בגידה ?

בגידה ?

טוב, אני לא ממש יודעת איפה לכתוב את זה וזה נראה לי פורום מתאים. יצא לי לשחק קצת עם הפלאפון של אבא שלי, והקלטתי כל מיני דברים, ואז שמעתי את זה.. ובדרך יצא לי לראות איזה משהו שהוא הקליט, אז החלטתי לשמוע מה זה. אני שומעת איזה מדברת עם אבא שלי, והיא אומרת לו "אני לא יכולה לחיות בלעדייך", "אני רוצה להיות איתך", "אמרו לי שלא כדאי לי להיות איתך, כי זה לא יתקדם לשום מקום" כל מיני דברים מוזרים כאלה. ושמעתי שהם דיברו כמה פעמים על 5 שנים. במשך 5 שנים משהו. לא שמעתי עד הסוף כי בדיוק הייתי צריכה ללכת, וגם לא שמעתי הכל כי לא שומעים כלכך טוב. אבל זה כן מה ששמעתי. אח"כ אבא שלי שם לב שהייתי עם הפלאפון שלו, הוא ביקש אותו, התעסק איתו קצת והחזיר לי. שמתי לב שהוא מחק את זה. שמתי לב גם שתמיד יש לו כסף מזומן. הרבה. אז אולי נגיד דברים שהוא קונה לה, הוא משלם עליהם במזומן, שאמא לא תראה שירד מהכרטיס אשראי בכל מיני מקומות? אני לא יודעת אם יש לי סיבה לחשוש, או שאני סתם פרנואידית. אני לא יודעת מה פשר ההודעה המוקלטת הזאת, אם זו כן בגידה למה שישמור דיבורים שלהם בטלפון. מה אני אמורה לעשות. תכננתי לשמוע את ההודעה שוב, עד הסוף, לבד, ולנסות להבין מה זה, אולי גם להראות לאמא שלי. אבל הוא מחק אותה. ואמא שלי.. אני כלכך אוהבת את האישה הזאת. אני ממש ממש מקווה שזה לא מה שזה נראה. כי זה כלכך כלכך לא מגיע לה. לעזאזל .

אוי ואבוי איזה משא

אבל אני מציעה לא להגיד כלום המקסימום זה לתפוס שיחה עם אבא שלך ולהגיד לו שבטעות הקשבת למשו בטלפון שלו להגיד לאמא? לא ולא !!!! אין לך מושג מה טיב היחסים של ההורים ואיך הדברים מתנהלים בינהם יש זוגות שיש בינהם הסכמה וידיעה על הדברים מהצד והם מעדיפים להתעלם אין שום סיבה שתתערבי בזוגיות (המוצלחת יותר או פחות את זה הם יגידו)של ההורים שלך נכון זה קשה כן זה לא כיף לדעת שאבא בוגד אבל לא את צריכה לעשות את הקרע

Dorfl

New member
הסכמה כזאת גוררת גם מחוייבות

להסתיר את זה כמו שצריך מהילדים, כדי שלא להטיל עליהם את הדילמה הזאת. וכשזה מתגלה, הילד לא יכול להניח שיש כזאת הסכמה.

ניקולי

New member
וואו זה קשה ../images/Emo12.gif

אין ספק שהנושא ותכולתו מתאימים לפורום שלנו הרי שבגדול זאת הינה אכזבה לשמה הרי שמדובר בהורייך, באבא שאני מניחה שאת דיי מכבדת, ואמא שאת כ"כ מעריצה ואוהבת. הדברים כ"כ ברורים, שאלות שנשאלות ואולי את מפחדת לענות לעצמך, שמה התשובות תאכזבנה יותר. אני לא יודעת מה לייעץ לך, אבל בהחלט יודעת, מה אני הייתי עושה, אילו חס ושלום הייתי נתקלת במצב שכזה... שמעתי?, נדהמתי?, ויש לי הרבה שאלות, מעתה הייתי עוברת לשלב הבחינות, הייתי בוחנת את אבא שלי, הייתי מסתכלת הייטב על הבעות הפנים שלו את ההתנהגות שלו, הרי שאת הצעד הראשון הוא כבר עשה..הוא מחק את ההודעה.. למה מחק? הרי שאם אין לו מה להסתיר הוא בכלל לא היה מבקש את הפלאפון..מוחק ומחזיר..לבסוף זה היה מגיע.. הייתי שואלת, הייתי שואלת כדי לאמת את מה שאני כבר חושדת בו.. אני לא יודעת אם הייתי שונאת אותו, אולי כועסת עליו, כן הייתי כועסת!! לאמא?, קשה לי להאמין שהייתי מגלה, לא בגלל שאני לא רוצה שהיא תדע, אלא אך ורק בגלל שאני אוהבת אותה, אני מאמינה שהיה קשה לי לספר לה.. לא הייתי רוצה שהיא תפגע.. אבל כן הייתי שואלת אותה באחת מין השיחות שלנו.. "אמא תגידי מה הייתי עושה אילו אבא היה מוצא מישהי אחרת והיה בוגד בך?" אני בטוחה ששם הייתי מוצאת את התשובה. מצב לא נעים, וקשה לייעץ אך סיפרתי לך מה אני הייתי אילו וכאשר. אני מאחלת לך מכל ליבי שזאת לא אמת!!

אל תשפטי..

אני מאמינה שאת נושאת איתך מטען כבד אחרי שמיעת השיחה, יש דברים שכמה שננסה להבין אותם נבין כמה טיפשים אנחנו, אני לא יודעת מהו גילך, אבל למבוגרים יש דרכים לעשות את שטוב להם, אולי בעינך זה לא מוסרי {גם בעיניי} אבל אל תשפטי את אביך, לעולם לא תביני מה הביא אותו לעשות זאת, אם ועשה, אולי דעותיי ישמעו קצת שונות מאחרים, אבל אני לא באה לשפוט כאן אף אחד, ייתכן ואמך היא אישה מקסימה ונהדרת אבל אביך מיצה את אהבתו אליה או את תשוקתו אליה ואיננו רוצה לפרק את מסגרת הנישואין בגללך ובגלך אחייך, יש דברים שאנחנו גם המבוגרים וגם הצעירים לא נבין, בעצם גם המבוגרים הם בעצם ילדים, בכול אחד מאיתנו קיים הילד שבו, כולנו הרי היינו כאלו ולעולם נשאר כאלו גם עם הגיל הכרונולוגי עולה עם מניין השנים, אני לא באה להצדיק את מעשיו אבל אני יכולה להבין, אולי עדיין עודך רכה בשנים אבל אני מאמינה שתגדלי אזי תביני את העולם טוב יותר, במיוחד את עולם המבוגרים שהוא כול כך שונה מעולם אחר, אל תסלדי מאביך ואל תראי סימנים שאת יודעת, הניחי לו לנפשו כי אני מאמינה שבאיזושהי פינה בליבו הוא כן מצטער על מעשיו, הרי אף אדם רציונל לא שמח לבגוד, את ואני ועוד רבים כמותנו לא יודעים את הסיבות שהביאו אותו לעשות מעשה שכזה, תשארי הילדה של אבא כי אחרי הכול הוא אביך וזה יישאר כך בין שתרצי ובין שלאוו..מאחלת שיהיו לכם חיים מאושרים וטובים ...

miko the king

New member
נושא כאוב אך מוכר.

תראי מותק אני סה"כ גם צעיר כמוך. . אין לי את הטיפים והנסיון של "עולם המבוגרים" אך עברתי מקרה דומה לשלך. . . לדעתי בשום פנים לא לערב את אמא! וגם לא ליידע את אבא בסקופ. . תישארי מהצד תיבחני תגובות ויחס שלא אבא כלפי אמא ובכלל. . . ואם ח"ו יקרה משבר ותיראי שמה שיש בידייך יוכל לעזור. שימי ת`קלפים על השולחן... ועוד דבר. זה אבא שלך תאהבי אותו גם בקשיים שלו.. בהצלחה בובה.

אני פשוט חיה בסימן שאלה אחד גדול,

אני לא יודעת אם החששות שלי אמיתיים. לתפוס אותו לשיחה? מה אני אגיד לו? ואם אני טועה? ואם אני לא טועה, ברור לי שהוא יכחיש את זה. אני בת 17 לכל התוהים. אני ממש לא יודעת מה לעשות.. ברור שאני לא רוצה לפגוע באמא שלי ובכלל להגיד לה שאני חושדת שמשהו לא בסדר. אבל מצד שני, לא מגיע לה לסמוך על מישהו שכנראה אי אפשר לסמוך עליו. היא לא צריכה להיות עם מישהו שלא לגמרי איתה, בזמן שהיא חושבת שכן. בסופו של דבר האמת תמיד מתגלה. ואז מה? אני מרגישה שמתפתחת אצלי סלידה מאבי, אני לא יכולה להמשיך להתנהג לידו כאילו הכל כרגיל. נכון שהוא אבא שלי ונכון שאני תמיד אוהב אותו, אבל אם הוא מעז לשקר לאמא שלי ככה, לחיות בשני עולמות בו מקביל, לבגוד באמון שלה ולהרוס הכל, ברור שאני לא אסתכל עליו באותה צורה כמו פעם. דברים שנעשים מאחורי הגב הם הכי נוראיים.

miko the king

New member
מבין אותך. .

תיראי. . אולי אמא שלך לא שמעה את ההקלטה.. אבל היא זו שחיה עם אבא ואם יש מישהי שתיקלוט ראשונה. ובמיוחד 5 שנים!!! זו היא לא את. אז אחד מהשניים. או שהיא יודעת ומסיבות כלשהן לא מדברת וממשיכה בחיים. . או שפשוט היה כאן אי הבנה ואביך אדם כשר. . אני יודע שגם אותי היה מחשיד ההקלטה,המחיקה,והאשה. אך תני לזמן לעשות את שלו. תיתפללי לאלוקים שיוציא את האמת לאור. . ותישתדלי לא לחשוב על זה. . בהצלחה מותק..

את רואה את הדברים לא נכון

כשגבר בוגד זה לא כ"כ נורא. במקרים רבים גם אם לאדם יש משהו מהצד זה לא אומר שהוא לא אוהב את אשתו. נניח שחלילה אמך והמאהבת יהיו בסכנת חיים ויהיה לו אפשרות להציל רק אחת, במקרים רבים הבוגד יציל את אשתו. ישנם אנשים רבים שלא רואים בבגידה משהו כל כך היום, בשבילם זה כמו לקנות מנה פלאפל בלי האשה, הם לא רואים את זה כמערכת יחסים נוספת. כשאשה בוגדת זה איום ונורא. הבעיה היחידה של גבר שבוגד זה שהוא גורם לאשה שתבגוד.

miko the king

New member
איזה חילוקים אלה?

לכל גבר ואשה יש חיוב הדדי לשמור אמונים בכל מצב. . גם שהאשה במחזור נצחי גם כשהיא טסה לחו"ל, כשהוא במילואים עם המפקדת המושכת, וכשהוא בעבודה עם המזכירה החושנית בהפסקת 10!! אז בוא ולא נצמצם את העובדות הקשות כי לבגוד זה אסור!!! סה טו.

מה ההגדרה של לבגוד

האם אסור לבעל לאכול עם מישהי אחרת כשם שהוא אוכל עם אשתו? אם הוא מעדיף את טובת המאהבת על טובת אשתו זה משהו אחר, אבל זה שהוא הולך לכייף, מה רע בכך?

miko the king

New member
מה הקשר?

בגידה פירושה יחסי מין. . לאכול עם בחורה זה שטויות. . אבל הבחורה מדברת אתך על 5 שנים! אתה מדבר איתי על לאכול?? וכאילו שלאשה אסור לאכול עם גבר. .

באמת לא הבנתי

מה ההבדל בין לקיים יחסי מין לבין משהו אחר, זה הנאה וזה הנאה, מדוע גבר שמקיים יחסי מין עם אחרת נחשב לבוגד?

miko the king

New member
קבל תשובה עניינית.

דבר ידוע הוא בעולם. שגבר ואשה שהתחתנו נשבעו והסכימו לשמור אמונים זה לזו. לשמור אמונים פירושו איסור על קשירת קשר עם בני המין השני.חוץ מבן הזוג. וזה אומר שאסור לקיים יחסי מין או אפי` סתם ידידות קרובה שאינה לרוחו של בן הזוג. . . בשנות ה50 הוקמו קיבוצים שדגלו בשיתוף הקהילה בה כ ל. כולל יחסי מין בין נשואים. . היום תודה לאל. אין את התופעה הזו.

miko the king

New member
קבל תשובה עניינית.

דבר ידוע הוא בעולם. שגבר ואשה שהתחתנו נשבעו והסכימו לשמור אמונים זה לזו. לשמור אמונים פירושו איסור על קשירת קשר עם בני המין השני.חוץ מבן הזוג. וזה אומר שאסור לקיים יחסי מין או אפי` סתם ידידות קרובה שאינה לרוחו של בן הזוג. . . בשנות ה50 הוקמו קיבוצים שדגלו בשיתוף הקהילה בה כ ל. כולל יחסי מין בין נשואים. . היום תודה לאל. אין את התופעה הזו.

לא אמרתי שלגבר מותר לבגוד

אמרתי שכשגבר מקיים יחסים עם אחרת הוא אינו בוגד. הסבר החילוק הוא פשוט, אצל גבר זה תאווה כמו שיש תאווה לאכול ויש תאווה לעשן יש לו תאווה לסקס, משא"כ אצל אשה כל הקטע של הסקס זה אהבה. אתה מבין שאדם שאוכל פיתה הוא לא מאוהב בפיתה אלא יש לו תאווה לאכול? יפה, אותו דבר גם סקס, הוא פשוט אוהב את הסקס ולכן הוא עושה את זה עם אחרת. מה שאין כן אצל אשה, היא מבצעת סקס עם מי שהיא אוהבת, עם מי שיש לה קשר נפשי. ההוכחה היא פשוטה, במדינתנו לא מעטים עם האנסים ותסכים איתי שאם החוק היה מתיר לאנוס וכך היה מקובל חברתית וכל אז מספר המקרים היה גודל בלי שיעור וכמעט כל אדם היה נכנס לקטגוריה זו, נכון? האם כל האנסים אכן אוהבים את אלו שהם אונסים? ודאי שלא, יש להם תאווה לענין כמו כל תאוה אחרת, אמנם יותר חזקה אולם זה תאווה. משא"כ נדיר מאוד לשמוע על נשים שאונסות, על כמה פדופיליות שמעת? המספר הוא אפסי, מדוע? כי נשים אוהבות גבר וכל הקע של הסקס מונע מכח האהבה. מכאן, החילוק ברור: בוגדנות פירושה שאדם קשר אימונים - אהבה - עם מישהו אחר והוא לא נאמן לו - הוא מיפר את האהבה - הוא אוהב מישהו אחר, זה בגידה. אבל כשבן אדם הולך ונהנה זה לא בגידה, כשם שאדם אוכל משהו טעים הוא לא בוגד כך אם הוא מקיים יחסים עם אחרת הוא אינו בוגד. אולם אשה, אם היא מקיימת יחסים עם מישהו אחר זה מראה שהיא אוהבת אותו במקום את בעלה (לא ניתן לטעון שהיא אוהבת גם את בעלה וגם את מישהו אחר שכידוע אהבה אחת היא תמיד על חשבון השניה) ומכן מגיע המסקנא שהיא בוגדת. למסקנה, הבאתי נקודות הגיוניות ומוסברות שראיות לצידם, יתכן והם אינם מקובלות, אולם אם מאן דהוא סובר אחרת, אין די בכך שכך גישת ההמונים, עליו לנמק את דבריו. מי שרוצה להמשיך לנהות כעדר אחר ההמונים זה זכותו. בשולי הדברים, 1. יש לזכור שתמיד יש לשים לב שגבר שבוגד עם אשה נשואה גורם לה בעצם לבגוד בבעלה, כך שבהחלט במצב זה מעשהו חמור כמסייע לבוגדנות, ודינו קרוב להיות כדינה, מ"מ אשמתו היא בהכשלתה ולא במעשהו עצמו. 2. מאמר זה התייחס לאשה נשואה, קיום יחסים של אשה שאיננה נשואה עם גבר אסור מסיבות אחרות אולם לא זה נדון ויכוחנו, על כן לא אכנס אליו. בברכה נחום אדלר

ההבדל פשוט

גבר מונע ליחסי מין על בסיס הנאת גוף, לעומת זאת אשה על ידי רגש. מובן שרגשות בני הזוג אמורים להיות מחויבים איש לרעהו. הלכך, גבר שעושה זאת אינו פוגע ברגש, משא"כ אשה והדברים פשוטים.

למעלה