בגיניסט יקר ,

• פותח הנושא ROZ2
  • פורסם בתאריך

ROZ2

New member
בגיניסט יקר ,

קראתי את תשובותיך המנומקות אבל לא מוצדקות ,בגין העלאת שכר הלימוד באוניברסיטאות, וקשה לי שלא להגיב. אין שום בסיס והצדקה להעלאת שכר הלימוד !!! ולא משנה מה. אני סטודנטית שנה שלישית , מילגות לא קיבלתי מעולם משום מה לא עניתי על הקריטריונים , לחו"ל בוודאי שאינני טסה . אני שוכרת דירה באיזור המרכז , משלמת שכר לימוד מלא , חומרים נילווים וכמו הג' אושרת נעזרת בתחבורה ציבורית . ותסלחו לי על הביטוי " קורעת את התחת " אני לומדת כל יום 5 פעמים בשבוע ימים מלאים. ועובדת במשרה מלאה מתחילה את יומי השכם בבוקר ומסיימת אותו לאחר חצות , שלא לדבר על הכנת עבודות ומבחנים . אני מרוויחה שכר סטודנטלי , שכר מינמום. הורי שכירים ואין באפשרותם לכלכל אותי ולשלם עליי את תשלומי הלימוד או הדירה . חיים ממינוס למינוס . זו באמת מלחמת קיום במילים אחרות הישרדות. אז , אדוני היקר אין לי מושג איך עשית זאת לדבריך. כמוני יש עוד רבים המתקשים לסיים את לימודיהם אז לא די בכך גם רוצים להעלות את שכר הלימוד. ואתה עוד בשיא תמימותך תומך בכך . "חבריך טסים לחו"ל "...אז מה איפה פה הנקודה עדיין לא הבנתי. ושאלה אחרונה לי אליך : האם הגשת טופס לקבל מילגה פעם ? ואם עבדת תוך כדי לימודיך ( 2 תארים) האם עבדת ? ונשאר לך עוד זמן ללמוד? תמוה בעיני , מצטערת מתקשה להבין. ◄

רונאל1

New member
צודקת

יש אנשים שחיים בנדמה לי. הם חושבים שסטודנט זה סופרמן והוא חי מצויין כי הם ראו מכוניות במגרש ליד האוניברסיטה ומכירים חברים שלהם שנוסעים להודו או תאילנד (ביג דיל של עושר גם כן). מבחינתם הסטודנט צריך להיות עבד מוחלט אחרת הוא מפונק. אם יש לו אוטו הוא מיליונר, ואם הוא נסע בחול להתאוורר קצת בקיץ אז הוא ממש בטלן. את מעט המלגות שמחלקים, מקבלים הסטודנטים החלשים ביותר במערכת וגם רק חלק מהם. מה עם כאלה שאינם עניים מרודים? שיש להם כמה גביעי לבן במקרר? הם מיליונרים בטלנים?

rinat251

New member
אז אני רוצה להגיד

לך שגם במערכת ה"מילגות " ישנם שחיתויות ואני עדה לכך מקרוב ,ולאחר שניסינו לקבל מילגה כמה פעמים אני ואחי וניתקלנו בסירוב, הגענו למסקנה שחבל על האנרגיות שלנו ו"אם אין אני לי" בפירוש כך. אז מה שנותר הוא להיות "עבדים"(כפי שכתבת), אני חלילה לא מתלוננת כל עוד יש כוח בגופי אעבוד כמה שאצטרך ואפילו אם זה כרוך בשעת שינה ביממה , אבל לא זו הנקודה , ברגע שבא אחד כזה ואומר דברים כאלה בבטחון עצמי אז מה נשאר לנו לעשות ? בשביתה הגדולה שהיתה הובטח שיפחיתו את שכר הלימוד בהדרגתיות עד שיגיעו למצב של כ-50% הנחה , אז עד כה הפחיתו 17% ,ועתה הם רוצים להעלות בין20%-30% .אז מה אין איפה לקצץ ? רק בסטודנטים מילא היו נותנים לנו הטבות שהיו מקלות עלינו בדברים אחרים כגון: מס הכנסה , ארנונה וכו' אבל גם זה לא . אז להפשיל שרוולים , לשנס מותניים ויאלה לעבודה !!!! מהממשלה הזו לא תבוא הישועה.

ניב נ

New member
רוז דבר ראשון אני מקווה

שאת לומדת מקצוע ריווחי כי אחרת עדיף לעבוד במשרה וחצי ולחסוך. הדבר השני שמכביד מאוד על סטודנטים ויש לתת לו תשומת לב גדולה הוא הקמת מעונות סבירים לכל הסטודנטים המעוניינים בכך.דבר שיחסוך הרבה מאוד כסף לסטודנט.

לפני שאני עונה

אני לא מבין: יש כאן מי שטוען שאני משקר? חשוב לי מאוד לדעת.

רונאל1

New member
צא מזה

מה כל התסביכים האלה... ואם היא חושבת שאתה משקר? סו וואט? מה תתבע אותה? ואם היא לא חושבת שאתה משקר אלא רק כותב לא לעניין בנושא הזה ומפזר דמגוגיות על סטודנטים עשירים ומפונקים, אז מה? תשאל את ורדה. היא תגיד לך.

rinat251

New member
זה לא שאתה משקר

אבל זה לא נשמע כל כך מציאותי , אבל " איש איש באמונתו יחיה".... ואם אכן הסתדרת מצויין כפי שאמרת , כל הכבוד לך! אבל זה נדיר. וחוץ מזה באמת צא מזה !

זו בדיוק הבעיה

קודם כל, אין ממה לצאת. אני פשוט אוהב כשאומרים לי הכול בפרצוף. לגופו של עניין, ההגדרה של אנשים למונח "להסתדר מצוין" היא גמישה מאוד במדינה הזו. לדוגמא: כשאני בא למילואים, אני מסתדר מצוין עם מנות קרב, 6 שעות שינה, תנאי כוננות כבדים וכו'. יש כאלו שלא מפסיקים לרטון. כך זה גם בנושא הסטודנטים. דוגמא אחת: אני עשיתי שנת קבע ועבדתי עוד חצי שנה כמו חמור בעבודה מועדפת כדי לחסוך ללימודים. ככה חסכתי כ-75,000 ש"ח. מה חברי עשו בזמן הזה? נסעו לתור ברחבי דרום אמריקה ודרום מזרח אסיה, וחזרו עם גרעון של 25,000 ש"ח. במילים אחרות: התחלנו את הלימודים בפער של 100,000 ש"ח. שווה ערך ל-8 שנות שכר לימוד באוניברסיטה- יותר מדוקטורט(!!)

../images/Emo13.gifוחוץ מזה, אם אבא שלך חבר מרכז...

אז אנחנו באמת צריכים להכיר יותר מקרוב... סכ"ה כל חברי המרכז זה משפחה, לא?

כן, עזוי כהן

לפני 15 שנה הבית שלי עלה ב-20% יותר מבית ברעננה. היום, אחרי 15 שנות עוזי כהן ברעננה, הבית ברעננה עולה 20% יותר מהבית שלי. הבית שלי שווה 200,000 דולר. בחישוב פשוט: עוזי כהן הניב לתושב רעענה מקביל אלי רווח של 80,000 דולר. הלוואי על כולם בן דוד כזה.

רונאל1

New member
אין ספק. עוזי כהן העלה את מחירי

הנדלן ברעננה
אם זה לא היה מצחיק, זה היה עצוב. אני מבין מזה שאתה גר בכפר סבא או הרצליה. אז תצביע לקוקו אוחיון או לחילופין ליהודה אוריאלי או לבצור ואתה מסודר - הם כבר יעלו לך את מחירי הנדלן בעירך ב-20% ויסגרו את הפער עם עוזי כהן ורעננה. הלוואי על כולנו בן דוד כזה שמחזיק שרים בביצים ועולה למדינה מאות מיליונים בשנה הכי קשה של המשק הישראלי בהסטוריה (כמובן, בזמן שממשלת הליכוד בראשות שרון שולטת)

עמרי ר

New member
מי מחזיק אותנו בביצים??

תעיף מבט לכיוון החבר החדש-ישן שלך, חבר-הכנסת ויו"ר ההסתדרות עמיר פרץ. אם יש מישהו שמחזיק את הכלכלה הישראלית בביצים וגורם לה להפסדים של מיליונים ומילארדים, זה האיש הזה וחבורת בריוני ההסתדרות. תשאל את סוחרי הנמלים כמה מדינת ישראל הפסידה בשנים האחרונות "בזכותם", שלא לדבר על החינגות שעובדי חברת החשמל עושים על-חשבון כולנו. עוזי כהן באמת הבעיה שלנו...אם זה לא היה כ"כ עצוב הייתי צוחק.

רונאל1

New member
עוזי כהן ועמיר פרץ

1. עוזי כהן - מנע בגופו הסכם איחוד הרשויות וקיצוץ סגנים שהיה חוסך למדינה כ-350 מיליון שקל בשנה. 2. עמיר פרץ לא חבר שלי וגם כוחו נחלש מאוד כמו גם כוחה של ההסתדרות אם כי לא לגמרי. הלוואי וייעלם מהמפה הפוליטית. 3. עובדי חברת החשמל - איום ונורא. שודדים לאור יום. 4. עובדי הנמלים - עוד חבורת שודדים. גרמו נזקים אדירים למשק ובפרט ליבואנים ויצואנים ("סוחרי נמלים"). נזק של מיליארדים למשק הישראלי בשנים האחרונות.

עמרי ר

New member
אני שמח שאתה מסכים איתי

לפחות לגבי עמיר פרץ ו -40 השודדים. רק תרשה לי לתקן אותך: כוחו של עמיר פרץ נחלש? כל עוד המנגנון ההסתדרותי חולש על 55% מן הכלכלה הישראלית, כוחו של פרץ במותניו. יותר מזה, האיש יהיה בקרוב מועמד רציני מאוד לראשות המפלגה שלך, ואני מוכן להמר שהוא יהיה המנהיג הבא שלה בחסותו ועידודו של שמעון פרס. לא רק עוזי כהן התנגד להסכם איחוד הרשויות. הוא אולי עשה את זה בצורה אפקטיבית וקולנית יותר, אבל אני אישית הייתי עד להתנגדות עזה שהגיעה גם מאנשים "מתורבתים" כביכול, כמו אפי שטנצלר וצבי בר. גם אם אתן את כל הקרדיט לעצירת איחוד הרשויות לעוזי כהן, אי-אפשר להתחיל ולהשוות את הנזק שזה גורם לכלכלת ישראל, לעומת החבלה העצומה שסטאלין הישראלי גורם ועוד יגרום לכולנו.

רונאל1

New member
עוזי כהן לא שונה מסטאלין

הישראלי שלך. שניהם אותה ליגה של עסקנים שדואגים לציבור קטן. במקרה של עוזי כהן זה יותר חמור כי הוא דואג ל-250 מקורבים שלו, סגני ראשי עיריות שעלולים לאבד את משרתם. לזכותו של עמיר פרץ ייאמר לפחות שהוא דואג לכמה מאות אלפי אנשים (וגם זה מיעוט באוכלוסיה). ועמיר פרץ נחלש מאוד - לראיה האוצר הלאים את קרנות הפנסיה, לב ליבה של ההסתדרות, וההסתדרות לא עשתה כלום!, האוצר קיצץ במשכורות החברות הממשלתיות והוועדים הגדולים וההסתדרות לא עשתה כלום!, האוצר העלה את גיל הפרישה וההסתדרות לא עשתה כלום. הסתדרות של היום היא חלשה מאוד. אני לא אומר שאין לה משמעות ואני בטוח שעוד נראה שביתות והשבתות - אבל זה רחוק מאוד ממה שהיה כאן בעבר. אין שום סיכוי שיהיה ראש מפלגת העבודה. תנוח דעתך.

עוד הברקה שמאלנית בפורום

אחרי ההשוואות של אהרון5 להיטלר, של עוזי כהן ואוהדי בית"ר לבבונים- עכשיו משווים את עוזי כהן לרוצח המליונים סטאלין. אתה יודע? יש עוד הבדל בין עוזי כהן לסטאלין: סטאלין זכה להערצת מנהיגים בשמאל ועוזי כהן- לא. את ההבדל הזה "שכחת" לציין, אה?

רונאל1

New member
עוד טמטום של מנהל הפורום

אחרי שחבר המרכז הפאתטי הזה לקה בראייתו בעקביות, הוא עשה זאת שוב כשלא הבחין בכך שחברו לליכוד האדון עומרי רונזקרנץ כינה את עמיר פרץ כסטאלין. אבל כרגיל אצלך זה בסדר. רק אם שמאלני יעז לכנות את עוזי כהן כבבון או בכל שם אחר, זה פתאום נורא ואיום. אתה ממש פאתטי.

למעלה