בגיניסט יקר ,

• פותח הנושא ROZ2
  • פורסם בתאריך
דווקא לא

1. הנה, הארת את עיני, ואני מגנה את ההשוואה של עומרי את פרץ לסטאלין באותה מידה. לעומת זאת, אני לא זוכר אפילו פעם אחת שאיזה שמאלני בפורום הזה הודה בצדקתי, וזאת גם כשהוכחתי אותה מעבר לכל ספק (כגון במקרים שהאשימו אותי באמירת דבר מה ולא הצליחו להביא שום ציטוט המוכיח זאת). 2. כמובן שלא ארד להתקפות האישיות שלך. ואלה היו 60 שניות על ההבדל ביני לבינך. שנה טובה.

רונאל1

New member
"באותה מידה"

פחח...אני לא כיניתי את עוזי כהן סטאלין, אלא אמרתי לחבר שלך עומר רוזנקרנץ איש החינוך הידוע (אל תיעלב, ילד), שכינה את עמיר פרץ בשם סטאלין, שהאדון עוזי כהן אינו שונה מעמיר פרץ בגישה הסחטנית שלו על חשבון אזרחי מדינת ישראל. אלו היו 60 שניות על בכיינות והצטדקות ימנית טיפוסית. במקום להגיד שטעית אתה מחפש שוב להאשים בשקרים.

עמרי ר

New member
חמודי, להבא תשתדל לפחות

לכתוב את השם שלי נכון. בתור שמאלן משכיל אני מניח שלא קשה לך לכתוב "עמרי רוזנקרנץ". אני יודע, קצת ארוך לך, אבל אתה הרי כל-כך מבריק ומשכיל... :)

רונאל1

New member
חמודי, להבא אני אשתדל

אבל אתה לא מספיק חשוב כדי שאבטיח לזכור את זה.

ראליסט

New member
איפה אתה חי?

ההסתדרות שולטת על 55% מהכלכלה הישראלית???? זאת פשוט בורות שלא תאמן.לו היו כך פני הדברים,הרי מפלגתו של עמיר פרץ היתה זוכה ב-20 מנדטים (בדיוק כמו שבמרכז הליכוד זכה מי שהיה לו כח פוליטי וכלכלי רב יותר). מה שאתה אומר נכון,אבל ללפני 30 שנה ויותר. חבל,שאתה זורק דברים מבלי לדעת .פה אני ממש מתכוון לחוסר ידע בסיסי.אפילו לא מדובר בעניין פוליטי.אגב,אתה יודע שבקואליציה של עמיר פרץ בהסתדרות,החברה הבכירה היא הליכוד ביחד עם ש"ס ומר"ץ??? אין לך כלום מה לומר על זה? עכשיו,ביבי מושחת בדיוק כמו עמיר פרץ.כשהליכוד תמך בעניים ובקשי היום,הוא זעק כנגד שרי האוצר האשכנזיים והאליטיסטים מהעבודה.היום,בכדי לשמר את כוחו של הליכוד במרכז המפה הפוליטית,ואצל העשירים,ביבי הופך להיות "צדיק" ופרץ ה"שחור" למושחת. האמת - שניהם מושחתים באותה מידה. למה אתה מלכלך על פרס בנושא שהוא לא הביע את דעתו? אתה רואה שבתור האישיות הפוליטית שספגה הכי הרבה לכלוך שקרי בפוליטיקה הישראלית,הוא היחיד שזוכה לכבוד מלכים ,שאחרים זוכים בו רק לאחר מותם.כמעט בא לי לאמר "יש אלוהים" או "שימותו הקנאים". אגב,לקרוא לאיש ציבור "סטאלין" לא שונה מלקרוא לאיש ציבור "היטלר".תבדוק רק כמה אנשים (ליתר דיוק,כמה עשרות מליוני אנשים),רצח סטאלין,לפני שאתה משווה אליו את עמיר פרץ.

אתה חצי צודק

עוזי כהן עולה לנו המון כסף, חברת החשמל עולה לנו אפילו יותר כסף, רשות הנמלים עולה לנו עוד יותר כסף, עמיר פרץ עולה לנו סכומי עתק. זה לא קשור לימין או שמאל. לא בושה להודות בכך שגם בצד שלך יש תפוחים רקובים.

ראליסט

New member
אתה לא מבין נושא אחד....

כישראלי,אתה מחויב (חוץ ממיעוטים שאין סיבה לדון בהם עתה),לשרת בצבאה ,ולתת 3 משנותיך הטובות ביותר למדינה.נכון שיש כאילו שנהנים בצבא,אבל הם לא חיים כצעירים במשך 3 שנים. מדינה שמטילה על צעיריה,כזאת מטלה,לא יכולה-מוסרית,להקשות עליהם גם ביצירת עתידם.סוף סוף,צעיר שיוצא לטיול במזרח,או באמריקה,לאחר הצבא,נוסע לשאוף קצת אוויר בין הלחץ הצבאי,לבין קשיי הלימודים (גם אם הוא בעל יכולת גבוהה). אז בגלל שצעירים ששרתו ביחידות המובחרות בצבא,רוצים קצת להנות גם מנעוריהם (בגיל 30 רובם לא יוכל לעשות את מה שהם יכולים לעשות בגיל 21),צריכים להכביד דווקא עליהם? גם שיוותרו על מיטב שנות נעוריהם,וגם שיצטרכו להיות מוגבלים כספית,בגיל זה? אילו הן דרישות קצת מוגזמות.מי שרוצה ללמוד ולא לבלות כלל (וטיול לשנה בחו"ל,בתנאי שדה,אינו מותרות!),שלא יטייל,וילמד בלבד. אף צעיר לא גרם למדינה נזק כל שהו,נהפוך הוא. יש כאן גם מסר לא חינוכי:להקשות על צעירים להגיע להשכלה גבוהה.והרי החינוך הוא באמת העתיד של המדינה.לא שום דבר אחר. טוב שחברי "שינוי" לחצו,וביבי הסיר את איום העלאת שכר הלימוד (לפחות כך הבנתי).שביתת סטודנטים,והיו כאלו רבות,לא היתה מזיזה הרבה,ולא תשפיע אם תתרחש.

רק רגש

New member
ל-ROZ2 היקרה. הסבירי לי בבקשה.

למה במצב של היום צריכה המדינה לסבסד סטודנטים למישפטים??? חסרים עורכי דין בארץ??? אז אולי יש מקום לקבוע שכר לימוד לא אחיד? מה שנחוץ למדינה יסופסד. מה שיש בו רוויה לא יסובסד כלל. במרבית המדינות נמצאים הסטודנטים בראש המאבקים החברתיים אצלינו לא!!! אז למה דווקא לכל הסטודנטים מגיע???

רונאל1

New member
תגיד, הקומוניזם השתלט עליך?

מה זאת אומרת שהמדינה תקבע איזו מקצועות נדרשים ולפי זה תחליט לסבסד את שכר הלימוד? המדינה לא צריכה להתערב בשוק העבודה ולקבוע לסטודנטים מה ילכו ללמוד או מה לא ילכו ללמוד. אני טוען דבר מאוד פשוט - יש הסכם בעניין הסטודנטים שדיבר על הפחתה שנתית מדורגת. נניח שהזמנים קשים ולא ניתן להמשיך ולהפחית - אז להקפיא או לחילופין להעלות ש"כל רק לסטודנטים חדשים. מי שנותרו לו 1-2 ללימודים ונמצא באמצע לימודיו לא יכול לקבל גזירות כאלה מהיום להיום. בלי קשר, מוטב שיוותרו על יותר שקלים בהתנחלויות ויעזרו לסטודנטים.

רק רגש

New member
לרונאל1 כבר מזמן הפסיקה הממשלה

לכבד הסכמים עליהם התחייבה, לדוגמא: מע"מ עלה ל-18% לשנה בלבד, הוא יורד??? ספקי משרדי ממשלה לא מקבלים התמורה במועד. הסכמי שכר בין האוצר להיסתדרות שונו בחקיקה. הטבות למורים באזורי עדיפות ב' בוטלו. חוק שילוב ילדים חריגים בחינוך הרגיל לא מיושם, ראה דברי בית המשפט העליון בקשר לכך. רק סיפסוד סטודנטים זה הדבר היחידי שצריך לשמור עליו?

רונאל1

New member
לא, וזה חמור שממשלת הליכוד לא

מכבדת הסכמים ומטעה את הציבור, אבל זה בטח לא מכשיר פגיעה נוספת בסטודנטים. זה גם לא יוצר לדעתי סיבה טובה לממשלה להתחיל להתערב בשוק הלימודים בבחירה שיבצע כל סטודנט.

למעלה