בגידה.

והאם היית נותן לגדל את הילדים

בבית שבו היא חיה עם בת זוגה? האם זה היה מפריע לך?

a n a t i 3 3

New member
נראה לי שהוא היה מעדיף שהן

יגדלו גם אותו
עצם השאלה שלך היא בעייתית, למה להתייחס לזה כמשהו חריג, שלילי? ה"האם היית נותן" נשמע לא טוב... מציג את מערכת היחסים בין שתי הנשים כמשהו שלילי! לא הוא ולא גבר אחר יקבעו לאישה את מי לאהוב. הכל תלוי בצורת ההתבוננות.

שואלת בגלל מקרה שקורה כרגע

כן..הוא מתייחס ליחסים כאלו כאל יחסים אסורים עובדה. נלחם על משמורת מרגע שנודע לו שיש לה בת זוג. לפני זה ...לא הפריע לא כלום...

מיקי 43

New member
לפעמים אין ברירה עד

גיל מסויים ואחר כך זה כבר תלוי בילדים מה שחשוב זה טובת הילדים ולא רצונותינו כהורים

לא חושב...

אולי הייתי מודאג מהעדר דמות "גברית" בסביבה ולכן הייתי מבקש הסדרי ראייה יותר תכופים, אבל אם היא מאושרת - אני חושב שאז היא תהיה האמא הכי טובה עבורם, לא?

להערכתי אתה טועה

אתה מתאר את הגורמים לקינאה הפוטנציאלית שלך, במונחים רציונלים. זה לא עובד ככה. קינאה (כמו כל הרגשות), מתבשלת ונובעת מהתת מודע. אתה תכאב כשתפנים ש... (משתמש במילותיך), שיש אדם אחר שיודע לספק לה את מה שאתה כנראה לא. אדם אחר- לא חשוב אם גבר או אישה. אתה אולי סקסיסטי, אבל התת מודע שלך לא.

להערכתי, אתה לא קראת, ולא מבין...

אני - הייתי שם... "קינאה פוטנציאלית"? ממש לא - זו קינאה בכל מובן המילה - קינאה ששורפת אותך מבפנים ולא מותירה מהנפש שלך אלא אודים עשנים. הפעם, לשם שינוי, לא חיפשתי ועדיין אינני מחפש את הרציונאל מאחורי ההרגשות - אני רק מרגיש אותן. איך אתה יכול לדבר על "טעות" בסובייקטיב כל כך קיצוני כמו רגש?...

להערכתי, שניכם מבינים...

אתם פשוט מדברים על שני דברים שונים. אין (לא יכולה להיות) "טעות" ברגש. רגש, כפי שאמר 'קורא ומבין' הוא סוביקטיבי ולכן ה"בעלות" עליו היא באופן מוחלט בידי ה"משתמש", כלומר - המרגיש. אז אנחנו לא מדברים על טעות ברגש. הענין הוא, שמאחורי כל רגש עומדת עמדה או אמונה, הפועלת במחוז ה"קוגניציה". חושבת שמה ש'בערבות המעבר' התכוון לומר, שהעמדה או האמונה כאן מבוססת על פירוש מוטעה. שהיא משמשת מנגנון הגנה לכאב אמיתי ועמוק.

magic40

New member
ככה בדיוק הגבתי

כשצפינו בסרט של בעל שהתחיל לבגוד באישתו עם גבר הפגיעה היא אחרת פחותה,,,,,,,,, וזו ~דעתי~

n o g a1

New member
ההתייחסות שלך

הכי כנה שבעולם. התייחסת ממקום רגשי. יתכן שברמת ההגיון אתה מבין שאין הבדל , אבל מרגיש בפנים אחרת. נושא זה , פוגש אותנו , במקומות רגשיים. כן , חושבת שאילו הבגידה היתה עם אותו המין , האגו (לא מלת גנאי) היה פחות פגוע ומרוסק. זה כמובן מעלה תהיות ושאלות אחרות כגון נושא הילדים ומהות הקשר במשך כל שנות הנישואים אך עדיין זה נשמע לי קל יותר להכלה. מעריכה כמוך ,שהביטחון העצמי והדימוי העצמי פחות נפגע , וקל יותר לקום על הרגליים...

מיקי 43

New member
ואם אישה תבגוד בגבר עם

עז אז זה ממש לא יזיז לאף אחד כי כי היא לא נורמאלית ועז לא מתחרה בגבר ובכלל בעל חיים זה לא בגידה בגידה היא בגידה היא בגידה =מעלה באמון לא משנה עם מי כמה ולמה זה מעשה פסול!

לדעתי היה פה דיון דומה בעבר

אבל אם אנחנו בעינייני שחזור אז אגיב גם פה.... בגידה היא בגידה למרות (שלדעתי) כשאישה בוגדת עם אישה (או גבר עם גבר) האגו פחות ניפגע........ ההתמודדות עם בגידה ניראת לי קשה מאוד (לא חוויתי-לכן לא מדברת מניסיון) ...אבל לפחות השאלות כמו: מה לא בסדר איתי? האשמות עצמיות.. .עיניין ביטחון העצמי ....כל זה לא יהיו חלק מההתמודדות...

mandanah

New member
מאשימה את עצמה?

אני בגדתי באישתי ולאחר מכן התגרשתי ממנה. היא לא מאשימה עצמה לרגע.....

האישה לפעמים שואלת את עצמה

מה היא לא עשתה בסדר שגרם לאביר שלה הלך לרעות בשדות זרים? לא להאמין אהה???? לוקח לה זמן להבין שהוא פשוט פחדן בן זונה (וסליחה על הבוטות)

קטי30

New member
הבגידה היא בגידה וזה לא משנה

או
היא בגדה
ואלו שהתגבות לפני ניתחו את זה כמו שצריך בעניין האגו וכל המסביב אבל מה שהכי לא הסתדר לי זה הקטע עם הילדים כאלו מה אם זה היה עם גבר אחר שנחשף ויוצר קשר עם הילדים זה היה מקובל עליו ??? אם התשובה היא כן
אז הוא פרמטיב ברמות קשות ביותר

מפנטז מה הן עושות יחד...

זה עיניין של בת זוג..ולא בן זוג ומכאן עכשיו מתחילה המלחמה. הוא לא מסתכל על זה שיש לה מערכת יחסים אוהבת אלא, כניראה מפנטז מה הן עושות...

למעלה