בגילנו, שווה להשקיע בפוטו-וולטאיות?

lemner40

Well-known member
זו טענה מעניינת, אבל כשחושבים עליה, קצת מצחיקה. בעצם אתה אומר, חייתי עשרות רבות של שנים מבלי שהייתי "עצמאי חשמל". שרדתי. כעת, מזה שנים בודדות יש אפשרות להיות "עצמאי חשמל". אז היום זה "דבר בסיסי" שלא ניתן בלעדיו.

אני לא יודע באיזו מדינה אתה חי שאתה מרגיש צורך להחזיק מים ואוכל לשבועיים, ברוך ה' בישראל זה פחות נדרש (אולי לרעידות אדמה ע"פ תסריטים מסוימים). אבל הגעתי לגיל שהגעתי מבלי שהייתה לי "עצמאות בחשמל". מאמין שאשרוד עוד כמה שנים כך :cool:. גם אם זה "דבר בסיסי".
אני גר במקום שכל שנה יש חודש - חודשיים עם סכנת סופות אמיתיות (לא כאלו כמו בישראל), רוב השנים אין, אבל לפעמים יש, ובישראל אין סופות, אבל יש איום תמידי של טילים על תחנות הכח, 2 טילים אירנים / חיזבלה על תחנת הכח באזור שאתה חי, ואין חשמל במשך חודשים, ואם הם יהיו חכמים, הם יכוונו רק על תחנות הכח, ויהרסו את רובם במלחמה הבאה,
ולא יהיה חשמל במשך חודשים,
ובישראל יש מלחמות יותר ממה שיש סופות במדינות אחרות.
ובעבר לא היה לי רכב חשמלי, היום יש לי, ובלי חשמל אני לא יכול להגיע לשום מקום,
בעבר לא הייתי תלוי בתקשורת ובמזגן.
ושוב, לא לדבר שכל המומחים וכל המידע אומרים שישראל כבר נמצאת בזמן פציעות וכל יום יכולה להגיעה רעידת אדמה בעוצמה אדירה שתהרוס חצי מהמדינה.
וכמו שאנחנו יודעים 15 שנה של ממשלת נתניהו לא השקיעו שקל אחד בנושא.
אם היה מדובר על השקעה ענקית זה משהו אחר, זה לא לבנות מקלט אטומי, זה סכום יחסית נמוך, שכל חודש אתה מרויח ממנו כי אתה לא משלם חשבון חשמל, אחרי פחות מ 10 שנים של אי תשלום חשמל את משלם את המערכת'
אפשר לקחת הלוואה והתשלום החודשי זה התשלום שאתה חוסך על אי תשלום חשמל.
אני וכל אדם אחר (גם בישראל( משלם על ביטוח בריאות פי כמה מזה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני גר במקום שכל שנה יש חודש - חודשיים עם סכנת סופות אמיתיות (לא כאלו כמו בישראל), רוב השנים אין, אבל לפעמים יש, ובישראל אין סופות, אבל יש איום תמידי של טילים על תחנות הכח, 2 טילים אירנים / חיזבלה על תחנת הכח באזור שאתה חי, ואין חשמל במשך חודשים, ואם הם יהיו חכמים, הם יכוונו רק על תחנות הכח, ויהרסו את רובם במלחמה הבאה,
ולא יהיה חשמל במשך חודשים,
ובישראל יש מלחמות יותר ממה שיש סופות במדינות אחרות.
ובעבר לא היה לי רכב חשמלי, היום יש לי, ובלי חשמל אני לא יכול להגיע לשום מקום,
בעבר לא הייתי תלוי בתקשורת ובמזגן.
ושוב, לא לדבר שכל המומחים וכל המידע אומרים שישראל כבר נמצאת בזמן פציעות וכל יום יכולה להגיעה רעידת אדמה בעוצמה אדירה שתהרוס חצי מהמדינה.
וכמו שאנחנו יודעים 15 שנה של ממשלת נתניהו לא השקיעו שקל אחד בנושא.
אם היה מדובר על השקעה ענקית זה משהו אחר, זה לא לבנות מקלט אטומי, זה סכום יחסית נמוך, שכל חודש אתה מרויח ממנו כי אתה לא משלם חשבון חשמל, אחרי פחות מ 10 שנים של אי תשלום חשמל את משלם את המערכת'
אפשר לקחת הלוואה והתשלום החודשי זה התשלום שאתה חוסך על אי תשלום חשמל.
אני וכל אדם אחר (גם בישראל( משלם על ביטוח בריאות פי כמה מזה.
אוקיי, אז לאחר שקראתי הבהלות שגרתיות, מעט עובדות אמת, וסדרה שגרתית של 'ביבי פויה', אני מבין שאתה מאלה (בין אם כתוצאה ממקום מגוריך, יהא זה אשר יהא ובין אם מאופייך) שמרגיש צורך להיות מוכן 24/7 לכל דבר ועניין שיכול להתרחש עלי אדמות. מודה שעד היום נתקלתי בזה בעיקר בסרטים, אבל אשריך :).

תהיה חזק ואם היכן שאתה נמצא יהיה מפחיד מדי ולא משנה מאיזו סיבה, אנחנו שומרים (גם) עבורך כאן על מדינת המפלט אליה תימלט.

משתפרת1

Well-known member
או להשאר עם דוד המוכר?
צפה בקובץ המצורף 139885
לפני שנים אחי ז"ל התקין מערכת סולרית ענקית על גגות הלולים. מדובר בסכום של 7 ספרות. המערכת מספקת חשמל לכל צרכי המשק החקלאי והמגורים, ויש גם עודפים שנשלחים לחברת חשמל ומניבים כל חודש הכנסה, מעבר לחשבון החשמל הגדול מאד שהיה מחויב לפני ההתקנה. גם אז התחשיב היה שבתוך 10 שנים המערכת משלמת יותר מכפי שעלתה. כלומר אם מתייחסים להתקנת המערכת כאל השקעה מדובר בתשואה יפה מאד בהשוואה לאפיקים הסולידיים. מעבר לעשר שנים זה רווח נקי.

לפני שנים אחי ז"ל התקין מערכת סולרית ענקית על גגות הלולים. מדובר בסכום של 7 ספרות. המערכת מספקת חשמל לכל צרכי המשק החקלאי והמגורים, ויש גם עודפים שנשלחים לחברת חשמל ומניבים כל חודש הכנסה, מעבר לחשבון החשמל הגדול מאד שהיה מחויב לפני ההתקנה. גם אז התחשיב היה שבתוך 10 שנים המערכת משלמת יותר מכפי שעלתה. כלומר אם מתייחסים להתקנת המערכת כאל השקעה מדובר בתשואה יפה מאד בהשוואה לאפיקים הסולידיים. מעבר לעשר שנים זה רווח נקי.
שכחת לחשב גם את עלות הבלאי והתיקונים שלאחר 10 שנים מתעצמים.

משתפרת1

Well-known member
שכחת לחשב גם את עלות הבלאי והתיקונים שלאחר 10 שנים מתעצמים.
לא מדובר במערכת חדשה. להערכתי היא קיימת לפחות 8 שנים. עד כה כל התחזוקה מסתכמת בניקוי הקולטים פעם אחת (הבנים עשו זאת בעצמם). לא היו תקלות. עושה רושם שהמערכות הללו אמינות יותר ממערכות מכניות. מקווה שכך ימשיך כי אחרי 10 שנים, כשמחיר המערכת הוחזר, הרווח על ההשקעה הראשונה גדול בהרבה.

למעלה