בדיחונת ../images/Emo132.gif
היה אדם זקם וכחם, אדם אשר בכל חייו עשה רק טוב ומעולם לא ביקש תמורה. יום אחד, כאשר הגיע האיש לגיל 90 הלך לים והחל מדבר עם אלוהיו: אלוהים, כל חיי עשיתי טוב, רק עזרה נתתי ומעולם לא לאיתי בזה צורך לקבל תמורה, היום, כאשר אני בן 90 ובא בימיי אני רוצה לדעת שאכן ראיתי את כל אשר עשיתי וכי אזכה להגיע לגן העדן בבוא הזמן. פנה אליו אלוהים ואמר: איש יקר, ראיתי ורשמתי כל מעשה וכל דבר אשר פעלת בו בכל ימי חייך, כעט בקש את בקשתך ואמלא אותה. אמר האיש: תמיד רציתי לבקר בניו-יורק, לראות את הגן הגדול ולהינות מאווירת העיר הגדולה, אך בכל פעם שרציתי לא יכולתי להרשות לעצמי כי את כל כספי תרמתי לצדקה, על אוניה אינני יכול לעלות כי אני מפחד מהמים. בקשתי אליך היא שתבנה לי גשר מכאן ועד ניו-יורק שעליו אוכל לנסוע ברכבי הפרטיו וכך אזכה לראות את ניו-יורק. חשב אלוהים ואמר: תראה, זה הרבה עבודה, מדובר על שנים של הכנות ושל בניה ועשיה ועד שכל זה יגמר כבר לא תוכל להינות מזה כי לא תהיה בין החיים עד אז, בקש משהו אחר, כל דבר... חשב האיש ופנה אל אלוהים: אלוהים, תמיד רציתי לדעת איך פועל מוחה של אישה, מדוע כשהיא בוכה היא למעשה שמחה ולמדוע כשהיא צוחקת היא כועסת, למה כשהיא אומרת לא זה בעצם כן וכן זה לא, כל זה נשגב מבינתי ומאוד מעניין אותי להבין את זה. שוב חשב אלוהים, חשב וחשב ולבסוף פנה אל האיש ואמר: טוב, כמה נתיבים אתה רוצה על הגשר? דאק, קשיש עם חשיש קונה פילים אדומים.