בגרות בפיזיקה

mamatan

New member
בגרות בפיזיקה

אני מתכנן בפברואר הקרוב להתחיל לימודים לבגרות 5 יחידות בפיזיקה ולגשת במועד קיץ כמה שאלות במידה ועשיתי 4 יחידות מתמטיקה עד כמה אני יתקשה בלימודים? הבנתי ש 5 יחידות מתמטיקה מקל במקצת על לימודי פיזיקה אפשר להירשם לשנת הלימודים הקרובה (לא זאת עכשיו אלא זאת שעוד שנה) באוניברסיטאות עם הציון של מועד הקיץ הקרוב? או שהבדיקה של משרד החינוך לא מספיקה להגיע עד שההרשמה נסגרת? תודה לעונים, המשך שבוע טוב

YardenBu

New member
לגבי הרישום לאוניברסיטאות

כשאני התעניינתי הבנתי שזה תלוי במחלקה ובביקוש אליה. בחלק מהמקרים יכולה להיות קבלה על תנאי ובחלק מהמקרים זה פשוט על בסיס מקום פנוי, הכי קל להתקשר ישירות למזכירות של המחלקה ולשאול. אני כרגע לומדת פיזיקה לבגרות של חמש יחידות, יש לי עבר של 3 יחידות מתמטיקה ועכשיו אני משלימה לחמש, לא נתקלתי ביותר מדי מצבים שהצריכו מתמטיקה מסובכת. מבחינת תרגילים עם פרמטרים כדאי לדעת קצת על פונקציית סינוס, קוסינוס וטנגנס, כל השאר (לרוב) זה מתמטיקה מאוד פשוטה. לפעמים יש שאלות קצת מעצבנות שצריך לדעת קצת גבולות כדי לפתור אותן. בכל מה שקשור לוקטורים, זה חומר שאם אני לא טועה כן לומדים בחמש יחידות ממטיקה (עוד לא נתקלתי בזה במתמטיקה, אולי נלמד בהמשך), אבל אין בעיה עקרונית ללמוד את זה דרך הפיזיקה.

למעלה