בדידות נוראית

חנית 82

New member
בדידות נוראית

אני מאוד אוהבת את הפורום הזה , קוראת בו בכל יום , אם כי לא כותבת כמעט בכלל הודעות. אוהבת לקרוא את ההודעות של האנשים כאן שהרבה פעמים חיוביים ואופטימיים. העניין הוא כזה , אני בת 27 מרקע סוציואקונומי די קשה. למרות זאת , ובמאבקים תמידיים , השנה אני שוכרת דירה עם שותפים באיזור חמוד מאוד , יש לי חדר מקסים , והתחלתי ללמוד מקצוע שאני אוהבת. כל מה שהשגתי בחיי ( במאמץ עילאי ) זה בזכותי - ללא עזרת ההורים שאף פעם לא היו בתמונה והאחיות שלי. העיניין הוא שלאחרונה אני מרגישה שהבדידות שלי מאיימת מאוד על קיומי. אחותי הקטנה ( 23 ) פתאום נהייתה החברה הכי טובה של החברה שהייתה החברה הכי טובה שלי : חברות של 15 שנה נהרסה כי אחותי הקטנה פתאום נכנסה לתמונה . אני מרגישה מאוד נבגדת . היחסים שלי עם משפחתי הם מאוד טעונים ואני שחשבתי שאחותי לא תעשה לי דבר כזה , בצורה כוחנית באה וגזלה לי קשר שעמלתי עליו שנים. אני מעוניינת בהפרדה מוחלטת של המשפחה והחברים כי אני מאמינה שזו הדרך הבריאה ביותר בשבילי ( כי יש לי משפחה חולנית ) ומשום מה אחותי מסרבת לקבל זאת ולא מכבדת את פרטיותי ואת רצוני שיהיו לי חברות משלי. היא כפי שאמרה : "הכל בשותף" כלומר משותף. האירוני הוא שאם אני הייתי עושה לה דבר כזה , מתחברת ואף נהיית החברה הכי טובה של חברה שלה , היא הייתה נלחמת בי קשות. לאחרונה אני נמצאת בהרהורים קשים ביותר , אני מאוד הייתי רוצה להכיר חברות חדשות , כאלו שיש בינינו תחומי עיניין משותפים ואני מרגישה , שאני כבר לא אמצא את עצמי אף פעם בקשרים חברתיים עם בנות חדשות. אני מרגישה שזה נהיה קשה יותר מפעם לפעם וגם די קשה לי לסמוך - כי אם המשפחה שלי אכזבה אותי כ"כ הרבה פעמים , למה שאנשים זרים לא יאכזבו? אני מפחדת מהבדידות הזו ומהעצב הקשה שהיא מביאה עמה. אני רוצה להכיר אנשים טובים כאלה , ישרים , לא כוחניים ואני מרגישה שבעולם הזה , זה נהיה קשה וקשה יותר ככל שהזמן חולף. אשמח לשמוע לדעתכם הכנה. שבת שלום וחג שמח . חנית.

מזדהה איתך בנושא הבדידות

אני בת 35 כמעט בלי חברים בכלל, בלי משפחה, בלי כלום. יש לי בית וחתול, תודה לאל. וזה כל מה שיש.

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif שמחה שהוצאנו אותך ממחוז

הסמויות
ראשית, אני מאוד מעריכה אותך על ההישגים שהשגת בזכות עצמך, רק מוכיח ומראה כמה בנאדם חזק את, ותזכירי את זה לעצמך. שנית, לגבי אחותך-האם היא נכנסה במודע בינך לבין אותה חברה? או שהיה משהו בקשר בינכן (בינך ובין החברה) שלא הסתדר קודם לכן ואחותך רק היוותה טריגר מבחינתך או מבחינת החברה
אולי תנסי לתת רקע לכל העניין ונוכל לעזור יותר בתמיכה, ולהביע דיעה בעניין.

לנושנוש

New member
אני אצטרף, לצערי...........

מעט מאוד חברים........מעט מדי משפחה... לא הצלחתי כמעט להרחיב את חוג חברי בשנים האחרונות........ אני מאוד מתקשה לצאת ממעגל התלישות הזאת שעיר גדולה כופה עלי
תמיד יש תיקווה לשינוי.......לצערי אחרי קרוב לעשר שנים המצב די אותו הדבר. אני חושבת שהחיים המודרניים מיצרים את האנשים האלה שהם לבד רוב החיים שלהם. ותמיד יש סיכוי לשינוי. רק לרצות, רק להאמין. לצערי גיליתי על עצמי שעם כל הרצון שלי לחברות אני בררנית בטירוף! אפילו כשאני קוראת אותך אני כבר מפתחת כל מיני חששות של מה עלול להיות לא מתאים בך(לקשר).
אני יכולה להגיד לך רק.........אל תפחדי להפגע. להפגע זה כואב ואחרי זה עובר. מי שלא כואב מדי פעם לא חיי את חיים. זה מנסיון.

את יודעת...

זה נראה כאילו כל כך התרגלת להלחם שאת לא מאפשרת לעצמך לחיות. לגבי אחותך וחברה שלה- יש מעט מדי פרטים מכדי לחוות דעה, אז אני אמנע מזה. הזדמנויות לחברים יש בהרבה מקומות ולטעמי ה-מקום להכיר אנשים חדשים זה הלימודים. כל הקשרים הכי עמוקים עם חברים שלי זה עם אנשים שהכרתי בתקופה זו. גם עם שותפים יכולים להווצר חברויות ודרכם להכיר עוד אנשים. וגם באינטרנט, אישית אני נגד צ'טים, אבל בפורומים שונים יכולים לאט לאט להתפתח חברויות. את צעירה מדי מכדי להגדיר את עצמך כבודדה. אה, כמובן אימוץ בע"ח אם זה בא בחשבון מצד השותפים, בעל הבית, הוצאות כלכליות וכו' יכול להקל על ההרגשה וליצור עוד הזדמנויות.

חנית 82

New member
תודה לכולם

שמחתי לשמוע תגובות , לגבי אחותי כרגע אני עוזבת את זה , המשימה לעכשיו היא ללמוד לסמוך שוב ולהיפתח לאנשים. מקווה שאצליח. שיהיה שבוע טוב בינתיים.

לרגע חשבתי שכתבת בשבילי

את עוברת את מה שאני עברתי בגילך , אני כיום בת 52 ועדיין חיה לבד, נבדידות זה משהו שאנחנו בוחרים בלו הלבד לא, מבינה את הרצון להפריד בין החברים למשפחה, אבל שנוצאת קרבה גדוולה אז החברות מתערבבת עם המשפחה אחותך לא הרסה לך, היא מצאה שחברתך יכולה להיות גם חברה שלך , אולי כי את לא קרובה לה אלי את "קנאית" לחברות ולא יכולה לחלוק בחברות עם אחותך עכשיו את במקום חדש ומום שהוא יותר טוב עבורך תתחילי חברות חדשה ותפתחי לאנשים תביאי את עצמך בחלי מסיכות ותראי שחברות ניתן לעשות , תאהבי את עצמך ותקריני אהבה וחום תתפלאי כמה חברות קל לעשות שאת אמתית , רקע אקונומי נמוך זה לא חולני זה מצב שיש הרבה משפחות ככה בארצנו זה שלא היה לי מה לאכול שהייתי קטנה, שבגילך פרנסתי ממשכורת קטנה 7 נפשות לא ראיתי סיבה לךחולי עבורי להפיך הייתי גאה שלךמרות הרקע הכלכלי הנמוך למדנו וקבלנו חינוך טוב, כי החינוך הוא ברוח מקווה שמה שכתבתי יעזור לך לצאת לאור ולבנות לך עולם חדש ויפה כיום

חנית 82

New member
לנסיכת הכוכב

זה לא מדוייק מה שאת מספרת. זה אולי מה שאת חווית , אני רואה ובעיקר מרגישה אחרת. זה לגיטימי שכל אחד יחלוק מניסיונו. נכון שלפעמים , כשבאים ממקום קשה , וצומחים למעלה מרגישים גאווה. אבל ויש אבל גדול... אני באתי ממשפחה לא רק שלא עוזרת כספית היא גם לא תומכת בכלל רגשית. ואולי אף להיפך. הרסה אותי מבחינה נפשית ועל זה הכעס שלי. אני בניתי 15 שנה חברות עם אותה חברה . אחותי לא עשתה כלום בשביל זה ולכן אני מרגישה שהיא לוקחת שלא לומר גונבת את המקום שלי. כל זה בהרגשה שלי ואני משחררת. משחררת את אחותי והחברה שלי לחופשי. זכותן להיות חברות הכי טובות כמו שאני עושה את החושבים שלי וממשיכה הלאה. רוצה להכיר אנשים חדשים / חברות חדשות מבלי שאצטרך שאחותי תידחף לי פנימה. אני לא בעד לערבב. יש משפחה ויש חברים ובשבילי עדיף שכל דבר יהיה בנפרד. לכל אדם מתאים משהו אחר ואני יודעת שלי יותר מתאים "משפחה" לחוד וחברים לחוד. מקווה שהסברתי את עצמי טוב יותר :) שבוע נפלא שיהיה...

לנושנוש

New member
אני מצטערת, אני לא מכירה אנשים שמחליפים

חבר טוב באחר בלי להרגיש וללא סיבה. אם אחותך התחברה עם אותה חברה ואת ישר נכנסת לסרט "גונבים את החברה הכי טובה שלי" שכלל קרירות לא מוסברת, אולטימטומים(?), התרחקות מאותה חברה........? אין לאותה אישה מספיק מקום לשתי חברות טובות בלב? את לא מוכנה בשום אופן לחלוק בה בשום צורה?? כן, אז בהחלט שחררי.

חנית 82

New member
חשבתי לקבל כאן אמפתיה

מסתבר שטעיתי. מה זה המושג הזה "נכנסת לסרטים". מבחינתי זה עיניין כאוב שכנראה שלא עברת את זה על בשרך ולפיכך את מרשה לעצמך כך לבקר אחרים. ברור לי היטב הכיוון שאת חותרת אליו , אני מבחינתי לא היה אכפת לי שהיא הייתה נהיית חברה הכי טובה של חברה אחרת !!!!!! אבל לא של אחותי.... שגם ככה יש לי ולאחותי יחסים לא קלים. מה לא מובן לך? אני יכולה לחלוק באותה החברה עם אלף חברות אחרות. זה לא עיניין של לחלוק. אני פשוט לא רוצה שאחותי תהיה בתמונה. זה הכל. אחות זו אחות וחברה זו חברה. בעיניי זה מזיק שיש ערבוב בין הדברים. לי פשוט לא בא , זה הכל. ושיחררתי. אין טעם בכח. אוף.

חנית יקרה ../images/Emo24.gif

אני בטוחה שאף אחד מחברי הפורום לא התכוון להגיב בצורה שלא תהיה לך נעימה, לפעמים התגובות רגשיות ולכן יוצאות בדרך שאולי לא נעימה לשמוע. אולי שווה לנסות להיפתח לתגובות שאולי נראות קצת קשות בהתחלה, אבל אולי יש בהן משהו מעניין שיוכל לעזור לך.

חנית 82

New member
אני מניחה שזה אכן כך...

אנסה לקחת זאת כאלטרנטיבה למחשבה :) שיהיה יום טוב בינתיים לכולם/ן. אשמח לעדכן בהמשך.

לנושנוש

New member
לא תמיד מקבלים אמפטיה....

כשמצפים לאמפטיה ואנשים לצערינו עושים מה שבא להם ולרוב מה שהכי מפחיד אותנו. שלא במודע דוחמים אותנו להתמודד עם הפחדים שלנו. ביחוד שאת אומרת שיחסים עם אחותך סבוכים..... יש יותר סיכוי שהיא תסבך אותם עוד יותר. נישמע שאת לא סומכת באמת על חברות ארוכת השנים עם חברה שלך.... האם את שומרת על קשר בכלל? או שאי שם בישראל יושבת אישה שעכשיו כואסת על חברה שלה מזה 15 שנה שניתקה קשר בלי להסביר?? ומספרת על אכזבה מאנשים ואיך שקשה לתת אמון? מה את אומרת?

אופירA

New member
מנהל
אני מאוד מבינה מה שאת אומרת

אם מכרה טובה שלי תהיה פתאום חברה של אמא שלי, שלא מבינה אותי בגרוש, ושהיא טיפוס שאוהב לחלוב מידע שאני לא מעוניינת שהיא תקבל - זה מאוד יפריע לי. כי א. מה פתאום שאני אסכים שחברה שסמכתי עליה ונתתי בה אמון מלא שנים רבות, תהיה נתונה עכשיו לסחיטות המידע שאמא שלי משיגה מכל מי שהיא רוצה, גם נגד רצונו? ב. מה ההיגיון שהחברה הזו, שאוהבת אותי, יכולה לאהוב כל כך את אמא שלי שגרמה לי כל כך הרבה סבל, ושמי שאוהב אנשים כמוני לא יכול לאהוב אנשים כמוה, עם התכונות שלה? יש פה סתירה להיגיון וברור שזו בגידה מבחינתי. ברור שאעשה אולטימטום לקשר עם החברה הזו, וברור שלא יתאים לי הסרט הזה, שהיא נכנסה אליו - להיות חברה טובה עם מי שלא חברה טובה שלי ופוגעת בי כל החיים! אם היא מסתדרת איתה, אז היא גם מסתדרת עם זה שהיא פוגעת בי... אני מאוד מבינה את העמדה שלך וההרגשה שלך. אבל העצה היא - ללכת קדימה. חברויות יש להם תפקיד בחיים שלנו, ולפעמים התפקיד נגמר (או לוקח פסק זמן). לא כדאי להתנגד למציאות, אלא להסכים לדינמיקה ההיפוכית שלה, ולזרום איתה הלאה, לראות מה מחכה לנו באופק הבא, לחפש מה היפוך העניינים מציע לנו בתמורה.

למעלה