על פי הנוהל

בכתב? האם סורבתם? מה היה נימוק הסירוב?
אם סורבתם, אתם יכולים לכתוב למנהל/ת מחלקת אשרות בסניף שלכם עם העתק לנציב פניות הציבור במשרד הפנים ולתמוה מדוע אינם פועלים על פי ההנחיות שלהם עצמם שהרי חתונה והוכחות זוגיות אחרות אמורות להספיק על פי הנוהל. אם שוב תקבלו תשובה שלילית הייתי מנסה להתייעץ עם עו"ד עילם באגודה לזכויות האזרח.
שימו לב שאחת מהההנחיות שבג"צ פסק היא שעל משרד הפנים לציין אילו הוכחות יספקו אותו. כלומר, אם סורבתם, עליכם לשאול אילו הוכחות זוגיות יספקו אותו כדי שלא תסורבו.
ההערכה שלי היא שהם מנסים באופן אוטומטי להקשות כמו שתמיד עשו למרות הבג"צ כי רבים פשוט אינם מודעים לו.

boba28

New member
כן קיבלנו סירוב בכתב בטענה שמה שהצגנו לא מספי

ק כמובן שלא פירטו מה עוד עלינו להוסיף...
והבאנו המון הוכחות, כששאלתי את הפקידה במשרד הפנים אמרה תשמעי את יכולה לערער על ההחלטה ולהגיש הוכחות נוספות שלא הוגשו עד עכשיו אבל שום דבר מעבר
אך מגיעים לאותו עוד באגודה לזכויות האזרח ??

randyloo

New member
תלכו ללשכה ותפגשו עם המנהל/ת

ותגידו לה/לו שהם צריכים לציין אילו הוכחות זוגיות כן יספקו אותם. תפעילו לחץ.
עו"ד ידין עילם - חפשו בגוגל.
במקרה שזה לא יעזור תציינו את כל הפרטים הללו בתצהיר לבית המשפט לענייני משפחה.

prizman

New member
לי לפחות

זה נשמע בלתי סביר בעליל.
אני לא חושב שצריך להתמקד רק בתוצאה המשפטית הפשוטה במקרה כזה
אלא גם צריך לתבוע פיצויים נוספים אם היו הוצאות נוספות.
הוצאות עו"ד וכדומה.
להערכתי אחרי 2-3 מקרים כאלו משה"פ יתחיל להתאפס על עצמו.

boba28

New member
נראה לי היו הרבה מקרים כאלה זה המצב

לא מעניין אותם מה תביא כהוכחה, אנחנו הבאנו תמונות משלוש שנים לפניי הילד שיצאנו יחד, טיסות משותפות בעולם, מכתבים ממכרים ומשפחה, תמונות מהאירוע שנערך באולם, קבלות על האירוע לשמלה לדיגי לאולם, תמונות מחדר לידה שבעלי מחזיק את הילד מיד אחרי הלידה, תמונות משותפות בהריון, כתובה שהרב הרפורמי עשה לנו, וגם חוזה נישואים מקפריסין, אפילו רציתי להביא את ברו החתונה אבל הם לא הסכימו לקבל דיסק זה פשוט הזוי...
וסירבו..

randyloo

New member
גם אצלנו זה היה כך

אז התעקשתי שהשופטת תפתור זאת. היא שאלה אותם איזו הוכחה תספק אותם אז הם אמרו שיחשבו על זה ואחרי שבועיים אמרו שהם רוצים חשבון בנק משותף. אז לא היה לנו...
ברור שכל הטענות שלהם אינן עומדות במבחן בג"צ...

randyloo

New member
בדיקת רקמות

למרות שהרגשתי שנעשה לי עוול. השופטת היתה די לצד הפרקליטות.

jonbaum

New member
נשמע לי מצמרר כל הסיפור הזה

גם לפי ההגיון העקום של מדינת ישראל הוא לא מובן לי.
אם הבעל מוכן להצהיר על עצמו כאביו של ילד, מה אכפת להם אם הוא באמת האב או לא?
חוץ מזה, הדבר היחיד שההגיון העקום של מדינת ישראל מתעניין בו הוא האם הילד הוא יהודי או לא, אבל אם האמא יהודיה גם הילד יהודי, ולא משנה אם האב הוא הודי, סיני, סעודי או לצורך העניין קוף או פיל.

למעלה