בדיחה מתמטית

atheist22

New member
לא יאמן

מישהו כתב בדיחה בפורום מתמטיקה ואנשים מצאו בה טעות.

הטעות יכולה להיפתר

אם מגדירים את הבעיה מעל שדה המרוכבים, שם אין סימן לאינסוף.

Fingertip

New member
אבל באמת יש טעות...

הגבול שכתוב שם לא קיים... אם היה שם איקס בריבוע הכל היה יותר טוב. אהד.

atheist22

New member
אני יודע

רק שמה שקרה לא פחות מצחיק מהבדיחה.

josef007

New member
הסבר...?

לא הבנתי מה הבעיה שלך... אם זה שואף ל8 אז הוא לא יגיע ל8 אז לא צריך להציב שמונה אלא מספר ממש ממש ממש ממש קרוב ל8 ואז 1 חלקי ההפרש הצריך להיות מאוד מאוד מאוד קטן ישאף לאין סוף....

Fingertip

New member
אבל איזה אינסוף?

אם המספר הממש ממש ממש קרוב לשמונה, טיפה יותר גדול משמונה, אז נקבל מספר מאוד מאוד מאוד מאוד גדול. אבל אם המספר הממש ממש ממש קרוב לשמונה, טיפה יותר קטן משמונה, אז נקבל מספר מאוד מאוד מאוד מאוד קטן. ולכן, מצד אחד (תרתי משמע) הביטוי שואף לאינסוף חיובי, ומצד שני, הוא שואף לאינסוף שלילי, ולכן הוא לא קיים. מקווה שעזרתי. אהד.

לא טעות, אם מגדירים אינסוף בלי

סימן פלוס או מינוס כאינסוף בערך המוחלט: עבור כל אפסילון קיים דלתא, שאם הערך המוחלט של X-8 קטן מדלתא, אז הערך המוחלט של 1 חלקי X-8 גדול מאפסילון.

Fingertip

New member
לא נתקלתי בהגדרה כזו בשום מקום...

וגם אין לה ממש הגיון... הגבול אמור לתת לך "הרגשה" איך הפונקציה מתנהגת קרוב לנקודה מסויימת, וההגדרה שלך כמעט ולא אומרת כלום. הפונקצייה למשל יכולה "להשתגע" בין מספרים מאוד קטנים למספרים מאוד גדולים, ולא אומרת שום דבר. בכל מקרה, גם ה-context של הבדיחה לא עוזר לך... אהד.

לא ממש להשתגע, כי ככל

שתבחר דלתא יותר קטן, תקבל אפסילון יותר גדול, בלי קפיצות, ובכלל לא "משוגע"! בפונקציות מרוכבות קוראים לנקודה כזאת POLIUS, אינני יודע איך בעברית.

MTKOL

New member
אני מכיר את זה!

המורה שלי למתמטיקה פעם סיפר את זה...אבל אם זכרוני אינו מטעני, הוא בעצמו ניסה את זה על מישהו או משהו בסגנון... :)

למעלה