בגרות בחיבור?!

בגרות בחיבור?!

היום נושע לי שיש בגרות בחיבור מחר:) הרבה אמרו לי שזה סתם חרטה וצריך להרחיב על נושא מסוים כמה שאומרים,למשל 200 מילים. מישהו עשה את הבגרות הזאת ויכול לספר יותר בהרחבה רק שאני אדע בפני מה אני עומד...? תודה

קצת מידע ../images/Emo22.gif ספרו לי מה אתם יודעים

אני חייב לדעת,חיפשתי באינטרנט וראיתי משהו בקשר ל3 יתרונות,3 חסרונות,פתיחה,גוף וסיום...יש למישהו מה להרחיב על זה טיפה?כל מה שאתם יודעים יעזור לי...אל תתבישו

S h o h a m

New member
אז ככה

יש שני דגמים: טיעון ודיון... בדגם טיעון את צריכה פסקת פתיחה, עוד 6-7 פסקאות שתומכות בטיעון שלך ופסקת סיום. דגם דיון את צריכה פסקת פתיחה שמציגה בכללי את שתי העמדות, 3 פסקאות בעד, 3 נגד ופסקת סיום עם נימה אישית. חשוב לכתוב בעברית גבוהה!

קמוקית

New member
עשיתי בגרות בחיבור שנה שעברה ../images/Emo13.gif...

הבגרות בחיבור מורכבת מ- 6 נושאים שחלק באים עם קטע שאפשר להיעזר בו וחלק בלי והנושא האחרון הוא אימרה או היגד או פתגם, אף פעם לא המליצו לנו לעשות אותו. אורכו של החיבור צריך להיות 2,3 עמודים, אתה צריך להיצמד לדגם לפי השאלה ולהקפיד על סדר נקיון ומרווח בין כל פיסקה... כמובן שהחיבור צריך לכלול פתיחה עם משפט קישור לגוף החיבור וסיום (בסיום תשים משפט מפוצץ חחח). כאילו בעיקרון הרבה מחשיבים את הבגרות הזאת לבגרות קלה שמסתדרים איתה אז אל תדאג יהיה טוב
... בהצלחה מחר ואם אתה צריך משהו אני פה
...

קובי221

New member
סיכום קטן למה שאני זוכר,

בעד/נגד-יתרונות/חסרונות- מתחילים בפסקת פתיחה הנותנת רקע לנושא והכוללת את הנושא שעליו יעסוק החיבור. רצוי שהפסקה תהיה עניינית ומושכת. ניתן לפתוח במס' שיטות: שאלות רטוריות, סיפור/תיאור, ציטוט והרחבה, עובדות. אח"כ עוברים לגוף החיבור כותבים משפט מקשר כמו: "לבחינות הבגרות יתרונות וחסרונות לא מעטים, בין היתרונות ניתן למנות: ראשית," נוסף על כך, יתרה מזו, "מאידך גיסא, אל לנו לעשות עצמנו כעווירים, ולהתעלם מהחסרנות הטמונות בבחינות הבגרות." זאת ועוד, דבר אחר, כמו כן, <אפשר להשתמש במילות קישור שונות בהתאם לתוכן, מילות ניגוד, השוואה, מניה, תוצאה, סיבה וכו'> <מפרטים כל יתרון/חיסרון בפסקה> ואז פסקת סיכום, בו אמורים לצדד באחת העמדות בהם דנתם (בביטול/קיום בחינות הבגרות), או לציין כי אתם מנועים מלהביע דעה. הסיום יכול לבוא: באמצעות סיכום של החיבור("בסיכומו של דבר"), באמצעות פתגם הקשור לנושא, והזכרת הנושא בקצרה ובמילים אחרות מפסקת הפתיחה, באמצעות הבעת תקווה לעתיד("כולי תקווה כי,") או באמצעות מסקנה("מכל האמור נמצאנו למדים...") <הדגם הזה זהה לבעד/נגד>
תופעה(סיבות , תוצאות, פתרונות)- גם כאן מתחילים בפסקת פתיחה הנותנת רקע לנושא והכוללת את התופעה שעליה נתבקשתם לכתוב. לפתוח באחת השיטות שהזכרתי. גוף החיבור יכלול: 3-4 פסקות של סיבות למה התופעה מסוכנת וכו'. 2-3 פסקות של תוצאות, מה יכול להיגרם/נגרם מהתופעה. פתרון/פתרונות אותם ניתן לשלב בגוף החיבור או בפסקת הסיום.
הבטים- פסקת הפתיחהפותחים באחת השיטות שהזכרתי ונותנים רקע על התופעה. חשוב להזכיר כי תדונו בהיבטיה הרבים של התופעה. בגוף החיבור דנים בהיבטייה השונים של התופעה, כל היבט בפסקה. לתופעת ה- X היבט כלכלי, היבט נוסף אותו ניתן למנות הוא ההיבט התרבותי, וכו'... פסקת סיום בהתאם לשיטות שנכתבו לעיל.
טיעון- פסקת פתיחה מתחילים כמו הפסקות האחרות, אך לא לשכוח כי כאן מציינים את הטיעון אותו נצטרך להוכיח ע"י הדגמה, הסברים ונימוקים שונים. דוג' לטענה: החוק למניעת הטרדה מינית הוא השיג פימיניסטי גדול" בגוף החיבור מבססים את הטענה הראשית שהצגנו בפתיחה באמצעות טיעונים שונים, דוגמאות, הסברים ונימוקים. פסקת הסיום תכלול את הדגם המסקנה, כותבים בעצם את הטענה במילים אחרות ובצורת מסקנה. לדוג': "מכל האמור נמצאנו למדים כי החוק למניעת אלימות הוא הישג פימנסטי גדול בלה בלה בלה" <הדגם מקביל להוכחת גיאומטריה: טענה-הוכחה-מסקנה מההוכחה.>

תודה לכולם,קובי,אתה כתבת 4 נושאים וקמוקית

לא הבנתי משהו -קובי,אתה כתבת 4 סוגים של כתיבה(טיעון,הבטים,בעד ונגד....וכו). בדף הבגרות אני אקבל את ארבעת הסוגים האלה ואני אצטרך לבחור באיזה דרך מארבעתם אני אכתוב את החיבור שלי? (מתוך ששת הנושאים שינתנו...? ) * בגדול אנ צריך להרחיב 2\3 עמודים על הנושא שבחרתי ולכתוב עליו על פי ארבעת הדוגמאות שקובי כתב...נכון?* להקפיד על עברית תקינה וגבוהה... או בקיצור-איך בנויה הבגרות... שוב תודה

על כל נושא

אני צריך לכתוב כל מה שאני יודע.?אין מצב שלא יהיה לי מה לכתוב כל כך הרבה על נשוא מסוים,?כי אחרי הכל נותנים לי נושא ואני צריך פשוט לכתוב כל מה שאני יודע..

קובי221

New member
אתה בחור נושא 1 מבין 6 נושאים,

5 מהם צמודי טקסט ואחד מהם צמוד פתגם/ניב. לפי המטלה(השאלה) אתה אמור להסיק איזה דגם מתאים. כן, להקפיד על עברית תקינה, שילוב ניבים ופתגמים, שפה גבוהה והימנעות מסלנג.

תודה! עכשיו הסתכלתי על בגרות באינטרנט

וראיתי את הנושאים שמצורפים להם קטעים,למשל- "תפקידה של ישראל במאבק לאנטישמיות",אני אמור לכתוב חיבור על פי הידע שלי ועל פי הקטע שאני קורא... קצת לא מובן לי איך לכתוב חיבור על פי הקטע שקראתי...אני אמור להשתמש באותו מידע של הקטע,לעבד אותו,לכתוב אתת אותו המידע יותר במילים שלי...? יש דגמים שאתם ממליצים עליהם יותר? אולי טיפים?

קובי221

New member
כך,

*) החיבור שלך צריך להתבסס על הקטע(בדר"כ תמיד כשיש קטעים). *) אתה חייב להוסיף רעיונות משלך לחיבור, ולא להשתמש רק בקטע ולהוציא ממנו נקודות. לדוג', יתרונות וחסרונות משך שלא כתובים בקטע. *) כדאי לבחור את הקטע שעליו יש לך את הידע הכי רחב ביותר, כך לא תהיה לך בעיה על מה לכתוב. *) דגם מומלץ: יתרונות/חסרונות-בעד/נגד, אבל חיבור כדאי לבחור רק על סמך הידע ולא על סמך הדגם. *) מומלץ לכתוב נקודות על פסקות הגוף. *) להשתדל לא להתחיל את פסקת הפתיחה בפעלים, אלא בשמות עצם. לדוג': במקום: "כשאני עורך קניות בסופר, או נוסע באוטובוס הומה אדם או בעת שאני צופה בקולנוע בסרט מרתק..." לכתוב: "כיום עריכת קניות בסופר, או נסיעה באוטובוס הומה אדם, או אפילו בעת צפיה בקולנוע בסרט מרתק...". *) לא לחזור על עניינים בדרכים שונות. *) לא ליסטות מנושא החיבור. חיבור לדוגמא: http://www.bagrutbesafrut.co.il/353.pdf

קובי221

New member
כלומר,

מומלץ ואף רצוי לכתוב טיוטה לפני כתיבת החיבור. ולכתוב בנקודות על מה לדון בכל פסקה(של הגוף), כדי שתתכנן את החיבור שלך ותמנע מלחזור על רעיונות.

למעלה